Edit/ylläpito: Kirjoita _yhdessä_ viestissä kaikki mitä aiot sanoa.Kertoisitko vielä mitkä asiat sinun tapauksessasi pakottavat käyttämään Vistaa?
Kertoisitko miksi Vistan käyttö on "pakottamista Vistan käyttöön" ?
Jos jotkin ohjelmistot sitovat käyttäjän johonkin tiettyyn järjestelmään niin voidaan puhua pakotetusta käytöstä.
Perustelehan tuota nyt vähän - kiitos?
Microsoft tekee sovelluksia kahdelle käyttöjärjestelmälle, omalleen ja applen.
Lisäksi niille on kaikille tarjolla vaihtoehtoja muilta tekijöiltä ja niitä on tarjolla muille käyttöjärjestelmille.
Tuossa ei missään vaiheessa puhuttu Microsoftista.
Vai tarkoitatko että microsoftin pitäisi tehdä sovelluksia muillekin käyttöjärjestelmille, vaikkeivät kaikki muutkaan sitä tee? Aika epäreilu vaatimus =) Ja etenkin heikko syy haukkua heitä.
Auttaisi paljon jos yrittäisit ymmärtää asiayhteyden tekstistä johon olet vastaamassa.
Asia liitettiin kuitenkin (lainauksessa) vistaan, mikä on yksi näistä käyttöjärjestelmä-päävaihtoehdoista ja ms:n tuote ja esitettiin tuo väite - ilman tuota sitä edeltänyttä vista-lainausta se olisikin ollut eri asia. luotiin siis ilmiselvä asiayhteys ajatuksessa.
Paljonkos tuo seiska vie tilaa? Voisi kokeilla VirtualBoxissa jos kiintolevyltä löytyy tarpeeksi tilaa...
Mukavahan se välillä on vilkaista mitä sillä kilpailialla on tarjottavana seuraavaksi (ei minusta silti Windows käyttäjää saa noilla hinnoilla (koska ei yhtään huvita maksaa mitään)).
Laajin, ultimate-versio siitä vie 9 gigaa eli jos varaat vaikkapa 15gb virtuaaliaseman, niin varmasti riittää. ainakin itsellä kokeilussa riitti, enkä ole varma minkä verran tarvitsi asennuksessa mahdollisesti työtilaa tms.
Virtuaaliboxissa tietysti huomioitava sitten se, mitkä asetukset siihen laittaa eli miten laaja laitealustatuki on ja minkä verran alla olevan virtuaalikäyttistä pyörittävän käyttiksen resurssit vievät jo muistia ja muuta. täysi toimintahan saadaan sillä omalle levyasemalle asennuksessa, ilman mitään välilisäkerrosta alla.
Niin, jokaisen oma valintahan on tämä, käyttääkö (laitevalmistajamyyjän tms. hinnoissa lisänä olevaa, palkkaamiensa kehittäjien palkkaamiseksi käyttämää) sponsoroitua käyttistä vai maksaako itse. Kysehän on vain valinnasta - raha kaikilta käytöstä riippumatta, vaiko käyttäjiltä itseltään.
Eikä kannata nyt alkaa tuota win 7n betaa vain kokeilemaan, linuxit ovat hyviä myös, käyttötarpeista ja omasta rahatilanteesta riippuen. Toiset vaihtoehdot sopivat toisille ja toiset toisille, valinnan ja tarpeiden mukaan.
Ja ostelkaa nyt myös niitä linux-jakelijoiden maksullisia versioita, sillä eivät ne firmat muuten pyöri ja jakelut jatku.
Ubuntun osalta kannattaa erityisesti muistaa tukea lahjoituksin koodaustyötä varsinaisesti tekevää Debiania :
http://www.debian.org/donationsja/tai osallistua tekemiseen, muidenkin projektien ja tahojen osalta.
Tuo Mozilla / Firefoxin tilanne tulee olemaan ehkä mielenkiintoinen jatkossa, kun sen kehitystä ja toimintaa 90%sti rahoittavalla Googlella on nyt julkistettu se oma Chrome-selaimensa (kummasti kyllä ei vielä linuxille, vaikka niillä se puhelinlinuxprojekti kuitenkin myös) - ja luonnollisesti intressit enenevässä määrin siinä. Onneksi tekivät vielä ainakin viime alkusyksystä uuden mainosrahoitussopimuksen Mozillan kanssa.