Toivon että vastaat näihin kysymyksiin järjestyksessä. Montako tunnettua Linuxilla toimivaa virusta tai vakoiluohjelmaa on liikenteessä? Millainen hyökkäys tarvitaan jotta kohdekone (Linux) saadaan saastutettua? Miten virustorjuntaohjelma auttaa tämän hyökkäyksen torjumisessa?
taas en tiedä, aika näyttää itke sä sitten kun sulta tollaset ohjelmat puuttuu koska silloin joskus viruksen iskiessä on todella ihanaa kun on kaikki ohjelmat valmiina jottei tämä viruspaholainen pääse iskemään.
Et siis osannut vastata yhteenkään kysymykseen. Et edes siihen miten virustorjunta auttaa uhkilta suojautumisessa. Onneksi FUD:n levittäminen sujuu mainiosti ilman faktoja.
Jos virustorjunnalle tulee joskus oikeasti tarvetta niin kyllä minä pystyn sen vielä silloinkin asentamaan. Tällä hetkellä sille ei ole mitään tarvetta eikä siitä myöskään olisi mitään hyötyä.
toisekseen just sun kaltaset ei ole ei tule viruksia linuksille hehkutukset saa jotku ne tekemään ja kohta saadaan olla windows maailmassa tai jopa vaihtamassa käyttöjärjestelmää
Minä _en_ ole hehkuttanut missään vaiheessa etteikö Linuxille voisi tehdä viruksia tai kohdennettuja hyökkäyksiä. Tällä hetkellä Linuxille ei ole viruksia ja mahdollisia kohdennettuja hyökkäyksiä vastaan on vaikeaa suojautua. Jälkimmäisten tapauksessa virustorjunnasta ei ole hyötyä. En kuitenkaan pitäisi tätä uhkana yksityishenkilöille vaan lähinnä yritysten ongelmana.
Tähän mennessä Linux-käyttäjille itselleen virustorjuntaohjelmista on ollut enemmän haittaa kuin hyötyä. Tämä on helppo todeta sillä saavutettuja hyötyjä ei ole koska Linuxilla ei ole aktiivisia viruksia ja haitoista janne jo mainitsikin hieman aiemmin: F-Securen Linux-versio
saattoi vahingossa tuhota järjestelmän (jos virustorjuntaohjelmat ovat tällaisia niin kuka enää tarvitsee viruksia).