Kirjoittaja Aihe: Acer Aspire one -miniläppäri  (Luettu 242586 kertaa)

Tha-Fox

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3315
  • Arch Linux && CentOS
    • Profiili
    • http://kettu.dy.fi
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #60 : 04.08.08 - klo:12.53 »
Eniten uskon että ssd:tä kuormittaa kuitenkin esim. torrent lataukset tms. jatkuva levyn hinkkaus. Itse en tosiaan ole törmännyt ext3:lla ainakaan kestoiän puolesta ongelmiin.

Onko olemassa mitään "luotettavaa" arviota siitä, kuinka pitkään tuollainen ssd-levy kestää "normikäytössä"? Yleensähän Acer hajoaa jo parissa vuodessa, niin kai tuo levy sen ajan sentään kestää?  :P

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5777
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #61 : 04.08.08 - klo:20.16 »
Jos vielä kommentoisi tuota SSD kestävyyttä, niin enemmän huolissani olisin jos käyttäisin jatkuvasti Windowsia palomuureineen&virustorjuntoineen. Ne kun on aika kovia raiskaan lukemalla levyä, mikä nyt ei SSD tapauksessa pitäisi vaikuttaa, mutta lokien jatkuva päivitys.

rhino

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 229
  • Windows♥SUSE♥Ubuntu♥etc
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #62 : 05.08.08 - klo:00.18 »
Edit/ylläpito: Kirjoita _yhdessä_ viestissä kaikki mitä aiot sanoa.

Asensin samalla myös 1 gb lisämuistin, koneessa olevan 0,5gb muistin lisäksi.
Huvittavaa se että jos koneen pohjaan olisi viitsitty laittaa läppä kähtaan mihin muisti laitetaan, ei tarvitsisi irroittaa näppistä, irroittaa kantta ja emolevyn suojapeltiä, eikä irroittaa emolevyä, jotta muistin saa lisättyä - noin parikymmentä ruuvia pitää ruuvailla irti ja irroitella liitäntäkaapeleita yms. Tyhmästä ajateltu Acerilta!!!

Kuvallinen ohje hommasta :

http://s344.photobucket.com/albums/p322/bb320/

(kaapelit lähtevät irti leveämpien osalta kääntämällä liittimessä oleva lukitusreuna ylös, tai sitten vetämällä liitin)

Mutta : muistin lisäys kannattaa. Ja tuo 1 gb (eli -> 1,5 gb) on maksimimuisti koneeseen. Muisti on oltava 533MHz DDR2 SODIMmiä - eli kannatta luottaa Kingstonin tälle koneelle sopivaan muistiin ... :D tuo giga maksaa tällä hetkellä noin 24 euroa ( :
Mut mikäs toi tossa on?
http://www.aijaa.com/v.php?i=2455504.jpg

tuo läppä ei ole muistipaikan kohdalla, joten siitä ei saa muistikampaa laitettua - muistikampa on pohjan toisella sivulla ja sinne ei pääse kun emolevy on toiselta puolelta ruuvattu pohjaan kiinni ) : joten se on irroitettava näppispuolesta lähtien, valitettavasti. tuollainen, kuvan läppä, ois pitänyt laittaa lisämuistipaikan kohdalle (=toisella sivulla suurinpiirtein keskellä)

Kokeilempa asentaa Ubuntun uudelleen ->  Kun kysytään tuota kuinka haluat osioida levyn? niin mikä niistä kuuluu ottaa? Että teen varmasti oikein, ainakin tälläkertaa  :). Vaihtoehdothan on:
Opastettu - muuta osion SCSI2 ...
Ohjattu - Käytä koko levyä
Osioi itse

Musta kannattaa osioida itse, ja jos koneessa on vain tuo alkuperäinen 512mb keskusmuisti, kannattaa sillä osioida niin että ensin tekee -1gb -kokoisen ext2 (musta ext3:sta ei kannata käyttää tällä koneella : lisää levykirjoitusta yms, minkä säästämistä on ounasteltu järkeväksi näillä SSDflas-levyillä) -osion (siis koko 8gb tila vähennettynä 1gb). sitten swap-osio (linuxin virtuaalimuistiosio keskusmuistin avuksi) tuosta lopusta 1gb:stä loppuun.

tuo järjestys siksi, että kun koneeseen lisää sitten 1gb lisämuistin eli muistin saa maksimimäärään 1,5 gb, voi linuxilla/Ubuntulla luopua kokonaan tuosta swap-osiosta ja virtuaalimuistin käytöstä - ja säästää sillä SSDflash-levyn kirjoituskäyttöä. noi kun swap-osio on luotu juuri-asemaosion perään, se on helpompi poistaa ja laajentaa juuriosio sille (kuin jos swap olisi levyn alussa).
- tietysti kannattaa asentaa 1gb lisäkeskusmuisti jo heti alkuun niin voi jättää jo Ubuntun asennuksessa kokonaan tuon swap-osion tekemättä.

Eniten uskon että ssd:tä kuormittaa kuitenkin esim. torrent lataukset tms. jatkuva levyn hinkkaus. Itse en tosiaan ole törmännyt ext3:lla ainakaan kestoiän puolesta ongelmiin.

Onko olemassa mitään "luotettavaa" arviota siitä, kuinka pitkään tuollainen ssd-levy kestää "normikäytössä"? Yleensähän Acer hajoaa jo parissa vuodessa, niin kai tuo levy sen ajan sentään kestää?  :P


Tuo Acer Aspire One tuntuu olevan jotenkin POIKKEAVA romu-Acer-pääsäännössä : )

Itse veikkaan että nämä nykyiset / ensimmäiset SSDflash -levyt ovat vähän niinkuiin kaikkien tekniikoiden ensimmäisen sukupolven versioita - eli en menisi säilyttämään yksinomaan niillä mitään elämää suurempaa ja tärkeää, ihan mahdollisen menettämisen osalta. Tosin mikäs nyt olisi digitaalimaailmassa varmaa, eiväthän sitä ole sisäiset eivätkä ulkoiset kiintolevyt, cd/dvd-levyt, nauhat eivätkä etenkään muistitikut sun muutkaan. Eli hajautus varmistuksissa kannattaa - tosin vie vaivaa, ainakin ellei osaa/saa luotua jotain rutiinia ja automatiikkaa niille.

Tuolta AcerAspire One:ltakin kannattaa jollain päivittävällä varmistusapuohjalmalla varmistaa koko kotihakemisto-kansiohierahkia nyt ainaskin ihan säännöllisesti jonnekin.

Acer Aspire One:ssa on tietääkseni tuo 8gb SSDflash nopeampi kuin esim äskettäin Suomessa myyntiin tulleessa Asuksen Eee PC 900 16gbSSDflash -mallissa (tuosta Auksessa nettitietojen mukaan oli aluksi malleja, joissa oli 4gb nopea levy käyttikselle ja lisälevy muille tiedoille - sitten tuo meillä Suomessa myyntiin tullut 900-mallin versio on varustettu kokonaan vain yhdellä 16gb hitaammalla SSDflash-asemalla - Acerissa sitten taas tuo sen 8gb SSDflash asema on nopeaa mallia) - näin ainaskin netissä ovat testanneet ja kertovat.

Noita arvioita ja testejä nykyisten SSDflash-pikkulevyjen kestävyydestä löytyy googlettamalla kyllä ... (tiedä sitten mitä mallia ja versiota on aina testattu ja miten ne näihin malleihin pätevät :D onhan kiintolevyissäkin ollut erinäisiä mallimokia aika ajoin (jossain vaiheessa 2000-luvun alkupuolellakin oli vielä niitä Seagaten "sikakeitin" levyjä, sitä yhtä mallisarjaa, joka tilttasi kovinkin normaalia enemmän, mutta sitten tuli taas hyviä kestäviä malleja siltäkin firmalta - ja kullakin merkillä on nuo ongelmalliset mallinsa ollut aina aika ajoin ).

Se vaan on niin, erityisestikin noitten pikkuläppäreitten osalta - joita vieläkin todennäköisemmin nakellaan ja kokevat kolhuja isompia läppäreitä enemmän - ettei niissä normaalit kiintolevyt, joissa se pyörivä levy ja lukupää, kestä, vaan nuo SSDflashit, tai jokin muu vastaava muisti, on välttämättömyys.
Toki noista miniläppäreistä on ne WindowsXPmallit, joissa pikkukiintolevyt on, mutta epäilenpä niitten kestävyyttä käytössä sen osalta.
Ja kiintolevy, jopa ne normaalin läppärin 2,5"n levyä pienemmät 1,8"t, ovat vähän painavempiakin kuin nuo noissa miniläppäreissä käytetyt piirikorttipohjaiset SSDflash-levyt.

HUOM muuten siitä, että jos tuohon Acerin Aspire One:en sitä lisämuistia asennatte, laittakaa ne kunkin kerroksen irtiruuvauksen ruuvit vaikka pöydälle samaan järjestykseen ja muistelkaa tarkkaan mistä kohdasta ne ovat. Etenkin emolevyssä ja muussakin on ruuvikohtia, joissa kaikissa ruuveja ei ole. Ja yhdessä kerroksessa on yksi erikokoinen ruuvi kuin muut. Ruuvit ovat ristipääruuveja ja vaativat kahdenkokoista pientä ristipääruuvia - eli sellainen vaihtopääsarja on aika välttämätön, ellei pienehköjä ristipääruuvareita ole muuten (huom, eivät tarvitse ihan niitä pienimpiä, mutta normaalia selvästi pienempiä kuitenkin).

Ja muistia lisättäessä on irrotettava liitosjohtoja useampia, olikohan niitä 4-5 kappaletta, ainaskin itse näppiksestä, kosketushiirilevystä, näytöstä ja pari muutakin. Liittimet ovat niissä keskenään erilaisia, heti kärkeen näppiksestä liitin on läpinäkyvä levä muovi, jonka sisässä johtimet ja se muovlevypää irrotetaan liittimestä nostamalla sen mustaa pitkää raunapainikesalpaa ylös ja vetämällä se liitinmuovi sieltä sitten pois ... :D

Tajuatte varmaan ettei koneen takuu korvaa muistin itse-lisäys-asennuksessa mahdollisesti aiheutettua vikaa koneeseen. Piirien koskettelussa ja niitten ruuvareilla yms tökkimisen varomisessa on oltava tosi tarkkana! ettei käy huonosti! :D


Jos vielä kommentoisi tuota SSD kestävyyttä, niin enemmän huolissani olisin jos käyttäisin jatkuvasti Windowsia palomuureineen&virustorjuntoineen. Ne kun on aika kovia raiskaan lukemalla levyä, mikä nyt ei SSD tapauksessa pitäisi vaikuttaa, mutta lokien jatkuva päivitys.

Niin tuon SSDflash-levyn käyttöikäähän rassaa kaikki kirjoitusoperaatiot ja levyn tietojen muuttaminen, ei niinkään niiden lukeminen.
Virustorjunta ei muuta tiedostoja, vaan vain lukee niitä.
Lokien kirjoitus on sitten eri juttu, mutta niitähän kirjoittavat yhtälailla sekä linuxit, macit että windowsitkin - siinä ei kait ole olennaista eroa.
Palomuurihan on oletuksena päällä, ja tuleekin olla, myös linuxissa, ja eikös siinäkin kirjoitella tietoja lokeille porttien koputtelusta.
Ja kaikissa sen vähentämiseen on sama ratkaisu : keskusmuistilalueen varaaminen niiden kirjoittamiselle vain koneen käyttöistunnon ajaksi - sen huonoina puolina taas tilapäisyys, eli häviävät kun koneen sammuttaa.
Levyn raiskausta tapahtuu noissa siis yhtälailla myös linuxeissa - ja sen lisäksi tautien (haittaohjelmatiedostojen) levittely ilman tarkistusta eteenpäin ei liene ihan kiva ja fiksu juttu sekään - ellei nyt sitten ole linu...eikun löysä moraali :D
Mutta tuo virtuaalimuisti on kaikissa käyttiksissä suuri levyn kirjoittaja/päivittäjä, eli keskusmuistin ja levyllä olevan virtuaalimuistin kesken vaihdetaan tietoja, itse tietysti datatiedostojen käsittelyssä tiedostojen päivittämisen lisäksi.
Nukahtamis /  horrostilaakaan ei kannattattaisin näillä SSD-levyillä käyttää, sillä nuo tilathan perustuvat siihen että keskusmuistin sisältö kirjoitetaan kiintolevylle eli näissä koneissa tuolle SSD-levylle, ja ladataan sieltä nopeasti muistiin nopeaan käynnistykseen.
Samoin nettiselailussa kirjoitetaan paljon tietoja levylle kun sivuja ja kaikkea netistä ladattavaa materiaalia ladataan ja sivujen sisältöä kirjoitetaan levylle selaimen välimuistiin.
Mutta kaikkea tuota ei voida tietysti estää, tietoja on talletettava ja päivitettävä; käyttöjärjestelmät tekevät omia toimiaan ja sovellukset omiaan.

Eivätköhän nuo SSD-levyt nyt kuitenkin kohtuullisen määrän ja ajan käyttöä kestä ... :D
« Viimeksi muokattu: 21.01.09 - klo:10.24 kirjoittanut Timo Jyrinki »
rhino=sarvikuono (zulu nkombe/ubejane, swahili kifaru) Etelä-Afrikassakin uhanalainen, ahdistelijoilleen ärhäkkä otus.
ZULU http://www.codezulu.com/isizulu.asp  SWAHILI http://www.pbs.org/wonders/Episodes/Epi2/2_cult1a.htm
NO MORE BLACK≠WHITE, http://fi.wikipedia.org/wiki/Apartheid IS PAST

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5777
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #63 : 05.08.08 - klo:01.25 »
Lokien kirjoitus on sitten eri juttu, mutta niitähän kirjoittavat yhtälailla sekä linuxit, macit että windowsitkin - siinä ei kait ole olennaista eroa.
Palomuurihan on oletuksena päällä, ja tuleekin olla, myös linuxissa, ja eikös siinäkin kirjoitella tietoja lokeille porttien koputtelusta.
Ja kaikissa sen vähentämiseen on sama ratkaisu : keskusmuistilalueen varaaminen niiden kirjoittamiselle vain koneen käyttöistunnon ajaksi - sen huonoina puolina taas tilapäisyys, eli häviävät kun koneen sammuttaa.
Juuri tätä tarkoitinkin. Lokit lentää keskusmuistiin todella pienillä muutoksilla linuxissa, mutta Windowsissa en ainakaan kovin äkkiä samaa saisi toteutettua ja Windowsissa myös palomuurisoftat ja virusoftat hakee päivityksiä jopa kymmeniä megoja per päivitys, joita voi tapahtua parikin kertaa päivässä ja itseasiassa aika monet heurestiset virustorjunta ohjelmat myös kirjoittavat levylle huomattavan paljon normaalin tarkistuksenkin aikana.

Jiba_P

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 65
  • veni vidi desum
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #64 : 05.08.08 - klo:16.16 »
Elikkäs eilen tuli hommattuu toi kyseinen kone ja onkelmia heti ilmaantu

Kuinka saan siirrettyä .repo tiedostot /etc/repo......... kohteeseen kun se ei anna siirtää sinne?
Saako jotenkin normi desktopin näkymään kun ei linpusii jaksa ollenkaan?
Minkä takia "Messenger" ohjelma ei hyväksy msn.com ja hotmail.com osoitteita?!
Ja onko hyötyä tunkee 8.04 sisään?


P.S taysin mahtava kone..
MBPR 15" -13
Samsung galaxy note 2

rob

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 234
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #65 : 06.08.08 - klo:09.02 »
Olisko kenelläkään tietoa mistä saisi piuhan millä sais virtaa tuohon aceriin auton tupakan sytyttimestä?

Raipert

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 62
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #66 : 06.08.08 - klo:10.15 »
Odroid-U3 Xubuntu 13.10
Asrock ion 330 Ubuntu

AlbertRetro

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1084
  • Puun uudelleenistutus auttaa usein... <resetointi>
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #67 : 06.08.08 - klo:10.49 »
http://www.atk-huolto.net/
Tuol on jotain.
Kannettavien osat ja tarvikkeet... 24V löytyi myös!!!
Paljonkos se Aceri sitä virtaa oikeesti syö?
    "...minä mikään viisas ole, tahdon elää vain kuin ihminen..."   http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=22423.new#new  counter.li.org #417588

rhino

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 229
  • Windows♥SUSE♥Ubuntu♥etc
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #68 : 06.08.08 - klo:21.45 »
Elikkäs eilen tuli hommattuu toi kyseinen kone ja onkelmia heti ilmaantu

1) Kuinka saan siirrettyä .repo tiedostot /etc/repo......... kohteeseen kun se ei anna siirtää sinne?
2) Saako jotenkin normi desktopin näkymään kun ei linpusii jaksa ollenkaan?
3) Minkä takia "Messenger" ohjelma ei hyväksy msn.com ja hotmail.com osoitteita?!


1) root-oikeuksin siirtyy minne vaan ...
2) Katso haluamasi ohjeet :
    http://www.aspireoneuser.com/forum/index.php
    (toi koneen oletus "desktophan" on Xfce-työtilaan määritelty "pikapainikeselainikkuna" eli normaalin Xfce-työpöydän saa kans)
3) Enpä tiedä - mutta asenna Kopete-pikaviestin, onnistuu kaikkien käyttö

Lainaus
onko hyötyä tunkee 8.04 sisään?

On hyötyä tunkee Ubuntu tai joku muu tota koneen omaa linuxia parempi jakelu siihen, syystä että mm.
- netistä löytyy jo sankasti ohjeita ja lisäneuvoja esmes Ubuntun asentamiseen tohon
- saa asennettua ihan kaiken mitä niissä on ja päivitykset sujuu yhtä helposti ku muiskin koneis
- ja saa uudemman kernel-version ku mitä tossa sen omassa linuskassa on
- saa käännettyä ohjelmia ja laiteajureita, koska tohon Acerin Linpusiin ei taida olla, ainaskaan helpolla, tarjolla kernel-headereita
- eli löytyy ohjeet ja saa kaikki 3gnettitikut ja lisälaitteet asennettua helposti, saa nettivideostreamit toimiin helposti, kuten YLE areenan yms
- voi valita haluamansa työpöytäympäristön het asenuksessa helpommin

 - - -

Tosin kohta on taas valinta muuttumassa, minkä koneen kandeis hankkia, kun Asuksen Eee PC :stäkin tulee tota Aceria parempi 901-malli myyntiin tännekin - tiedä sitten mikä hinta sillä tuleen oleen. Ja ehkä Acerkin sitten petraa malliaan tai laskee vähän hintaa vielä tosta nyt hitusen yli 300egestä.

 - - -

Ja heh! näitten miniläppäreittein  myynti vetänee aikas roimasti kun vielä alkukesästä Fujitsu-Siemenskin vakuutteli ettei tommosia malleja ala tarjoamaan ... ja just ilmoitti että niiltäkin jotain minihalpisläppäriä on tulossa. Pakko mikä pakko.

 - - -

Mutta itse olen täysin vakuuttunut vielä siitä, että Windowsia nyky-linuxit ei vielä tapa kaiken kansan käyttiksinä :

- linux on (ilman samantasoisia näyttötehosteita ja haittaohjelmatarkistuksen muitten huoleksi jättäen) windowseaja nopeampi selvästi

- mutta sekä linuxin asennukseen että laitteiden virittämiseen että muuhun tarvitsee kyllä pakosti enempi osaamista ja asioitten kaivelua netistä kuin windowsilla. windowsissa asiat toimii vaan tuolta osin niin paljon tavalliselle käyttäjälle helpommin. ratkaisevana erona just se että ne asennukset ja asetukset toimii KAIKKI graafisista ohjelmista, ei Päätteessä sitä sun tätä näpyttelemällä (ja netistä ensin full-step-by-step -ohjeita etsittyään, joissa lukee järjestään asioita tyyliin "sitten käännetään  makella ... "(peruskäyttäjällä tärähtää heti siihen kun tarvittavat lisäkirjastot ei ole asennettuna) tai "tarksita että käyttäjä kuuluu rymään se ja se" (minä tiedän millä, mutta tavallinen käyttäjä ei takuulla tiedä että millähän toikin tehdään)) - siinä on ISO ongelma, mikä linux-yhteisön&jakeluitten on vaan kerta kaikkiaan ratkaistava ja korjattava vielä, muuten ei linuxeilla rahkeet riitä

- linux-maailman on panostettava visuaalisten kikkareitten muista matkimisen sijaan noihin järjestelmän graafisiiin ylläpito- ja asennusrutiineihin, pois Päätteestä komentojen naputtelusta ja siitä insinööri/nörtti-asenteesta

- ja linux-maailman on opittava tavoille, ihan oikeasti (itsellä win ja linux, enkä hauku paskapuhesanoilla kumpaakaan - siihen törmääminen nostaa karvat pystyyn ja se tauti on saatava linux-yhteisöstä kitkettyä pois - sillä asenteella ei kohdata laajempaa käyttäjäkuntaa, eikä yritysmaailmaa - ja kun linuxiin joutuu noita ohjeita ja tietoa netistä etsimään, se kaikki mäsästä vittuilu todellakin vaan ärsyttää - samalla kun näkee, miten typerästi asioita näissä linux-yhteisöissäkin on )

- mutta noi miniläppärit on mainio tilaisuus. ne on houkuttelevan hintaisia, tomivia  ja oiva tilaisuus hyvin tuotteistetulla linux-asennuksella valmiina saada linux niissä tutummaksi. ton Acerin osalta typerä ongelma se että myydään täällä skandinäppiksellä mutta koneen käyttistä ei saa ilman lisäkomentotemppuja toimimaan skandeilla - niiin hölmööö, niin hölmööö kun olla ja voi.
rhino=sarvikuono (zulu nkombe/ubejane, swahili kifaru) Etelä-Afrikassakin uhanalainen, ahdistelijoilleen ärhäkkä otus.
ZULU http://www.codezulu.com/isizulu.asp  SWAHILI http://www.pbs.org/wonders/Episodes/Epi2/2_cult1a.htm
NO MORE BLACK≠WHITE, http://fi.wikipedia.org/wiki/Apartheid IS PAST

jysse

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 15
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #69 : 07.08.08 - klo:13.20 »
Laite tuntuu ihan asialliselta mutta olisin kuitenkin halunnut tuon Soneran mokkulan toimimaan Linpusin alla. Jos nyt jollain on tietoa miten tuon saisi onnistumaan niin otettaisiin mieluusti tietoa vastaan! Googlen avulla en vastausta löytänyt. Ainoastaan mainintoja siitä että ei onnistu. :-\
Tiedän että on mahdollisuus Ubuntun asennukseen ja luulen että sen saisi onnistumaan mutta en haluaisi tuohon heti alussa uhrataa liikaa aikaa vaan päästä käyttämään laitetta "mobiilisti"...


jysse
 

Owdy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1954
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #70 : 07.08.08 - klo:14.33 »
- mutta sekä linuxin asennukseen että laitteiden virittämiseen että muuhun tarvitsee kyllä pakosti enempi osaamista ja asioitten kaivelua netistä kuin windowsilla.
Itse asiassa useimpien mainstream distrojen asennus on paljon helpompaa kuin Windowssin. Jos nyt puhutaan että on tarkoitus asentaa yksi käyttöjärjestelmä koneelle. Windowssin "etuna" vaan on se, että se on melkein aina valmiiksi asennettuna koneelle jo ostettaessa. Se on isoin syy miksi Windows on koko kansan käyttis kuten sanoit.

Mutta ei se sen asennuksesta helpompaa tee. Jos joudut alusta aloittamaan windowssin asennuksen, se on yhtä tuskaa. Ensin kun olet saanut käyttöjärjestelmän asennettua, rupeat asentamaan service packeja. SItten kun ne on asennettu, siirrytään virussoftien, toimisto-ohjelmien yms asennukseen. Aikaa menee tuntikaupalla ja kone buutataan miljoona kertaa sen aikana. Parhaimmassa tapauksessa mukaan liittyy myös ohjelmien ja ajurien metsästystä pitkin nettiä. Ei, ei se todellakaan ole helpompaa.

Ja mitä noihin komentorivikommentteihin tulee, niin Ubuntun nykytilannetta en tiedä, mutta ainakin minun käyttämässäni distrossa järjestelmän ylläpito hoituu keskistetysti graafisen ohjelman avulla. Komentoriviä ei tarvitse naputella jos ei taho. Sitä saa naputella, koska kokeneemmilla käyttäjillä se mm nopeuttaa asioita, mutta edelleen, ei ole pakko jos ei taho. Omassa distrossani en tiedä ainuttakaan toimenpidettä mitä peruskäyttäjä tarvitsee jota ei voi graafisilla työkaluilla tehdä. Tuskinpa Ubuntussa sen huonompi tilanne on.

- linux-maailman on panostettava visuaalisten kikkareitten muista matkimisen sijaan
Mistä ne on matkittu, windossista vai? Ei taida Windossista kovin montaa esim Compiz-Fusionin "kikkaretta" löytyä?
« Viimeksi muokattu: 07.08.08 - klo:14.44 kirjoittanut Owdy »

audi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1124
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #71 : 07.08.08 - klo:22.32 »
- linux-maailman on panostettava visuaalisten kikkareitten muista matkimisen sijaan
Mistä ne on matkittu, windossista vai? Ei taida Windossista kovin montaa esim Compiz-Fusionin "kikkaretta" löytyä?

Minulla ei ole compizista mitään kokemusta (otan aina kaikki tehosteet pois), mutta luetun ja kuvien perusteella se on paljon monipuolisempi kuin aero.

Lainaus
Compiz
Se mahdollistaa erilaisten graafisten efektien, kuten ikkunoiden minimointianimaatioiden tai kolmiulotteisen työpöytäkuution näyttämisen näytönohjainta hyödyntäen. Suuri osa toiminnoista ja efekteistä on kehitetty nimenomaan Compizille, mutta siihen on lainattu graafisen käyttöliittymän ominaisuuksia myös muista vastaavista ohjelmista kuten esimerkiksi Mac OS X:n Exposé-toiminnosta.


Lainaus
Aero
Näkyvimmät Aeron uudistukset ovat ne, että se lisää ikkunoihin lasi- ja läpinäkyvyystehosteita ja esimerkiksi ikkunaa pienennettäessä ja suurennettaessa ikkuna "lentää" takaisin alapalkkiin. Myös ainoa kolmiulotteinen tehoste, Flip3D-toiminto voidaan laskea osaksi Aeroa.
Mozillazine

A1398 ym romua,  macOS 10.13
Linux Mint 18, Mate

pumo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 140
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #72 : 08.08.08 - klo:13.16 »
muistia pystyy lisäilee, mutta mites toi ssd levyn vaihto 2,5" kiintolevyksi mahtaako onnistua?

jurkki

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 48
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #73 : 08.08.08 - klo:14.01 »
vielä sai vähäsen puristettua bootista pois:


Tha-Fox

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3315
  • Arch Linux && CentOS
    • Profiili
    • http://kettu.dy.fi
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #74 : 08.08.08 - klo:14.39 »
muistia pystyy lisäilee, mutta mites toi ssd levyn vaihto 2,5" kiintolevyksi mahtaako onnistua?

Eikös tuo muistin lisääminenkin ole aikamoinen projekti? Pitää ilmeisesti se pohjalevy irroittaa kokonaisuudessaan, ennen kuin pääsee käsiksi.

Xantier

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #75 : 08.08.08 - klo:15.08 »
Jaksatko jurkki kasata jonkinnakoista ohjetta miten paasit tuohon aikaan.
Joko tanne tai sitten tuonne aspireoneuserin forumeille.

rob

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 234
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #76 : 08.08.08 - klo:16.20 »
Itekkin saanut vähän nipistettyä bootti nopeutta ihan noilla ubuntun tuunaus ohjeilla



maanantaina sais gigan lisää muistia niin tarvii kattoa vaikuttaako mitenkään...
« Viimeksi muokattu: 08.08.08 - klo:16.22 kirjoittanut rob »

konTomi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #77 : 08.08.08 - klo:17.10 »
Nyt täytyy jonkun opastaa tyhmää: Kuinka ihmeessä Ubuntu Netbook-remixissä saa asennettujen ohjelmien pikakuvakkeita lisättyä näkysälle? Asensin XMMS2:n mp3-musiikkia varten, eikä ole hajuakaan, miten tuosta kuvakkeen saa.

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11481
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #78 : 08.08.08 - klo:17.32 »
XMMS2:sta käytetään päätteestä. "man xmms2" (ilman lainausmerkkejä) kertoo enemmän. Jos haluat XMMS tyylisen soittimen niin asenna Audacious (XMMS forkki).
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

konTomi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #79 : 08.08.08 - klo:17.35 »
XMMS2:sta käytetään päätteestä. "man xmms2" (ilman lainausmerkkejä) kertoo enemmän. Jos haluat XMMS tyylisen soittimen niin asenna Audacious (XMMS forkki).

Löysin siihen muutaman graafisen käyttiksen pakettienhallinnasta ja sain sen myös kuvakkeena Remixiin. Muuten vaikuttaa melko rajoittuneelta tapaukselta. Testaan tuota Audaciousta.