Tuohon rpm-helvettiin vielä, 10 vuotta käyttänyt (onneksi ei enään vuosiin) ja se on sitä, koittakaas jotain eksoottista rpm-pakettia asentaa, joka sitten valittaa riippuvuuksista, jota ei mistään pakettivarastosta löydy. Sitten tiedätte. (ja metsästätte ympäri nettiä niitä paketteja)
Hyvin todennäköisesti tulee ongelmia ihan pakettienhallintajärjestelmästä riippumatta, jos koettaa asentaa jotain eksoottista pakettia jakelun ulkopuolelta. Sehän voi olla tehty ihan eri jakelulle, ja vaikka viisi vuotta sitten. Ihan yhtä varmasti netistä voi löytää jonkin epämääräisen deb-paketin, jota ei enää niin helposti saakaan asennettua.
Minä en ainakaan metsästä mitään paketteja ympäri nettiä, vaan haen ne ihan normaalisti pakettivarastoista. Tarvittaessa teen usein paketin itse, mikä ei sekään ole kovin vaikeata. Satunnainen netistä haettu rpm-tiedostohan voi olla tehty ainakin joko Mandrivalle, openSUSElle, Susen enterprise-variantille, Red Hat Enterprise Linuxille tai Fedoralle. Näiden eri versiot mukaanluettuna eri kohdejakeluita on kymmeniä. Millä todennäköisyydellä tällainen paketti voi sopia nimenomaan kulloinkin käytössä olevaan jakeluun? Deb-paketteja käyttää hieman harvempi jakelu, mutta niitäkään ei minusta kannata sokeasti netistä asennella.
Ohjelmasta ja paketoijan tekemistä ratkaisuista riippuu saman paketin käytettävyys eri jakeluissa, mutta tyypillisesti tarvitaan nimenomaan tietyt versiot tietyistä kirjastoista.