-Nautilus ja gnomepanel jumahtaa satunnaisesti (n. kerran vko)
Johtunee ihan Ubuntusta. Ubuntu ottaa pakettinsa Debianin epävakaasta haarasta joka on siis epävakaa. Ihan normaalia että joku versio sekoilee miten sattuu. Jos haluaa vakautta, siirtyy Debianin stable haaraan ja unohtaa Ubuntun mikä on vaan nätti aloituskokonaisuus.
-Compiz ei todellakaan ole tarpeeksi vakaa. Nytkin se ei toimi jonkun päivityssotkun takia
Samaa menee, riippuu myös vähän niistä kolmannenosapuolen ajureista. Itsellä ei mitään ongelmia muilla jakeluilla. Gutsy on _vähän_ buginen.
-Skannerin ja tulostimen kanssa on pitänyt taistella, jotta ne on saatu toimimaan. (toisaalta sitten kun sain vihdoin VueScan:in löytämään scannerin niin eipä ole ollut mitään valittamista)
Skannerit ja tulostimet voivat olla hankalia jos ei ole jo tukea suoraan. Itse olen valinnut raudat sen mukaan ja muutaman kerran ihan sattumalta ollut suora tuki. Vain pari tulostinta ollut pimeänä.
-En ole vielä saanut USB kovoa toimimaan sillein, että siihen olisi kaikilla käyttäjillä luku ja kirjoitusoikeudet.
Onko se aina päällä? Aina samaan paikkaan liitettynä? Tällöin voi sinne fstabiin se asettaa. Muuten, jos on Ext3 tai Reiser jne formaatti niin chmod 770 vaan levylle ja vielä tunnukset niin että kaikki mitä sinne tallennetaan menee kyseisellä oikeudella. Sitten ryhmäksi chown käyttäjä:usb vaikka, missä korvaat usb ryhmän jollain omatekoisella mihin kuuluu kaikki käyttäjät, kuten users.
-ATIn kanssa oli yhtä tuskaa. nVidian kanssa ei muuten ongelmia paitsi tv-outin kanssa (100Hz:n telkussa kuva väpättää)
ATI:n kanssa ei täällä yhtään tuskaa, Nvidian kanssa sen sijaan vähän väliä löytyy. Molemminpuolista. ATI alkaa näyttää paremmalta kortilta kun rajapinnat on avattu ja tulee kohta valmiit avoimet ajurit.
-Gutsy ei tajua Nikonin D200:sta muuten kuin PtP tilassa
Eli ei tajua Mass-storage tilassa? Millä olet kokeillut, digikam tai f-spot?
-En ole vielä löytänyt SITÄ täydellistä musiikkisoitinta. Beeb ja Audacious kakoilee liikoja (avaa soittimen ja pläylistin miten sattuu kun vaihtaa työpöytää), Ja rythmboxissa on liikaa sälää makuuni. Saisi olla mahdollisimman pelkistetty. Sonata tai pygmy olis täydellisiä, mutta MPD:t on kuraa, kun soittolistaan ei voi raahata biisejä.
Amarok, tekee Gnome käyttäjät kateellisiksi. Siitä oli joku versio Gnomellekkin viriteltynä mutta ei ole mikään hirveän hyvin toimiva, kunhan vain yrittää kopioida sen toimintaa. Jos ei halua KDE softia käyttää niin jättää sen digikamin ja Amarokin pois.
-Videoeditointi on kuraa
Kinolla menee ihan nätisti perusjutut mutta suosittelen kdenlive eli KDE:lle tehtyä editointisoftaa, toimii nätisti vaikka itsellä testiversio nyt kaatuilee aika ahkeraan eli pitää muistaa tallentaa usein. Erinomaisen helppo käyttää ja saa nättiä aikaan.
-Valokuvausduunien takia edelleen winkku on koneella. Tahtoo Photarin & Bridgen linuxille.
Wine + Photoshop = toimii kuin windowsilla. Tietenkin et voi skannata kuvaa photarista vaan pitää käyttää sitä kookaa tai muuta softaa (gnomella varmaan oma?) millä tallentaa kuva ja sitten vain Photariin. Disney käyttää photoshoppia GNU/Linuxilla eli voit luottaa että homma toimii. Kun ei Adobe halunnut tehdä natiiviversiota, maksoi Disney Crossoverille joka teki Wineen muutoksia heille. Wine sai tästä itselleen osuuksia ja toimii nätisti. Itsellä pyörii CS2 vaikka Gimpiä käytänkin helpomman käytön ja monipuolisuuden vuoksi, vielä ihan HDR kuvien tekemiseen.
-Näytön kalibrointi on hankalaa.
Kalibrointi voi olla hankalaa, mutta turha sitä on tehdä laitteella jos ei ole 14bit näyttöä kun kalibroinnista ei ole niin kauan hyötyä. Riittää että tekee testikuvilla homman. Tosin jos ei tätä asiaa osaa, kannattaa se unohtaa ja palkata joku tekemään työ
Tärkeintä on että olet tyytyväinen jollain tavalla GNU/Linuxiin, Ubuntun bugisuutta ei kannata muiden jakeluiden syyksi heittää vaikka ovatkin samoja.