Kirjoittaja Aihe: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri  (Luettu 337896 kertaa)

veekoo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 443
    • Profiili
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #640 : 16.11.08 - klo:21.53 »
Saakos tuon web kameran toimimaan xandrossissa esim aMSN ohjelmassa?
Kyllä se webkamera minulla toimi myös xandrosin kanssa (nykyään koneess ubuntu). Mene seuraavassa bootissa bios-asetuksiin (F2) ja tarkista sieltä onko webkamera asetettu aktiiviseksi.

adjektiivi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 315
    • Profiili
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #641 : 17.11.08 - klo:06.56 »
kyllä se kamera toimii, mutta aMSN ei tunnista kameraa tjn?

mummi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 246
    • Profiili
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #642 : 17.11.08 - klo:08.50 »
Saakos tuon web kameran toimimaan xandrossissa esim aMSN ohjelmassa?
Koneenä asus eeepc 4g 701
Minä en saanut edes sMsn:ää toimimaan xandrosissa  ;)
Mitä tuohon web kameraan ja aMsn yhdistelmään tulee, niin siä kokeilleena ihmettelin, kun kameran kuva ei näy ohjelmassa samalla lailla kun homailin mesessä.
Kun olin ottanut kameran käyttöön ohjelmassa, kuva kyllä välittyi vastapuolelle, vaikka sitä ei itse nähnytkään.

Ohjelmaa (aMsn) tarkemmin tuntematta, ei varmaa tietoa, toimiiko se tällä tavalla, vai oliko vikaa vaihteeksi käyttäjässä.

wally

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 138
    • Profiili
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #643 : 17.11.08 - klo:09.48 »
'Ubuntu eee':tä tunnutaan parjaavan mennen tullen esimerkiksi Eeeuser foorumilla, tai näin ovat ainakin tehneet muutamat tuolla foorumilla aktiivisesti kirjoittavat. En täysin ymmärrä, että miksi. Toivottavasti 'Ubuntu eee':n nimenvaihdos saadaan nopeasti pois päiväjärjestyksestä, niin sittenpä ainakin luulisi vähenevän mielestäni kyseenalainen rinnastaminen perus-Ubuntuun.

Omat kokemukseni uusimmasta Ubuntu Eee:stä eivät ole olleet kovin kaksisia. Perus Intrepid pienellä säädöllä ei tuntunut ainakaan huonommalta. Molemmissa oli silti sama ongelma, joka lienee Adammin kernelistä lähtöisin: akunkesto on paljon huonompi, kuin ArchWikin ohjeilla viritetyssä Arch Linuxissa nimimerkki Robertekin kernelillä. "sudo powertop" kertoo aika karua kieltään tuosta Ubuntu + Adamm + Eee -yhdistelmästä, enkä tosiaan ymmärrä missä se vika on.

Ubuntu Netbook Remix taas on muuten kiva, mutta se ume-launcher on kyllä heikko esitys. Aivan liian raskas mihinkään järkevään. Tosin tuon launcherin poisto, ja perus gnome-valikon lisäys tekee käyttöliittymästä jo sinänsä erinomaiseen.

Ubuntu Eee olisi kiva, mutta akunkesto ei vakuuta, ja toisaalta gnomekin on hieman raskas. Archilla taas tuosta koneesta saa kaikki mehut irti, mutta todellakin vaatii sitten säätöä... Periaatteessa unelmaratkaisu olisi valmis viritelty Arch-asennus imagesta, mutta kukas sellaista nyt missään tarjoaisi.

Olen tainnut jo aiemminkin ehdottaa, mutta näissä netbookeissa suosittelen, että vaihtaa tuon Gnomen Fluxboxiin, ja tämä onnistuu niin Ubuntussa kuin muissakin jakeluissa. Oikeastaan ainoa iso ikävyys Fluxissa on aloittelijalle tuo valikon generointi. Esimerkiksi Debianissa/Ubuntussa luotava perusvalikko on aivan hirveä, eikä monet muutkaan viritykset ole kummoisia. Onneksi Marchfluxmenu tuo tilanteeseen helpotuksen:

Lainaus
Marchfluxmenu is an attempt to have the fluxbox menu emulate the Gnome (or XFCE) menu, in both looks and functionallity.

Aika pätevän käyttöliittymän olen mielestäni saanut aikaan Fluxbox + nm-applet + Firefox -yhdistelmällä. Fluxia ei tarvi juuri säätää: paneeli ylös ja leveydeksi n. 80% (niin, että suurennetun ikkunan painikkeet näkyvät oikealla) ja sallii ikkunoiden mennä paneelin alle osittain piiloon (== sama efekti kuin Ubuntu Netbook Remixissä. Flux muistaa ikkunoiden sijainnit, joten Maximus ei ole millään tavalla tarpeellinen, vaikka sitäkin voi käyttää). Ikkunoiden yläreunat kannattaa olla pyöristettyinä, jolloin koko ruudulle suurennetut ikkunat eivät estä työpöytävalikon (hiiren oikea näppäin) käyttöä.

Ulkonäköä voi sitten viilata sopivaksi (Olikohan valikosta Configure->Styles tms.). Itse olen käyttänyt jotain rauhallista tummaa taustakuvaa ja yksinkertaisimpia tyylejä (esim. Bora black), ja laittanut kaikki läpinäkyvyydet tappiin (poislukien valikon läpinäkyvyys).

En muuten ole ollenkaan varma, käynnistyykö vakio Xandros juuri sen nopeammin kuin tämä. Ilman turhaa gdm:ää oma Eee 901 käynnistyy erittäin nopeasti suoraa työpöydälle, pitäisi varmaan kellottaa aika joskus. Tärkeintä on kuitenkin nopea nukahtaminen ja herääminen valmiustilasta, ja tämä onnistuu myös Ubuntussa oikein hyvin (itseasiassa kivuttomammin kuin itselläni Archissa..).

EDIT: lisätään nyt pakollinen huomautus: jos olet aloittelija, älä edes harkitse Archia, jollei joku sitä sinulle ensin säädä valmiiksi. Jos oikeasti kiinnostaa, ArchWiki on onneksi loistava apu. Eee 901:lle ei kuitenkaan ole ihan 1-2-3 -tyylisiä ohjeita, vaikka oma wiki-sivunsa onkin. Käyttö ja ohjelmien asennus ei sitten ole sen ihmeellisempää, vaikka Archin vastineet Synapticille ovatkin aika heikkoja.
« Viimeksi muokattu: 17.11.08 - klo:09.55 kirjoittanut wally »

serola

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 647
    • Profiili
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #644 : 17.11.08 - klo:10.05 »
Omat kokemukseni uusimmasta Ubuntu Eee:stä eivät ole olleet kovin kaksisia. Perus Intrepid pienellä säädöllä ei tuntunut ainakaan huonommalta. Molemmissa oli silti sama ongelma, joka lienee Adammin kernelistä lähtöisin: akunkesto on paljon huonompi, kuin ArchWikin ohjeilla viritetyssä Arch Linuxissa nimimerkki Robertekin kernelillä. "sudo powertop" kertoo aika karua kieltään tuosta Ubuntu + Adamm + Eee -yhdistelmästä, enkä tosiaan ymmärrä missä se vika on.
Käsittääkseni Ubuntu-jakeluissa Marxin eee-control parantaa tilannetta merkittävästi, sillä sen avulla mahdollistuu näytön kirkkauden, prosessoritehon ja tuulettimen hallinta jopa automaattisesti valiutuen sen mukaan, onko kone akkukäytöllä vai laturissa kiinni. Eli omien kokemuksien perusteella akunkesto ei eee-controlin ansiosta suinkaan ole huono, mutta mielelläni kuulen vertailutietoa Archin virrankäytöstä. Esimerkiksi mitä näyttää "present rate", kun WLAN on päällä, prosessori normaalilla suoritukskyvyllä, näytön kirkkaus vaikkapa 70% ja kuuntelee esimerkiksi nettiradiota. Eli mitä näkyy, kun heittää komennon:

Koodia: [Valitse]
cat /proc/acpi/battery/BAT0/state
...tai miten tuon sitten saakaan näkyviin Arch:ssa.

wally

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 138
    • Profiili
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #645 : 17.11.08 - klo:16.24 »
Käsittääkseni Ubuntu-jakeluissa Marxin eee-control parantaa tilannetta merkittävästi, sillä sen avulla mahdollistuu näytön kirkkauden, prosessoritehon ja tuulettimen hallinta jopa automaattisesti valiutuen sen mukaan, onko kone akkukäytöllä vai laturissa kiinni.

Pidin Ubuntua kaikkein virtapiheimmillä asetuksilla (fsb 75 50 0, "on-demand", näyttö himmeällä). Lisäksi tein powertopin ehdottamat muokkaukset, joilla tilanne parantuikin jonkin verran. Silti "sudo powertop" ilmoitti wlanin kanssa peruskevyessä käytössä lukemia 8-9w, kun Archissa näyttää lähes watin parempia tuloksia. (ilman wlania Arch taipuu parhaimmillaan n. 5w:n tuntumaan / 3,5w näyttö sammutettuna ;-)

901:n wlan on aika virtasyöppö, jotkut ovatkin vaihtaneet intelin kortin tilalle.

Nyt on kone laturissa kiinni, joten en voi tarkistaa antamaasi komentoa. Sen verran vain kommentoin, että mielestäni ei kannata normikäytössä pitää prosessoria "normaalilla" kellotaajuudella, kun tämä 75 50 0 -asetus toimii paremmin kuin hyvin. Samoin kovemmillakin kellotaajuuksilla, esim. ylikelloilla 110 50 0 (normaalisti 110 50 1) pidän "low voltage"-tilan päällä (viimeinen numero == 0), eli volttikorotuksessa ei ainakaan ole pienintäkään järkeä.

Boottiaika:
Kokonaisaika virtanapin painalluksesta täysin valmiille työpöydälle: 34,4 sekuntia,
josta itse Archin + X + Fluxin käynnistymisaika 25,7 sekuntia, jolloin "raudan lämpenemiseen" ja BIOSiin hukkaantuu n. 9 sekuntia.

EDIT: boottiaika on siis täysin vakio, että sitä ei ole mitenkään optimoitu. Mitä nyt loggaus tapahtuu automaattisesti suoraan X:ään ilman gdm:ää tai muutakaan manageria. Tämä on täysin henkilökohtainen tietokone...
« Viimeksi muokattu: 17.11.08 - klo:16.30 kirjoittanut wally »

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11481
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #646 : 17.11.08 - klo:16.44 »
Tuosta virran kulutuksesta tulikin mieleeni, että voiko tuon Gnomen virranhallinta jutskan tuloksiin luottaa.
Löytyy ilmoitusalueelta tuosta akun (tai mitä siinä sattuu olemaan) kuvasta oikealla klikatessa valitaan "Virrankäytön historia" ja sieltä kaavaksi (?) "Virrankäytön historia".
Watteina on luvut eli jos voi luottaa niin aikas hyvä olisi. Näköjään tällä koneella nyt about 21W ja huiput on ~24W ja tämä on aika kaukana EEE:stä (Intel C2D ja NVidia GeForce Go 7700 ;))...
Ja sitten toinen kysymys tuosta. Miten avaan sen päätteestä (ssh:n yli kyseessä...)?

EDIT: Kun lähetin viestin hyppäsi ~25W ja laski takaisin ennalleen... ei mitenkään erikoista. :)
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

wally

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 138
    • Profiili
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #647 : 17.11.08 - klo:17.02 »
Tässä mainitsemani Fluxbox-konfiguraatio:



Fluxboxin tyyli oli alunperin "Leopard", mutta viilasin sen tarkoituksiini sopivaksi, mm. kaikki kuvat. Pohjana olleet kuvat on Applen omaisuutta, joten tämä on vain yksityiskäyttöön. Jos joku välttämättä tuon haluaa,

gtk-tyyli ja monet viritykset (esim. tiedostonvalintadialogi varsin aidon OS X:n oloinen) tuli yhdessä paketissa:
http://sourceforge.net/projects/mac4lin

Taustakuva, jota ei näy :) on Think Linux, joka sopii hienosti teemaan:
http://www.wallpaperpimper.com/wallpaper/Computer/Linux/Think-Linux-1-MSKPLWAOH7-1024x768.jpg

TQeng

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 157
  • Zenwalk / PCLOS / Kubuntu
    • Profiili
    • Vaihtoehto.org
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #648 : 17.11.08 - klo:17.42 »
Itse sain muutama viikko sitten haltuuni Eee PC 900:n, jota olen nyt ahkerasti käyttänyt. Kokemukset ovat olleet pääosin positiivisia, ja heikosta akkukestosta huolimatta laite on ollut jopa positiivinen yllätys. Pidemmänkin kommentin aiheesta kirjoitin, jos kiinnostaa.

Käyttöjärjestelmän vaihtamista en ole vielä kokeillut. Katsotaan nyt iskeekö jossain vaiheessa kyllästyminen Xandrosiin, ja kirjoitellaan näistä mahdollisista eksperimenteistä sitten lisää.
Satius est supervacua scire quam nihil.

eliasj

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4075
    • Profiili
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #649 : 17.11.08 - klo:19.08 »
Kannattaa kokeilla LXDE:tä. Kevyt, nopea, mutta silti sisältää paljon ominaisuuksia. Tosin lxnm kannattaa korvata nm-appletilla.

http://lxde.org/
alias vililikku

wally

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 138
    • Profiili
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #650 : 17.11.08 - klo:20.17 »
Kannattaa kokeilla LXDE:tä. Kevyt, nopea, mutta silti sisältää paljon ominaisuuksia. Tosin lxnm kannattaa korvata nm-appletilla.

http://lxde.org/

Hei, hieno löytö! Oikeat lähtökohdat muutenkin tuossa projektissa, ei ole yritetty pyörää keksiä uudelleen, vaan käytetään openboxia (vakiona).

Nykyinen setuppi toimii itselleni erittäin hyvin (ulkoasu muuten parantunut tuosta edellisestä), mutta voisin joitain komponentteja kokeilla tuosta LXDE:stä. Vähän olen tiedostomanageria tässä arponut, mutta ehkä se on taas kokeiltava PCManFM:ää, joskin siinä on ainakin aiemmin ollut ärsyttävä bugi: ei päivitä kansioiden sisältöjä, jos ei välillä vaihda toiseen kansioon ja takaisin.

Fluxissa ja muissakin suosittelen muuten usein käytettyjen ohjelmien laittamista pikavalintoihin. Itselläni esim super + T avaa terminaalin, + F firefoxin, + K xkillin ja + G gimpin. Samoin virtuaalityöpöydän vaihtoon on pikanäppäimet. Tällöin ei hirveästi edes tarvitse mitään ylimääräisiä valikkohärpäkkeitä, launchereita tai mitään muitakaan turhakkeita. Näppäinasetukset ovat tiedostossa ~/.fluxbox/keys tähän tapaan:
Koodia: [Valitse]
Mod4 F :exec firefox
Mod4 Left :PrevWorkspace

adjektiivi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 315
    • Profiili
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #651 : 17.11.08 - klo:20.32 »
Onko kukaan koittanut mitään pelejä ASUS Eee 701?
itseäni kiinnostaisi testata openarena nimistä peliä (QUAKE3 klooni) sen pitäisi toimia hyvin asuksella, mutta kuinka asennan sen? koitin jo apt-get install openarena mutta valittaa tilanpuutteesta eikä anna asentaa loppuun saakka, saisinko asennettua tätä peliä muistikortille ja pystyisin pelaamaan sitä kautta?

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11481
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #652 : 17.11.08 - klo:20.44 »
No ainakin lataamalla sen binäärit (tai vaikka sorsat (=lähdekoodit) jostain) ja laittamalla ne sinne kortille.
Tuossa linkki lataukseen (samalla paketilla ilmeisesti pääsee pelaamaan myös ainakin Windowsissa ja MacOSX:ssä): http://openarena.ws/files.html
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

adjektiivi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 315
    • Profiili
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #653 : 17.11.08 - klo:20.49 »
No ainakin lataamalla sen binäärit (tai vaikka sorsat (=lähdekoodit) jostain) ja laittamalla ne sinne kortille.
Tuossa linkki lataukseen (samalla paketilla ilmeisesti pääsee pelaamaan myös ainakin Windowsissa ja MacOSX:ssä): http://openarena.ws/files.html

tarkoitatko että puran vain nuo tiedostot kortille ja pelaamaan?

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11481
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #654 : 17.11.08 - klo:20.56 »
No ainakin lataamalla sen binäärit (tai vaikka sorsat (=lähdekoodit) jostain) ja laittamalla ne sinne kortille.
Tuossa linkki lataukseen (samalla paketilla ilmeisesti pääsee pelaamaan myös ainakin Windowsissa ja MacOSX:ssä): http://openarena.ws/files.html

tarkoitatko että puran vain nuo tiedostot kortille ja pelaamaan?

Luulisin. Siellä pitäisi olla binääri joka suoritetaan. En ole kokeillut. Luultavasti toimii ja toimii sitten muissakin koneissa.
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

adjektiivi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 315
    • Profiili
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #655 : 17.11.08 - klo:21.01 »
No ainakin lataamalla sen binäärit (tai vaikka sorsat (=lähdekoodit) jostain) ja laittamalla ne sinne kortille.
Tuossa linkki lataukseen (samalla paketilla ilmeisesti pääsee pelaamaan myös ainakin Windowsissa ja MacOSX:ssä): http://openarena.ws/files.html

tarkoitatko että puran vain nuo tiedostot kortille ja pelaamaan?

Luulisin. Siellä pitäisi olla binääri joka suoritetaan. En ole kokeillut. Luultavasti toimii ja toimii sitten muissakin koneissa.

juu siellä on tuommoinen openarena.i386 ainakin tällä koneella toimii kun sitä klikkaa, mutta asus kysyy ohjelman nimeä kun klikkaan tuota "openarena.i386" tiedostoa, mitä sihen pitäisi laittaa?

Tha-Fox

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3315
  • Arch Linux && CentOS
    • Profiili
    • http://kettu.dy.fi
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #656 : 17.11.08 - klo:21.58 »
Kun olin ottanut kameran käyttöön ohjelmassa, kuva kyllä välittyi vastapuolelle, vaikka sitä ei itse nähnytkään.

Ohjelmaa (aMsn) tarkemmin tuntematta, ei varmaa tietoa, toimiiko se tällä tavalla, vai oliko vikaa vaihteeksi käyttäjässä.

Kyllä siihen minulla ubuntussa 901:llä aukeaa ikkuna keskusteluikkunan viereen ja siinä näkyy jonkun ruman tyypin pärstä...

mummi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 246
    • Profiili
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #657 : 17.11.08 - klo:22.40 »
Kun olin ottanut kameran käyttöön ohjelmassa, kuva kyllä välittyi vastapuolelle, vaikka sitä ei itse nähnytkään.

Ohjelmaa (aMsn) tarkemmin tuntematta, ei varmaa tietoa, toimiiko se tällä tavalla, vai oliko vikaa vaihteeksi käyttäjässä.

Kyllä siihen minulla ubuntussa 901:llä aukeaa ikkuna keskusteluikkunan viereen ja siinä näkyy jonkun ruman tyypin pärstä...

Höh!
No minulla sit varmaan aMsn joku asetus pielessä. Vastapeluri sanoi  kyllä näkevänsä meikäläisen pärstän ( ei väliä vaikkei ite näekään..) Mistähän sitä asetusjuttua vois tutkia ???
Muuten oma  keskustelukuvake kyllä näkyy

MoB

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 314
  • Debian Jessie, Ubuntu 12.04 LTS, Android-x86 2.3
    • Profiili
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #658 : 21.11.08 - klo:05.39 »
Lainaus käyttäjältä: wally
Ubuntu Netbook Remix taas on muuten kiva, mutta se ume-launcher on kyllä heikko esitys. Aivan liian raskas mihinkään järkevään.
Kaikki Ubuntut eee variaatioineen ovat liian raskaita tällaiselle pikkukoneelle (701). Itse vaihdoin tilalle Debian Lennyn.

Lainaus käyttäjältä: wally
Ikkunoiden yläreunat kannattaa olla pyöristettyinä, jolloin koko ruudulle suurennetut ikkunat eivät estä työpöytävalikon (hiiren oikea näppäin) käyttöä.
Tämän takia kannattaakin konffata fluxboxin keys tiedostoa ja laittaa menu avautumaan esim. win+m namiskoita painamalla - ei haittaa vaikka olisi koko ruutu jonkun softan peittämä. Voisikin tehdä tästä asiasta oman threadinsa.

Lainaus käyttäjältä: wally
Fluxboxin tyyli oli alunperin "Leopard", mutta viilasin sen tarkoituksiini sopivaksi
Huomasin, että itselläni lojui jokin Leopard niminen fluxboxteema (liekö sama?) koneellani ja kokeilin myös. Ihan mukavan oloinen, kunhan vaihtoi fontin, värejä ja palkkien kokoja pienemmäksi.



Lainaus käyttäjältä: Elias
Kannattaa kokeilla LXDE:tä. Kevyt, nopea, mutta silti sisältää paljon ominaisuuksia.
lxmenu on ollut täällä ahkerassa käytössä, koska siihen saa capslockin ja numlockin tilat näyttävän härpäkkeen. 701:ssä ei ole noiden namiskoiden tilat näyttäviä ledejä. Sittemmin olen korvannut lxmenun wbarilla (kuva yllä), koska fluxbox käsitteli lxmenua ohjelmana ja softien alareunat jäivät sen alle sekä suljin sen vahingossa aivan liian monta kertaa. Muuten kyllä näppärä. Näytä työpöytäsi -threadiin olinkin näemmä postannutkin ko. kombinaatiosta kuvan.



Lainaus käyttäjältä: TaikuRi
Onko kukaan koittanut mitään pelejä ASUS Eee 701?
Jep. Jagged Alliance 2 1.13mod omalla koneella ja toimii Winellä (saa natiivina Linuxbinäärinä myös) ihan pelattavasti. Carmageddon II kokeiltu myös Winellä (glidewrapperin kera). Kattava lista EeePC:n kanssa nätisti toimivista peleistä löytyy täältä.

ps. pahoittelen typoja, hoono soomi ja jäätävää aivotyöskentelyä. Ei pitäisi kirjoitella tähän aikaan.
Registered Linux user #186837

Onde

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« Vastaus #659 : 21.11.08 - klo:12.35 »
Auttakaahan amatööriä. Tuli ostettua asus eee pc 901. Muutaman tunnin tässä ehtinyt vasta tapella, mutta en pääse wlanin kautta mitenkään nettiin. Kun yritän yhdistää niin "Tila:" -kohdassa lukee vaan "Odotetaan...". Lokissa viimeisillä riveillä lukee:

"No DHCPOFFERS received"
"No working leases in persistent database - sleeping."
"run-parts --verbose /etc/network/if-up.d"

(jos nuo lokin viimeiset rivit nyt edes liittyy koko ongelmaan)

Virheet kohdassa ei lue mitään.

Kyseinen wlan verkko on suojaamaton ja vieressä olevalla vista -läppärillä yhdistyy muutamassa sekunnissa ja toimii hienosti. Mietin tässä nyt että onko koneessa vikaa vai käyttäjässä?