Ratsastelenpa hiukan aiheella jos joku kokeneempi osaisi hiukan avitella.
Tekisi mieli kokeilla 64bittistä Ubuntua (xp, 32bit ubuntu ja 64bit ubuntu siis rinnakkain) ja ilmeisesti ei pitäisi olla mitään ongelmaa jos esim. laitan asennuksen livelevyltä, teen uudelle asennukselle osiot ja asennus päälle --> Grub päivittyy automaattisesti näyttämään kaikki järjestelmät, olenko oikeassa?
Jos 64bit versio tuntuu toimivan riittävän hyvin, niin onko mahdollista siirtää kaikkia nykyisen 32bit version asetuksia ja ohjelmia suoraan uuteen asennukseen. Ei haittaisi vaikka muutamat ohjelmat eivät toimisikaan. Lähinnä siis mielessä, että ovatko noiden versioiden erot niin suuria, että mitkään ei toimi kopioimalla, vaan kaikki pitää asentaa eriksen "manuaalisesti"? Kait ainakin selaimen linkit ja työpöytäasetukset voi siirtää jotenkin?
Entäpä 32bit version poisto jos kaikki toimii ok, pitääkö jotain muistaa ottaa huomioon? lmeisesti jos poistan 32bit version osiot (tai swap osio saa ilmeisesti olla sama kummallekin?) niin grub sekoaa täysin kun MBR muuttuu?
Hiukan harmittaa kun uusi c2d kone tuli hommattua ja jostain syystä laitoin 32bit version tähän. Vaikka nyt kaikki ei toimisi niin uudet koneet kun järjestään ovat 64bittisiä, niin tukea tulee enemmin tai myöhemmin.