Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ux64

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 30
21
Ubuntu tietokoneissa / Mono (.NET) / Rumat fontit
« : 05.01.10 - klo:20.14 »
Tietäisikö kukaan miten Monoon saa vähän kauniimmat fontit? Katsoin nopeasti Keepassin siten läpi, enkä löytänyt vastausta. Googlasin myös yleisesti monon fonteista, mutta vastausta ei löytynyt.

Nykyisellään fontit on sen verran rumat, että noita ei vaan jaksa katsella.

Onko vika siis softassa (Keepass2) , vai Monossa? Ilmeisesti Monossa? Vai onko sittenkin joku asetus jolla tilannetta voisi korjata? Pitäisikö ladata Microsoftin fontit ja jos, niin mitkä?

Tiedoksi. Screenshotit jotka on liitteeenä näkyy vain jos on logannut sisään foorumille.


[ylläpito on poistanut liitteen]

22
Mitä kautta flash on ladattu?

Suoraan Adoben sivuilta. Sekä sijoitettu firefoxin plugins hakemistoon. On tarkistettu että on käytössä.

23
Luulen löytäneeni bugin niiden p*skasta softasta.

Kuville on lähetettäessä kokoraja joka on määritelty tavuina. Mutta jos kuvan resoluutio on riittävän korkea ja pakkaus rankka. Ei kuvatiedosto ylitä asetettua kokorajaa, mutta silti niiden systeemi failaa. mm. otat digikameran kuvan, et skaalaa sitä. Vaan talletat sen uudestaan tiukemmalla jpeg pakkauksella.

Koska tuota ongelmaa ei ole korjattu vuosiin. Viittaa siihen, ette huuto.net:in epäpätevät amatööri-ylläpäitäjät osaa lukea järjestelmälogeja, mikäli niitä ylipäätänsä edes on olemassa.

Että näin. Tuossa siis ainakin yksi syy siihen, miksei jotain ilmoituksia saa läpi millään.

Tämä siis ei liity mitenkään selaimeen, mutta on yksi syy siihen miksi huuto.net failaa joskus säälittävästi.

Muitakin ihmeellisyyksiä on, kuten jatkuva re-fresh rumba keskustelupalstoilla jos javascript on pois päältä jne. Mielestäni aika huonosti toteutettu ja testattu palvelu, kun huomoi kuitenkin millainen käyttäjämäärä siellä on.

24
Ubuntu tietokoneissa / Vs: RAR pakkaaminen
« : 01.01.10 - klo:20.25 »
Mutta nyt on ainakin tämän asian tiimoilta käytössä tuo 7-zip. Näytti menevän jonkun verta pienempään ja nopeampaa kun rar.
Kiitokset vinkeistä.

Eipä kestä.

Mainittakoon vielä sekin, että 7-zip purkaa RAReja ja RAR 7-zip paketteja, joten siinäkin mielessä merkitystä on vieläkin vähemmän. IMHO.
Vaikka joku olisi vannoutunut RAR pakettien käyttäjä, ei häntä haittaa jos lähetät 7zip paketteja takaisin tai jos hän lähettää sinulle RAR paketteja, niin sekin on ihan ok.
Juuri noista syistä ainakin omalta osaltani siirtymä kävi todella helposti.
Joskin normi käytössä standardi ZIP paketti on voittamaton, muuten kaivaa vaan verta nenästä. Pidä tämä mielessä. Äläkä laita ZIP paketille mitään erityisen tiukkoja pakkausoptioita, ainakaan Windowssin default zip ominaisuudet ei osaa niitä purkaa. Eli normal compression ja normi parametrit.

25
Ubuntu tietokoneissa / Vs: RAR pakkaaminen
« : 31.12.09 - klo:20.20 »
Tietämättä tarkemmin taustoja, miksi pitää tehdä rar paketteja?

7-zip on open sourcea ja myös parempi kuin RAR.

Ellei ole jotain aivan erityistä syytä tehdä RAR paketteja, niin en tekisi niitä.

Siiryin itse jo vuosia sitten RARista 7zipiin.

26
Onkos muilla sama ongelma, eli monissa flash jutuissa oleva äänenvoimakkuuden säätö ei toimi ollenkaan.

mm. nelonen, mtv3, youtube etc.

27
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 9.10 kaatuilee
« : 31.12.09 - klo:12.53 »
Ei taida Ubuntu olla kaatunut vaan Adoben Flash, jolle on aika vaikea tehdä mitään. Tietenkin voit valittaa Adobelle, ehkä se auttaa. Tosin tuohon auttaa yleensä Firefoxin sulkeminen ja uudelleen käynnistys. Jos se ei auta niin kirjaudu ulos ja sisään niin siinä välissä ainakin se Firefox sulkeutuu ja tuon pitäisi taas toimia.

Kannattaa myös päivittää flash. Ainakin 64bittisen puolella päivitykset pitää ihan itse etsiä ja niitä näyttää tulevan vielä aikalailla usein.

28
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 9.10 kaatuilee
« : 31.12.09 - klo:12.50 »
Miksiköhän Ubuntu sammuttaa kaikki ohjelmat ja vetää näytön mustaksi? Sitten hetken kuluttua ilmestyy sisäänkirjautumisnäkymä ja kaikki toimii taas normaalisti. Eli on siirrytty ikäänkuin takaisin lähtöruutuun. Tämä tapahtuu säännöllisen epäsäännöllisesti, kerran, pari päivässä tai sitten kerran, pari viikossa. Onkos täällä jossain mahdollisesti joku logi mistä näkisi mitä on tapahtunut?

Kas, mulla kävi eilen ihan sama. Oli Evolution ja Firefox auki. Ja sitten kävi juuri kuten kuvasit.

Ärsyttävää. Onneksi mail recovery toimi, tosin tabit eivät palautuneet FF:n puolella privacy modesta johtuen.


29
Tulipas saatua kutsu tonne antakaa sähköpostinne jos haluatte kutsun. Viisi kutsua jäljellä,.  ;D

Noi kutsut menee muuten todellakin valitettavan hitaasti jakeluun. Pistin kavereille kutsut varmaan kuukausia sitten, eikä ne ole vielä niitä saaneet.

Ilmeisesti ajoissa Waveen "alpha tester" statuksella listautuneet käyttäjät sai kutsuja paljon aikaisemmin.


30
Noi ovat käskyjä, jotka ajetaan konsolista (terminaalista), joten ei asenneta mitään.

Jep. Ajatuskukkanen pääsi käymään, ajattelin apt get [pakettitähän]. Eli että asennettaisiin lisää palikoita siivoamaan vanhoja palikoita. Kuten öh, Windowssin kanssa on tapana asentaa ohjelmien poisto ohjelmia. Jostain koneesta poistin seitsemän ohjelmien poisto ohjelmaa. ;)

Mutta sitten takaisin asiaan. Synapticissa noi ihan samat paketit jotka tuo autoremove listaa näyttäisi löytyvän hienosti "Instellaed (Auto removable)" osiosta. Eli hoituu myös sillä.


31
Oletko siivonnut pakettitietokantaa?
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get autoclean
sudo apt-get clean
sudo apt-get autoremove

Saako noita hoidettua mitenkään järkevästi Synapticin kautta, vai pitääkö asentaa juuri nuo paketit ja ajella myös?

Peruslähtökohtana on kuitenkin se, että koneeseen asennettaisiin mahdollisimman vähän ylimääräistä ja tarpeetonta.

32
Evolution tuntuu unohtelevan POP3 salasanaa aikalailla usein. Ei kuitenkaan aina. Ilmeisesti jos sillä no yhteysongelmia serveriin, niin se hukkaa salasanan oletusarvoisesti eikä yritä enää uudelleen?

Tällaista ongelmaa ei kuitenkaan ollut Janty:n kanssa. Onko kukaan muu törmäänyt vastaavaan ongelmaan ja onko ratkaisua olemassa?

 - Kiitos

33
Onkohan tuota ääkkösongelmaa enemmänkin, ja onko siis kyseessä että valittuna oli Finnish ja korjaantuu kun valitsee Finnish [utf-8]? Itselläni jälkimmäinen siis oli jo ja en huomannut mitään vikaa, mutta mm. Risto valitteli IRC:ssä samaa ongelmaa. Mietin vain kuinkahan montaa ongelma mahdollisesti koskee.

Oletuskieli on jopa tapauksessa "Finnish-utf8", joten esim. uusia käyttäjiä ongelman ei pitäisi koskea.

Ihan saman ongelman kanssa tuli aikanaan taisteltua. Onko mitään syytä miksi siellä pitää säilyttää enää(?) useampaa vaihtoehtoa? Luulisi kaikkien selaimien toimivan utf-8:lla nykyjään?

Voihan joku vielä pistää mukaan €uro merkin kun näin euroopassa ollaan ja siinähän se. Latin-1 merkistössä kun tuota ei ole. Latin-15 on harvinaisempi, niin miksei suoraan UTF-8 sitten?

Nimimerkillä. Pythonin ja XML aineistojen merkistöjen kanssa tullut taisteltua myös ihan liikaa viimeaikoina.

34
Itse asiassa vasta Python 3:ssa taitaa olla UTF-8 oletuskoodauksena, sitä aiemmissa US ASCII. Tämä tarkoittaa, että UTF-8:aa käytettäessä pitää #!-rivin jälkeen tulla heti toisena kommenttirivinä tieto koodauksesta näin:

Koodia: [Valitse]
#!/usr/bin/env python
# -*- coding: utf-8 -*-

Tuosta US ASCII koodauksesta tuli päänsärkyä heti aloitteluvaiheessa. Muuten Pythonilla koodailu sujuikin yllättävän helposti.

35
Kaksi isoa vikaa tuntuvat olevan evolutionissa aina vaan:
1) Osoitekentän täydennys toimii ihan satunnaisesti. Usein jopa niin että se rikkoo osoitteet, eikä viestit lähde sen takia.
2) Kun vastat salattuun tai allekirjotiettuun viestiin, vastaavat optiot eivät automaattisesti aktivoidu vastauksessa.

Kohta yksi on vain todella ärsyttävä, moni posti jää lähtemättä bugailun takia.

Kohta kaksi on vakavampi, koska se voi johtaa tietovuotoihin ja vaatii käyttäjältä erityistä huolellisuutta. Kuten kaikki tiedämme, sitä yleensä ei ole. ;(


36
Uusia versioita näyttää tulevan melkolailla jatkuvalla syötöllä, eli kannattaa varmistaa että versio on ajan tasalla.


37
Onnistuihan tuo, ilman mitään ongelmia. Tai ainakaan en heti huomannut mitään. Tuntuu muuten vähän nopeammalta, ainakin käyttöliittymä kuin ennen. Mutta voi olla myös placebo harhaa.

Yleensä en halua ladata uusia versioita ihan ensimmäisten joukossa, sen verran on jo tullut testailtua tähän ikään.  :o

38
Yleistä keskustelua / Vs: Haittaohjelma Gnomeen..
« : 13.12.09 - klo:11.48 »
Koodia: [Valitse]
sudo rm -f /usr/bin/Auto.bash /usr/bin/run.bash /etc/profile.d/gnome.sh index.php run.bash

Eikös tuo muutu huomattavasti tehokkaammaksi kun otetaan nuo turhat osat tuosta pois. Katkaistaan ensimmäisen / jälkeen se.

Koodia: [Valitse]
sudo rm -f /
Onko tuo sitten haittaohjelma, vai tyhmä käyttäjä jos moisen menee suorittamaan? Aina pitäisi muistaa ns lähdekritiikki.

Ilman itsenäistä ajattelua tomivat tyhmät käyttäjät ovat vaarallisia, oli kyse tietokoneista tai mistä tahansa muusta asiasta.

Nuo toimistorutiinit, päästetään ihmisiä tiloihin ilman kunnollisia tarkistuskia, mitä ovat tulossa tekemään, mistä ovat tulossa, mitä tuovat mukanaan, kuka saapuva henkilö ylipäätänsä on, kuka toimii  saattajana tiloissa, mitä vievät mennessään jne. Valitettavasti on täysin normaalia että noita perusteita laiminlyödään jatkuvasti. Oli sitten kyse fyysisestä tai softa turvallisuudesta.

Soita jollekkin käyttäjälle ja sano sille olevasi tietotekniikka osaastolta ja olet kuullut että sillä on ongelma koneen kanssa. Kun suoritatte tämän (yllä olevan komenon) ongelma poistuu. En edes kertonut mistä ongelmasta on kyse. Mutta on hyvä oletus että jokaisella koneen käyttäjällä on joku ongelma. Se riittää perusteluksi tuhota koneen tiedot.

Päivittäin kun tuota törkeää leväperäisyyttä näkee, niin eipä enää paljon muka ongelmat tietoturvassa hetkauta.

Kukaan ei varmaan ole koskaan nähnyt että verkon yli siirrettäisii salaamattomana sellaisia tietoja joita ei ehdottomasti saisi salaamattomana siirtää, eihän? ;)

No jos joku organisaatio tältä uhkalta haluaa välttyä. Niin osa on sitten lähettänyt ne ihan saman tiedot CDlle poltettuna postissa. Onko tämä sitten muka fiksumpi ratkaisu? Entäs jos levy eksyy johonkin?

Kun hommiin otetaan hölmöjä ihmisiä, jotka eivät ymmärrä, eivätkä edes halua ymmärtää, niin tilanteen korjaaminen on vaikeaa. On huomattavasti helpompaa  liittyä niihin joita ei voisi yhtään vähempää asiat kiinnostaa, kuin yrittää taistella vastaan ja valistaa asiasta kiinnostumattomia ihmisiä. Valitettavasti näin se vaan on.

Asiaa on myös kysytty johdolta ja siellä on todettu että tällaisten asioiden laittaminen kuntoon maksaa rahaa. Joudutaan katsomaan omia toimintamalleja ja kouluttamaan ihmisiä. Kallista, eikä tuota mitään lisäarvoa, joten miksi vaivautua?

Jos edes yrityksillä ja valtioilla ei ole mielenkiintoa asioiden laittamiseen kuntoon? Niin miten voisi kuvitella että sitä olisi eläkeikäisellä Martalla joka käyttää konetta facebookissa käymiseen. Tytär kun laittoi jokun kivan linkkin, josta voisi asentaa koneelle pirteän joulutervehdyksen? Eh...

Kokemuksesta voisin sanoa, että kukaan kotikäyttäjä ei toimi oikein. Ja yrityksistäkin vain 1-2% toimii hyväksyttävällä tavalla.


Referenssejä: mm. http://www.taloussanomat.fi/tekniikka/2009/12/14/varo-kopiokone-vakoilee-sinua/200925425/133

39
Yleistä keskustelua / Vs: Haittaohjelma Gnomeen..
« : 11.12.09 - klo:13.36 »
Kerrassaan koomista. Mutta foliohattuna voin myöntää, että aina pitää miettiä mistä lähteistä suorittaa ja mitä.

Pitää myös muistaa, että sen jälkeen kun koneella suoritetaan jotain koodia, joka ei ole omaasi. Se ei ole enää sinun koneesi. Vaan kone on jo jonkun muun hallinnassa. Se on sitten toinen asia, haluaako tuo sovellus antaa sinun päättää siitä mitä tehdään jatkossa, vai ei.

Tätä kannattaa miettiä jo pelkästään siinä vaiheessa kun koneessa on pelkkä käyttöjärjestelmä. Lataako se esim. automaattisesti päivityksiä? Vaikka koneessa ei nyt olisi mitään haittallisia ohjelmistoja, siinä voi hetkenpäästä olla. Nämä ovat huoltovarmuuskysymyksiä.

Omat hiukseni nousivat pystyyn, kun eräs iso palomuurivalmistaja kyseli erityisen yksityiskohtaisia tietoja siitä, millaiseen käyttöön tätä laitetta käytetään. Valmistetaanko aseita, missä päin maailmaa laitetta käytetään, liittyykö laite rahaliikenteeseen tms. Kyse on siitä, että laite on nyt tietoturvalaite. Mutta jos esimerkiksi aloitamme sodan yhdysvaltojen kanssa, lakkaa laite toimimasta tai antaa suoran pääsyn kätevästi järjestelmiin.

http://www.aijaa.com/v.php?i=5404405.png

Kuvassa mainittu laite tekee kotisoiton joka päivä. Mikään ei estä sitä korvaamasta nykyistä turvallista firmwarea lennossa sellaisella joka on erityisesti suunniteltu vakoilua varten. Pahinta on että nuo laitteet on vielä tarkoitettu muka verkkohyökkäyksiltä suojautumiseen. Eh.

Jää vielä nähtäväksi jos joku valtio ajautuu sotaan, käytetäänkö esimerkiksi Windowssia häikäilemättä hyväksi. Epäilyksiä on ollut siitä, että tahallaan istutettuja reikiä on, mutta mitään ei ole kai pystytty vielä todistamaan.
Muistakaa että Irakin sorrettu kansa "vapautettiin" yhdysvaltojen toimesta.

Olen monesti huomannut että tietoturva on isoissakin yrityksissä ihan retuperällä. Domain admin tunnuksia saa helposti, palvelimelle jätetään vailla valvontaa. Sovelluksia saa tuoda järjestelmiin ajettavaksi pääkäyttäjänä ilman huolellista ennakkotarkistusta.

En tietenkään ole koskaan väärinkäyttänyt noita mahdollisuuksia. Mutta se olisi naurettavan helppoa mikäli halua olisi.

Parhaassa tapauksessa ei ollut ketään paikalla, mutta HR päällikkö antoi kassakaapista paperinipun jossa oli kaikkien käyttäjien loginit ja salasanat. Todella kätevää. Sen jälkeen olisin voinut esiintyä kenenä haluan murtautuessani verkkoon.

Kyllä sitä on montaa kummallista käytäntöä tullut todistettua. ;)

Moi ole X. Tulin hakemaan koneen huoltoon. Okei, mee hakeen se. Sitten marssii sisään ottaa jonkun koneen kainaloon ja marssii ulos. Ei voi olla näin helppoa. En kuitannut mihinkään, minua ei edes kuvattu. Ainoastaan tuntomerkit olisi olemassa siitä kuka kävit tavarat hakemassa.

Joten ei se leväperäisyys pelkästään käyttäjiin ja tietokone-ohjelmiin rajoitu.

40
Yleistä keskustelua / Vs: intgroitu Skype
« : 09.12.09 - klo:06.32 »
Onko tietoa tai huhua liikkeellä?

On huhua ollut vaikka kuinka jos seuraat mediaa. Eli Androidille on ihan varmasti tulossaa hyvä VOIP, että voi puhella pelkillä kiinteillä data-maksuilla.

Mitä tuon varmempaa tuskin kenelläkään tuolla on sanoa. Mutta on tuo sen verran "luonnollinen kehityspolku", että turha kuvitella ettei niin tapahtuisi. Sitähän operaattorit pelkää.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 30