Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ux64

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30
61
Nostellaampa tätä. Eli taas tuli päivitys ja taas meni jumiin.

Paras tapa näköjään hoitaa homma kotiin on tappaa firefox yllättäen, niin voi session resumella jatkaa tuon päivityksen ja "kaatumisen" jälkeen.

Mutta on tuo silti aika vammaista, jos ihan rehellisiä ollaan.

62
Yleistä keskustelua / Vs: Ext4 - e4defrag
« : 12.11.09 - klo:21.23 »
Ux64: liittyykö ongelmasi (tai siis koneen ongelma) välttämättä EXT4:seen?  Vaikka se oisi alkanut sen jälkeen kun vaihdoit EXT3 => EXT4....

Ei välttämättä, eikä ole myöskään ilmennyt tuon jälkeen. Yksi mahdollinen syy on se, että saatoin katkaista virran muutamia sekuntteja liian aikaisin shutdownin yhteydessä. Tuota sattuu aina ajoittain.

Tietysti asiallisen systeemin pitäisi selvitä tuosta sen kummemmitta ongelmitta / valituksitta.

Mutta e4defrag tilanne kiinnostaa edelleen? Onko kenellkään tietoa milloin pitäisi olla valmista? Vasta tuolla voi tehdä täyden konversion EXT3 => EXT4.

Lisättäköön että jos e4defrag on valmis, niin aloitetaan siitä sitten oma viestiketjunsa.

63
Pikaviestimena olisi muuten hyva mutta pitaa aina painaa hiirella laheta, pelkka enter menee vaan seuraavalle riville :(

Mika muuten osottees Ux64? Olisi kivempaa waveilla (veivailla? mikakohan verbi tuohon suomessa vakiintuu? :D ), kun olisi vahan edes kontakteja siella.

TestDude76 --- googlewave.com joo ät merkki puuttuu ihan tarkoituksella. Muutkin saa pistää aaltoja tulemaan jos tuntuu siltä.

Eihän tossa ole ideana edes postata jokaista viestiä erikseen, kun kerran teksti näkyy realiajassa. Erilaiset splitscreen chatit oli jo BBS aikoina suosittuja. Erilaiset riviperusteiset chatit on just siitä huonoja, että postataan aina asioita. Isommassa ryhmässä tuo on hyvä, mutta kahden tai kolmen nopeassa keskustelussa toi homma on kaikkea muuta kuin hyvä.

Esim. minua erittäin nopeana kirjoijoittajana raivostuttaa erilaisissa ulkoistusprojekteissa kun joku vammanen intialainen koodari nysvää sitä tekstiä niin kirotun hitaasti. Voisin sanoa sille jo parin sanan jälkeen, et joo joo, lopeta jo, tiedän. Mutta ei kun kirjoitetaan pitkään ja hartaasti tekstiä jolla ei ole mitään arvoa sitten kun saan sen.

Tuossa on käsittääkseni julkinen testilanka: http://dy.fi/ra0

Vetää muuten systeemit törkeän jumiin noi pidemmät aallot. Ei tunnu koneen tehot riittävän alkuunkaan.

64
Ihan hyvältä tämä Wave tuntuu, nyt kun on päässyt käytännössäkin testailemaan.

Tietysti se että oppii soveltamaan parhaalla mahdollisella tavalla niin vie pienen hetken.

Mutta voin kuvitella että tappaa monta Wikiä ja mahdollisesti yleistyessään erilaisia yhteisöllisiä foorumeitakin mahdollisesti. Varsinkin siis sellaisia jotka on vähän pienemmän piirin foorumeita.

Erittäin kätevä kaikin puolin.

Ehkä täysin julkiseen keskusteluun ei kovin kätevä. Mutta rajalliselle ryhmälle ja "suljettuun" keskusteluun tuntuu soveltuvan aivan loistavasti.

65
Mitäs mieltä olette tästä:
http://golang.org/

Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Nopea tukee hyvin threadingia jne. Kommenttien mukaan tosin peruskirjastojen puute haittaa hommaa, eli joutuu tekemään turhaa työtä tai keräämään sitten muualta kirjastoja joita käytetään.

Pythonin multi-threading ongelmista olen täälläkin keskustellut, pääasiassa GIL ongelmasta. Python vaikutti muuten oikein miellyttävältä. Onhan tietysti niitä vaihtoehtoja joilla tuota GIL ongelmaan voidaan kiertää.

Nykyjään ei voi millään ajatella edes kirjoittavansa serverisoftia ilman kunnollista multithreading tukea. Joten tuo sulkee valitettavasit Pythonin aika auttamattomasti pihalle. Tai sitten pitäisi tehdä kikkailuita joissa ajetaan useita pythoneita rinnakkain (kuten Google porukat tekee) ja ne sitten kommunikoivat keskenään. Tämä tietysti mahdollistaa kuorman jakamisen siltä connection handlerilta vielä suuremmalle prosessori määrälle, kuin yhden koneen prosessoreille.

Lainaus
What is the purpose of the project?
No major systems language has emerged in over a decade, but over that time the computing landscape has changed tremendously. There are several trends:

•Computers are enormously quicker but software development is not faster.
•Dependency management is a big part of software development today but the “header files” of languages in the C tradition are antithetical to clean dependency analysis—and fast compilation.
•There is a growing rebellion against cumbersome type systems like those of Java and C++, pushing people towards dynamically typed languages such as Python and JavaScript.
•Some fundamental concepts such as garbage collection and parallel computation are not well supported by popular systems languages.
•The emergence of multicore computers has generated worry and confusion.
We believe it's worth trying again with a new language, a concurrent, garbage-collected language with fast compilation. Regarding the points above:

•It is possible to compile a large Go program in a few seconds on a single computer.
•Go provides a model for software construction that makes dependency analysis easy and avoids much of the overhead of C-style include files and libraries.
•Go's type system has no hierarchy, so no time is spent defining the relationships between types. Also, although Go has static types the language attempts to make types feel lighter weight than in typical OO languages.
•Go is fully garbage-collected and provides fundamental support for concurrent execution and communication.
•By its design, Go proposes an approach for the construction of system software on multicore machines.

66
Miten ihmeessä Firefox voi mennä aina päivitysten jälkeen jumiin.

Antaa vaan tällaisia tyhjiä laatikoita ja jumittaa.

Todella todella ärsyttävää.

Liitteenä oleva kuva liittyy olennaisesti asiaan. Tietysti selaimen uudelleen käynnistäminen auttaa. Mutta päivitykset tulee usein ajettua päiväin mittaan, eikä silti järjestelmää / sovelluksia välittömästi uudelleenkäynnistetä.

Onko vika siis:
1. Omassa toimintamallissani -> käynnissä olevia sovelluksia EI saa päivittää.
2. Ubuntun päivitys systeemissä.
3. Firefoxin toimintamallissa, koodattu väärin, sekoilee päivityksen myötä.

P.S. Kokemuspohjalta voisin väittää että toi on heikko saavutus satunnaiselta amatööriltä ja vielä merkittävästi heikompi saavutus ns. ammattilaisilta. Meinaa mennä kiukuttelun puolelle näin lauantai aamusta, mutta tässä kyllä kärsii käytettävyys.

Mainittakoon myös detailina, että tämä ei ole uusi ilmiö, muistaakseni koski firefoxia jo ennen 3.5 aikaa.


[ylläpito on poistanut liitteen]

67
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 24.10.09 - klo:09.40 »
Päivän sos.raj. pisti kyllä aika pahan. :o

Pakko myöntää että asensin mäkin seiskan public betan testiin yhteen koneeseen, ihan mielenkiinnosta että näkee millainen se on. Pakkohan sitä on vähän vaihtoehtoihin tutustua. Johonkin uskominen sokeasti kartoittamtta vaihtoehtoja on vaan tyhmää.

<flame on>Öh, eiks ne useimmat Windows käyttäjät just kuulu tähän ryhmään</flame off>

68
Moar ongelmia.

Windowssissa ainakin GrooveShark.com:in hakukentässä skandit toimii oikein, mutta Ubuntulla tulee ihmeellistä roskaa. Ilmeisesti UTF-8 käsittely ei ihan vörki oikein.

69
Yleistä keskustelua / Vs: Salaus ja sen purkaminen - FRA
« : 23.10.09 - klo:19.06 »
Ei ole vielä tullut tarpeeseen tietojen salaaminen, mutta ihan mielenkiinnosta niin vaatiiko käsittely kuinka paljon prossutehoa, vai toimiiko nuo kutakuinkin 7zip,rar,zip nopeuksilla?
Vai olenko käsittänyt ihan väärin, että kaikki salausalgoritmit vaatii joka käyttötilanteessa suhteellisen huomattavasti ruutia laitteistolta?

*edit*
siis tarkoitan tietysti pakkaus&salaaminen kun tuossa mainitsin pakatut tiedostot

Salaus on hyvin paljon kevyempi rutiini kuin pakkaaminen. Joten nyky koneilla salaus ei vaikuta "millään tavalla" nopeuteen. Silloin kun puhutaan siitä että dataa joutuu myös lukemaan ja kirjoittamaan esim massamuistille.

Reed Solomon laskenta kyllä imee ruutia koneesta huolella. Mutta salaus on ihan huomaamaton toimenpide. Ei sekään tietenkään ilmaista ole, mutta käytännön merkitystä ei ole. Varsinkaan silloin jos puhutaan raskaasta pakkaamisesta kuten 7zip oletus parametreillä.

BTW. Käytän usein 7zip:iä salaussovelluksena silloin jos ihmiset eivät jaksa tai osaa käyttää GPG:tä. Huolehtii vaan siitä että PSK on toimitettu turvallisesti perille. Ja taas mahdollisesti terminologiaa huonosti tunteville, PSK on Pre-Shared Key.

Paranoija syistä suosin kuitenkin TwoFishiä AES256:n sijaan. Koska oletettavasti suurin osa erilaisista murtotekniikoista on kohdistettu juuri AES256:n murtamiseen, sen yleisyyden vuoksi.

70
Yleistä keskustelua / Vs: Salaus ja sen purkaminen - FRA
« : 23.10.09 - klo:16.53 »
Millä menetelmällä tuo varmennus korruptoitumista vastaan on tehty?

Reed Solomon on algoritmi ja sovellus on par2.

Eikös tää nyt oo ihan yleistietoa?! ;)

Lisättäköön vielä että backuppien salaaminen todellakin tekee hommasta tosi kätevää. Koska backupit voi käytännössä työntää "mihin vaan", ilman todellista riskiä tietovuodosta.

mm. verkon backup palvelut, duuni kone tms.

71
Yleistä keskustelua / Vs: Salaus ja sen purkaminen - FRA
« : 16.10.09 - klo:12.32 »
Tuossa on tuota vanhaa juttua tästä asiasta. Kansio on vieläkin tallessa, mutta auki sitä ei saa... Rikki koko pas...?

http://keskustelu.suomi24.fi/node/5879117

Jos data on tärkeää, niin kannattaa se suojata korjauskoodeilla, oli sitten salattua tai ei. Suojaaminen tietysti salauksen / pakkauksen yhteydessä on vielä erityisen tärkeää, koska yhdenkin bitin muuttuminen yleensä tuhoaa koko sisällön.

Ainakin mulla on backupit pakattu ja salattu, mutta sitten vielä varmennettu vielä korruptoitumista vastaan. (10%)

72
Täytyy muistaa, että ainakin ennen Vistaa Linux-järjestelmät olivat jo rakenteeltaan turvallisempia. Nykytilanteesta en Windowsin suhteen ole ihan niin perillä, mutta ainakaan käyttäjä ei ole koko ajan ylläpitäjän oikeuksilla liikenteessä ja se jo lisää turvallisuutta aika paljon. Joten on kyse muustakin, kuin vain siitä, että Windowsille vaan tehdään enemmän haittaohjelmia. Voisiko jopa olla, että vaihtoehdolle haittaohjelman tekeminen ja levittäminen on helpompaa...?

Onko jollakulla esim Linuxin kanssa käytössä hyvä application firewall / sandbox?

Joskus olin esim Windowssissa virittänyt sandboksauksen ja palomuurin niin tarkaksi, että kaikki ohjelmat pääsivät tarvittaviin hakemistoihin ja verkkoresursseihin käsiksi. Esim sähköpostiohjelma pystyi vain ja ainoastaan kommunikoimaan salatun pops:in ja smtps:n läpi nimetylle palvelimelle. Työlästähän tuo on, mutta käsittääkseni sillä saavutetaan kuitenkin parempi turvataso, koska sovellukset eivät pääse mellastamaan edes käyttäjän tunnuksilla.

73
Yleistä keskustelua / Vs: Salaus ja sen purkaminen (FRA)
« : 15.10.09 - klo:18.23 »
Lainaus
FRA pääsee kytkemään kaapelinsa Ruotsin viestiliikenteeseen 1. joulukuuta

Jotain hyötyä siitä salauksesta toivon mukaan sentään on.

FRA hoitaa hommat kotiin.

http://piraattiliitto.org/uutiset/2009/10/fra-paasee-kytkemaan-kaapelinsa-ruotsin-viestiliikenteeseen-1-joulukuuta

74
http://voices.washingtonpost.com/securityfix/2009/10/avoid_windows_malware_bank_on.html

"Washington Post Says Use Linux To Avoid Bank Fraud"

Kas noin ja vielä Washington Postissa. Se siitä Windowssista taas.

75
Paljonkos siitä on aikaa, kun MS kehui kuin vähän Vistasta onkaan löytynyt tietoturva-aukkoja muihin nähden...?
...ehkä se oli aika pian julkaisunsa jälkeen...

No mutta noinhan se just menee. Muistan aina nauraneeni katketakseni kun ikuisuuksia odoteltu Max Payne julkaistiin. Se oli testattu kuulemma niin huolellisesti ettei siinä ole YHTÄÄN BUGIA, kuitenkin löysin jo monta 15 minuutin pelaamisen jälkeen kunnes peli kaatui. Ei muuta kuin foorumelle tutkimaan asiaa, ja raportteja oli satoja.

Miten voi olla testattu ja bugiton jos 15 minuutin päästä softa potkasee jo keskimäärin tyhjää? Huhhuh. Kertoo ehkä siitä, että jos ei testata, niin voidaan julkaista tuote jossa ei ole yhtään tunnettua vikaa.

76
Yleistä keskustelua / Vs: Sonera nopeustesti kokeilkaa
« : 09.10.09 - klo:19.17 »
Huijasin...

Katsoin verkkopäätteestä..
Koodia: [Valitse]
Ulos: 2639 / Sisään: 20561 kbps

Tuohan ei sisällä esim CRC virheistä johtuvaa packet lossia. Joka pudottaa käytännönnopeutta vaikka "link-speed" olisikin vaikka mitä.

Varsinkin FAST modessa olevat pidemmät ADSL piuhat tuppaa erroroimaan.

77
Yleistä keskustelua / Vs: Mikä on 64bit ja 32bit ero??
« : 09.10.09 - klo:19.14 »
Microsoftilta on muuten tullut huhua 128 bittisestä Windowssista. Että koskahan on 128 bittisten prossujen ja käyttisten aika? Tuleeko ennen kuin 64bit lyö edes kunnolla läpi? Jos tekee 64 bittiset "vistat".

http://news.softpedia.com/news/128-bit-Windows-8-and-Windows-9-Explored-by-Microsoft-123691.shtml

78
Yleistä keskustelua / Salaus ja sen purkaminen - FRA
« : 07.10.09 - klo:19.00 »
Testasin tuossa hyvikseni RarCrack nimistä sovellusta.

http://www.debianadmin.com/howto-crack-rar-7z-and-zip-files-in-linux.html

Tuntui toimivan hyvin.

Ainoa pienehkö ongelma oli nykyisten salausmenetelmien hitaus ja avainten määrä.

Tiedä sitten onko 7z paketeille olemassa menetelmää jolla voisi hyödyntää rainbow tableja? Eikös ne yleensä vaadi sen että hash jota haetaan on tiedossa? Tietysti tässä tapauksessa kun on salattu paketti, eikä hashia vaan se pitäisi saada auki, niin ei mielestäni voida hyödyntää edes tuota tekniikkaa. Vai tietääkö joku paremmin?

Ainakin tämän perusteella 7z pakettien pitäisi ainakin teoriassa olla yhtä turvallisia kuin GPG:llä salattujen tiedostojen(?).

7z käyttää myös suhteellisen raskasta password strengthening mentelmää, joka myös puolestaan hidastaa purkamista. Ellei sitten purkajalla ole valmista hyökkäystä tuon varalta.

Hetken jo epäilin että tuossa crack ohjelmassa olisi joku kikka jolla se toimisi oikeasti nopeasti. Mutta ei siltä pahemmin näytä.

30 merkkisellä salasanalla joka ei ole sana ja sisältää erikoismerkkejä, isoja ja pieniä kirjaimia ja numeroita. Niin alkaa olemaan nuo murtoajat melkoisen mukavia. Käytössä Q6600 prossu, kaikki 4 corea.

Mutta ei mitään hätää, paketti aukeaa varmasti 52178607220992073888729362714274178874389138306493526869 vuodessa tälläkin koneella. ;)

79
Yleistä keskustelua / Vs: Mikä on 64bit ja 32bit ero??
« : 30.09.09 - klo:19.28 »
Microsoft näyttää myös ajavan vihdoin 64 bittistä esiin tosissaan:
http://www.channelregister.co.uk/2009/09/30/microsoft_windows_7_logo_program/

No eipä mene kauaakaan kun perus kotikoneessa on 4-8 gigaa muistia, ja sehän on sitten 32 bittisen tarun loppu.

4 gigaakin jää jo osittain käyttämättä todnäk 32 bittisellä alustalla.

80
Yksi mielenkiintoinen kysymys koskee Flashin tapaa tallentaa tietoja koneelle.

Vaikka olen aivan selvästi optioissa valinnut, että EN halua tietoja tallennettavaksi koneelle. Silti flash lista jokaisen siten jossa olen käynyt. Joku tässä haiskahtaa, tai sitten koodarit on vaan tyhmiä kuten niillä yleensä on tapana olla.

Eli jos asetuksiin on valittu, älä tallenna mitään. Tallennetaan jokaisen siten tiedot ja flagi, että älä tallenna mitään.

Äly hoi älä jätä. ;)

Mutta ei oo kyllä eka kerta. Nimimerkillä, kokemusta on. Liikaa.

Näyttää myös Windowssissa tekevän ihan saman.

- Kysyn, nukutko? - Vastaat, joo.



Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30