Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - 99

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9
21
OneDrive tiedostot on heti saatavilla ilman mitään säätämistä.

Kun näytät tietävän tuosta 8.1:sestä, niin miten OneDriven saa poistettua siitä?

22
Juu, tuo smtpa.kolumbus.fi vaatii SSL-autentikoinnin ja toimii varmaankin kaikkialta:

Ja kuka täyspäinen käyttää salaamattomia yhteyksiä sähköpostinsa käyttämiseen? Ja autetikoinnilla estetään sähköpostipalvelimen käyttö roskan levitykseen, ja normaalisti portti 25 on Suomessa kiinni ulkopuoliselta liikenteeltä (viranomaisten määräys).

23
Saunalahden palveluun saa eri maksusta myös postin lähetyksen oman verkon ulkopuolelta (joka on tarpeen esimerkiksi ulkomailla matkustellessa).

Lainaus
Sähköpostin lähettäminen Saunalahden verkon ulkopuolelta vaatii Postiturva-palvelun. Tällöin voit käyttää palvelinta smtp.auth.saunalahti.fi. Kirjautuminen onnistuu vain laatikoilla, joihin Postiturva on kytketty.

Jännästi Saunalahden postit toimii, itselläni käytössä on myös Saunalahden sähköposti. Tosin käytän kolumbuksen sähköpostipalvelinta (mail.kolumbus.fi ja smtpa.kolumbus.fi), mikä Elisan sivuilla neuvotaan (toimii myös Saunalahden sähköpostille).

24
Onko 3 megaa kohtuullinen nopeus mobiililaajakaistalle kun kaikki kuitenkin toimii ihan hyvin eikä sivujen lataamista tarvitse kauan odotella? En huomaa mitään eroa kotini kiinteään laajakaistaan mikä on 10 megaa.

Jos itse olet tyytyväinen, niin silloin kaikki on OK.

Itsellä nyt tämmöinen mobiilinopeus (näyttäisi olevan vähän ruuhkaa linjoilla..)
25
Yhden ISP:n sähköpostipalvelin ei kyllä normaalisti toimi toisen ISP:n verkon kautta.

Jaa, mikäköhän tämmöinen ISP on jonka sähköpostipalvelin toimii vain ko. firman yhteyksillä?
Siis joku vähän isompi ISP, ei mikään kellaripulju.

26
Tietty automaattinen konffaus käyttöön otettaessa on kätevä asiakkaan kannalta, mutta yleensä sekin tarvitaan tehdä vain kerran. Tämän jälkeen postit liikkuvat yhteydestä riippumatta.

Tätähän minä juuri olen tekemässä !
Tehdään confaus kerran, ennenkuin laitetta pistetään edes pakettiin kaupan hyllylle pistettäväksi.

OK, sori my fault. Vastasin vain olettamuksilla kun en saanut vastausta kysymykseeni.

27
Ei tarvitse vaihtaa, jos käyttää aina samaa ISP:tä. Jos kuitenkin joudut vaihtamaan SIM:ä, esimerkiksi, jos ISP:n sopimukset muuttuvat liian kalliiksi, olisi hyvä jos ei tarvitsisi mennä sorkkimaan conffeja.

Normaali tapauksessa ei tarvitse vaihtaa vaikka ISP vaihtuukin, tai vaikka SIM vaihtuisikin, tai mobiili kiinteän verkonpuolelle tai vice versa. Sähköpostit kulkevat silti.

Tämäkin viesti on kirjoitettu eri ISP:n kautta kun edellinen viestini, ja silti sähköpostit kulkevat normaalisti ilman mitään eri konffauksia.
Esimerkkinä Gmailin (IMAP) konffaustiedot joilla posti kulkee ISP:stä riippumatta:
Lainaus
Saapuvan postin (IMAP) palvelin - vaatii SSL-suojauksen:    imap.gmail.com
SSL käytössä: Kyllä
Portti: 993
Lähtevän postin (SMTP) palvelin - TLS-vaatimus:    smtp.gmail.com (käytä käyttöoikeuden todentamista)
Käyttöoikeuden vahvistus käytössä: Kyllä
STARTTLS käytössä: Kyllä (joissakin ohjelmissa tätä kutsutaan nimellä SSL)
Portti: 465 tai 587
Tilin nimi:    sähköpostiosoitteesi kokonaisuudessaan (myös loppuosa @gmail.com) Google-sovellusten käyttäjät antavat osoitteen muodossa käyttäjätunnus@oma_verkkotunnus.fi
sähköpostiosoite:    Gmail-osoitteesi kokonaisuudessaan (käyttäjätunnus@gmail.com) Google-sovellusten käyttäjät antavat osoitteen muodossa käyttäjätunnus@oma_verkkotunnus.fi
Salasana:    Gmail-salasanasi

Samaten, jos olet tekemässä kaupallista tuotetta, on sitä parempi, mitä vähemmän asiakkaan tarvitsee sorkkia asetuksia.
Confaus vaatii näppäimistön ja näytön. Vähintään tarvitaan BT tai Wlan-yhteys mittalaitteeseen. Halvassa kokoonpanossa tämä on turha menoerä. Ulkomaille myytäessä tämä vielä pahentaa tilannetta.

Tietty automaattinen konffaus käyttöön otettaessa on kätevä asiakkaan kannalta, mutta yleensä sekin tarvitaan tehdä vain kerran. Tämän jälkeen postit liikkuvat yhteydestä riippumatta.

28
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 21.02.15 - klo:10.51 »
Pari ideaa: Tentaclen logon voisi lisätä siihen ellei sitä ole vielä tehty. Lisäksi tuon ennen aikaisesti katkeavan rivin vian/puutteen voisi korjata ensimmäisellä sivulla (kuva alla).

Logo löytyy alareunasta, Tomin pyynnöstä:
Tuo Tentaclen logo pitäs laittaa toiseen paikkaan. Ehkä jonnekin alemmaksi, jottei vaan rikota Ubuntun sääntöjä logon käytöstä. Nykyinen on vaan tilapäisratkaisu.

Tein myös pyynnöstäsi paketin joka poistaa tuon rivin katkeamisen (liitteenä). Ylläpito voi sitten asennella sen jos tarpeelliseksi katsoo.

29
Äkkiä ajatellen tässä on kaksi mahdollisuutta: joko laite kaivaa itse paikallisten postipalvelimien nimet ja käyttää niitä, tai se käyttää postin lähettämisessä jotain muuta mekanismia.

Normaalisti sähköpostin lähettämiseen käytetään oman palveluntarjoajan postipalvelinta, eikä sitä vaihdeta joka kerta kuin yhteys muuttuu. Siihen kun ei ole mitään tarvetta.
30
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?action=profile;area=showposts;u=1656

tuolta löytää omat kirjoitukset jos on sattunut "eksymään"

Tuosta linkistäsi näkee vain sinun kirjoitukset.

Tästä linkistä pääsee katsomaan omia kirjoituksiaan: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?action=profile;area=showposts

31
Poisto muuten voi käydä vahingossa näppärästi, koska se poistopainike on sitten siirtopainikkeen vieressä. Ainakin mun selaimella näin...

Tämä on muuten yksi syy, miksi omilla foorumeillani on käytössä viestien kierrätys. Ts. poistetut viestit siirretään käyttäjiltä piilossa olevaan kansioon, josta ne on helposti palautettavissa mikäli tarve on.

32
gedit. ehkä joku muu nostaa käden ylös ja kertoo että on poistanut kyseisen poistetun viestin, minä en sitä ole poistanut.

Tuon näkee lokeista, jos on tarpeen: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?action=moderate;area=modlog

33
Onko jotain tapaa, jolla saisi scriptill selville ISP:n postipalvelimen nimen ?

Olen rakentamassa mittalaitekoneita.
Koneet kiinni siihen verkkoon, joka on tarjolla.
Scripti onkii verkon ulkoisen osoitteen ja nimen ulkoverkossa.
Tuota nimeä tarvitaan sähköpostin lähetyksessä. ssmtp:n parametrina.
Tarvittaisiin kuitenkin myös ISP:n postipalvelimen nimi.

Siis teetkö jotain mittalaitetta joka tutkii ko. ISP:n tietoja? Vai mihin tarvitset juuri ko ISP:n postipalvelimen tietoja?

34
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 17.02.15 - klo:22.06 »
Monihan on jo toivonut teemaa paremmaksi, mutta kaipaisit kai enemmän varsinaista palautetta? Minusta tuo näyttää loistavalta, ja jos mitään ei ole pahasti rikki niin ottaisin suoraan käyttöön ja sitten palautteen kautta paremmaksi. Loppujen lopuksi oleellista on että yläreunassa on tuttu navigaatio ja että muu värimaailma ei ole täysin ristiriidassa sen kanssa (esim. neutraali). Siihen nähden on jo ylitetty tarpeet kuvan perusteella.

Kiitos palautteesta, tosin tuo ei varsinaisesti ole teema, vaan Ubuntu teema vähän puukotettuna (otsikot poistettu) ja AD:ta hyväksikäytetty (lisätty tuo otsikkoalue), jolloin on saatu alkuperäistä vastaava layout ja toiminnallisuus.

Jatkossa voisi tehdä tuosta oikean teeman, kunhan oma aika antaa myöten.

35
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 13.02.15 - klo:21.27 »
Itse pistin tuon teeman kehittämisen jäähylle kun se ei kiinnostusta herättänyt :(

36
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 03.02.15 - klo:21.55 »
Vasemmalla ja oikealla on minusta liiaksi tyhjää tilaa, reilusti vaan koko näytön levyiseksi, tai melkein. Kuten oletusteemakin on.

Sitten se ei ole yhtenevä http://ubuntu-fi.org/ sivuston kanssa.

37
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 03.02.15 - klo:21.44 »
Onko nyt parempi?

38
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 03.02.15 - klo:21.20 »
Olisi kyllä hienoa, jos saataisiin joku porukka kasaan, joka sitten kehittäisi sopivan teeman foorumin uudelle versiolle. Joko vanhan teeman pohjalta tai sitten jotenkin muuten, mutta joka tapauksessa tuo koko sivuston yhtenäinen yläpalkki ja sponsorin logo saataisiin sitten siihen järkevästi sovitettua.

Tässä on yksi pikaisesti läppärillä tehty kehitelmä (ei täydellinen) teemasta joka matkii tyyliltään ubuntu-fi.org sivustoa.

http://sivusoft.com/ubuntufoorumi/index.php

Eli jotain tämmöistäkö haetaan?

39
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 03.02.15 - klo:00.37 »
Viestien listauksessa uudet eli lukemattomat erottuu nyt vain vaatimattomalla "UUSI" sanalla otsikon perässä, saisi erottua paremmin.

Tuo on ylläpidon helppo korjata, kopioi /Themes/default/images/  kansiosta  /finnish-utf8 kansion /Themes/Ubuntu_Theme/images/ kansioon.

Eli niin että löytyy nämä: /Themes/default/images/finnish-utf8/new.gif sekä /Themes/Ubuntu_Theme/images/finnish-utf8/new.gif

40
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 01.02.15 - klo:11.00 »
Hei!

Ehkäpä ensi vaiheessa voisi foorumille asentaa tämän teeman: http://custom.simplemachines.org/themes/index.php?lemma=2482

Jos sen lisenssi vain sallii, siitähän voi aloittaa muokkaamisen.

Tuota olisi helppo muokata jolloin siitä saisi käyttökelpoisen.

Itse ehdotin kanssa tuota muutama kuukausi sitten, ja pyöräytin näköiskopionkin foorumista jotta jokainen pääsi tutustumaan siihen ja testaamaan ko. teemaa.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9