Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - 99

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 12.12.16 - klo:22.16 »
Varmaan kannattaisi myös harkita, voitaisiinko fooruille asentaa jokin SMF-lisäosa, joka helpottaisi mobiilikäyttöä? Mä en tunne SMF:ää, mutta ehkä joku muu osaisi asiasta enemmän sanoa?

https://tapatalk.com/download_SimpleMachines.php

3
Vakiona ei ole ko. ominaisuutta, mutta sen saa lisäosana.

http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1193

4
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 30.05.15 - klo:23.23 »
Me foorumin ylläpitäjätkin olemme vain tavallisia kuolevaisia, joilla on jokaisella omat työt, opiskelut ja harrastukset. Itselläni on vaihtelevasti aikaa (ja voimia) foorumien ylläpitoon eli välillä sitä löytyisi mihin vain väliin ja välillä sitten vain valikoituina aikoina.

En kritisoinut ylläpitoa, enkä sitä että tämä on vain vapaaehtoista. Enintään kritisoin sitä että jos ylläpito pyytää (haluaa) jotain tehtäväksi, niin se ei sitten näytä kelpaavan.

Itse näkisin, että palvelimen ylläpitäjiä on tarpeeksi, koska sinne nyt ei ole kovin usein asiaa ja toisaalta on ihan hyvä jos tiedot eivät ole kaikkien käsissä, mutta tämä on vain minun näkemykseni.

Itse palvelimelle ei tarvitse ylläpitäjiä kuin oikeastaan yksi + backup, foorumin ylläpitoon taas useampi ylläpitäjä ja valvoja (omalla isoimmallani foorumillani on kaksi ylläpitäjää ja viisi yleisvalvojaa sekä kuusi aluevalvojaa). IMO.

Foorumille tulee paljon viestejä

Omalle (vilkkaimmalle) foorumilleni tulee keskimäärin 60000 viestiä vuodessa, joten se on hieman vilkkaampi kuin tämä. Silti pysyn aika hyvin perillä mitä siellä tapahtuu.

Pidän muuten tuota SMF:n pakettienhallintasysteemiä fiksuna ideana ja sen käyttöä noihin muutoksiin hyvänä. Pysyy muutokset paremmin versiopäivitysten yli. 8)

Pakettienhallinta on hyvä, itse teen nykyisin kaikki omatkin koodin säätämiset paketinhallinnan kautta koska silloin niiden ylläpito on helpompaa.


Muuten, jos joku tietää mistä saa SMF:n päivityksistä sähköposti-ilmoitukset, niin se olisi kiva tietää.

Näin äkkiseltään tulisi mieleen, että kirjautumalla simplen sivuille ja aktivoimalla muistutukset uusista aiheista alueelle http://www.simplemachines.org/community/index.php?board=1.0

5
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 30.05.15 - klo:22.43 »
Pahoitteluni että asiat joskus viipyvät tai voivat jäädä unholaan pidemmäksikin aikaa. Teen tätä ylläpitoa periaatteella tulenpalavat asiat heti jos mahdollista, ei kiireelliset silloin kun ne eivät häiritse jokapäiväistä elämääni liikaa ja pystyn varaamaan aikaa niin että uskon ajan riittävän siihen että teen työn asiallisesti ja valmiiksi asti.   Välillä käyn täällä foorumilla harvakseltaan kun olen muissa "harrasteissa" kiinni mutta yhdessä koneessani on skripti joka seuraa 24/7 että foorumi vastaa pingiin ja lähettää tekstarin kännykkääni jos vastausta ei tule eli olen ajan tasalla yleensä jos koko hoito olisi joskus nurin.

Ymmärrän ettei ole foorumissa kiinni 24/7, mutta uskoisin että tällekään asialle ei olisi tapahtunut mitään (eli olisi jäänyt unholaan) ellen olisi erikseen siitä maininnut. Sentään reilu kolme kuukautta mennyt...
Omista foorumeistani tulee sähköpostia jos joku on vialla, tähän asti riittänyt (varsinkin kun sähköpostit tulee samalla kännykkään).

Tuo "tunkki" eli  .gz paketti katkenneille riveille on tarkoitettu moderaattoreiden asennettavaksi. Itse en ole sellainen.  Katsoin kuitenkin mitä se oikeastaan tekee ja minne.  Kyse oli vain yhden lukuarvon muuttamisesta Sources/Subs-BoardIndex.php tiedostoon joten kävin tekemässä tuon käsin suoraan tuonne tiedostoon.  Asia korjattu ja suljettu siltä osin.

Osoitin sen sinulle koska sinä sitä pyysit, mutta eipä modetkaan välittäneet sitä asentaa.
Ja kyllä, moni tämmöisistä modifikaatioista on itse asiassa simppeleitä, kunhan vain ensin löytää kymmenistä tiedostoista sen oikean jossa ko. määrittely löytyy ja sitä pääsee muuttamaan. Ja eipä tuota rivin katkeamista oltu aiemmin korjattu, vaikka kyse on vain "yhden lukuarvon muuttamisesta".

Vaikka tuollainen paketointi on omalla tavallaan kätevä niin jatkoa ajatellen on viisasta kertoa aina mitä jokin korjaus tekee, se asia tarvitaan aina joka tapauksessa dokumentaatioon joka on saatavilla palvelimen ylläpitäjille.  Tarkoitus on että asiat ovat hyvässä järjestyksessä ja dokumentoituna siinä määrin että riittävän kokenut muukin henkilö kuin minä tai Tomin ymmärtää ilman tolkutonta jäljitystyötä miten asiat on toteutettu.   Korjauksen asentaminen josta ei ole halaistua sanaa liittyen toteutustapaan voi olla ongelmallista.  Jos hieman kärjistän niin ei kukaan halua dokumentoimatonta pommia järjestelmään tyyliin "tuossa on hyvä korjaus" olkoonkin että se tulee foorumiamme käyttävältä suomalaiselta henkilöltä.  Tässä tapuksessa tuo korjaus oli sisällöltään yksinkertainen kun katsoin sitä lähemmin.

Paketoinnin etuna on nimenomaan se että siitä on helppo katsoa parilla klikkauksella mitä paketti on muuttanut koodissa (jopa ennen lopullista asennusta), lisäksi saadaan selkeä lista kaikista muutoksista foorumille. Se että itse tekee muutoksia suoraan koodiin tuppaa ajan saatossa unohtumaan, ellei niitä dokumentoi erilliselle tiedostolle mikä on hankalaa ja aikaa vievää kun paketoinnin käyttäminen tekee saman automaattisesti. (Been there, doing that)


Periaate ei ole että ylläpidon pitää selvittää koodista mitä jokin korjaus tekee oikeasti vaan se että korjauksen toimittaja dokumentoi tehdyn muutoksen ja sen mahdolliset riippuvuudet ja sivuvaikutukset toimittaessaan korjauksen.  Ylläpito ei voi mistään tietää onko jonkun korjauksen lähettäjällä syvällisempää ymmärtämystä kaikista asioista jos ei ole edes dokumentaatiota mistä voisi arvata korjauksen lähettäjän ajatuksen kulkua tai teknisen osaamisen tasoa.

Tässä tapauksessa en nähnyt aiheelliseksi tehdä asennusopasta, koska kyseessä on simppeli muutos koodiin (kahden merkin muutos) ja on helposti selvitettävissä parilla klikkauksella.

huomenna tai vuoden päästä ja perässä tulijat pääsevät jotenkin kärryille mitä edeltäjät ovat miettineet.

Paketointi auttaa tässä(kin) asiassa, muutokset on listattu ja sitä kautta dokumentoitu. Lisäksi muutokset on helppo poistaa, mikäli tarve on.

Teeman kehittäjä tarvitsee omalle koneellensa SMF-asennuksen että voi testata ja katsella muutostensa vaikutuksia heti omalla koneellansa.  Kun teema on siinä vaiheessa että et itse löydä enää sanottavaa niin laitetaan sitten muiden arvosteltavaksi.  Sen pystyy arvostelemaan suoraan sieltä testikoneeltasikin jos saat sen webbipalvelimella nettiin kiinni niin että muut voivat käydä kurkkimassa. 

Tämä on peruskauraa foorumin ylläpitäjälle, että on täysin erillinen testiympäristö jossa asiat testataan ennen tuotantoon siirtoa. (kuten itselläni tuo aiemmin linkittämäni, joka osoittaa foorumille mikä pyörii testipalvelimellani, mikä on täysin erillään tuotantokäytöstä)

Itselleni foorumin teknisesti hyvä toiminta on sitä omaa alaani, ulkonäköön liittyvät "silmänkarkkijutut" jätän mieluusti muille ketkä hallitsevat sitä aluetta.

Olemme siis samanlaisia, tekniikka kiinnostaa eikä niinkään layout.


Ps. edellisessä viestissäni kuvailin vain omia tuntojani ja fiilistä mikä on jäänyt tästä foorumista.

6
Yleistä keskustelua / Vs: Heippa, ja kiitos kaloista
« : 27.05.15 - klo:17.48 »
Ompas aikuismaista.

7
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 23.05.15 - klo:04.33 »
Pakko todeta ketjua silmänneenä, että en oikein pidä siitä, että uusia käyttäjiä ja innokkaita vapaaehtoisia lannistetaan toteamalla suoraan, että asioista ei tule mitään.

Itsellekin tuli semmoinen "pitäkää tunkkinne" fiilis, tästä kaikesta. Viimeksi siitä, kun ajaaskel kyseli etusivun katkeavien rivien korjausta.
Ei sitten kelvannutkaan ko. korjaus (tein siitä helppoasenteisen paketinkin), joten miksi enää tuhlata aikaa kun ketään ei loppujen lopuksi kiinnosta.

8
Minulla on tässä koneessa Ethernet piuhalla 4G routteriin kytketty yhteys, sekä wifin kautta ADSL yhteys. Nämä kummatkin samaan aikaan toiminnassa, ja bitit kulkevat mistä kulkevat. Toimii Bueno.

Nopeuskin on ihan kohtuullinen.

9
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 14.04.15 - klo:21.37 »

Taustaa: Olen lukiolainen, joka on käynyt peruskoulussa ollessaan "perusohjelmointikurssin" (P.U.T.T.Y-ohjelmointia). Mitä ohjelmaa Ubuntu Suomi -yhteisö käyttää?

PHP:tä ja CSS:ää olis hyvä osata.

10
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 14.04.15 - klo:21.22 »

Ihan turhaan asian perään kyselet, näithän jo edellisen kyselysi jälkeen ettei kenelläkään ole asiaan minkäänlaista kiinnostusta. Tämä on keskustelufoorumi jossa aikansa kuluksi asioita jauhetaan tiettyyn pisteeseen saakka ja sitten niiden annetaan olla kun jotakin oikeaa pitäisi alkaa tekemään, viimeistään tuossa vaiheessa jauhaminen sitten lopahtaa täysin. Jos luet tätä ketjua enemmän, niin täällä on ollut aiemminkin liikenteessä saman asian tiimoilta ja yksikään noista ei ole saanut mitään aikaiseksi...

Siistitty-Storck

Olen samaa mieltä, turha kuluttaa paukkuja kun ketään ei kiinnosta.

Yritetty kyllä on, ja saatukin aikaiseksi, mutta...

..kun ei ketään kiinnosta.


Tai no, voishan tuon ottaa taas työn alle ja katsoa mitä siitä tulee. Ja milloin on valmis.

11
Yleistä keskustelua / Vs: Kuinka tutustuin Ubuntuun
« : 28.03.15 - klo:21.17 »
Ensimmäinen Linux distro oli RedHat 5.2 josta sitten Fedoran kautta Ubuntuun (8.04) pientä SuSE "syrjähyppyä" lukuun ottamatta. Nyt oikeastaan pelkästään Ubuntu pohjaisia käytössä (vain yksi CentOS yhdellä palvelimella käytössä).

12
Yleistä keskustelua / Vs: Omistatko lenovon?
« : 26.03.15 - klo:16.45 »
Täältä löytyy T41, T61, T400, T400 ja T420. Kaikki oivia pelejä, joskin vanhemmat alkavat olla hitaita nykykäyttiksille..

Tämäkin viesti kirjoitettu T420 koneella ja 14.04LTS käyttiksellä.

13
Kokeile ensin komeinnoilla

Lainaus
sudo autoremove

ja

Lainaus
sudo autoclean

josko auttaisi.


Jos ei auta, niin sitten käsin voit poistaa sieltä hakemistosta vanhimpia filuja.

Esimerkikisi tiedostot:
abi-3.13.0-26-generic
config-3.13.0-26-generic
initrd.img-3.13.0-26-generic
System.map-3.13.0-26-generic
vmlinuz-3.13.0-26-generic

Tai pienimmät versionumerot, kumminkin niin että uusimmat jäävät.


ks@ks-R780-R778:~$ sudo autoremove
[sudo] password for ks:
sudo: autoremove: command not found
ks@ks-R780-R778:~$ sudo autoclean
sudo: autoclean: command not found
ks@ks-R780-R778:~$

eikö kansiota saa mitenkään suurennettua?

Sori, unohdin tuon väliin tulevan apt-get komennon (ei pitäis kiireessä neuvoa).

14
Kokeile ensin komeinnoilla

Lainaus
sudo autoremove

ja

Lainaus
sudo autoclean

josko auttaisi.


Jos ei auta, niin sitten käsin voit poistaa sieltä hakemistosta vanhimpia filuja.

Esimerkikisi tiedostot:
abi-3.13.0-26-generic
config-3.13.0-26-generic
initrd.img-3.13.0-26-generic
System.map-3.13.0-26-generic
vmlinuz-3.13.0-26-generic

Tai pienimmät versionumerot, kumminkin niin että uusimmat jäävät.

15
Siis minulla on 8.1 ja Mint KDE dualboot ollut asennettuna, eikä takuulla tarvi ottaa mitään winukan nopeutustoimintoja pois päältä. Ihan varmasti pääsee tutkiin normaalin Linux-bootin jälkeen Windowsin kansioita.

No ei pysty, jos kasi on sammutettu vakioasetuksilla.

16
"Linux Kernel" on mielestäni aika rajattu osa Linuxia muutenkin, joten toivottavasti tuohon ei ole sotkettu sitten mitään muuta. Tai toisaalta toivottavasti on sotkettu, niin todellinen luku olisi huomattavasti pienempi. ;D

Niin no, tuossahan on niputettu kaikki Linux Kernel versiot iloisesti yhteen, mutta kaikki NT-kernel versiot on erikseen.

Ja samat Linux Kernel haavoittuvuudet on siinä anterossakin, vaikkakin välissä on Dalvik.

17
Tuossa lukee Linux Kernel, joten tuskinpa on Android mukana.

Anterossahan on Linux kernel, joten varmastikin on mukana. Vai meinaatko että antero on haavoittumaton, jonka takia sitä ei listassa ole?

18
Oikeasti? Itse olen pystynyt sen välttään ja mielenkiinnosta kokeilin tappaa skydrive.exe:n koneella, joka on liitetty palveluun ja kuolleena pysyy. Ei meinaakaan laukaista sitä uudelleen käyntiin. Toki uudelleen startissa se käynnistyykin, luonnollisesti. Näin siis Win8.1:ssä.

Ihan kuule aikuisten oikeasti. Tehtävienhallinnasta kun killaa tuon, niin viiden minuutin sisällä pomsahtaa taas käyntiin.

Kuten mainitsin, niin se järjestelmä takuulla sammutetaan.

Oletuksena kasi ei sammu kokonaan (=coldboot), vaan kirjaa käyttäjät ulos jonka jälkeen menee horrokseen (hibernate). Kannattaa sinun tutustua tarkemmin siihen kasin toimintaan.

Fastbootia ei todellaan tarvi ottaa pois Linux-dualbootin takia. Se on ihan 100% varma asia.

Pitää ottaa, jos haluat että windowspuolen filut ovat käytettävissä. Katsos kuin tuo horrostila lukitsee windows osiot niin ettei niihin pääse.

19
Kun näytät tietävän tuosta 8.1:sestä, niin miten OneDriven saa poistettua siitä?

Löytyykö tuosta http://answers.microsoft.com/fi-fi/onedrive/forum/sdinstall-sduninstalling/onedriven-poistoinaktivointi-keinolla-mill%C3%A4/ad9580ea-7989-4ee0-ac44-f7f928a089de

Kiitos tuosta linkistä, sieltä löytyi:
Lainaus
Run gpedit.msc.

Choose Local Computer Policy Policy\Computer Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Onedrive (or SkyDrive).

Change the state of “Prevent the usage of OneDrive for file storage policy setting” to Enabled.

It may take some minutes to be carried out.

Minkä avulla sai tuon onedriven heijattua sinne minne se kuuluukin. Eikä aikaakaan mennyt kuin puolituntia, nyt tuo läppäri runksuttaa sitten päivityksiä seuraavat tunnit (edellinen päivitys 23.11.2014). Toivottavasti valmis ennen aamua...

20
mutta eihän OneDriveä muutenkaan oteta käyttöön jos et tee tuota MS:n käyttäjätiliä. Toisaalta myös suoraan asetuksistahan löytyy suoraan OneDrive-valikko, jossa on 12kpl päälle/pois synkronointeja. Ja silloinkin kun luo tuon MS-tilin niin minusta kysytään, että otetaanko OneDrive käyttöön. Samoin Officen asennuksen kanssa.

Kyllä se on väkisin päällä, aina. Vaikka tappaisi sen tehtävienhallinnasta.
Tuli yhden päivityksen mukana väkisin, pyytämättä  >:(

Sivuja: [1] 2 3 ... 9