Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Ubumpi

Sivuja: 1 2 3 [4] 5
61
Gimpiä paremman värisyvyyden tarjoava cinepaint ei valitettavasti ole enää ollut saatavilla ubuntun varastoissa. Cinepaintin eräs kehittäjä kertoi ongelman olevan ilmeisesti se, että heidän debian ylläpitäjä eläköityi ja uutta soveliasta henkilöä tilalle ei ole löytynyt. Saamassani sähköpostissa hän kertoi ongelman jatkuvan kunnes joku lahjoittaa aikaansa tähän debian maintainerin touhuun.

Koska en itse ole asiaa tunteva edes siinä määrin, että osaisin osoittaa tätä asiaa edes oikeille tahoille, ja koska cinepaintin kehittäjien päähuomio ei taida keskittyä juuri kyseiseen ongelmaan, toivon tällä viestilläni tavoittavani edes jonkun, joka osaisi laittaa asiaa paremmin vireille oikeiden tahojen suhteen.


62
tai sitten ubuntussa on ollut viime aikoina aivan pirusti häikkää.

Muistellaanpas:

Päivityksessä hardyyn

Itse päivitys:
- päivitys ei meinannut millään sujua, vaikka latasikin. Jopa alternatelevyltä päivitys oli takkuamista. Ohjeet eivät pitäneet kaikilta osin kutiansa, tai huomioineet läheskään kaikkia tilanteita. Esimerkiksi, jos kerran järjestelmäpäivityksen yhteyteen on laitettu vaihtoehto "peruuta" ihan nappulan kanssa, niin sitä pitäisi saada-voida käyttää ilman järjestelmän kostotoimenpiteitä. Seuraavalla kerralla kun tuo kone ei enää nimittäin tarjoa järjestelmän päivitysmahdollisuutta, vaikka päivitystä siis ei vielä olla tehty. Alternate-cd:ltä päivitys käski poistamaan median silloin kun kelkassa ei levyä ollut ja lisäämään sen kun se siellä jo oli - monta kertaa. Jatko-ohjeet olivat piilossa muiden kuvakkeiden alla ja tulivat esiin vasta kun nämä muut tuli pienennettyä.

Päivityksen jälkeinen tilanne:
- äänet katosivat
- pikakuvakkeet katosivat
- jostakin syystä korjaustoimenpiteet tuottivat tulosteen, että päivitys hardystä gutsyyn(!) ei onnistu
- virtualbox lakkasi toimimasta
- aivan helkkaristi virheilmoituksia
- numeronäppäimet lakkasivat toimimasta
- video alkoi pykimään (raudan pitäisi riittää)
- Youtube lakkasi toimimasta
- cinepaint lakkasi toimimasta
- kino ei enää kaappaa firewireltä
- käynnistyksessä monet sovellukset (mm. gimp, jotkin kansiot) käynnistyvät itsekseen

Ilmaisuus tulee perhanan kalliiksi, jos joutuu käyttämään loputtomasti aikaansa näiden ongelmien selvittämiseen. Mikähän distro tai käyttis olisi oikeasti sellainen, että sillä voisi keskittyä käyttäjän kannalta olennaiseen eli erilaisten ohjelmien käyttöön ilman pelkoa, että tuleekohan sieltä taas jokin killeripäivitys, joka rampauttaa järjestelmästäni jotakin oleellista?

Ou-jee.

63
Firewire eli virallisemmin IEEE 1394 ei enää toimi hardyssä oletuksena. Mitä ihmettä, eikös nyt ole vuosi 2008?

Tuolla oli joitakin ohjeita
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=6000.0
Itse tarvitsen kuitenkin selkeät Tee Näin -tyyppiset. "Konffaa tiedostoa ABC" -tyyppiset ohjeet eivät ole koskaan auenneet, koska en tiedä tarkoittaako se jotakin operaatiota komentoriviltä käsin (ja jos, niin mitä?), vai pitääkö minun naksutella hiirellä auki tuo ABC ja mennä sinne kirjoittelemaan jotakin (ja silloinkin voidaan olettaa minun lisäävän joitakin käskyjä ja merkkejä, joista en ole kuullutkaan. En siis halua mennä tekemään mitään tuhoa, jos joudun arpomaan miten ohje pitää ymmärtää.

Siis... miten saan ubuntun tekemään sen mikä on toiminut minulla tähän asti koko vuosituhannen eli videokaappauksen firewirellä? 


64
Päivitysmahdollisuus versioon 8.04 eli hardyyn päivitysten hallintatyökalun avulla ei enää onnistu(*. Uudesta jakelujulkaisusta ei ole edes mainintaa.

Tulee mieleen edgyn päivitys feistyyn, mikä oli kuulemma katastrofi. Siinä oli nimittäin samanlaisia piirteitä - eikä koskaan korjattu. Hardy minulla on jo läppärissä, mutta kone tuntuu nykyään aika tavalla tahmealta, vaikka celeron m380 1,6GHz ja 512Mb muistia pitäisi riittää mukavaan työskentelyyn. Onko maailmalta kuulunut mitään suurempia ongelmia järjestelmäpäivitysten osalta? LTS-version kyllä piti olla erityisen vakaa...

(*
Lisäys:
Vaikuttaa siltä, että mikäli asennuksen joutuu jostakin syystä keskeyttämään, kuten omassa tapauksessani jouduin jopa kaksi kertaa (syynä ei kone, tai softa, vaan oman pienen elämäni myllerrykset), niin ubuntun luulee päivityksen jo olevan kunnossa eikä tarjoa sitä enää 'syyttä suotta'. Jopa alternate cd:llä asennustarjous eli ruudulle ponnahtava kysymys "päivitetäänkö" ei toistunut. Silloin piti suorittaa ubuntun sivuilla kerrotut loitsut.

Koska aika monella voi tulla eteen tilanne, että huomaa kuinka päivityksen lataamiseen menee hitaahkolla yhteydellä paljon enemmän aikaa mitä oli osannut ennakoida ja siksi joutuu keskeyttämään operaation, niin ehkäpä osittain siitä syystä päivityksen epäonnistumisprosentti oli kovin suuri.

65
Ubuntu tietokoneissa / Hardyn F12-kiusankappale
« : 14.05.08 - klo:09.27 »
Käytän mielelläni jossakin sovelluksessa jatkuvasti pikanäppäintä f12, mutta hardyn myötä se ei enää toimi, vaan f12 tuottaa ei toivotun työpöytähaun. Miten saan näppäimen f12 entiseen virkaansa poistamatta kuitenkaan joskus tarpeellista työpöytähakua (johon voinen mennä toista kautta)?

66
Ubuntu tietokoneissa / Gutsystä Hardyyn epäonnistui
« : 28.04.08 - klo:15.57 »
Nettipäivitys tuotti murheita: Pikakuvakkeet hukassa, kotikansio ei avaudu. "Nautilus ei toimi","Kaikkia päivityksiä ei voida asentaa", kone ehdotti osittaista päivitystä tämän jälkeen, jolloin tuli viesti "A upgrade from 'hardy' to 'gutsy' is not supoprted with this tool".

Apua!

67
Yleistä keskustelua / Muistin maksimimäärä
« : 27.02.08 - klo:14.49 »
Kaupoista löytyy 16G muistia tukevia emolevyjä. Osaako ubuntu 7.10 hyödyntää tuollaista määrää? Muotoillaan nyt vielä näin, että minkä verran 64-bit ubuntuun voi laittaa ram-muistia?

68
Yleistä keskustelua / Vistalla päähän
« : 29.01.08 - klo:22.50 »
"It seems that Microsoft is already giving up on Vista and is setting up business users to switch from XP to Windows 7.
Technically, Vista is pure misery. It eats system resources like an elephant does peanuts, Windows applications break and its so-called improved security is a joke. I know it. You know it. Even Microsoft's most devoted yes-men know it--although they won't admit it--and perhaps Microsoft knows it as well"

http://www.eweek.com/index.php?option=content&task=view&id=45979&Itemid=28&limit=&limitstart=&mosmsg=Thanks%20For%20Your%20Vote!

Äänestin viiden tähden verran. Sen verran lystikästähän tuo oli.


69
Vanhasen tyriminen johtaa pakkowindowsin laillistamiseen. Mitäpä mieltä, pitäisiköhän sitä ennen tuottaa kilpailuvirastolle hyvin sorvattu kantelu, jolla pyrittäisiin saamaan pakkowindows pois kaupan koneista? Luulisi yhteistyötahoja löytyvän open sourcesta ja määrätyt yrityksetkin saattaisivat tukea hanketta.

70
Yleistä keskustelua / Windows office ubuntuun
« : 08.01.08 - klo:00.45 »
Myönnetään, otsikko oli täky. Tuollaista ei ole tietääkseni luvassa ja varmaan moni linuxia tunteva jätti itse asiassa tämän viestin väliin "hassahtaneen toiveuniotsikon" takia. Perustelen tässä, miksi silti olisi hyvä saada windows office linuxiin, mikäli vain suinkin mahdollista.


Pelkästään hyvä käyttöjärjestelmä ei ole eikä tule olemaan riittävä syy ihmisille siirtyä linuxiin. Yrityskäyttäjät haluavat työkaluiltaan tuottavuutta ja silloin maksavat niistä (toimisto-)ohjelmista, joita työntekijät jo osaavat valmiiksi käyttää. Se on silti halvempi ratkaisu kuin open officen kurssittaminen alati uudelleen. Kodinkoneillansa ihmiset käyttävät mieluiten myös jo osaamaansa. Tuntuu ihan ymmärrettävästi suurelta hyppäykseltä vaihtaa koko käyttöjärjestelmää ja sen mukana myös suosikkisovelluksia. Parempi olisi, kun voisi siirtyä asteittain, tai vain osittain pysyvästikin.  Käyttäjälle ei yleensä ole juurikaan merkitystä mikä käyttis pohjalla toimii. Erojen selvittäminen ei ole kuin harvan päänvaivana ja nämä "sivuseikat" tuntuvat vain nörttimeiningiltä, hypettämiseltä, hifistelyltä ja erikoisuudentavoittelulta. Siis tuntuvat, en sano erojen olevan näin mitättömiä.

Fakta kuitenkin on, että ihmiset eivät tule ryntäämään linuxin käyttäjiksi ennenkuin word, excel ja powerpoint ovat asennettavissa linuxiin siinä missä windowsiinkin. Virtuaalikone, tai jokin emulaattori ei mielestäni ole markkinoinnillisesti edes sellainen vaihtoehto, mistä nyt kannattaisi keskustella, koska ne ovat vain eksoottisia termejä, joita tuskin on syytä heti esitellä kaikkien muiden uusien käsitteiden kanssa uudelle linux-tulokkaalle. Tarvitaan siis jotakin muuta. Onkohan mitään teknisesti äärimmäisen yksinkertaista tapaa ottaa windows office linuxissa käyttöön? Yksinkertainen tarkoittaa tässä yhteydessä graafista työkalua. Mielestäni komentorivistä ei pitäisi edes kertoa aivan vihreimmille aloittelijoille, koska se on aina ollut se mörkö, jolle pitää jutella ihan kauheaa kieltä.

Lisäksi vielä tämä koko viestin kannalta oleellinen: Onko win-office edes laillista asentaa ubuntuun vaikkapa yrityksen tarpeisiin? Luulisi, koska eikös macissa toimi myös win-office?

P.S.  Mikäli google onnistuu webbipohjaisissa sovelluksissa lyömään läpi ja anastamaan osuuksia microsoftilta, niin se tarkoittaa samalla sitä että ihmisillä on entistä vähemmän syytä olla naimisissa käyttöjärjestelmänsä kanssa. Onhan se merkityksettömämpää mikä winukka linukka siinä koneessa toimii, jos suosikkisovellukset ovat aina käytössä ja saman näköisiä. Tämä olisi linuxin markkinaosuudelle erinomainen asia ja toivotaan siis täydestä sydämestämme googlelle menestystä! ;D


71
Ohjeessa     http://wiki.ubuntu-fi.org/Levykuva   
on levykuvan kirjoittamiseen xp:llä tarjottu isorecorderia (V2), jonka saa ladattua sivulla annetusta osoitteesta. Muistelen vain, että tuo on se sama jota aikoinani yritin, kun opensusea halusin asennella. Ei vain toiminut, siis ei millään. Nyt sitä samaa suositellaan siis ubuntun sivuilla. Ehdotan, että sivujen ylläpitäjät kokeilevat poltto-ohjelman toimivuutta.

Yhtälailla, tiedustelen tässä muilta mitä kokemuksia heillä on tuosta kyseisestä isorecorderista (V2) eli toimiiko se.


Trollailevasta otsikosta huolimatta viestini tarkoitus on olla asiapitoinen. Haluan vain ylläpidon pitävän huolen siitä, että tarkistavat antamansa ohjeet.

72
Ubuntu tietokoneissa / Kaivatut toiminnot -äänestys
« : 11.12.07 - klo:08.51 »
(Äänestyspäivä piti olla jo eilen - pahoittelen.)


Aikaisemmin tiedusteltiin kaivattuja toimintoja ubuntuun. Nyt on tarkoitus äänestää tärkeimpänä pidettyä. Alla on lueteltu äänestysvaihtoehdoista olevia perusteluja.



1  Grub-alkulatausvalikon oletuskäyttöjärjestelmän muuttaminen järjestelmätyökaluista (Nyt järjestystä voi vaihtaa komentoriviltä, kun tuntee oikeat loitsut, jota uusi käyttäjä ei tietenkään heti osaa tai halua siitä aloittaa opetteluaan).

2  Windowsista tuttu järjestelmän palauttaminen (palautuspiste) tulisi tehdä myös ubuntuun.
Perustelu: Palstalla näkee aivan liian paljon viestejä, joissa käyttäjä on saanut järjestelmänsä kokonaan, tai osittain solmuun ja joutuu käyttämään runsaasti omaa ja toisten aikaa ongelman ratkaisuun. (Varmuuskopiointiin on jo olemassa Keep, mutta järjestelmää on voitu säätää siinä määrin - kuten omassa tapauksessani - että uusi asennus ei olisi kuin puoli ratkaisua.)


3  Lyhyemmän tuen jakeluihin tulisi lts-version olla saatavilla virtuaalikoneeksi helposti eli pakettivarastosta, kunhan se tekisi isäntäkäyttöjärjestelmän kanssa jaetun kansion. Tietenkin myös muita jakeluita tulisi samalla voida asentaa normaalisti, jos käyttäjä haluaa. Virtualbox vaikuttaa hyvältä ja nopealta.
Perustelu: Joskus uuden järjestelmän myötä tulee uusia ongelmia ja toimimattomuuksia, jolloin jää kaipaamaan vanhaa ja paremmin sorvattua. Vastaavasti uutta järjestelmää on kiva kokeilla ensin virtuaalisesti ennen asennusta.

4  Asennuksen aikana ennen varsinaista asennusta tulisi saada valita ohjelmia joita asentaa, ja jos valitsee ei, niin asentaa samanlaisen paketin kuin nyt tulee normaalisti. Ja kaikki valinnaiset paketit tietenkin siis netistä ladattaisiin jos ei levyltä löydy

5 Valokuvien ryhmittely ja kääntömahdollisuus on jo gthumbissa - ei ole valmiiksi asennettu - mutta tämä ominaisuus olisi jo hyvä olla hiiren oikean nappulan alla - aloittavat käyttäjät huomioiden.

Äänestä tärkeimpänä pitämääsi. Äänestysaika on neljä päivää.


73
Tehdäänpä ehdotuksia ubuntuun kaivatuista ominaisuuksista. Äänestyksessä annetaan kullekin ehdotukselle pisteitä sen mukaan kuinka hyvänä kutakin ehdotusta pidetään. Ennen varsinaista äänestystä on syytä listata käyttäjien toiveita kaivatuista ominaisuuksista, joita voi laittaa tähän viestiin vastauksina. Itse äänestyksessä _ei_ enää lisätä uusia ehdotuksia. Ehdotukset tulee perustella.

Omat ehdotukseni:

- Windowsista tuttu järjestelmän palauttaminen (palautuspiste) tulisi tehdä myös ubuntuun.
Perustelu: Palstalla näkee aivan liian paljon viestejä, joissa käyttäjä on saanut järjestelmänsä kokonaan, tai osittain solmuun ja joutuu käyttämään runsaasti omaa ja toisten aikaa ongelman ratkaisuun.

- Grub-alkulatausvalikon oletuskäyttöjärjestelmän muuttaminen käyttäjän haluamaksi.
Jotkut sivutoimiset ubuntukäyttäjät ovat valitelleet, että vaikka ubuntu on kiva olla olemassa, niin joskus unohtuu käynnistyksen yhteydessä valita se pääasiallisemmin käytetty. Tällöin joutuu odottelemaan järjestelmän käynnistymistä, uudelleenkäynnistämistä ja vahtimaan ettei sama toistu.

- Lyhyemmän tuen jakeluihin tulisi lts-version olla saatavilla virtuaalikoneeksi helposti eli pakettivarastosta, kunhan se tekisi isäntäkäyttöjärjestelmän kanssa jaetun kansion. Tietenkin myös muita jakeluita tulisi samalla voida asentaa normaalisti, jos käyttäjä haluaa. Virtualbox vaikuttaa hyvältä ja nopealta.
Perustelu: Joskus uuden järjestelmän myötä tulee uusia ongelmia ja toimimattomuuksia, jolloin jää kaipaamaan vanhaa ja paremmin sorvattua. Vastaavasti uutta järjestelmää on kiva kokeilla ensin virtuaalisesti ennen asennusta. (Tiedetään, live-cd:lläkin voi pelata, mutta näin voisi päästä turhista poltoista.)


- Kameralta tietokoneelle tuodut valokuvat olisi hyvä voida kääntää oikein päin ryhmittäin, kuten win-puolella, jossa voi maalata n kpl kuvia ja hiiren oikealla saada halutun toimenpiteen valikon näkyviin.

- Kaivatut toiminnot -äänestys viralliseksi osaksi ubuntun kehittämistä.
Bugien tappamisen lisäksi myös muu käyttäjäpalaute on tärkeää, ei vain jo olemassa olevien, vaan myös puuttuvien mutta kaivattujen toimintojen suhteen.


Äänestys alkaa maanantaina 10.12.2007 ja sitä varten lähetetään oma viesti, otsikolla 
Kaivatut toiminnot -äänestys                               .

74
Tuli ilmoitus:


VirtualBox kernel driver not installed. The vboxdrv kernel module was either not loaded or /dev/vboxdrv was not created for some reason. Please install the virtualbox-ose-modules package for your kernel and execute '/etc/init.d/vboxdrv start' as root.
VBox status code: -1908 (VERR_VM_DRIVER_NOT_INSTALLED).


Result Code:
0x80004005
Component:
Console
Interface:
IConsole {1dea5c4b-0753-4193-b909-22330f64ec45}

Vaikka tuossa oli jotakin ohjetta, niin sen verran epävarma olen mitä pitää tehdä että halusin pyytää kotosuomen taitajilta selko-ohjeita. Virtualboxin latasin 'lisää ohjelmia' -työkalulla. Miten pitäisi jatkaa?


Lisäys: Sama ongelma tuli 32-bittisellä koneella. Täällä palstoilla on selkeät ohjeet, joiden mukaan väellä  on virtualbox toiminut, mutta jotakin lienee muuttunut sen jälkeen. Gutsyynkin löytyy erillinen ohje, mutta ei ainakaan kovin selkeä: "riippuvuudet ei olleet ihan juuri noilla nimillä mutta löytyi pienen funtsailun jälkeen".

Lisäys 1.12.07
Pelkkä vaadittu uloskirjautuminen ei näköjään riittänyt, mutta boottauksen jälkeen asiat olivat kunnossa. Jotakin virheilmoitusta tulee edelleen, mutta virtualbox tuntuisi toimivan. Xp:n virtualisointi aiheutti ongelmia, kun valitsi ntfs-muotoisen osion. Poistettuani xp:n ja ei vectorlinux 5.8 standard osannut tehdä kyseiselle osiolle yhtään mitään, vaikka normaaliasennuksessa (ei virtuaalina) siinä ei ole koskaan ollut mitään ongelmia. Xubuntu sensijaan asentui hienosti ja osasi tyhjentää ja muuttaa osiotyypin kuten pitikin.

Kiitos kuitenkin avusta :)

75
Ei kaunistella, eikä dramatisoida, vaan annetaan linkki:

http://blogit.tietokone.fi/linuxinjaljilla/?p=61


Jos tämmöisiä killeri-infon antajia löytyy, niin mitäpä pitäisi tehdä? Sanktioita, estoja, oikeustoimia, toruja, vieläpä niin, että hyvää tarkoittavat infoajat uskaltavat jatkossakin olla avuliaita, vai mitäpä sanotte?




76
Mark Shuttleworth perusteli miksi

- "hän ei pidä mielekkäänä Windows-sovellusten käyttämistä Ubuntun alla mielekkäänä"
- "Dellin tuleviin Ubuntu-koneisiin ei tule Wineä eikä muutakaan emulaattoria, joilla Windows-sovellusten ajo onnistuu Linux-ympäristössä."
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=30400

Kuitenkin jopa windows tekee jonkin verran töitä yhteensopivuuden eteen. Shuttleworth on kunnianhimoisesti ja ansiokkaasti edistänyt ubuntua windowsin korvaajaksi, mutta jättää huomioimatta kuinka käyttöjärjestelmästä toiseen siirtyminen on monissa tapauksissa asteittainen prosessi. Jos esimerkiksi yrityksen toiminnot on tähän asti suoritettu MS:n tuotteella, niin tulee tapahtumaan jatkossakin mikäli vaikkapa vain jokin yksittäinen spesifi sovellus edellyttää windows-ympäristöä ja korvaavaa ei linuxista löydy. Tämä pätee usein myös peruskäyttäjään. 

On totta, että peruskäyttäjä voi asentaa linuxin windowsin rinnalle ja että windowseissa käytetty ntfs-tiedostonhallintajärjestelmä ei enää ole linuxille ongelma, vaan linux pystyy lukemaan ja kirjoittamaan ntfs:lle oikein mukavasti. Käytettävyyden kannalta olisi kuitenkin mukavampaa, jos ei tarvitsisi vaihdella käyttöjärjestelmää tuon tuostakin ja miettiä olivatko ne ja ne tiedostot nyt linuxin vai windowsin puolelle tallennettu.

Suurilla toteutuskykyisillä visionääreillä vahva tahto edistää hankkeita, mutta jokin päähänpinttymä voi koitua kohtaloksi. Jos windows-pohjakerroksesta halutaan saada väki ubuntun näköalatasanteelle, niin lienee järjetöntä tukkia jokin kerrostasanne täysin, vaikka talossa olisikin upeat hissit ja liukuportaat.

Kukapa puhuisi nyt Markille järkeä? Kyse on suurinpiirtein samanlaisesta arviointivirheestä kuin mikä microsoftilla oli ammoin. Microsoft ei katsonut tarpeelliseksi liittää internetselainta käyttöjärjestelmäänsä. Kuinka monessa käyttöjärjestelmässä nykyään ei ole selainta? Luultavasti luku on suurinpiirtein sama kuin niissä lähivuosien käyttiksissä, joissa ei ole eri käyttöjärjestelmiä yhteensovittavaa emulaattoria.



77
Ubuntu tietokoneissa / Suurten tiedostojen lähettäminen
« : 13.10.07 - klo:14.07 »
Sähköpostillahan ei yleensä saa kovin suuria tiedostoja lähetettyä, ei ainakaan gigojen kokoisia. Mikäpä olisi hyvä ratkaisu, kun vastaanottajallakaan ei välttämättä ole aina ole kummoista tietoteknistä osaamista/halua?

78
Ubuntu tietokoneissa / EI TODENNETTU -päivitysongelma
« : 11.09.07 - klo:18.19 »
Kone herjaa päivitystä yrittäessä, että "EI TODENNETTU" Lisätietoja napin alta tulostuu:

app-install-data-commercial (versio 7.1) päivitetään versioon 7.2
cinepaint (versio 0.21-2-0ubuntu3) päivitetään versioon 0.21-2-0ubuntu4.1
cinepaint-data (versio 0.21-2-0ubuntu3) päivitetään versioon 0.21-2-0ubuntu4.1
dbus (versio 1.0.2-1ubuntu3) päivitetään versioon 1.0.2-1ubuntu4
dbus-1-utils (versio 1.0.2-1ubuntu3) päivitetään versioon 1.0.2-1ubuntu4
iptables (versio 1.3.6.0debian1-5ubuntu2) päivitetään versioon 1.3.6.0debian1-5ubuntu2.1
libcinepaint0 (versio 0.21-2-0ubuntu3) päivitetään versioon 0.21-2-0ubuntu4.1
libdbus-1-3 (versio 1.0.2-1ubuntu3) päivitetään versioon 1.0.2-1ubuntu4
libgl1-mesa-dri (versio 6.5.2-3ubuntu7) päivitetään versioon 6.5.2-3ubuntu8
libgl1-mesa-glx (versio 6.5.2-3ubuntu7) päivitetään versioon 6.5.2-3ubuntu8
libglu1-mesa (versio 6.5.2-3ubuntu7) päivitetään versioon 6.5.2-3ubuntu8
mesa-utils (versio 6.5.2-3ubuntu7) päivitetään versioon 6.5.2-3ubuntu8
python-launchpad-bugs (versio 0.1.13) päivitetään versioon 0.1.13.2
skype (versio 1.4.0.74-1) päivitetään versioon 1.4.0.99-1
tzdata (versio 2007e-0ubuntu0.7.04) päivitetään versioon 2007f-0ubuntu0.7.4
gimp-python (versio 2.2.13-1ubuntu4.3) asennetaan

Miksi todennus ei onnistu ja mitä pitäisi tehdä?

79
Laitealue / Lähiverkon pystytys ei onnistu
« : 08.09.07 - klo:02.55 »
1) Olen pidempään huhuillut apuja lähiverkon pystytykseen, vaan enpä ole onnistunut. Toivoisin, että saisin apua  tähän kotiverkon pystytysoperaatioon vaihe vaiheelta.

Kahden koneen välille, kummassakin ubuntu 7.04 64-bit, joita yhdistämässä on 5-port 10/100Mbps D-linkin kytkin mallia des-1005d. Firestarter aktivoituu toisessa koneessa terminaaliin sen nimen kirjoitettua, toinen herjaa että eth-0 ei ole valmis. Kummallakin koneella olen aiemmin ollut netissä, mutta nyt tuo d-linkin laite on uusi ostos ja koneet on tarkoitus pitää poissa netistä - ainakin toistaiseksi. Verkkoasetukset kaikkineen on minulle hepreaa.

2) Tarvitsen ilmeisesti myös sambaa, vai kuinka? Gsambad ilmoittaa lapsitiedoston puuttumisesta. Mitenkäs pitää menetellä, kun kuitenkin pitäisi saada kotifarmi aikaiseksi?

Windows ei houkuttele, mutta kieltämättä pitäisi asiat saada jotenkin hoidettua. Windowsissa kokeilin joskus pelkällä piuhalla yhdistää koneet ja siellä ainakin lähiverkko toimi. Jos asia ei muuten ratkea, niin onko kellään edes ehdottaa jotakin firmaa Helsingin suunnalla, joka osaisi laittaa kohtuuhinnalla asiakkaan kaipaamat linux-järjestelmät toimintakuntoon?



80
Tarkoitus olisi saada kaksi tai useampi konetta tekemään samaa renderöintiä. DrQueue on sitä varten tehty ohjelma, mutta sitä ennen pitäisi saada lähiverkkokin kaiketi toimimaan. Kyselen nyt pakettiratkaisua asialle.
Näin siksi, että kun joku kysyi täällä, että miten kaksi konetta voisi saada yhdistettyä, niin eräs vastaaja mainitsi kuinka pitäisi myös mainita koneiden käyttötarkoitus.

Miten siis pitäisi toimia, kun haluan otsikon mukaisesti yhdistää samallä pöydällä olevat koneet? Osaamiseni puolesta tarvitsen vaihe vaiheelta -ohjeita.

Zyxel prestige 600 -sarjan laatikko internetiä varten on tuossa pöydällä, enkä tiedä voinko sitä käyttää tarkoitukseen. Tietenkään en toivo tietoturvavuotoja nettiin ja eräs vaihtoehto olisi yhdistää nuo pari konetta piuhalla (ilman zyxeliä) toisiinsa, jolloin netin voisin suosiolla jättää näiden koneiden osalta väliin. En vain tiedä tuossakaan tapauksessa miten saada yhdistelmä toimimaan edes lähiverkon osalta.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5