Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ighea

Sivuja: 1 ... 6 7 [8]
141
Laitealue / Vs: blank screen -ongelma
« : 01.07.07 - klo:14.00 »
Onko koneessa kiinni ulkoisia näyttölaitteita?

143
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Asennus ilman CDtä
« : 13.05.07 - klo:14.35 »
Tässä pikainen ohje boottaavan USB-tikun valmistamiselle Linuxissa http://mika.wippiesblog.com/2007/04/18/ala-polta-levylle-boottaa-usb-tikulta/ .

Windowssissa voit kirjoittaa ylemmästä linkistä löytyvän mini.sio ISO-kuvan usb-tikulle käyttäen RaWritea, jonka löydät esim. osoitteesta http://www.chrysocome.net/rawwrite .

Parhaiten homma kuitenkin luonnistuu käyttämällä Windowssissakin Syslinuxia http://syslinux.zytor.com/faq.php#bootable , lähinnä tämä vain kopioi usb-levylle boottaamisessa vaadittavan tiedoston.

144
Yleisin vastaava virhe koski AF_INET6:tta. Kokeile asettaa ~/.mplayer/config:iin rivi "prefer-ipv4 = yes".

145
No juu, tuo IDE->"SCSI" -muunnos johtuu uusien PATA-ajurien käytöstä kernelissä vakiona, mutta eivät tunnu toimivan aivan täydellisesti joka laitoksessa kuitenkaan.

Voit toki yrittää syöttää bootloaderilla kernelille bootti-parametrina "ide-legacy":n ja katsoa jos se auttaa ongelmiisi.

146
Valvoja ehti jo repäistä asiaa, mutta tässä hieman lisää scheicheä:

Repäiset gpartedilla haluamasi verran tyhjää tilaa irti vanhasta osiosta (muistaakseni gparted osasi formatoida tiedostojärjestelmänkin, niin valitset mieleisen.. suosittelen ext3:a.), komeinnoilla ls /dev/sd* tai ls /dev/hd* ennen ja jälkeen osion muokkailua gpartedilla ja saat selville syntyneen levyosion tarkan "nimen". Jos et kuitenkaan luonut levyosiole tiedostojärjestelmää hyödyntäen gpartedia voit tehdä sen nyt haluamallasi tiedostojärjestelmällä esim komennolla "sudo mkfs.ext3 /dev/selevyosiojokailmaantuityhjästä". Suosittelen varovaisuutta ja varmuutta, sillä kyseinen komento tuhoaa ennestään olemassa olevat tiedot osiolta.

 Luot sudoa hyödyntäen hakemiston vapaavalintaiseen paikkaan levyjärjestelmääsi, jonne tahdot kyseisen säilön ilmaantuvan, esim sudo mkdir /kama ja lisäät /etc/fstab:iin rivin "/dev/tähänseuudenlevyosionnimi /kama ext3 defaults 0 0" ilman lainausmerkkejä. Näin tehtyäsi aja komento "sudo mount -a", jonka pitäisi nyt liittää kyseinen levy tiedostojärjestelmääsi. Aseta omalle käyttäjällesi oikeudet /kama -hakemistoon esim. iskemällä "sudo chmod 700 -R /kama" ja "sudo chown omakäyttäjänimesi -R /kama" jolloin vain asettamasi käyttäjätunnuksen omaava henkilö voi käsitellä /kama-hakemiston tiedostoja täysin oikeuksin.

Jotain epäselvää? Varmasti.

147
Uudelleen asennus auttaa aina. Olisi toki ollut ihan mainiota kuulla myös mahdolliset virheet tai viat mitä ilmenee niillä seitsemällä kertaa ennen sitä toimivaa kahdeksatta.

148
Laitealue / Vs: Canon Ixus 430
« : 12.05.07 - klo:21.11 »
Toisinaan on myös mukava mainita kuvien siirtoon käyttämäsi sovellus. Luultavimmin kyseisen härpäkkään kätköistä löytyy ratkaisu asiaan ja miellyttävä nimeämistapa tiedostoillesi. Kameraasi ei siis ilmeisesti saa toimimaan usb-massamuistina tai vastaavana?(yleinen puute Canoneissa...)

149
Ubuntu tietokoneissa / Vs: root ?
« : 12.05.07 - klo:21.08 »
Jos asennat sovelluksia vain yhdelle käyttäjälle, voit huoletta asettaa asentumaan ne käyttäjän omaan kotihakemistoon. Tähän yleensä löytyy vipu tai vastaava parametri tökkimällä asennuspakettia --help, help ja -h -vivuilla.

Viestiesi perusteella olet asentanut käsiteltävän sovelluksen hakemistoon /opt/:n alle pääkäyttäjän oikeuksilla, joten tuhoaminen ja näin ollen "uninstallointi" pitäisi käydä kätevästi poistamalla vain sovelluksen hakemisto "sudo rm -rf /opt/planeshift" jne. Jos kuitenkin jostain syystä et pääse riehumaan edes /opt/:iin niin kiskaise itsesi rootiksi "sudo su":lla ja katso jos saat mukavasti tuhoa aikaiseksi.

jeh. ymmärrän kyllä.
Nyt vain kova yritys miten saan poistettua pelin. kun kansio jossa on uninstall ei auka minulle. pitäisi jollakin keinolla päästä kansion sisään ja sieltä uninstallia pistämään.. luulisin ja sitte jos poisto onnistuis, nii uudellee asentamaan mutta omaan tiedostoon ettei tule tätä ongelmaa toiste.150
Valitettavasti kyseinen ominaisuus ei ole Gnomessa vielä saatavilla, ainakaan pikaisen googlailun perusteella. Itsekin olen kyseistä ominaisuutta kaivannut ja se on ilmeisesti suunnitteilla. Ongelman voi tilapäisesti purkata vaikka käyttämällä window managerina esim. fluxboxia joka hatarasti muistaa ulkoa mille työtilalle mikäkin ohjelma on avattu/haluttu avattavan ja käynnistelee ne niin. Sekoilee tosin hieman Gecko-pohjaisten sovellusten kanssa.

151
Korvaa /etc/apt/sources.list:n feisty:t edgy:llä, aja apt-get dist-upgrade ja rukoile. Todennäköisyys, että jotain hajoaa on järkyttävä... kokeilemisen arvoinen tosin ennen uudelleenasennusta... onnea! o/

152
Toivotaan joo, vielä en alkaisi järjestelemään riemuparaatia, sillä samaa asiaa taidettiin luvata vuosi sittenkin. Olisi tuo tietenkin upeaa, saada kunnon ajurit ja ehkäpä jopa paremmat kuin NVidialla..

153
Pelit / Vs: Cedega ja nVidia
« : 12.05.07 - klo:16.32 »
Oletamme siis, että 3D-kiihdytys on käytössä ja toimii?

154
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu ja MP3 toisto
« : 12.05.07 - klo:11.38 »
Kokeile asentaa virtuaali-paketit gstreamer0.10-plugins-good, gstreamer0.10-plugins-bad ja gstreamer0.10-plugins-ugly. Näiden seurauksena muutkin formaatit pitäisi toistua suht iloisesti. Osa codeceista asustelee multi-ja universe -repoissa joten joudut ottamaan ne käyttöön.

155
Kirjoitappa piruuttasi vapaavalintaiseen terminaaliin komento:
Koodia: [Valitse]
ls -l / -dNiin nähdään voiko tuon pikakorjata.

156
Niih... zenityllä vaikka rumaa dialogia naamalle tyyliin:
Koodia: [Valitse]
zenity --warning --text="Tietokone sammutetaan 5 minuutin kuluttua, tallenna työt."Ja kohta toteutetaan pahuudet, vaikka purkasti croniin asetetulla shutdown-komennolla! ;D

157
Jooh... ilmeisestikin äänitasot ovat asettamiesi arvojen tienoilla uudelleen käynnistyksen jälkeen kuitenkin?

Tämä alkaa mennä jo purkan puolelle ja ei missään nimessä ole oikea ratkaisu ongelmaan, kuitenkin seuraavan rivin lisääminen /etc/rc.local -tiedostoon (ennen mahdollista "exit 0":a tai vastaavaa komentoa ) pitäisi poistaa vaimennus viimeisinpinä toimenpiteinä koneen käynnistyessä.

Koodia: [Valitse]
amixer set PCM unmute
Jos ei näin kuitenkaan tapahdu, voidaan alkaa pohtimaan, mitä mahdollinen KDE/Gnome/muu puuhailee käynnistyessään...

158
Ongelma on sangen kummallinen, jos kaikki muut "vivut" ovat alsamixerissä kohdillaan, paitsi juuri PCM. Ongelmaa voidaan lähteä tutkimaan syvällisemminkin, mutta yritä aluksi tallentaa haluamasi ALSA:n asetukset komennolla:

Koodia: [Valitse]
sudo alsactl store
Jos tämä ei auta, niin jatketaan...

Sivuja: 1 ... 6 7 [8]