Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ighea

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8
121
Olet siis päivittänyt Ubuntun version 7.04:stä 7.10:in vaiko jotain aivan muuta?

Isoilla ja pienillä kirjaimilla on Linux-maailmassa merkitystä, joten jos olet iskenyt X:n configuraatiotiedostoon ajuriksi "Radeon", niin tulokset ovat sen mukaiset.

Järjestelmän palauttaminen vanhempaan versioon ei ole mahdollista kuin uudelleenasentamalla kaikki.
Suosittelen kuitenkin päivitystä Gutsy Gibboniin (7.10).

Käyttäjän omien asetusten säilyttämisen helppous riippuu täysin siitä miten olet tietokoneesi levyt osioinut asennusvaiheessa.

Jos konsolipuoli Linuxilla (tai terminaalikäyttö) on vähänkään tuttua, niin GRUB:ia (se kohta jossa koneen käynnistyessä juoksee numero kakkosesta nollaan ja jonka jälkeen heittää silmille ubuntun logot) ladattaessa painamalla ESC:iä ja sitten rivin kohdalla e:tä, auenneesta uudesta listauksesta valitsemalla rivi jossa puhutaan kernelistä, painamalla taas e:tä ja kirjoittamalla rivin loppuun sana single ja painamalla entteriä ja sitten painiketta b pitäisi kone alkaa yrittämään jotain aivan uutta...

122
Käytät kyllä Compiz-Fusionia, mutta oletko ottanut siitä kaiken irti?
Jos et ole vielä kokeillut epävirallista configurointi kikkulaa, niin tästä: http://wiki.compiz-fusion.org/CCSM .

123
Koodia: [Valitse]
Linux 2.6.22-14-386 #1 Sun Oct 14 22:36:54 GMT 2007 i686 GNU/Linux
Eipä näytä olevan moniprosessoritukea, vaikka ennen oli. Minä luulin (tai näin eräs kaverini kertoi), että uusimmissa kerneleissä on automaattisesti tuo moniprosessorituki. Miten tämän voi korjata?

Yritä asentaa paketti "linux-generic" eli Ubuntun kernelin geneerinen versio, jossa moniprosessori/ydintuki pitäisi olla mukana. Kummallista, että päivitys on kiskaissut sinulle suoraan 386-kernelin... tätä on ilmeisesti sattunut muillekin. :I

124
Ubuntun ja sen rinnakkaisjakeluiden kevyt pikkuveli Fluxbuntu(http://fluxbuntu.org) 7.10 on viimein julkaistu!

Fluxbuntu käyttää fluxboxia ikkunamanagerinaan ja jakelun mukana toimitetaan mm. seuraavat sovellukset edistämään jokapäiväistä sujuvaa työskentelyä:
AbiWord (tekstinkäsittely), GnuMeric(taulukkolaskenta), Pidgin(pikaviestintä), Kazehakase(Web-selaus) ja Claws(sähköposti).

Fluxbuntun voit poimia esimerkiksi jakelun sivuilta osoitteesta:
http://wiki.fluxbuntu.org/index.php?title=Get#How_Do_I_Get_Fluxbuntu.3F.

Laitteistovaatimukset (testattu):
CPU: Pentium II 233MHz
RAM: 96MB
HD: 1.1GB

HUOM!
Fluxbuntun Live-CD:n oletuskäyttäjätunnus on fluxbuntu ja oletussalasana livecd!

125
Pelit / Vs: wine 0.9.47,thief 2,"no cd-rom"
« : 23.10.07 - klo:16.32 »
WINE ei monista tekijänoikeudellisista ja patentillisista syistä sisällä lainkaan koodia kaikkien rakastamien waremuuskopioiden estoratkaisuille. Iso sormi yrityksille. ;E

Mutta kukapa sitä kallisarvoisia CD/DVD:än tahtoisi naarmuttaa turhan takia asemassa...

126
Pelit / Vs: Peli toimimaan
« : 23.10.07 - klo:16.29 »
Tapa 1:

Jos latasit linkistäsi saatavan tiedoston http://www.harveycartel.org/metanet/n_v1linux.tar.gz, niin kyseessä on Windowssista tuttua ZIP- tai RAR-tiedostoa vastaava paketti. Periaatteessa jos olet sitä Ubuntussa pyrkinyt klikkailmalla avaamaan niin silmillesi olisi luultavasti pitänyt hypätä arkistojenhallintasovellus (mahdollisesti file-roller) josta voitkin tuttuun tapaan purkaa tiedoston valikoista ja sitten siirtyä syntyneeseen hakemistoon ja suorittaa tuon. Olettaen tietenkin, ettei se vaadi lisää hienompaa toimintaa. :)

Tapa 2:

Avataan ohjelmiensuoritusikkuna painamalla Alt+F2 ja kirjoittamalla auenneeseen ruutuun gnome-terminal ja iskemällä entteriä.
Nyt silmille tulisi hypätä komentokehote.

Ladataan peli käyttäen latausohjelmana wget:iä:
Koodia: [Valitse]
wget http://www.harveycartel.org/metanet/n_v1linux.tar.gz

Todetaan, tiedosto onnistuneesti ladatuksi:
Koodia: [Valitse]
ls n_v1*
Puretaan paketti komentamalla tar:ia:
Koodia: [Valitse]
tar vxf n_v1linux.tar.gz
Siirrytään syntyneeseen hakemistoon n_v1linux:
Koodia: [Valitse]
cd n_v1linux
Suoritetaan peli/sovellus:
Koodia: [Valitse]
./n_v14
Tapa 3:

Tutkitaan löytyykö sovellus Synapticista :]

127
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu ei boottaa
« : 21.10.07 - klo:19.14 »
Varsinaisesti ei ole kovin hyvä idea asentaa summamutikassa Ubuntua minkään levylle asennetun jakelun päälle.
En myöskään ole täysin perillä mikä on mahtanut mennä metsään, mutta aloita kokeilemalla chroottausta levylle ja ajamalla update-initramfs, josko se auttaisi.

Suosittelisin kuitenkin varmuuskopiointia ja puhdasta asennusta.

128
Fluxboxin asetustiedostot löytyvät käyttäjän kotihakemistosta hakemiston .fluxbox/ (huomio piste) alta.
Jos hiiren oikean korvan alta ei pyllähdä esiin ohjelmavalikkoa, niin pyri suorittamaan komento sudo update-menus, jotta valikoihin saataisiin tietoa.
Voit toki muokata käsin ohjelman asetushakemistosta löytyvää menu-tiedostoa.

129
Hip.

Ubuntun päivittäminen on suositeltu tehtäväksi aina kerrallaan vain versiosta seuraavaan, joka sinun tapauksessasi tarkoittaisi hyppyjä 6.06->6.10->7.04->7.10 joka ei kuulosta saati näytä kovin järkevältä (https://help.ubuntu.com/community/UpgradeNotes).

Jos tahdot välttämättä kokeilla päivittää suoraan olemassa olevaa 6.06 versiostasi 7.10:ksi voit tätä aina yrittää, mutta suosittelen vaivan, ajan ja hermojen säästämiseksi puhdasta asennusta. Kopiot vain kaiken tärkeältä tuntuvan ensin talteen ja sitten annat palaa! :)

Et maininnut levysi osiointia, mutta suosittelen henkilökohtaisesti käyttämään ns. home-levyosiota käyttäjien omille tiedoille, joten päivitykset ja uudelleenasennukset menevät paljon kivuttomammin, kun ei tarvitse pelätä että kaikki tieto katoaisi.. vaatii vain hieman tarkkaavaisuutta osionnissa, ettei tule pyyhkäisseeksi itse kaikkea sileäksi. ;)

130
Jos en nyt ihan väärää tietoa saanut kaivetuksi, niin kyseessä olisi ilmeisesti localeihin liittyvä ongelma.
Kokeile ajaa terminaalissa
Koodia: [Valitse]
unset LANG
ja tämän jälkeen uudelleen
Koodia: [Valitse]
sudo restricted-manager
Toivotaan, että lähtee toimimaan, jos ei niin ihmetellään lisää. :/

131
Omat kokemukset virtualboxista ei ole kovinkaan häävit, toimii kyllä nopeasti mutta esim. asennuksen jälkeen en saanut edes usb digiboksia toimimaan sen puutteellisen näytönohjaintuen takia (enkä kyllä mitään muutakaan ohjelmaa missä edes joku pikseli voi liikkua). Tosin plussana nettiyhteys toimi hienosti kertalaakista, mutta aika laiha lohtu. Ajattelin sitten että en kai nyt aivan turhaan tuota asentanut ja retrofiiliksissä tein ms-dos virtualisoinnin. Kaikki asentui myös siihen hienosti/nopeasti, mutta kokeilinpa asentaa pari vanhaa cd:llä olevaa ms-dos peliä --> heti ongelmia ensimmäisen tiedoston lukemisessa hetku ois puukolla kiekot veistetty vituiks. Noh ajattelin että joku pikku vika ja tein imaget levyistä ja virtuaalikiekko sisään. Eih sama homma jatkuu aina vain. Kokeilin vielä yhtä peliä joka ei ollut levyllä ja huomasinpa että eihän tuossa ole valmiina edes esim. sb16 tukea, joka on löytynyt kyllä varmaan 75% tietokoneista aikoinaan ---> Palasin välittömästi takaisin DosBoxin käyttäjäksi. Melko kuraa mielestäni ::)

Qemua pitäis kokeilla jossain välissä.

Asiahan on niin, ettei Virtuaalikoneita juuri pelaamiseen olekaan suunniteltu. Grafiikka-piirituki on auttava, pitäisi olla iloinen kunha nsaa jo sitä kuvaakin ulos. :) Jonkinlaisesta 3D-kiihdytyksestäkin voi haaveilla vain VMWaren puolella, mutta siihen se enimmäkseen jääkin. Siinä vaiheessa kun ensimmäinen "kilpailevista" osapuolista toteuttaa tavan jakaa hostin näytönohjain virtuaalikoneiden kanssa tehokkaasti, niin ollaan taivaassa. :)

Wine on ottanut viimeaikoina huimia harppauksia, käytetään sitä tai ostetaan niitä konsoleita. ;)

132
Ubuntu tietokoneissa / Vs: compiz omana ikkunamanagerina
« : 16.10.07 - klo:00.03 »
Njoom, koska minulla sattuu olemaan tänään ylimääräistä aikaa niin, tässä esimerkki:

Luodaan käyttäjän kotihakemistoon tiedosto .xinitrc ja lisätään siihen allaolevan kaltainen listaus. "Laukaisimen" tai "istunnon" alussa automaattisesti suoritettavat ohjelmat voit listata kyseiseen tiedostoon ennen riviä joka sisältää avainsanan exec. Jokaisen ajettavan sovelluksen/komennon perään tulee laitttaa &-merkki, jolloin sovellus suoritetaan taustalla ja scriptin suoritusta jatketaan. Viimeisenä suoritettu ohjelma, tässä tapauksessa gnome-panel pitää X:n istunnon hengissä.
Koodia: [Valitse]
#!/usr/bin/env bash
#Otetaan käyttöön ympäristömuuttujat (ohjelmapolut, lokalisoinnit, etc..)

# GTK-teemat käyttöhön... harmaus on karua..
gnome-settings-daemon &   

# USB-massamuistien ja muiden laitteiden automaattinen liittäminen käyttöön
gnome-volume-manager &

#kiva kello, not
xclock &

#ikkunamanageri käyntiin
compiz &

#Viimeisenä suoritetaan itse gnome-paneeli, jonka sulkeudutta X-sessio vasta kuolee..
exec gnome-panel

Voit nyt testata startx-komennolla komentokehotteessa luomasi istunto-scriptin toimintaa.
Jotta GDM saataisiin suorittamaan istunto, tulee .xinitrc linkittää GDM:n hyödyntämään tiedostoon .xsession suorittamalla komento:
Koodia: [Valitse]
ln -sf .xinitrc .xsession

Kaikki tämä on siis tehty käyttäjän kotihakemiston juuressa jonne pääset terminaalissa tai komentokehotteessa komennolla cd ilman muita parametreja tai lisäyksiä.

Lopuksi uudelleenkäynnistetään GDM:
Koodia: [Valitse]
sudo /etc/init.d/gdm restart
Nyt (viimeistään) pitäisi GDM:n (teemasta hieman riippuen) kirjautumisikkunasta löytyä kohdan Vaihtoehdot -> Valitse Istunto -kohta, jossa seisoo Suorita Xclient-scripti tai vastaavat lontooksi. Valittuasi kyseinen istunto, voit kirjautua tyytyväisenä sisään ihastelemaan kättesitöitä.

Taustakuvan asettamiseen voit sitten hyödyntää jotakin mieleistä vapaavalintaista sovellusta. :)


Tietenkin laittaa hieman ihmetyttämään, että miksi ei samantein vain karsi gnomesta normaaleita turhuuksia ja taustaprosesseja pois kykkimästä Istunnoista, noh toivottavasti ylläolevasta on jotain iloa.

133
Ubuntu tietokoneissa / Vs: compiz omana ikkunamanagerina
« : 15.10.07 - klo:23.03 »
Kyllä se vain valitettavasti niin on, että compiz on nimenomaan ikkunamanageri, joten esim. fluxboxia (joka myös on pohjimmiltaan sellainen.. paneelista ja menusta huolimatta) ei voi suorittaa compizin kanssa samanaikaisesti.

Ohjeet oman Xsession luomiseen löytyvät osoitteesta https://help.ubuntu.com/community/CustomXSession . Toivottavasti lontoo taittuu, homma on kokonaisuudessaan hyvin yksinkertainen. :I

Epäselvyyksissä pitää kysyä lisää. ;)

134
Yleistä keskustelua / Vs: www.sarkanniemi.fi
« : 15.10.07 - klo:22.46 »
sarkanniemi.fi-osoitteen "näkyvyys" on ainakin korjattu uusimpaan Adoben Flash Playerin versioon 9.0.60.0_beta100107, joten eiköhän tuosta kohta pöllähdä julkiseen jakoon jotain oikeasti käytettävää. Toivotaan vain että paketoivat mahdollisimman nopeasti vakaan version pyllähdettyä. :) Muita osoitteita en kokeillut...

135
Kokeile lyödä gnome-appearance-properties:sta työpöytäeffektit pois päältä?

136
Laitealue / Vs: Anysee usb-digi
« : 12.10.07 - klo:21.45 »
Iltoja,

Löytyisikö jostakin ohjeistusta newbielle anyseen käyttämiseksi feistyllä?

-T

Pitäisi onnistua ihan samalla tapaa kuin aiemmin mainitsin... vai eikö? O_o

137
Laitealue / Vs: Anysee usb-digi
« : 11.10.07 - klo:15.16 »
Tällaisena villinä ajatuksena, olisiko foorumeiden ihmisillä halukkuutta laittaa pientä palkkiota Antille? Tämä on siis ihan vain oma keksintöni, mutta on vain niin huikeaa että noin taitavia ajurinkehittäjiä löytyy :) Etenkin koska Antilla on nyt minun Anyseeni, niin olisi hienoa jos sen verran tulisi kerättyä että Antti saisi omansa. Mutta jos on ihan hölmö idea niin voi unohtaakin. Asian voi hoitaa vaikka minun pankkitilini kautta, jos luotatte sen verran. Laittakaa esim. yksityisviestiä mulle niin voin antaa tilinumeron, ja tehdä sitten jossain vaiheessa raporttia summista ja tilittää Antille.

Voisin myös paketoida ko. ajurin, sitten kun julkaisu tehdään, esim. Ubuntu 7.10:lle, niin sen saisi helposti käyttöön.

Ennen ajurin paketoimista ehdottaisin, että sitä testailtaisiin viikko tai pari. Muutamia Antin lupailemia fixejä näyttääkin ilmestyneen eilisen aikana (ongelmiin, joita en omalla DVB-T-laitteellani havainnut). Ideana ei kyllä yhtään hassumpi, Ubuntu olisi, taas kerran, edellä kävijä! ;)

Anyseen laitteen lahjoittaminen ei kuulosta yhtään pahemmalta idealta! Viimeinkin sai tuolle p*sk*lle jotain oikeaa käyttöä koristeen sijaan. Tietenkin pelkkää rahalahjoitusta sopii pohtia, kyllä itseltänikin kymppi tai pari liikenisi, kunhan päästään lopulliseen päätökseen. :)

138
Laitealue / Vs: Anysee usb-digi
« : 10.10.07 - klo:13.51 »
Ihmeiden aika ei ole ohi... eli ajurituki Anysee E30 DVB-T ja E30C Plus DVB-C -laitteille! :)
Tällä hetkellä ajuri on kokeellinen ja iältään noin viikon vanha, mutta iloisesti kuva ja ääni tulevat esiin ja kaukosäädinkin toimii. Ongelmia ei ole esiintynyt.

Asentaminen:
Koodia: [Valitse]
#apt-get install mercurial linux-headers-$(uname -r) build-essential
#ln -s /usr/src/linux-headers-$(uname -r)/  /lib/modules/$(uname -r)/source   <-- Jos make ei toimi heittämällä
#hg clone http://linuxtv.org/hg/~anttip/anysee/
#cd anysee
#make
#sudo make install

Toivotaan, että pääsee jossain vaiheessa viralliseen v4l-dvb -puuhunkin, kernelistä puhumatta. :)

Suurkiitokset Antti Palosaarelle!

139
Laitealue / Vs: Artec T14 USB dvb digitv Asennus
« : 02.07.07 - klo:21.55 »
Artec T14 on mahtava laite. Pienikokoinen, tukee HDTV-resoluutioita (ainakin paketin kyljen mukaan :P) ja toimii firmwaren heittämällä kuin unelma (Gutsy Gibbonissa tuli firmware valmiina, joten se siitä).

Jos laite suostuu etsimään kanavia, muttei tuota tulosta on vika heikossa signaalissa. Mukana toimitettu piiska-antenni on Suomen olosuhteissa lähinnä vitsi, joten kiltisti vain kaupasta kunnon suunta-antenni tai katolla keikkuvaan haravaan värkin toinen pää, niin normaaliolosuhteissa pitäisi alkaa TV:n täyteohjelmat näkymään... ;)

140
Samgsung SCX-4200 mustavalkolaser/scanneri on omassa käytössä ja valmistajan puolesta ajurit. Scannauksen kanssa tosin saa hieman leikkiä, ettei se tee pahuuksiaan.

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8