Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ighea

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Kyllä nyt taitaa valitettavasti olla aika lähteä hankkimaan uutta massamuistia ja yrittää ottaa vanhalta talteen kaikki olennainen, mikäli vielä pystyy.

Smart-testin mukaan levysi olisi vielä ihan toimivassa kunnossa, mutta nuo eivät koskaan ole mitään absoluuttisia totuuksia. Yleensä kun ensimmäiset pre-failit alkavat ilmestyä on asiat jo melkoisen huonosti. Sanoit itsekin levysi olevan jo vanha, joten eipä auta itku markkinoilla.

Näyttää myös kiintolevy käyvän hieman lämpöisenä eli 55°C lämpötilassa, mikä viittaisi vähän sihen, että kotelon ilman virtaukseen kannattaa kiinnittää huomiota.

2
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Projekti: Ubuntu phone
« : 07.01.14 - klo:21.09 »
Voiko sillä soittaa? =)

Mitenkä pikaviestimien integrointi on tehty? Saako Facebookit ja muut kaverit samaan sovellukseen tekstiviestien kanssa vai täytyykö kaikkien kanssa pelata hankalasti omilla sovelluksillaan?

3
Valitettavia faktoja on tullut laitteistojen kanssa vastaan: joissain laitteissa ei USB toimi BIOSin puolella ollenkaan, jojottaa koko käynnistymisen. Kaikki laitteet eivät myöskään osaa tunnistaa kaikkia laitteita USB-massamuisteiksi. Oikean käyttiksen saa pystyyn, niin asiat yleensä parantuvat. Ulkoinen USB cd-asema on hyvä aloituspiste jatkolle jos tosiaan mitään ei ala latautumaan tai vaihtoehtoisesti erillisen USB-massamuistin kokeileminen.

4
Vaikuttaa ihan kivalta idealta. Toivotaan, että saavat muitakin web-renderöintimoottoreita käyttöön tuohon ihmisten aikaan tai muuten iloa verrattuna chromiumiin ei välttämättä muodostu. :)

5
Haluamasi paketti on siis gsmarcontrol, jolla näet melko nopeasti graafisesti levyjesi kunnon https://help.ubuntu.com/community/Smartmontools .

6
Yleistä keskustelua / Vs: Sähköpostien ulkoistaminen
« : 06.01.14 - klo:22.53 »
Lähtökohtaisesti yliopiston tarjoamaa sähköpostia ei kannata käyttää kuin yliopiston asioihin. Sama pätee työpaikkoihin.

Hienous 365 days of down time ei varmaan tarjoa sähköpostin uudelleenohjausta?

Pakkopullaa, josta pääsee eroon kun oikein oivaltaa.

7
Ongelmahan on enemmänkin tämä mobiili-sivusto buumi. Minusta mobiilisivustot ovat täysin turhia, kun pääasiallinen sivusto laaditaan niin, että se on edes jotenkin käytettävissä kaikissa laitteissa suoraan.

Jos sinne mobiilisivustolle on sitten pakko saada väkeä voidaan tästä mainita sivun sisällössä huomautuksena "Hei haluatko tutustua mobiilisivustoomme?!?", eikä heitellä vierailijaa mielivaltaisesti edestakaisin. Valitettavasti usein päätökset mobiilisivustojen tarjoamisesta tekevät henkilöt, jotka eivät käytettävyydestä ymmärrä yhtään mitään. :)

8
Mikäli niillä "epämääräisillä" sivustoilla pitää käydä suosittelisin käyttöön vähintäänkin omaa käyttäjäänsä tai mielellään erillistä järjestelmää erillisessä koneessa tai jos siihen ei ole mahdollisuutta niin virtuaalikoneessa. Virtuaalikoneessa olisi hyvä käyttää live-levyä tai snapshot-ominaisuutta.

9
Laitealue / Vs: Canon Pixma Mg3500 ei toimi Lubuntussa
« : 06.01.14 - klo:22.29 »
Ei pitäisi olla mikään vaikea juttu. Lataat vain ajurien asennuspaketin, purat sen ja suoritat sisällä olevan asennuscriptan joka toivottavasti osaa valita järjestelmällesi oikean debian-paketin, joita näytti olevan mukaan tungettu useampikin eri versio.

10
Tärkein kysymys varmaan on, että miksi edes vaihtaa? Jokainen Linux-jakelu kuitenkin tarjoaa enemmän tai vähemmän täsmälleen samat paketit. Jos haluaa surffata valtavirran mukana (lue: päästä mahdollisimman helpolla) pääsee parhaiten helpolla käyttäen nimenomaan Ubuntua. Suosionsa ansiosta jakelulle on joko suoraan tai pienen mutkan kautta saatavilla oikeastaan aivan kaikkea. Myöskään vaihtoehtoisten ubuntu-jakeluiden kokeileminen kannattaa jättää sikseen, koska Ubuntun voi muokata asentamisen jälkeen pitkälti haluamakseen. GNU/Linux on pakettiensa/sovelluksiensa summa. Eli jos vaikka Unity ei miellytä, niin tilalle voi asentaa helposti vaikka hieman perinteisemmän oloisen ja vikkelämmän MATE:n.

Vuosien kokemuksella suosittelen toki Archiin tutustumista, mutta se ei tee elämästä auvoisempaa, jos ei ala ajatella asioita täysin uudelleen. Jakelusta toiseen pomppiminen ei ole ratkaisu vaan opetteleminen ratkaisemaan ongelmat nykyisillä palikoilla.

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefoxin ongelmia
« : 06.01.14 - klo:22.03 »
Kuvailemasi ongelma saattoi hyvinkin johtua selaimen lisäosan virheellisestä toiminnasta. Esimerkiksi asetusten muokkaus lisäosien päivitysten välissä on saattanut selaimen tilaan, jossa lisäosan lataus ei koskaan päässyt loppuun asti.

Yleensä helpoin tapa selvitä kuvailemastasi tilanteesta on vain laittaa suosiolla tuliketun asetushakemisto sileäksi. Samainen rankka puhdistusoperaatio piristää selaintakin kivasti hetkeksi kun kaikki vanha tauhka lähtee parempaan bittitaivaaseen. :)

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: LUE: Käytä hakutoimintoa!
« : 06.01.14 - klo:21.57 »
Hakutoiminnon selkokieliset käyttöohjeet olisi hyvä tuoda myös kaiken kansan nähtäville, niin että jokaisella olisi mahdollisuus löytää ne asianomaiset aikaisemmat keskustelut aiheista. Eli ns. "kuinka haen oikein" tjs. opas. :)

13
Eihän tuo mitenkään normaalia toimintaa ole ja saattaa johtua jonkinasteisesta korruptoitumisesta joko muistissa tai levyjärjestelmässäsi.

Ensin toki kannattaa aloittaa jatkotutkimus asentamalla viimeisimmät päivitykset ja käynnistää kone uudelleen, jotta kaikki lähtee puhtaalta pöydältä.

Onko kiintolevysi mahdollisesti uusi ja oletko tarkistanut sen kunnon smart-työkaluilla?

14
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 05.01.14 - klo:17.00 »
Katso Method 2 ongelman ratkaisu.... Repesin ihan totaalisesti.
http://support.microsoft.com/kb/168702


Kieltämättä hieman koominen ratkaisuksi, mutta voinee auttaa oikeasti. Entropia siellä taitaa loppua kesken. Joku käy rohmuamassa. :)

15
Itse suosin nginx:iä. Se on kevyt, nopea ja turvallinen.
Piste täältäkin nginx:lle. Kun pääsee perille sen loppuen lopuksi todella simppelistä virtuaalipalvelinten määrittelystä on käyttö pelkkää juhlaa.

Yhden hakemiston ja sen alihakemistojen tiedostojen tarjoaminenkaan vaadi juuri kuin muutaman rivin. :)

16
Parashan idea tosiaan olisi laittaa kone lähettämään sähköposti, kun päivitys ollaan aloittamassa ja vielä mainitsemasi raportti kun homma on suoritettu loppuun ja mitä tehtiin. Suoritetun uudelleenkäynnistyksen jälkeen olisi vielä varmaan hyvä laittaa kone kertomaan, että taas ollaan menossa mukana.

Lähettämällä tieto prosessin aloituksesta ei pääse sitten palvelin vahingossa unohtumaankaan, kun saa kuukaudessa edes yhden postin ja jos ei saa kahta niin jokin meni keturalleen. :)

17
Laitealue / Vs: Ubuntulle sopivaa konetta.
« : 05.01.14 - klo:12.07 »
USB Wifi adaptereiden kanssa Asus ainakin pitäisi olla varma valinta. Tarjoavat itsekin Linuxille suoraan ajureita, mitkä tosin häviävät kernelissä jo asustaville: tavallisin tilanne on vaikeusastetta tökkää kiinni ja käytä.

18
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Ubuntu puhelin
« : 05.01.14 - klo:12.03 »
Indiegogo oli rahoitusalustana Ubuntu Edgelle. Myöhemmin sinne onkin ilmestynyt rahoitusmalli, jossa projekti "toteutuu" siitä huolimatta, ette kaikkea toivottua rahoitusta saada kokoon. Olisi ollut kyllä aika unelmainen laite. Sääli. :)

19
Vähän ohi aiheen, mutta lähtökohtaisesti päivitysten automatisointi on hieman huono idea eritoten serverissä. Mitä ajattelit tehdä, jos homma yhtäkkiä lakkaakin pelaamasta, kun scripta on läväyttänyt hallitsemattomasti kasan päivityksiä sisään?

Onko tarkoitus kenties käyttää omaa pakettipuuta, joka sisältää vain testatut päivitykset, joita scripta vetelee sitten sisäänsä?

20
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Ubuntu puhelin
« : 03.01.14 - klo:22.51 »
Toisaalta se "Super-puhelin" piti jo tullakin. Uutisessakin mainitaan Ubuntu Edge, joka vaikutti konseptina todella mainiolta. Hieman sääli, ettei saanut koskaan rahoitustaan kasaan. Jännityksellä hieman odottelen mitä sieltä on tulossa, mutta ehkä näkisin mielummin Jollan varustettuna kunnollisella raudalla. Siinä on sentään aito multimediatietokone. ;)

Sivuja: [1] 2 3 ... 8