Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - salai

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 107
21
Konehan nopeutui huimasti tässä SSD-levyllä. Nyt pullonkaulana näytti olevan prosessori, joka pyöri melkein koko ajan yli 80%:n kuormassa.
Prosessorikuorman pitäisi kyllä tippua päivitysten asennusten ja muutaman käynnistyksen jälkeen hitaammallakin prosessorilla.

22
Windowsin omilla työkaluilla ei järjestelmäosiota niin vaan pienennellä. Gpartedilla voinee pienennellä, joskin sekin sitten varoittaa. Muistelisin, että syynä on se, ettei tiettyjä tiedostoja sovi pahemmin siirrellä niiden kulloisestakin fyysisestä paikasta, mikä asettaa omat rajansa järjestelmäosion koon muutoksille.
Kyllä Windowsin osioitten pienentämiseen on vuosikausia suositeltu nimenomaan sen omia työkaluja (Levynhallinta).
Tietysti sieltä pitää ensin poistaa mm. päivitysten jälkeiset vanhat versiot, jotka saattavat viedä 20 - 30 Gt tilaa (toiminto "Järjestä uudelleen" järjestelmänvalvojana).
Uudelle SSD-levylle W10 kannattaa yleensä aina tehdä puhdas asennus, niin saa paljon paremmin toimivan ja vähemmän levytilaa vievän järjestelmän. Mahdollisesti puuttuvat ajurit pitää tietysti osata etsiä, mutta useimmiten ne löytyvät automaattisesti. Saman W10 versionhan saa asennettua uudelleen tyhjälle levylle ilman mitään sarjanumeroita.

23
Yleistä keskustelua / Vs: Intellin prosessori bugi ...
« : 11.01.18 - klo:00.08 »
Julkisuudessa annetaan väärää tietoa, että Microsoft olisi keskeyttänyt KB4056892-päivityksen jakelun (tietyille) AMD-prosessorilla varustetuille tietokoneille.

Minun Acer Aspire 5520 (AMD Athlon X2 Dual-Core TK-55 koneeseen (W10 64 pro) tuli se heti uudestaan, kun sallin päivitykset tänään. Aceri jämähti tietysti aloitusikkunaan taas, mutta palautui kolmannella buutilla ennalleen.

Eli pro-versiossa pitää ensin määritellä updaten lisäasetuksissa kuinka monta päivää lykätään päivityksiä ja sitten laittaa valinta "Keskeytä päivitykset" päälle. Uudelleen lykkäystä ei voi tehdä, ennen kuin laitteeseen on hankittu uusimmat päivitykset, eli minulla on mahdollisesti sama tilanne edessä taas 15.1. - jollei MS toimita korjattua versiota tuosta turvapäivityksestä.

24
Kyllä se ftp-jako tässä Elisan ZTE_MF286_1B04-versiossa nyt toimi, kun kokeilin uudestaan toisella koneella.
Sain muutettua salasanan (admin/admin) toiseksi ja tikku (fat32) näkyi selaimella osoitteessa ftp://192.168.100.1:21/. En tiedä, vaikka olisi aina toiminut, koska verkossa näkyi Mf286, johon pääsi loggaamaan admin/admin-tunnuksella. Missään ei kuitenkaan kerrottu edes tuon ftp-palvelimen osoitetta, kuten nyt tässä uuden version Usb-jako-valikossa.
Ei tuolla taida minulle olla paljon käyttöä, kun on paljon nopeampi Lacien 2T verkkokovalevy ja Peppermint 8 -palvelin verkossa.
EDIT: Eli syynä usb-jaon toimimattomuuteen aamulla oli selaimen välimuistissa ollut vanha tieto. Aamuisen kuvani valikko"usb_share_setting" muuttui suomenkieliseksi ja toimivaksi, kun otin reitittimeen yhteyden Firefoxin yksityisessä ikkunassa.

25
Kuinka tuon usb-jaon pitäisi toimia?
Joskus kokeilin, kai useammallakin laitteella mutta eivät ainakaan tikkujani (ext3 ja/tai ext4) tunnistaneet. 
Muita usb-laitteita en edes kokeillut.
Käsittääkseni reitittimien tarjoama jako on aina Samba-jako, oli sitten printteri tai massamuisti. Vai onko reitittimissä muunlaisia jakoja? Joka tapauksessa sinun pitää ensin määritellä se jako (reitittimen hallintasuvulta?) ennen kuin sitä voi käyttää.
Ilmeisesti MF286:ssa toimii vain ftp-yhteys, siis kai uusimmissa DNA:n versioissakaan.
https://bbs.io-tech.fi/threads/zte-mf286-kokemuksia.609/page-19#post-2168513


26
Tässä Elisan uudessakaan versiossa ZTE_MF286_1B04, ei usb-jaon asetusten määritys tee mitään:
EDIT: Rupesi ftp-jako toimimaan. Ehkä oli käynnistänyt reitittimen tarpeeksi monta kertaa uudelleen.

27
Nyt tuli Elisalta versio ZTE_MF286_1B04, minkä muutoksista ei kerrota mitään tarkempaa tietoa.
Usb-jako ei näytä toimivan, mutta Zte mf286 Info -ohjelma näyttää Pcellin ja Scellin, mitä se ei ole koko aikana tehnyt tässä Elisan laitteessa. En ole resetoinut modeemia vielä, kun piti muutetun salasanankin tallessa.
Päivitysten tarkistukset Xenialille näyttäisivät toimivan taas ilman virityksiä, joten ehkä muutoksia Ipv6:een on laitteessa tehty, vaikkei ipv6 testin tulos ole mitenkään muuttunut. Tai jospa Canonicalin palvelimet on viimein konfiguroitu oikein, onhan tuosta ongelmasta valitettu jo ainakin 2 vuotta?

28
Yleistä keskustelua / Vs: Intellin prosessori bugi ...
« : 08.01.18 - klo:11.20 »
Windows 10:een tuli viikonloppuna Meltdown- ja Spectre-korjauspäivitys, joka näköjään estää vanhemmilla AMD-prosessoreilla varustettujen koneiden käynnistyksen.
Minun Acer Aspire 5520 (AMD Athlon X2 Dual-Core TK-55) jämähti päivityksen jälkeen liikkumattomaan Windows-ikkunaan. Tänään 3:n buutin jälkeen pystyi sentään peruuttamaan toimivaan tilaan. Sama ei kuitenkaan ole onnistunut läheskään kaikilla - joko palautus ei onnistu tai kone jää ikuiseen päivitysluuppiin (Home-versio?).
Pidän tuota Aceria varakoneena, jota voin lainata ongelmiin joutuville tuttaville.
Lähteitä:
https://forums.theregister.co.uk/forum/1/2018/01/08/microsofts_spectre_fixer_bricks_some_amd_powered_pcs/
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-update/after-installation-of-kb4056892-boot-failure-after/6c015632-2a45-4725-a882-f231f8c88f36?auth=1

29
Xenialin päivitykset on minulla ollut kaikissa koneissa  hitaat jos otti suomipalvelimet käyttöön. Se korjautui minulla vaihtamalla palvelimet ulkomaisiin.
Ei nettiongelmia ainakaan DNA:n MF286:ssa ole ollut.
Tuossa on ongelmana Canonicalin väärät määritykset palvelimille, ainakin sellaista väitetään bugi-ilmoituksissa*). Itse asiassa DNA:lla IPv6 toimii testin (https://test-ipv6.com/) mukaan 10/10, mutta Canicalin IPv6-palvelinta ei löydy. Jos vaihdan Elisan ADSL-liittymään, siinä testi antoi 6/10, mutta päivitysten tarkistus ei jämähdä, koska yhteys tippuu heti IPv4:ään. Näin olen ainakin ymmärtänyt viikkokausia vikaa ihmeteltyäni.
Tuohon ongelmaan tarjotaan muitakin konsteja, mutta minulla gai.conf tuntuu olevan ainoa toimiva.

Lainaus
Päivittääkös Elisa sitä softaa ollenkaan, jos kerran vieläkin B02 sisässä? DNA:lla on B13 menossa.
DNA ryssi viallisella päivityksellä lukemattoman määrän MF286 purkkeja joita ei saa enää kuntoon, kuin vaihtamalla koko kapine.
Mulla oli toissa jouluna DNA:n boksi kaksi viikkoa testissä, mutta palautin sen, kun eivät edes myöntäneet usb-jaon toimimattomuutta. Elisa ei ole (onneksi kai) vielä päivittänyt reititintä. Tässähän ei muuten suurempia ongelmia, paitsi lukittuminen tuleviin tekstiviesteihin ja se luvatun usb-jaon puute.

*) Tuosta oli joku launchpad-bugi-ilmoitus, jolle todettiin tehtävän ei mitään, koska ilmoitus oli tehty väärään paikkaan: vika ei siis ollut aptissa, vaan Canocalin palvelimissa.

30
MF286-reititin (Elisan versio B02), DNA:n prepaid-kortti:
Ubuntun päivitysten tarkistus toimii hyvin hitaasti, kestäen 5 - 30 min.
Syynä IPv6 reitityksen asettaminen etusijalle Xenial LTS:ssä.

Korjauksena muutin gai.conf-tiedostoa tuon ohjeen mukaisesti:
http://terokarvinen.com/2016/prefer-ipv4-on-ubuntu-16-04-lts-xenial-etcgai-conf-precedence-ffff0096-100


31
Yleistä keskustelua / Vs: Uutisointi MV-lehdestä
« : 06.01.18 - klo:14.33 »
Kun nämä kaks sankaria kovasti jauhavat tuosta valeuutisoinnista . . .
Mitä haet tuollaisella nimittelyllä?
Minua ainakin kiinnostaa kovasti erilaiset julkisuudessa esitetyt ristiriitaiset väitteet ja niiden todenperäisyydet, enkä kysy sinulta lupaa niitä kommentoidakseni.
Nythän tuosta MV-lehden minero-louhinnasta oli  kuvakaappaus koodista Redditin keskusteluissa ja sitten MV-lehden vastaväitteenä kuvakaappaus heidän sivultaan.

En ole koodauksen asiantuntija, joten heräsi kysymyksiä:
1. Eikö tuosta koodista näe, onko tuo skripti näkyvissä kävijöille, vai ei? Koko skripti löytyy näköjään edelleen MV-lehden palvelimelta.
2. Miksei MV-lehti laittanut näkyviin sitä koodia, joka tuotti heidän sivulla olevan  lupakyselyn? Sivuahan voidaan muokata erilaisiksi eri kävijöille.

Lähteet:
https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/7o6yt0/mvlehti_mainaa_sivuston_vierailijoiden_selaimilla/
https://mvlehti.net/2018/01/05/mv-kausti-taas-paalla-talla-kertaa-kryptovaluutan-louhimisesta/
Tuonne sifulle on keskusteluihin ilmestynyt tänään Erkki Tujusen viesti, josta lainaus:
Lainaus
On totta että MV lehti on poistanut scriptin nettisivuiltaan nyt.
Mutta scripti löytyy vielä MV lehden palvelimelta
http ://static.mvlehti.net/…/simple-monero…/js/smmch-mine.js
Tietämättömille kerrottakoon että Monero on yksi suosittu cryptivaluutta, ja tämä scripti louhii sitä.
Onko scriptiä sitten käytetty?
Kyllä on. Kun katsoo scriptin lähtekoodia niin näkee että se kaiken muun ohella tallettaa käyttäjän selaimeen mine-session nimisen evästeen (cookie). 
EDIT: Sinänsä positiivista, ettei MV-lehden keskustelupalstaa ilmeisesti (ainakaan juuri nyt) moderoida mitenkään, joten sieltä löytyy enemmän  informaatiota asiasta kuin muualta.

32
Yleistä keskustelua / Vs: Uutisointi MV-lehdestä
« : 06.01.18 - klo:00.54 »
Mistähän Iltalehti on löytänyt tuollaisen "asiantuntijan" todistelemaan MV-lehden viattomuutta?
http://www.iltalehti.fi/digiuutiset/201801052200648823_dx.shtml
Lainaus
- Jos prosessorikapasiteetista hyödynnetään 65 prosenttia, saattaa olla, että maineri löytyy koneelta. Tutkimusten mukaan yhden bitcoinin louhiminen vaatii yhtä paljon sähköä, kuin mitä yksi talous käyttää viikossa, Lindqvist kertoo.
Minulla vanhassa omakotitalossa on kovilla pakkasilla suorasähkölämmityksen kulut olleet enimmillään n. 80 €/viikko. Kannattaisi lämmittää taloa bitcoinin louhintalaitteilla, kun sähkön hinnan saisi takaisin 20-kertaisesti (viimeisen kuukauden keskihinta n. 16.000 €)
EDIT: Taitaa tuo bitcoin-hinta olla kuitenkin yleensä dollareina, mutta ei mulla sähkölaskukaan ollut viime talvena kuin kerran päälle 60 €/viikko.

33
Laitealue / Vs: Epson XP-247 asennus ei onnistu
« : 04.01.18 - klo:08.06 »
Testasin XP-247 langatonta asennusta:

Painoin MF93D-mokkulareitittimessä WPS-painiketta hetken aikaa, jotta näyttöön tuli teksti "WPS aktiivinen".
Painoin XP-247:n WI-FI-painiketta muutaman sekunnin, jolloin vihreä ja oranssi valo alkoivat vilkkumaan. Muutaman minuutin jälkeen valot syttyivät manuaalin mukaisesti ilmoittaen, että wifi oli valmis.
Ajurit löytyvät tuolta:
https://archive.ualinux.com/ubuntu/main/all/epson/
64-bittinen:
https://archive.ualinux.com/ubuntu/main/all/epson/epson-inkjet-printer-escpr_1.6.17-1lsb3.2_amd64.deb
32-bittinen:
https://archive.ualinux.com/ubuntu/main/all/epson/epson-inkjet-printer-escpr_1.6.17-1lsb3.2_i386.deb
Ajurin asennuksen jälkeen löytyi tulostimen hallinnasta verkkotulostin oikealla nimellä ja ehdotti asentamaani ajuria. Myös Simple Scan löysi skannerin ja toimi heittämällä.
Testattu Dell-pöytäkoneessa (vasta-asennettu 64-bit Peppermint 8 respin joulukuulta) ja IBM Z60m (32-bittinen Peppermin 8 2017-versio).
Latausosoitteesta löytyy myös yksinkertainen epson-printer-utility, jonka asennus vaati jotain lisäpaketteja (libqtcore4 ja libqtgui4?).


34
Laitealue / Vs: Epson XP-247 asennus ei onnistu
« : 03.01.18 - klo:21.45 »
Kyllä XP-247:ssä on usb-kaapelin liitäntä, mutta tulostimiin ei tule (kai koskaan nykyään) johtoa mukana.
Noilla ohjeilla sain oman XP-247:n asennettua (Peppermint 8 ):
https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=52504.msg401837;topicseen#msg401837


35
Nuo Ubuntujen pääsivut eivät vain tulleet ensimmäisenä Googlesta (ainakaan minulla) esiin, kun etsin eri versioiden lataussivustoa.

Monet ovat ilmeisesti saaneet tänään korjattua biosinsa asentamalla 4.14.9-kernelin viestin #294 mukaisesti:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1734147

Siis tuo vaatii, että kone käynnistyy Ubuntuun ja siihen saa asennettua ukuu-palikan.
Esim. tuolla: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1734147/comments/308


36
Ubuntu 17.10 iso-tiedostoja ei ole korjattu (kernelit edelleen 4.13-16.*), eikä niiden lataamista ole estetty. Lataussivustolla (http://releases.ubuntu.com/17.10/) ei ole edes mitään mainintaa noiden versioiden ongelmista.

Ubuntun latausten etusivu on tämä: https://www.ubuntu.com/download/desktop

Lainaus
The download of Ubuntu 17.10 is currently discouraged due to an issue on certain Lenovo laptops. Once fixed this download will be enabled again.
Tuota varoitusta ei taida löytyä mistään muualta kuin Ubuntun latausten etusivulta, jos sinne sattumalta eksyy?
Ei näy esimerkiksi Lubuntulle (mitä versiota testasin ensin):
http://lubuntu.me/artful-released/

Lähinnä kritisoin sitä, että monet toisen käden lähteet väittivät Canonicalin estäneen 17.10-versioiden lataukset, kuten tuolla otsikossa "Ubuntu 17.10:n jakelu keskeytettiin":.
https://www.mikrobitti.fi/2017/12/canonical-reagoi-bios-ongelmaan-ubuntu-17-10n-jakelu-keskeytettiin-ladatkaa-16-04-lts/
Samaten The Register otsikossa "Ubuntu 17.10 PULLED":
https://www.theregister.co.uk/2017/12/21/ubuntu_lenovo_bios/


37
Tämähän mielenkiintoista.
https://www.phoronix.com/forums/forum/phoronix/general-discussion/996446-ubuntu-17-10-temporarily-pulled-due-to-a-bios-corrupting-problem?p=997135#post997135
Lainaus
Latest word is it has nothing to do with 4.13 either -- already knew it had nothing to do with laptops in general or Lenovo specifically -- the fake news has infected Linux-land too.
https://bugzilla.kernel.org/attachme...15&action=diff

The offending code was introduced in kernel 4.11 and fixed in 4.14-RC1

Eli tuo ongelmallinen koodi olisi ollut jo 4.11-ytimessä ja se on korjattu 4.14-RC1:ssä (en tiedä onko muutos jo tuotu aiempiin ytimiin). Liekkö sitten niin, että muut jakelut eivät ole ottaneet tuota SPI-ajuria käyttöön?
Korjattu kernel (4.13.0-21.24~16.04.1) on julkaistu 21.12.2017, minkä kerroin jo silloin.
Ubuntu 17.10 iso-tiedostoja ei ole korjattu (kernelit edelleen 4.13-16.*), eikä niiden lataamista ole estetty. Lataussivustolla (http://releases.ubuntu.com/17.10/) ei ole edes mitään mainintaa noiden versioiden ongelmista.

38
Laitealue / Vs: Linux ja Macbook 2007 intel core duo
« : 25.12.17 - klo:12.28 »
Ihme sinänsä että missään ei kädestä pitäen opeteta tuota boottaavan usb tikun tekoa Macillä. Itsellä on nyt tuo ubuntu ladattuna. Ja itseasiassa tein heti sen virheen että otin 64 bittisen. Tää macbook ei boottaa kuin 32.
Eikö tuo 17 minuutin yksityiskohtainen ohje toimi?
https://tutorials.ubuntu.com/tutorial/tutorial-create-a-usb-stick-on-macos#0

39
Nyt tuli uusi korjattu kernel:
linux-hwe-edge - 4.13.0-21.24~16.04.1
Siis tähän 16.04-pohjaiseen Peppermint 8:aan, johon olen koko ajan päivittänyt viimeisimmät tarjolla olevat viralliset Ubuntun kernelit.

40
Oisko parempi sanamuoto sitten:
Siis kyseessä ei kai ole nimenomainen Ubuntu 17.10 bugi, vaan Ubuntun kääntämän 4.13-* kernelin.
Minua kiinnostaa asia henkilökohtaisesti, koska käsittääkseni Peppermint 8:ssa käytän Ubuntun toimittamaa kerneliä 4.13.0-19.

Tapanani on buuttailla viallisia Windows-asennuksia usb-tikulta ja kopioida käyttäjän tiedostot talteen ennen kuin teen mitään muuta. Tällä viikolla palautin keväällä tekemältäni backupilta 26 Gigaa kuvia yhdelle naiselle, jonka kovalevyn atk-huolto oli formatoinut. Olisi ollut aika noloa, jos kyseessä olisi ollut Lenovo-läppäri, joka ei enää käsittelyni jälkeen olisi buutannut usb-tikulta Win10 uudelleenasennusta varten.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 107