Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - salai

Sivuja: [1] 2 3
1
Yleistä keskustelua / Käärme paratiisissa?
« : 31.12.16 - klo:15.43 »
Mitähän tämä oikein on?
Hymy-lehden uutissivulla on kuva, jota klikkaamalla aukeaa selaimeen heti virheviesti:
Koodia: [Valitse]
Array ( [response] => reservationFAIL2 [errorCode] => tryReservation fails ) Internet-liittymääsi ei voitu veloittaa. Viestiä ei ole lähetetty. Ota yhteys DNA-asiakaspalveluun saadaksesi liittymääsi saldoa.Aivan kuin tuo Tiedon ohjelmoima?
Koodia: [Valitse]
http://vascenter.tieto.com:8880/ipb/131/60108/?IP=37.219.48.44kuvake yrittäisi automaattisesti lähettää maksullisen tekstiviestin jonnekin.
Tapahtui kolmlmella eri koneella (2 W10, 1 Linux), kahdella eri reitittimellä, joissa DNA-prepaid SIM.
Sonera-liittymän puhelinta modeemina kokeillessa ei viestiä tullut.



2
Törmäsin omituiseen bugiin ainakin viidessä W10 asennuksessa, käytössä Firefox 41.0.2 ja flashplayer 19.0.0.226.
Kun selaimella menee suomalaisiin nopeustesteihin http://nopeus.dna.fi/ tai http://nopeusmittaus.sonera.fi/, jämähtää Firefox välittömästi täysin ja flashplayer pitää tappaa tehtävienhallinnasta.

Vika ei ilmeisesti esiintynyt edellisessä versiossa 41.0.1 ja se korjautuu asentamalla 42.09b-beta (joka päivittyy samantien 42.0-versioksi).
Kummallista, ettei http://www.speedtest.net/, jossa on sama Ookla-alusta käytössä, jumita Firefoxia.

EDIT: Unohtui mainita, ettei missään Linux-versiossa ole ilmennyt samaa vikaa.

3
Jotain vikaa tuossa flashissa (17.0.0.188) on koska Windowsissakin (W7 64-bit) Firefox on viime päivinä kaatunut joka päivä useita kertoja. Useimmiten vain näytönohjain (NVIDIA GeForce GT 520 ajuri 352.86, päiväys 18.5.) kaatuu palautuen ilman selaimen selvää kaatamista - joka kuitenkin sulkiessa saattaa ilmoittaa kaatumisestaan.

Pitäiskö poistaa tuo Game Ready -ajuri ja antaa Windowsin hakea omansa?

4
Yleistä keskustelua / TP-LINK ja adfoc.us
« : 07.12.14 - klo:11.14 »
Viikko sitten siskon koneeseen (W7) oli ruvennut aukeamaan linkkejä johonkin adfoc.us (ja adfly) -osoitteiseen.
Menin katsomaan tilannetta  ja löysin netistä yhden tuoreen viestiketjun aiheesta: Adfly/adfoc | AfterDawnin keskustelualueet.

Latasin sitten tavanomaiseen tapaan Malwarebytesin ja ajoin pikatestin, joka ei löytänyt mitään. Selaimissa ei näyttänyt olevan mitään asiaan liittyvää. Käynnistin sitten täyden testin vikasietotilassa ja ajattelin samalla lukea nettiuutisia älykännykällä (Sony Xperia Z2) wlanin kautta. Hupsista, Ampparit-appletista aukenikin adfoc.us linkkaamani sivun asemasta.

Eli modeemi TP-LINK TD-W8101G olikin kaapattu, tai ainakin DNS-palvelin vaihdettu. En päässyt modeemin hallintasivulle oletussanasanalla enkä muistiin kirjoittamallani. Resetoin modeemin ja hain siihen uudemman firmwaren (joka sekin 4 vuoden takaa). Vaihdoin kaikki löytämäni asetukset pois oletuksista. W7-kone ja älykännykkä toimivat taas normaalisti (kun olin poistanut väliaikaistiedostot).

Windowsissa oli ilmainen Avast-virustorjunta, jossa on uudehko osio: Tarkista kotiverkon uhkat. Se ilmeisesti hakee firmwaren perusteella tietoa jostain listasta. Tuloksena oli samanlainen viesti kuin tuolla: Avast blog » How to upgrade your router with the latest firmware or replace it completely. Millään neuvotuilla asetuksilla en saanut sitä hyväksymään modeemia turvalliseksi, joten ainoa keino oli vaihtaa modeemi toiseen (Saunalahden liittymän mukana tulleeseen), jolle Avast näytti vihreää valoa.

Sain jollain haulla melko tuoreen listan noista haavoittuvista laitteista (TP-LINK mukana), valitettavasti en ottanut osoitetta ylös.

5
Onkohan joku onnistunut asentamaan Lubuntu 13.04 usb-tikulta siten, että määrittelee partitiot käsin?

Yritin kaksi kertaa asentaa Lubuntua yhdelle formatoidulle SSD-kovalevyn partitiolle ja kummallakin kerralla asennus kaatui kesken. Toisella kerralla sotki grubinkin, jonka jouduin korjaamaan boot-repairilla.

Uuden Wattos 7 asennukset (13.04 pohjainen sekin) samalle partitiolle onnistuivat ilman ongelmia.

6
Yleistä keskustelua / Tesla vs Torvalds nörttikisa
« : 10.04.13 - klo:17.00 »
Nyt olisi tarjolla loppukisa nörteistä:
Vote for the Geek Madness Final: Linus Torvalds vs. Nikola Tesla - GeekWire

Näkyy joku Einstein tippuneen semifinaaleissa Teslalle . . .

7
Asentaminen ja käyttöönotto / Boot-repair sekaisin?
« : 30.11.12 - klo:06.20 »
Onko joku muu huomannut, että paljon käyttämäni ohjelma boot-repair on mennyt aivan sekaisin?
Siihen tulee jatkuvasti päivityksiä ja se tekee aivan omituisia asioita.

Eli kun aikaisemmin (ainakin vielä 3.195~ppa9) toimi yksinkertaisesti korjaten grubin, viimeisimmät versiot (nyt 3.195~ppa13) haluaa poistaa ensin kaikki grubit (ja myös remastersysin!) vaatien kahdessa eri kohdassa koodirimpsujen kopioimista päätteeseen.

Mistä tuohon löytää edes muutoslogia tai bugilistaa?

8
Ubuntun kehitysversio / Lubuntu 12.04 mokkulat
« : 19.03.12 - klo:12.28 »
Lubuntun kehittäjät ovat näköjään suuressa viisaudessaan halunneet estää kaikkien mokkuloitten käytön tulevassa Lubuntu 12.04:ssä.

Parin päivän testaamisella sain mokkulatuen asennettua usb-tikulta käynnistettyyn Lubuntuun ollessani kiinteällä verkkoyhteydellä netissä.

Päätteessä:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update
sudo apt-get install modemmanager
Lubuntusta puuttunut modemmanager veti mukanaan usb-modeswitch-paketit - pelkkä niiden asennus irrallisina ei auttanut

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install  mobile-broadband-provider-infopalveluntarjoaja-infokin puuttui jostain syystä

Koodia: [Valitse]
sudo service network-manager restartTuolla sain käynnistettyä network-managerin ilman buuttia (joka olisi tietysti kadottanut asennetut paketit)

Noiden toimien jälkeen näkyivät mokkulat ja niille voi valita listasta oikean palveluntarjoajan. Nm-appletista täytyi tosin hiiren oikealla näppäimellä ottaa ensin se mobiili vielä käyttöön, koska se ei pysynyt päällä.

Voisi ehkä toimia, jos lataisi erillisinä nuo 4 puuttuvaa pakettia usb-tikulle ja asentaisi siitä.

PS. Muutenkin tuo uusin Lubuntu on aivan samanlaista garbagea kuin edellinen 11.10 - vähän väliä pitää kuittailla kaatumatautisen File Managerin virheilmoituksia.

9
Ubuntun kehitysversio / 11.10 Nautilus ja Unity takkuaa
« : 29.06.11 - klo:11.55 »
Kansiot-painike ei vieläkään toimi (siis aukaise mitään), pitää kiertää työpöydälle tehdyn kansion kautta. Nautilus-open-terminal rupesi toimimaan viimeisten päivitysten jälkeen, nautilus-gksu ei.

10
Ubuntun kehitysversio / 11.04 Natty Firefox hidastelee
« : 20.04.11 - klo:00.56 »
Canonical on (taas) sörssinyt Firefoxin jotenkin.

Tässä kannettavassa (Acer Aspire 5520) on Ubuntun Firefox 4.0 (32-bit) aivan selvästi hitaampi kuin Mozillan sivulta ladattu. Sunspider-testit osoittavat samaa: 1100 ms <-> 545 ms (W7 n. 615 ms). Pari päivää sitten olivat kyllä Ubuntun arvotkin samaa luokkaa, käsittääkseni.

EDIT:
Sunspiderin hitaus johtui ilmeisesti kirjanmerkkiongelmasta. Käytin linkkejä vanhoihin testeihini, jotka olivat poistuneet jo Webkitin tietokannasta. Tekemällä uuden linkin edelliseen testiin näkyvät testin tulokset olevan normaaleja.

Jotain jähmää tässä kuitenkin on. Uudelle sivulle vaihdon jälkeen sillä olevia linkkejä voi usein klikata vasta monen sekunnin kuluttua.

11
Ubuntun kehitysversio / Natty 11.04 remasterointi
« : 18.04.11 - klo:11.09 »
Natty Narwhalin (Ubuntu 11.04) räätälöinti toimii näköjään Remastersysillä oikein hyvin, vaikkei mitään virallista tukea luvatakaan vielä.

Käyttämäni menetelmä:
1. Latasin viimeisimmän Daily Buildin (testattu sekä 32- että 64-bittiset)
2. Asensin sen Virtualboxiin suomenkielisenä
3. Päivitin ja asensin tarpeelliset ohjelmat, koodekit ja firmwaret (ubuntu-restricted-extras, sunin java, poistin toimimattoman icedtean ym.)
4. Asensin nvidia-current-paketin, koska minulla on 2 nvidia konetta
5. Asensin remastersysin + lupin-casper
6. Tein distro-valinnalla iso-tiedoston
7. Kopioin sen ulos virtuaalikoneesta Duktolla (jostain syystä kopioiminen host-koneen samba-jaettuun hakemistoon ei onnistunut ja dukto toimii muutenkin paremmin)
8. Siirsin iso-tiedoston usb-tikulle. Sekä unetbootin että Ubuntun usb-creator toimivat, että myös siirto ulkoiselle kovalevylle Multisystem-ohjelmalla.

Buuttasin sitten Acer 5520 koneen tekemältäni usb-tikulta ja käytössä oli Nvidian tuoreet ajurit, joten Unitykin toimi lennosta. Myös asennus kovalevylle onnistui muutamien ongelmien jälkeen:
1. kerralla valitsin asennuksessa option, joka kopioi W7 tiedostot Ubuntuun. Sen version buuttaus ei kuitenkaan toiminut. Uusi asennus ilman kyseistä valintaa käynnistyi ilman ongelmia.
2. toistuvat asennukset siten, että korvataan vanha Ubuntu tekevät näköjään joka kerta uuden swapin, joten tila loppui nopeasti kesken. Eli pitää tehdä manuaalinen osiointi. ("Jokin muu vaihtoehto") (EDIT: myös sen takia, että muuten ei voi valita, mihin MBR kirjoitetaan Bug #769242.

Acer-asennuksen edelleen remasterointi onnistui myös ilman ongelmia ja tehty tikku buuttasi kolmannessa koneessa.

Valitettavasti en saanut Atin-ajureita asennettua samalla tavalla toimimaan usb-käynnistyksessä.


12
Viikon vanhan Nokian N8 puhelimen kytkentä lähiverkon palvelimeen ei onnistunut millään.

Onneksi löytyi eri käyttöjärjestelmissä toimiva, äärimmäisen helppokäyttöinen ja pieni ohjelma Dukto R4

Eli Dukto tunnistaa käynnistyksen jälkeen toisen lähiverkossa olevan Dukto-koneen, jolloin niiden välillä voi lähetellä tiedostoja ja kansioita. Ikään kuin Giver steroideilla.

N8:ään (ja muutamaan muuhun nokialaiseen) ohjelman saa ladattua kirjautumisen jälkeen tuolta: Ovi Kauppa: Dukto R4.
Satojen megojen kuvakansiot, musiikkikirjastot ja videot siirtyvät heittämällä puhelimen ja(tai) eri käyttöjärjestelmän koneitten välillä. Ei ole mitään jakoa bluetoothilla ja usb-kaapeleilla nopeudessa ja helppokäyttöisyydessä.

PS. Toimii tietysti mainiosti myös esim. VirtualBoxin koneitten ja hostin välillä.

13
Olen pitkään yrittänyt remasteroida sellaista LXDE-pohjaista systeemiä, jossa tavallisen käyttäjän kotikansio palautuisi ennalleen jokaisen uloskirjautumisen jälkeen.

Lähimmäksi tavoitetta olen päässyt noita ohjeita mukailemalla: Using pam-mount to create a sandboxed home directory.

Linux Mint 10:ssä etc/security/pam_mount.conf.xml tiedostoni näyttää jotain tuollaiselta:
Koodia: [Valitse]
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<pam_mount>
<mkmountpoint enable="1" remove="1" />
<debug enable="1" />

<volume
        user="kaisa"
        options="size=512M,uid=%(USER),mode=0700"
        mountpoint="/home/%(USER).tmpfs"
        path="tmpfs"
        fstype="tmpfs"
/>

<volume
        user="kaisa"
        options="dirs=/home/%(USER).tmpfs:/home/%(USER)=ro"
        mountpoint="/home/%(USER)"
        path="unionfs"
        fstype="unionfs"
/>

</pam_mount>
ja se toimii käyttäjä kaisan kohdalla melkein toivotulla tavalla; tosin ulosloggaus ei palauta kotikansiota, vaan vaatii uudelleenkäynnistyksen.

LXDE:ssä (nyt testissä Peppermint Ice) ei samanlainen systeemi tee yhtään mitään.

Olisiko joku muu yksinkertainen menetelmä toimivampi? Esimerkiksi joku skripti, joka kylmästi poistaisi uloskirjautuessa (toimii näytönsäästäjälläkin) kotihakemiston. Uudelleen kirjauduttaessa luotaisiin aina uusi kotihakemisto /etc/skel-kansion sisällöstä.

14
Multimedia ja grafiikka / Musiikki flashistä?
« : 15.11.10 - klo:12.42 »
Mitenkähän tuollaisista diakuvista saisi musiikin soimaan?
http://www.tanssijoy.fi/
Vasemmassa alareunassa ON päälle ja sitten klikkaus kuvasta. XP:ssä rupeaa musiikki pelaamaan, mutta Lubuntu pysyy mykkänä.

15
Maverick Meerkatiin perustuva Lubuntu 10.10 on julkaistu:
http://lubuntu.net/blog/lubuntu-1010-released
https://wiki.ubuntu.com/Lubuntu/ReleaseNotes/MaverickMeerkat

Muutamia äkkinäisiä huomioita usb-tikkukäynnistyksestä (tehty unetbootin-linux-494:llä):

1. Joku nihilisti kehittäjä on taas säästänyt muutaman kilotavun distron koossa ja jättänyt siitä MM:ssä olevan usb-modeswitchin pois. Siitä on seurauksena, etteivät Nokian CS-15 ja Huawein E1552 toimineet heittämällä. Asia toki korjautui asentamalla usb-modeswitch + riippuvuudet ADSL:n kautta. E160E ja ja E169 toimivat näköjään ilmankin usb-modeswitchiä.

2. Oletusselain Chromium ei näyttänyt flashejä, vaikka Adoben sivu väittikin selaimessa olevan jo flashplayerin.

16
Yleistä keskustelua / Virustojunta
« : 09.10.10 - klo:12.46 »
Pitkästä aikaa  muistui mieleen hieno virustojunta-uussana, jota eräskin sekuriittimies ahkerasti harrasti aikoinaan mm.Suomi24-sivustolla.

Löytyihän se tältäkin foorumilta, nimenomaan (vanhassa) F-Securelta lainatuksi merkityssä tekstissä:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=15980.msg117273#msg117273

17
Multimedia ja grafiikka / Selainten direct2D nopeus
« : 25.08.10 - klo:15.17 »
Olen testaillut muutamia kertoja Microsoftin hehkuttamaa tulevan IE9:n grafiikkakiihdytystä. Sehän toimii vain W7:ssä (ja Vistassa) lisäpalikat asentamalla.

Yöllisissä Firefoxin kehitysversioissa (Minefield 4.0b5pre) grafiikkakiihdytys on oletuksena päällä, 4 beta4:ssä ei. Tiedot siitä näkyvät kirjoittamalla about:support osoitepalkkiin.

Testejä löytyy osoitteesta: http://ie.microsoft.com/testdrive/Default.html

Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että PCLinuxOS:ssä (32-bit) ilman grafiikkakiihdytystä esim. testissä "Psykedeelinen selaus" (http://ie.microsoft.com/testdrive/Performance/PsychedelicBrowsing/Default.htm) Miinakenttä pyörii selvästi nopeammin kuin W7 Ultimaten IE9 beta tai uusin Miinakenttä, niiden kiihdytyksestä huolimatta.

Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun Firefoxin muutkin testit menevät läpi Linuxissa nopeammin kuin Windowsissa.

PS. Chromium 6.* on puolestaan nopeudeltaan alle 1/1000 edellämainituista.

18
EDIT (29.1.2012): Koska kukaan ei pidä virallisesti (alunperinkään) tai epävirallisestikaan yli puoleentoista vuoteen yllä mokkulatukea 10.04.* LTS:ään, en aio enää testailla tätä.

Kehotan kaikkia mokkuloitten kanssa ongelmia kokevia siirtymään vähintään Ubuntu 11.04 tasolla oleviin distroihin, joihin ilmeisesti saa uusimmat modeswitchit asennettua.

EDIT (11.1.2011): Taas vaikuttaisi toimivan.  8)

EDIT (30.11.2010): Network-manager 0.8.1.998 on toiminut viimeisten päivitysten jälkeen viikon ilman ongelmia. Paitsi, että kaikki mokkulat ovat näköjään lakanneet toimimasta.

Varoitus (13.11.2010): Backportattu Network-manager (0.8.1.998) ei ilmeisestikään toimi tällä hetkellä uusissa Ubuntu 10.04 asennuksissa, estää verkon käynnistyksen kokonaan näköjään. Vanhat asennukset toimivat minulla ainakin.
Usb-modeswitchissä ei liene mitään  vikaa.

*****
Tuo uusi NetworkManager 0.8.1 tuntuui toimivan 10.04-versiossakin aika hyvin. Testasin sitä VBoxissa ajetussa Lubuntussa.

Ainakin sillä sai pakotettua Soneran E1762-modeemin tilan HSDPA <--> GPRS välillä ja se näytti appletin päälle kursorin viemällä yhteyden voimakkuuden. Sen asennuksessa tulivat myös usb-modeswitch-paketit riippuvuuksina.

Edit: tässä noiden ppa-lähteiden lisäys Lucid Lynxiä (Ubuntu 10.04) varten:

Koodia: [Valitse]
sudo add-apt-repository ppa:network-manager/trunk
sudo add-apt-repository ppa:odyx/usb-modeswitch

EDIT: vaihdoin otsikon hieman kuvaavammaksi. Tämä ketjuhan on aikoinaan irrotettu toisesta.

19
Onkohan kukaan saanut Klaania toimimaan Winellä?

Ainoa keskustelu, jonka löysin asiasta oli tuolla OpenSuse: Wine & Klaani ja siinäkin oli homma jäänyt kesken.
Vaihtoehtona tietysti olisi mahdollisuus muuntaa tuollainen kortisto johonkin (Linuxillakin) toimivaan vapaaseen ohjelmaan.

Ottaa päähän kun tuollaisella yhdellä ohjelmavalinnalla voidaan tehokkaasti lukita 10 konetta maksullisiin käyttöjärjestelmiin, joista puolessa on tuki loppunut kesäkuussa.

20
Yritin eilen tsekata syytä erään puolitutun XP-koneen hitauteen. Ei siitä oikein mitään meinannut tulla, kun virustarkistusohjelmien täysi läpiajo olisi kestänyt kai päivän.

Koneessa olivat sekä Windows-, että Programs-kansiot pakattuja. En ole vuosiin (W98 jälkeen) törmännyt moiseen asennukseen, lieneekö tuollainen miten järkevää vanhassa koneessa? Ainakin käynnistys kesti älyttömän pitkään, mutta sitten kone toimi kohtalaisesti nettiselailussa.

Siis ZoneAlarmin, AVG:n ja muutaman Vundon poiston jälkeen.  :-\

Sivuja: [1] 2 3