Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - salai

Sivuja: [1] 2 3 ... 107
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Lahjoitus Mozilalle ?
« : 30.09.20 - klo:11.07 »
Eräs hyvä esimerkki on Terveyskeskustoiminta. He eivät anna minkäänlaista tietoa sähköpostitse.
Eli ainut kommunikaatio ko. laitoksen kanssa on kirje.
Voitteko kuvitella, potilasturvallisuuden vuoksi, toimitaan kirjeitse.
Onkohan enemmänkin kysymys hoitohenkilökunnan turvallisuudesta ?
Ajetaanko Terveyskeskusasiakkaat yksityisen hoitolaitoksen piiriin ?
Pankit ja vakuutusyhtiöt toimivat sähköisesti !
Etkö ole kuullut Kanta-palvelusta?
https://www.kanta.fi/kansalaiset
Kyllähän tuo nyt on paljon järkevämpi systeemi kuin joku omien tietojen kysely sähköpostilla.

2
Olipa aika ärsyttävä ohjelma. Aika suuri osa ajasta käytettiin Polaroid ("Land Camera") -kameran esittelyyn ja droonilla kattojen yllä pörräilyyn. Se kiharatukkainen hippi-taiteilija puutarhoineen ja Apple-ylistyksineen olisi voitu jättää kokonaan pois ja vähentää myös ärsyttävään Freeman-hippilookkiin jämähtäneen historioitsijan höpinöitä.
Mikähän idea oli tuoda kuvaan kaksi Visicalcin kehittäjää ja antaa toisen vain aukoa suutaan yrittäen saada puheenvuoroa?
Oli toki mielenkiintoisiakin haastateltuja, mutta nuo hippihöpinät ja tarkoituksettomat lentelyt Piilaakson yllä katkaisivat juonen kulun vähän väliä.

3
Mulla on Epson XP-247.
Kokeilin liittää sen äsken usb-johdolla (vanhaan hitaaseen) äskettäin asennettuun ja tänään päivitettyyn Windows 10 pro -koneeseen, jossa ei ollut asennettuna mitään ylimääräräistä - toki nettiin liitetty. Windows haki tulostimeen ajurit ja se oli heti käyttövalmis. Samaten skannaus toimi ilman lisätoimenpiteitä.
Ei nykyään Windows 10 tarvitse yleensä mitään CD:ltä asennettavia ajureita. Joihinkin vanhempiin täytyy jotain (esim. ääniajurit) hakea valmistajan sivulta.
Mikähän kone ja Windows-versio on kyseessä?
Eikä tuo Windows Storekaan vaadi kirjautumista.

4
Toimii myös Peppermint 8 Firefox 67.0.1:ssä
Asetuksista pitää ottaa Firefoxin oikoluku pois ja yläpalkin kielikuvakkeesta laittaa oikoluku päälle välilehtikohtaisesti.

5
Oikkoluku testi?
Käyttäjä kaakau.???? on tehnyt Firefoxiin oikoluvun, joka näyttää toimivankin (ainakin tässä tekstikentässä W10 Firefox viimeisin versio)
https://bbs.io-tech.fi/threads/suomen-kielen-oikoluku-firefoxiin.69115/#post-5157891

6
Ei ole tullut Firefoxiin Ubuntulta vielä päivitystä.
Testasin taas uudella profiililla ja laajennusten asennus onnistui, kun oli "tutkimukset" käytössä, ilman muita muutoksia. Eli asensi sen profiilikohtaisen korjauksen välittömästi ilman tuntikausien odottelua.

7
Sain laajennukset toimimaan Windows-Firefoxeissa sallimalla "tutkimukset" asetuksista. Yhdessä koneessa jouduin asentamaan laajennukset uudelleen (profiili oli ollut vuoroin 66.0.3 ja 68.0a1 käytössä).
Linuxissa sallin "tutkimukset" ja muutin about:config:issa  xpinstall.signatures.required false, minkä jälkeen laajennukset vasta palasivat. Sen jälkeen asetukset voi kai palauttaa entiselleen?
Androidissa eivät toimineet/asentuneet edelleenkään, vaan ilmoitti yhteysvirheestä. Edit: Piti laittaa päälle ja jättää xpinstall.signatures.required falseksi.
Luokattoman huonoa ohjelmointia, sertifikaattien ylläpitoa ja tiedottamista.

8
Näköjään tuli tunnin käytön jälkeen äsken esille yhdessä W10 koneessa (Ff 66.0.3).
Käynnistin Nightly-version (68.0a1) samalla profiililla ja tein muutoksen:
about:config:issa  xpinstall.signatures.required false
ja sain laajennukset käyttöön.
Toinen kone ollut päällä puoli tuntia, eikä siinä vielä ole ongelmia laajennusten kanssa.
EDIT: Nyt lähtivät laajennukset siitä toisesta koneestakin.

9
Minkä takia pitää käyttää ohjetta, joka ei selvästikään sovi tilanteeseen?
Tekee siellä Ubuntussa perus samba-jaon, lisää käyttäjän ja salasanan, ja kirjautuu sitten Windowsista käyttäjä/salasana yhdistelmällä.
Noin minä olen tehnyt vuosia aivan graafisella kikkareella, Ubuntuun perustuvalla Peppermintillä.
Ongelmana voi kai olla W10:stä poistettu oletus SMBv1 päälläolo.

10
Jäljet johtavat Ylen sylttytehtaalle.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/09/12/uusi-soitin-helpottaa-areenan-kayttoa

Helpottaa todella, ei tarvitse selaimella katsoa ollenkaan. Mikään video ei ei Yleltä näy enää. Ei tuolla paljon väliä ole, yle-dl hoitaa homman.
En minä ole huomannut mitään ongelmia. Ubuntu 18.04-pohjainen Peppermint 9, kerneli 4.15.0-34, selain Firefox 62.0. Näyttäisivät (ainakin uudemmat videot) toimivan, vaikka Flashin ottaa pois käytöstä

11
Jos joku haluaa saada Epson Perfection V500 Photo -skannerin toimimaan myös Windows 10:ssä, pitää sen ajuri (vuodelta 2010) asentaa yhteensopivuustilassa (ehdotti Vistaa).

12
Tarkista johto: Siinä pitää lukea Cat 6 (tai 5e), Cat 5 nopeus on vain 100 Mbit/s.

13
Mulla on HP Envy 15 ja siinä dual-bootissa Windows 10 ja Peppermint 9, aivan oletuksilla asennettu eli Secureboot päällä (Bios näyttää UEFI: Insyde F.69 03/06/2017)
Boottivalikkoon pääsee käynnistyksessä Esc-näppäimellä ja sitten F9 painamalla. Alussa oli kyllä käynnistyksessä valikko suoraan näkyvissä, mutta jonkun kernel-päivityksen yhteydessä tein ilmeisesti väärän valinnan.
Tuosta Peppermintistä saa tehtyä Pinguybuilderilla usb-tikulta käynnistyvän version, sekä uefi että tavalliseen bios-koneeseen. Tai siis tähän koneeseen asensin nimenomaan toisessa koneessa tehdyn räätälöidyn Peppermint 9:n ilman mitään uefi-säätöjä.

14
Toimiiko tuo Käynnistyslevyn luonti -ohjelma luotettavasti nykyisin? Se oli hyvin buginen käyttäessäni sitä viimeksi, tosin monta vuotta sitten. Taisi useimmiten lopettaa toimintansa kysyessään vasta prosessin lopulla kirjoitusoikeutta.

15
Rufus ei tee tikkua käyttökelvottomaksi kuten dd, eli Rufuksen iso-optiolla tehdylle tikulle voi kopioida tiedostoja ja esim. muokata käynnistysvalikoita.
Mitä järkeä on tehdä 16 tai 32 Gtavun tikku read-onlyksi dd:llä tai Levyt-ohjelmalla, kun tikulle mahtuu lisäksi vaikka kaikki Windows 10 versiot ja kumulatiiviset päivitykset sekä tarpeellisten ohjelmien asennustiedostot? Minä ainakin käytän jatkuvasti omia räätälöityjä tikkuja tuttavien Windows-ongelmien ratkaisuun. Ja ne buuttaavat myös UEFI-tilassa, ainakin useimmissa koneissa.

16
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Hp Stream 32GT
« : 04.04.18 - klo:17.46 »
Tuo minun kirjoitukseni oli vastaus ketjun aloittajan tekstiin:
"Tuli vastaan Hp Stream 32Gt ja windowsin uusin päivityskään ei mahdu koneeseen."

Eli minä tein Acerin 32 gigan levylle puhtaan W10 1709 Fall Creators Update -asennuksen, koska se oli ainoa mahdollisuus päivittää tuo Windows. Sama ongelma koskee varmaan kaikkia vastaavanlaisia alimitoitettuja koneita, joissa ei ole osattu ottaa huomioon Windowsin turpoamista turhan tauhkan kertyessä jatkuvien päivitysten myötä. Paras puoli W10:ssä on kuitenkin mahdollisuus tehdä (vastaavalla uudemmalla versiolla) täysin puhdas asennus ilman sarjanumeroiden syöttämistä.
Nyt koneeessa on siis viimeisin täysin päivitetty  ja automaattisesti aktivoitu W10 32-bittinen home (koontikäännös 16299.334). Levyllä on silti tilaa vapaana 14,8 Gt/28,5 Gt ja kone käynnistyy yllättävänkin nopeasti 1 gigan muistista huolimatta.
Tuossakin hommassa täytyy tietysti olla jonkun verran kokemusta, että osaa tehdä oikeanlaisen buutti-tikun ja löytää mahdollisesti puuttuvat ajurit jne.


17
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Hp Stream 32GT
« : 04.04.18 - klo:11.46 »
Mulla on esillä kaverin Acer One S1002, jossa on myös 32 gigan eMMC-piiri, tilaa jäljellä 0 tavua.
Ainoa mahdollisuus päivittää se oli tehdä puhdas asennus usb-tikulta (syksyn 2017 32-bittinen versio) formatoiden aikaisempi C-osio. Asennuksen jälkeen tyhjää tilaa jäi taas puolet levystä.
Ainoa suurempi ongelma oli asennuksen jälkeen äänilaitteen puuttuminen, mutta siihenkin löytyi ohje Acerin foorumilta. Esim. kosketusnäyttö pelaa ilmeisesti kuten tarkoitettu.
Tuon puhtaan asennuksenhan voi tehdä koneeseen, jossa on ollut W10 vaikka myöhemminkin, jos se Ubuntu ei satu toimimaan.

18
Onko sulla nm joku ongelma minun vastausteni kanssa, kun mikään ei nykyään kelpaa? Ei minun olo pakko opastaa tai kokeilla yhtään mitään, jätän nämä asiat jatkossa sinulle.

Kokeilin nyt 17.10 Nemoa usb-tikulta.
1. Nemossa oletusselain on Firefox ja se toimii muuten ilman mitään plugineita, vain ne suorat lähetykset vaativat flash-pluginin asentamisen.
2. Asensin sitten siihen Chromiumin: se kysyy (suorissa lähetyksissä) sallinko skriptit "from unsafe sources", eli aivan samoin kuin testaamani Peppermintin kanssa.

PS. Piti ensin asentaa Synaptic, koska tuohon Live-Nemoon ei saa näköjään asennettua mitään päätteen kautta.

19
Miksi Chrome?
Minulla Peppermint 8:ssa toimii Chromium kyllä, vaikka DNA TV:n suorissa lähetyksissä kysyi ensin epäselvästi lupaa jonkun tuntemattoman lähteen käyttöön. Firefoxissa piti sallia ensin flashin käyttö.

20
Pingi parantunut selvästi viime aikoina, eikä nopeudessakaan ole valittamista.
Elisan ZTE_MF286_1B04, DNA Super Prepaid, rajaton data 16,90/kk, tukiasemaan matkaa vajaa km.


Sivuja: [1] 2 3 ... 107