Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - T.M

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 9
41
Dealextremen usb-lämpömittarit esim:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.7003

42
Minä tekisin näin:
-Asentaisin windows työasemiin MS:n SyncToy 2.0 apuohjelman.
-Ajastetaan bat-tiedosto joka ajaa Synctoyn:n avulla synkronoinnin linuxin samba verkkolevylle.



43
VNC toimi duunissa windows-koneiden etätukiohjelmistona eli räppään servicen päälle tukipyynnön yhteydessä. Vista:n myötä tämäkin vaikeutui varsinkin jos käyttäjä ei ole kirjautuneena koneelle. Ultravnc:llä etäyhteys vistaan on nippa nappa käytettävä.

44
Jos masiinasta löytyy Perl niin voit kutsua php:llä esim. sendEmail skriptiä ja käyttää ISP:n mailipalvelinta. Tämä sillä edellytyksellä että haluat kulkea sieltä mistä aita on matalin :) sendEmail-skriptiin olen muutaman kerran joutunut turvautumaan kun ei ole saanut asentaa sähköpostipalvelinta.
http://en.wikipedia.org/wiki/SendEmail

Varmaan joku on tehnyt php-luokankin vastaavaan lähetykseen mutta en ole jaksanut kaivella kun tuo perl-kikkula on toiminut kiitettävästi.

45
Tällaista ohjelmaa olen kovasti kaipaillut mutta saisi tulla sellainen versio jossa pystyisi tiedostot pitämään omalla palvelimella.

Yksi vaihtoehto voisi olla iFolder mutta se vaikuttaa vähän hankalalta...

46
Juuri kyseinen laitos ollut käytössä puolen vuoden verran.
WPA:lla pätkii epäsäännöllisin välein mac mini mutta vanha ibook toimii ok. Täytyy kokeilla laskea salaus WEP:iin jos se auttaisi...

47
En tiedä onko tällä merkitystä mutta itselläni on tällaiset asennettuna:
libsmbclient/hardy uptodate 3.0.28a-1ubuntu4.4
libsmbios1/hardy uptodate 0.13.10-1ubuntu1.1
smbclient/hardy uptodate 3.0.28a-1ubuntu4.4
smbfs/hardy uptodate 3.0.28a-1ubuntu4.4
samba/hardy uptodate 3.0.28a-1ubuntu4.4
samba-common/hardy uptodate 3.0.28a-1ubuntu4.4

Kernel on  2.6.24-19-generic


48
En osaa ratkaisua tarjota mutta tällainen on itselläni käytössä:

mount -t cifs //windows_serveri/users /home/linuxkayttaja/windows -o username=käyttäjänimeni,uid=linuxkayttaja,gid=linuxkayttajaryhma,iocharset=utf8,codepage=cp850

Windows-serveri on juuri tuo 2003.

49
Eli tarkentaisitko hieman. Mikä wlan-purkki/modeemi/kytkin käytössä.

Oletan että tilanne on tämä:
Samba-palvelin on lan:ssa jollain "serverillä" ja pääset siihen työasemalta jos työasema on kytkimessä/modeemissa kiinni verkkopiuhalla. Jos työasema on wlan:ssa samba-palvelimeen ei pääse kiinni.

Villi arvaus on että wlan-verkosta ei ole pääsyä lan:iin tai wlan saa osoitteen eri verkkoavaruudesta kuin lan.

Katso mikä ip arvotaan lan:lle ja mikä wlan:lle. Epäilen että sinun pitää konffata kytkintä eikä sambaa...


50
Yleistä keskustelua / Vs: Uusi kone yritykselle
« : 13.05.08 - klo:08.49 »
Juuri näin. Turha sitä toimivaa järjestelmää on muuttaa. Mitä tukea ylipäätänsä toimivaan systeemiin tarvitaan ja tuskin mikään ohjausjärjestelmä on yhteydessä isoon pahaan internauttiin joten palomuurisäännöt kuntoon ja siltä pohjalta liikkeelle.

Hieman jäi epäselväksi miten intensiivisestä sovelluksesta on kyse. Lähtisin kuitenkin virtualisoinnin tielle. Uuteen rautaan vmware-server ja sitten knoppixilla bootti/filesysteemin luonti, rsync:llä toimivasta järjestelmästä kopio serverille. Sitten parin tunnin säätö (säädön määrä riippunee mitä tuossa vanhan distron kernelissä on tuettu, hyvällä tuurilla menee heittämällä) ja järjestelmä on virtualisoitu.

Virtualisoidusta sählingistä sitten yksi kopsu talteen ja voit kopion kanssa testailla vaikka omalla työasemalla päivitystä esim. CentOS:ään jos tulee töissä tekemisen puutetta.

Dell:n 2900 poweredgen otin firmaan virtuaalipalvelimen isännäksi joten siitä on hyvät kokemukset voi olla hieman yliampuva systeemi teidän käyttöön.

51
mac:stä windows:iin rdesktop:n avulla. Mac:lle löytyy muutama rdesktop-clientti. On ainakin omissa admin-puuhasteluissa ollut kertaluokkaa nopeampi/käytettävämpi kuin vnc.

Windows:sta mac:iin olen menny vnc:n avulla.

52
Näkyisikö kotihakemiston .bash_history:stä että minkä hakemiston poistit sudo:lla.

Mikähän plugin-oli kyseessä ???

53
Villi arvaus:
Hmmm olisko sudoilu poistaminen hävittänyt esimerkiksi /sbin hakemiston ?

Totesit kyllä että tiedostot olivat tallella mutta katsoitko varmasti kovalevyn hakemistorakennetta etkä esim. livcecd:n tiedostorakennetta.


54
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Varakoneen tekeminen
« : 05.02.08 - klo:14.38 »
Rsync-on hyvä työkalu. Valitettavasti tuntuisi ainakin omalla kohdalla käyvän että ihan suoraan ei varakone ikinä ole käytettävissä. Pientä säätöä on tullut aina.

Virtualisointiin yritän siirtyä duunissa tämän vuoden aikana. Vmware-serveri kun on käytössä niin joudun silti ajamaan backup:ja esim. tar:lla kun tietääkseni live-backuppeja ei voi virtuaali-imagesta ottaa. Silti kannattaa harkita virtualisointia jos "servereissä" riittää vaan potkua.

55
FFmpeg:llä suoritin itse arkistoinnin automaagisesti nauhoitusten jälkeen.
ffmpeg piti kääntää ubuntussa sorsista kun muistaakseni joku codec-puuttui äänen käsittelystä. Jollain tämän tyylisellä loitsulla viskasin nauhoitteet arkistoksi. (Sori ei ole graafinen).

Suoritus:

******************pakkaus.sh******************
#!/bin/sh
TIEDOSTO=$1
ffmpeg -i "$TIEDOSTO" -y -threads 2 -vtag DIVX -map 0.0:0.0 -f avi -vcodec mpeg4
 -b 1581 -aspect 16:9 -croptop 6 -cropbottom 0 -cropleft 6 -cropright 6 -s 704x4
00 -r pal -g 240 -me epzs -qmin 2 -qmax 15 -acodec mp3 -ab 128 -ar 48000 -ac 2 -
map 0.1:0.1 -benchmark "$TIEDOSTO.avi"
***********************************************

Siirryin pc-purkista mini-mac:iin joten nykyään hommat hoitaa eyetv.

56
Hei onko sellaista ohjelmaa olemassakaan jolla voisi ajaa JO ASENNETUA windowsia Linuxista käsin?

Vmware-converterilla voi tehdä asennetusta windowssista virtuaali-imagen omaan tiedostoon. Sitä voi sitten ajaa esim. vmware-player:llä linuxissa.

Ensimmäinen palvelinkonversio tuli tehtyä viime viikolla ja parista työasemasta olen onnistunut tekemään myös imaget em. converterilla.

57
No niin tuli työkone päivitettyä. Aika meni ruhtinaalliset 3,5h eli kohta varmaan clean-install alkaisi olemaan parempi vaihtoehto :)

Hoary:stä asti olen tätä masiinaa päivitelly konsolista edellä esitetyllä loitsulla tyyliin:
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade && sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade && sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get -f install
sudo dpkg --configure -a
sudo apt-get upgrade --fix-missing

Tällä kertaa dist-upgrade karahti johonkin lidavcodec-dev tyyliseen pakettiin minkä poistamalla ja apt-get -f installilla dist-upgrade jatkui.

Sen jälkeen alkoikin säätely sillä oletuskerneli ei löytänyt ulkoisia firewire-levyjä ja device-manager viskoi herjoja.  2.6.20-16-386 kernelillä levyjen automaaginen mounttaus toimi ja vmware-modulitkin käynnistyivät bootissa. Sen jälkeen piti pakettimanagerien ulkopuolelta asennettua nagios:ta säätää ja etsiä toimivampi check_firebird moduli.

Nyt vehje on taas käyttökelpoinen tosin päivitys tuntui hidastavan masiinaa aikasempia versiopäivityksiä enemmän. Jatkossa taidan tyytyä aina lts-versioon.

58
gmail ei tarjoa smtp-palvelua ulospäin tai ei ainakaan tuosta mainitsemastasi osoitteesta. Sinun pitää käyttää internet-tarjoajasi smtp-palvelinta esim. elisalla smtp.kolumbus.fi yms.



59
Voit myös käyttää isp:n smtp:tä komentoriviltä jos vehkeestä löytyy perl-palikat.( Tod.näköisesti löytyy.) Näin ei tarvitse omaa palvelinta pyörittää.

EDIT:Hups tähän viitattiin jo tuolla aiemmin ja tosiaan sendmail ja sendEmail on ihan eri asiat.


http://caspian.dotconf.net/menu/Software/SendEmail/
Sitä sitten kutsutaan komentoriviltä tyyliin
/usr/bin/sendEmail -f kukalähetti@osoite.com -t kenellelähetetään@osoite.com -u Otsikon teksti -m Viestiteksti tulee tähän  -s smtp.palvelin.fi:25

Näin ei tarvitse pyörittää smtp-palvelua.




60
Ei ole järkevää: Maailmassa on tärkempiäkin asioita.

Miksihän BSD-käyttäjät eivät ole huolissaan siitä että jotkut käyttävät windowssia. Linux-käyttäjille ominainen piirre on yrittää uskonnonomaisesti käännyttää muita ja nähdä asiat suurempina kuin ne oikeasti ovat. Kyseessä on kuitenkin vain käyttöjärjestelmän osanen eikä esim. parempi perunankuorimakone :-)


Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 9