Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - T.M

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9
61
Nyt en pääse testaamaan mutta muistaakseni näin
http://www.linuxlogin.com/linux/admin/sshtunnels.php

tai

http://linux.fi/index.php/SSH
Kohta:
Käänteinen tunneli

ssh -R 8000:a.kone.fi:22 b.kone.fi
B-koneella voi komentaa: ssh localhost -p 8000



62
Ntfsclonella tehdyn imagen voi mountata tiedostojärjestelmään ja poimia sieltä halutun tiedoston. Huom. Jos olet pakannut imagen joudut tietysti ensin purkamaan imagen alkuperäiseen kokoon eli vaatii hieman tilaa levyltä.

Man-sivulta löytyy hyvin ohjeita.
http://www.penguin-soft.com/penguin/man/8/ntfsclone.html

Jos tarkoitus ei ole tehdä backupista boottaavaa levykopiota niin en nää osioinnilla kauheesti merkitystä. Joku muu on tietysti toista mieltä :)

Oikean elämän esimerkkiä minulla ei ole heittää partimagesta mutta ainakin viimeksi kun tutustuin ohjelmaan niin imagen teko onnistuu ohjelmalla ja sen pystyy myös skriptaamaan automaattiseksi. ntfsclone vaikutti stetsoni-menetelmällä minulle paremmalta joten päädyin siihen

Muista myös ottaa partitiotaulu/mbr talteen tyyliin:
echo "Kopioidaan partitio-taulu talteen";
sfdisk -d $LEVY > $HAKEMISTO/$KONE-sfdisk.dump;
echo "Kopioidaan mbr-sektori talteen";
dd if=$LEVY bs=512 count=1 of=$HAKEMISTO/$KONE.mbr;

63
Jos nopeus meinaa mitään ja haluat päästä käpelöimään windows-backupin yksittäisi tiedostoja ehdottaisin:

Tar:ia linux-osion varmuuskopiointiin
ntfsclone :a ntfs-osion varmuuskopiointiin.

ntfsclone kaahaa aika mukavaa vauhtia ja jos pistät senkin esim. gzip:llä kasaan niin backup-tiedostoistakin tulee inhimillisen kokoisia. DD vie nykylevyillä turhan paljon aikaa/tilaa

64
Alla olevan sh-skriptin bonggasin uutisryhmistä. Sovelsin sitä itse enkä kyllä kirjoittanu 7 kertaa levyä täyteen. Pari kertaa riitti minulle.
Huom: Levytunnuksia on for lauseessa vino pino joten kannattanee laittaa siihen vain haluamansa levy ettei käy vahinkoa että tuhoaa jotain mitä ei haluaisi :)

Jos ei halua skriptiä käyttää niin terminaalissa/komentokehoitteessa kun komentaa muutaman kerran alla olevat komennot niin alkaa palautus olemaan bsa-puuhaa. Huom muuta tuohonkin haluttu levyaseman tunnus.

1) sudo dd if=/dev/urandom of=/dev/hda bs=512
2) sudo dd if=/dev/zero of=/dev/hda bs=512

Toista kohdat 1 ja 2 muutaman kerran.

Tässä Skripti:

#!/bin/sh
for dev in /dev/hda /dev/hdb /dev/hdc /dev/hdd /dev/sda /dev/sdb /dev/sdc \
           /dev/sdd /dev/sde /dev/sdf /dev/sdg /dev/sdh ;
do

  for i in 1 2 3 4 5 6 7 ;
  do
    echo $dev : Overwrite $i of 7
    for j in 1 2 ;
    do
      case $j in
      1)
        echo $dev : Writing from /dev/urandom
        dd if=/dev/urandom of=$dev
        ;;
      2)
        echo $dev : Writing from /dev/zero
        dd if=/dev/zero of=$dev
        ;;
      esac
    done
  done
done

65
Pistäisitkö tänne mitä antaa käsky:

df -h

että mikä on todellinen filesysteemin tila (liitoskohdat)

Samoin oletko tutkinut (oletan varmuuskopiolevyksi) /home/jussi/toinenlevy hakemistoa että löytyykö sieltä sbackup:n tekemiä kopioita ?

66
Ubuntu tietokoneissa / Vs: cron ei toimi?
« : 03.07.07 - klo:09.10 »
crontab -e avaa sen hetkisen käyttäjän ajastustiedoston jonka oletuseditori näyttäisi ubuntussa olevan nano. /tmp/ on väliaikainen talletuspolku ajastukselle.

Jos haluat jonkun muun käyttäjän ajastuksia säätää niin

#sudo crontab -u käyttäjänimi -e

67
Omat kokemukset:
Ihan kiva omiin ropelluksiin mutta jälkikäteen tekeleet näyttävät käsittämättömiltä. Saati sitten jos joku muu joutuu niitä lukemaan.

Itse teen yleensä pythonilla tai php:lla mutta perlin etu on se että löytyy melko varmasti joka *nix-myllystä eikä Perl:n opettelu hukkaan mene.

68
Yleistä keskustelua / Vs: Sinun käyttöjärjestelmä
« : 26.06.07 - klo:08.27 »
OSX puuttui listasta joten ei voinu kotoa äänestää.

69
Laitealue / Vs: Ilmaisia WLAN ja WiFi vermeitä
« : 12.06.07 - klo:09.45 »
Ei tarjoa yhteyttä, sellaista kuvaa on mahdoton mielestäni saada kun noita sivuja lukee.

Tarjoaa "ilmaiseksi" joko
-Wippies Adsl-modeemin (homebox) jossa wlan       tai
-Wlan boksin (wifibox)

Wlan:n kautta normaali nettiyhteytesi on sitten jaettu muille wippies-käyttäjille jotka sattuvat liikkumaan alle 10m säteellä tukiasemastasi :)

Boksin saa toistaiseksi ilman lisämaksua käyttöön. Silloin sitoutuu sopimusehdoissa pitämään boksia oman yhteydentarjoajan liittymässä tietyn ajan.


70
Laitealue / Vs: Ilmaisia WLAN ja WiFi vermeitä
« : 08.06.07 - klo:08.53 »
Itsellä ei homebox-vekotin oikein toiminut. Tilatessa ei kauheasti mainostettu ominaisuuksia eli vekotin tekee pakko NAT:n johon sai odotella port forward ominaisuuksia jonkin aikaa. No niissäkin oli omassa firmiksessä vikaa eli http-ohjaus toimi mutta ssh ei. upnp:llä saa varmaan toimimaan mutta en ehtiny kokeilemaan.

Ilmainenhan laite ei ole vaan olet velvoitettu pitämään sitä verkossa (vähintään parin viikon välein) tai joudut maksamaan laitteen hinnan. Olen yrittäny saada supportista ohjeita miten matopurkin saisi palautettua mutta ei ole ohjetta kuulunut.

Epämääräisyys "tuotteen" ympärillä ei ole yllätys, tulee mieleen Jippiin Freedom fiasko. Olisi kiva saada sorsia näkyville mutta nekin taitaa olla laitteen myyjän takana (joku ranskalaispulju, wippies foorumilta löytyy). Näinköhän saunalahdella boksiin tehdään itse mitään, jaetaan vaan valmistajan virittämä firmis.

Wifibox-olisi ollut parempi vaihtoehto meikäläiselle, näin jälkiviisautena.

Jos sanotaan että palvelut perustuvat vapaaseen lähdekoodiin niin sehän voi tarkoittaa noita wippiesin sähköposti/foorumi yms. palveluita. Itse laitteen tarjoamista palveluista ei välttämäti puhuta mitään :)


71
Millaisen virheilmoituksen saat jos mounttaat /dev/hdb4 käsin johonkin hakemistoon. Oletko "formatoinut" osion eli tehnyt sinne tiedostojärjestelmän.

#Alla oleva käsky "formatoi" osion. Jos meinaat luoda tiedostojärjestelmän niin tarkista että varmasti olet tekemässä sitä oikealle osiolle ettet tuhoa mitään mistä ei olisi backuppeja :)

mkfs.ext3 /dev/hdb4

#Liitä osio

mount /dev/hdb4 /haluamasi/hakemisto

Niin ja kaikki yllä oleva pitää tehdä sudo oikeuksin...



72
Saisitko lähetettyä sources.listin tänne näkymään. Esim.

sudo gedit /etc/apt/sources.list


73
Yleistä keskustelua / Vs: Tietoturvan tiivistäminen
« : 22.05.07 - klo:13.16 »
Hmmm XP pro toimii ainakin hienosti peruskäyttäjä/pääkäyttäjällä asetelmalla about miljoonassa firmassa ihan OK. Samoin täällä meidän puljussa windows-ongelmat eivät johdu ainakaan käyttäjien administrator oikeuksien puutteesta. Yksi ikivanha ohjelma on löytynyt joka vaatii local-admin oikeudet. Siitäkin selvisi tekemällä run as-wrapperin em. ohjelmalle.

Olen täysin eri mieltä että oikeuksien alentamisella ei olisi hyötyä windowsissa. Näyttöä löytyy että siitä todellakin on apua. Lisäksi käyttäjät eivät pääse asentelemaan yhtä helposti p2p-softia ja sotkemaan asetuksiaan.

Mitä olen tuttavien XP homeisia asennellu niin em. konsepti toimii niissäkin hienosti. Ehkä se on nämä joka kodin mikrotukihenkilöt jotka vaativat oikeudet joka ikiseen säätönamiskaan/asennuksiin jotka aiheuttavat ongelmat.

Se on myönnettävä että hieman osaamista tuo käyttäjätunnusten luonti vaatii joten se saisi olla automaattinen. Tehtäisiin asennustunnus ja alennetuilla oikeuksilla toimiva käyttäjätunnus defaulttina.





74
Niin ilmeisesti konverter toimii toisinpäin eli voit muuttaa windows XP:n virtuaali-imageksi. Toisinpäin et voi tuota ohjelmaa käyttää, mikäli ymmärsin oikein.
Jos haluat tehdä käynnissä olevasta ubuntusta vmware:imagen niin minä tekisin seuraavasti:

Asenna vmware-server. Lataa joku valmis ubuntuimage. Käynnistä image esim. knoppix livecd:llä. Vedä rsync:llä olemassaolevasta systeemistä kopio image:lle knoppixin avulla. Säästä varuilta valmiin ubuntuimagen kerneli/initd esim:
/boot/vmlinuz-2.6.15-23-386
/boot/initrd.img-2.6.15-23-386
Asenna bootmanageri

Näin minä tein virtuaalisen sähköpostipalvelimen olemassaolevasta systeemistä.

75
Dell:llä ei taida olla jälleenmyyjäliikettä suomessa. Näin vehje pitää tilata ja ainakin listahinnoilla+rahdit yksittäinen kone on kuluttajalle turhan kallis.

Firmalle kun ostin palvelimen niin listahinnoista tippui kevyet 40 % pois  ???

76
Itse ajan cron-ajastuksella, rsync:llä kakkoslevylle koko systeemilevyn tyyliin:

#cd /
#rsync -avuz --exclude "/proc" --exclude "/mnt" --exclude "/media" / /mnt/backup_levy

excludella kerrotaan yllättäen mitä hakemistoja en halua mukaan, proc-kannattaa ainakin jättää pois mutta se pitää kuitenkin muistaa luoda käsin backup_levylle esim.
mkdir /mnt/backup_levy/proc

Kakkoslevylle pitää tietysti ennen tätä tehdä ext3-filesysteemi ja mountata se näkymään esim. /mnt/backup_levy hakemistoon. Huom. mount-kohta pitää mainita exclude:ssa.

Jos haluat nopeasti palauttaa backup_levyn käyttöön (bootata siltä) niin grub pitää myös asentaa kakkoslevylle esim. chroot:tina.



77
Off-topic:
OS/2:sen jälkeen olet varmaan tutustunut esim. xclip ohjelmaan jolla voi putkittaa tavaraa leikepöydälle x:n puolella.

esim:
cat testi.txt |xclip

78
Juuri päivitin työkoneeni Feisty-versioon. Nyt jälkikäteen ajateltuna olisi kannattanut tyytyä LTS-versioon duunissa. Nyt olen aina puolen vuoden jälkeen pakotettu päivitysrumbaan, joka tällä kertaa ei tainut rikkoa mitään isompaa. Grubia jouduin muokkaamaan aika rajusti ja UUID-osoitukset tuotti harmia.

Jos et tarvitse juuri tiettyä uutta versioita softasta niin minä tyytyisin LTS-versioon. Jos taasen tarvitsee uudempaa niin ei muuta kuin päivittämään.
Pelkästä puuhastelun ilosta en lähtisi päivittämään :)

79
Mielestäni nuo esimerkit 1-3 ovat puhtaalta pöydältä asennuksia.

Kaikki muu asentelu on varmaankin sitä että päivitetään versiosta toiseen esim. edgy--->feisty. Itse olen neljä versiota edennyt likaiselta pöydältä enkä meinaa alusta asti asentaa ellei ole ihan pakko.

80
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Verkottaminen
« : 30.04.07 - klo:14.32 »
Koneethan ovat jo verkossa eli kysymyksesi varmaan kuuluu miten saan eri koneilla olevat palvelut näkymään toisille koneille ?

Jos kerrot mitä palveluja haluat koneiden välillä olevan niin auttaminen on helpompaa.

Veikkaisin että haluat verkkojakojen näkyvän eri koneille/käyttöjärjestelmille. Tässä auttaa esim. samba mutta tosiaan anna vähän lisätietoa mitä haluat ?

Lisäksi olisi kiva tietää mitä tuo Netgear tekee eli onko siinä kenties NAT käytössä sen takana oleville koneille ?

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9