Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - T.M

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9
21
FOG:lla lähtisin kokeilemaan, erittäin tyytyväinen olen tuohon viritelmään. Omat kokemukset tosin rajoittuvat työasemien asennuksiin ja niitä valuu maksimissaan 2-5:een kerralla joten rajummasta multicast-hyödyntämisestä ei ole kokemuksia.


22
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu kioski
« : 13.09.10 - klo:10.23 »
Itse askartelin jonkinaikaa duunpaikan päätteiden kanssa. Suoraa / helppoa metodia en löytänyt mistään.

Asennusvaiheet:
- Normi ubuntu 10.04 asennuksen tein työasemalle.
- Admin-käyttäjä jolle ssh-access
- Normikäyttäjä jolle GNOME-autologin suoraan bootista
- Normikäyttäjältä Virtuaalityöpöydät pois+konsoliin meno pikanäppäimistä pois.
- Tehtäväpalkista/menuista kaikki ohjelmat pois paitsi Firefox
- Gnome lockdown editorilla / pessulus kaikki lukkoon
- Gnomen automounttaus pois päältä jotta usb-tikut eivät mounttaudu työpöydälle (tämä oli hankalin löytää muistaakseni gconf-editorilla onnistui helpoiten)
- Normikäyttäjän Työpöytä kansiosta kirjoitusoikeudet pois
Näillä sain suht hyvän tsydeemin ja kloonaus oli helppoa lisätyöasemille...
TODO:
Firefox:n asetukset ovat vielä muokattavissa mutta tämä ei ole ongelma kun käyttökohteessa käytetään vain sisäverkon palveluita. Nettipäätteessä täytyisi vielä miettiä firefox:n asetusten lukitseminen.

23
Tulee hieman off-topic:ia mutta tulkoon. Vmware-player:iä olen käyttänyt jo useamman vuoden ajamaan työkoneella XP ja Vista virtuaalikoneita asennuspaketeiden testaamiseen yms. mutta 10.04 päivityksen jälkeen asentamani uusin vmware-player osottautui todella hitaaksi. Tuskailin player:n kanssa reilun viikon mutta eilen paloi hihat.

Asensin suoraan oletus repoista virtualbox ose-paketin ja loin XP-virtuaali-imagen. Vanhan vmware-player virtuaalikoneen kopioin knoppix/ntfsclone/dd yhdistelmällä uudelle vbox-koneelle. VMware-tools:t olisi pitänyt poistaa ennen kopiointia mutta muuten homma meni todella sujuvasti.

Virtualbox tuntuisi pyörivän kertaluokkaa nopeammin joten player:iin en enää koske. Nyt ei enää 10.04 harmita vaan tarvitsemani ohjelmat pyörivät ok. Tällä käyttiksellä mennäänkin sitten muutama vuosi :)

EDIT: Vista virtuaalikonekkin siirtyi ok ntfsclone:lla ja toimii kertaluokkaa nopeammin VBOX:lla. Hieno homma...

24
Yleistä keskustelua / Vs: Windows -koneiden vaihtosykli
« : 04.05.10 - klo:08.20 »
Täällä ei ole n. 30 työaseman ympäristössä mitään sykliä. Työasemia siirretään vanhetessaan vähempi tehoisiin hommiin. Viime viikolla poistin koneen joka on ollut käytössä vuodesta 2000 lähtien. Läppäreillä käyttöaika on lyhyempi  n. 3 vuotta mutta pöytäkoneet tuntuisivat pyörivän reilusti pidempään.

Niin ja mitään uudelleenasennuksia ei ole tarvinnut tehdä Windows-koneille ellei ole rauta lahonnut alta. Käyttäjillä ei ole oikeuksia asentaa mitään koneille joka varmaan on auttanut käyttiksen lahonsuoja-aineena :)

25
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Etäasennus ?
« : 30.04.10 - klo:09.12 »
Itse päivitin aikoinaan etänä "kotipalvelimen" Mandrake:sta debianiin chroot:na. Jos vehje on suht geneeristä rautaa ja löytyy uudelle käyttikselle helposti oma levyosio niin ei muuta kuin kokeilemaan.

Tähän tapaan tein asennuksen:
http://www.underhanded.org/papers/debian-conversion/remotedeb.html

Jotta ei jäisi liian ruusuista kuvaa niin oma päivitykseni ei boottautunut kunnolla ennenkuin pääsin fyysisesti koneen viereen. Kämmäsin asennetun käyttiksen fstab:n ja jouduin antamaan lilo:lle oikean parametrin että käyttis boottasi.


26
Yleistä keskustelua / Vs: PkLasku:n demo netissä
« : 14.04.10 - klo:15.25 »
Pari kysymystä tuota softaa enemmän käyttäneille tai ohjelmoijalle:
1)  Mistä saa helpoiten säädettyä laskuun tulostuvat fonttikoot ja tummennukset (bold) ?  Olisi muuten siisti mutta laskuttajan nimi on himmeä (ilmeisesti huono edustaväri),  vastaanottaja tulostuu liian isolla fontilla ja otsikko "LASKU 13" myöskin turhan isolla.  Nuo oletusarvot pitäisi korjata.
Vilkaisin pikaisesti lähdekoodia ja invoice.php:ssä näkyisi olevan pdf:n luontiin littyvät toiminnot. sender kohdassa on varmaankin laskuttajan tiedot yms. Siitä vaan rohkeasti editoimaan $pdf->SetTextColor(125) kohtaa. Muistaa ottaa aina backup ennen muutoksia niin eiköhän tuo yritys/erehdys menetelmällä taitu sinulle sopivaan muotoon.


27
Yleistä keskustelua / Vs: Linux yrityksissä
« : 12.02.10 - klo:13.34 »
Täällä on palvelinpuolella 2xDebian, 2xCentOS,1xWin2003, 2xWindows2000 server,1xFreeBSD. Yksi CentOS ja win2000:set tosin ovat virtuaalikoneita CentOS host:n alla.

Työasemissa ei linux:a ole eikä näköpiirissä ole mahdollisuutta siirtyä muuhun kuin jumia win-alustalla. Vaikka Office-paketista pääsisi eroon niin useimmat biznis-kriittiset softat joita täällä käytetään ovat win-only-softia.

28
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikin hidastaminen
« : 19.01.10 - klo:09.11 »
Audacity:ä olen itse käyttänyt hidastamiseen niin että sävelkorkeus ei muutu...

29
Jos ei ole pakko käyttää läppäriä niin tämä on osoittautunut omassa käytössä loistavaksi hankinnaksi:
http://www.thomann.de/fi/zoom_h2.htm

Omat mikit toimii hyvin ja line-in löytyy jos tarvii pöydästä tallentaa. Toimii myös läppärin äänikorttina. Ainoa heikkous tähän mennessä on ollut kuulokelähdön äänenlaatu.

http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=154031&o=0

30
Jos kyse on vain parista päivitettävästä paketista niin siirrä ne omalta koneelta sftp:llä kirjastomasiinalle ja aja päivitys ssh:n komentorivillä esim

dpkg -i  paketinnimi.deb   

Em. käsky ainakin asentaa paketin ja muistaakseni tekee myös päivityksen. Joku viisaampi varmaan kertoo upgrade vivun dpkg:lle jos -i ei toimi :)

Jos haluaa enempi säätää niin alla on esimerkki socks:n käytöstä:
http://paulsundvall.blogspot.com/2009/01/running-apt-get-through-ssh-socks-proxy.html

31
Ihme kyllä päivitys onnistui suht-hyvin. Päivityksen tein apt:lla.

Mokkula/WLAN/ethernet toimii ainakin ensi kokeiluissa mutkattomammin kuin 9.04:sessa. Esim wlan:sta ethernettiin vaihto ei ole enää arpapeliä.
Äänet toimivat wiki:ssä dokumentoidulla grub-parametrillä.

Koneena Compaq:n Mini 700 netbook.

Vielä auki olevia asioita:
- Netbook remix+human theme muuttui jotenkin rumemmaksi eli turhan isot ikonit
- Hydrogen rumpukone ei anna enää ääntä. Kokeilin alsa,oss mutta ei auta. Tarvii vissiin alkaa jackd:n kanssa sekoilemaan seuraavaksi.


 

32
- Spotify
- Irfanview

33
CentOS:ää käytin pohjana koska olin hieman epävarma Dell:n rautatuesta muille distroille. Pitkä tukiaika puolsi myös CentOS:ää. Vähän asennuksen jälkeen tulikin tuo VmWare ESX:n ilmainen versio jakeluun jonka nyt valitsisin jos tarvitsisi valita. No seuraava valinta tuleekin eteen about 4 vuoden päästä kun vaihdetaan rauta uudempaan.

34
Itse olen kloonannut lennossa linux-servereitä muutaman kappaleen niin että että vmware-serverin puolella olen bootannut knoppixilla virtuaalikoneen ja ssh/rsync yhdistelmällä kopioinut fyysisen serverin virtuaalikoneeseen.

Muutaman peruskernelin olen myös kopioinut virtuaalikoneeseen jotka voi asennella knoppixissa chroot-tilassa. Muistaakseni yksi kloonaus vaati uuden kernelin asennuksen että suostui käynnistymään (fyysisessä serverissä oli joku spesiaali kerneli jollain raidi-virityksellä). Tosin taitaa olla että kerneli asennus teki uuden initrd:n ja se auttoi bootissa.

Lisäksi pitää asentaa grub/lilo chrootissa ja tarkistaa fstab. Pienellä harjoittelulla homma sujuu tosi kätevästi.

Alla olisi linkki ainakin yhteen ohjeeseen. Itse tein hieman simppelimmällä rsync loitsulla.
http://www.linuxjournal.com/article/9942


35
Laitealue / Vs: Compaq mini 730
« : 02.07.09 - klo:11.30 »
Web-camera toimi ok mutta laitteen oma mikrofoni ei suostu yhteistyöhön. Oletan että vehkeessä semmoinen on.

Säädön määrä tuntuisi olevan aina linux:ssa vakio. Lisälaitemäärä tosin on nykyään sen verran iso että säätöminuuteilla saa enempi krääsää toimimaan kuin mitä linux-käyttöni alkutaipaleella.


36
Laitealue / Vs: Compaq mini 730
« : 01.07.09 - klo:14.09 »
Tuli hankittua Mini 730 työkoneeksi.

Tällä ohjeella/käännöksellä sain koneen kaiuttimen äänet toimimaan.
https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-driver/+question/61903

37
Yleistä keskustelua / Vs: Ensimmäinen Linuxisi?
« : 13.05.09 - klo:10.51 »
Epäilisin että ensimmäinen oma linux-asennus oli slackware vuonna 95. SAMKK:n mikroluokassa imuroin asennuskorppuja yhden työpäivän verran ja volaa se asentuikin omalle koneelleni ok. Sen jälkeen tuli vaihto johonkin RH-versioon kun ostin hienot asennusmediat kirjakaupasta.

38
Yleistä keskustelua / Vs: Onko taantuma näkynyt?
« : 22.04.09 - klo:09.53 »
Lomautukset alkoivat joten näkyy....

39
Jollakin apachen mod_bandwidth modulilla aikoinaan kikkailin mutta heti perään tuli tarpeita rajoittaa muitakin protokollia niin wonder sharper osottautui käyttökelpoiseksi.

40
14:25:52 up 337 days,  1:24,  1 user,  load average: 11.31, 11.34, 11.28

No joo ei ole työpöytäkone vaan palvelin.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9