Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - petri0

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13
41
Ruotsinnos, versio 0.1  ;D

Kiireessä väsätty eikä oikoluetettu vielä kenelläkään mutta suurinpyörtein tämän näköinen se olisi.

Muutin vähän eka kappaleessa väitettä ettei Linux ole vaikea käyttää muotoon että Linux on erittäin helppo käyttää. Mielestäni parempi aloittaa positiivisesti eikä negaatiolla.

Minkälainen aikataulu tällä projektilla on? On niin kiirettä töissä ettei kerkiä edes muita töitä katseleen saatikka foorumilla surffaileen.  ::) Nimittäin jos se jo tällä viikolla on menossa perille niin sitten en kerkiä muuta tekemäänkään?

[ylläpito on poistanut liitteen]

42
Kiitos vastauksista tähän mennessä.

Yksi w2k löytyy loput kolme toimii Ubuntulla. w2k käytetään ainoastaan sokean tekstipuhelimen* käyttöön eli sen ei tarvitse päästä palvelimeen, samban kanssa on tosin myös tullut touhuttua.

Koneesta tulee pelkkä tiedostojen jakaja, palomuuri/reititin on jo. Yhtään läppäriä ei tule, ainakaan just nyt.

Miten sen sähköpostin kanssa sitten, se pitäisi saada palvelimeen? Vai onko Evoluutiossa jotain kivaa mitä minä en tiedä?

*Sokea näkee kohonäppäimistöstään (pistekirjoitusta) mitä se näkevä kirjoittaa, niin ja se sokea on vielä kuuro ei tavallinen puhelinkeskustelukaan ei toimi.

43
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Berylin vaatimukset
« : 06.05.07 - klo:23.40 »
Integroidulla Nvidia 6150 toimii jopa ne vesi ja muut blurit  :) sulavasti ja nykimättä. Ainoa mikä piti lisätä oli tuo Option "AddARGBGLXVisuals" "True" siihen device kohtaan. xorg.confin kanssa on tosin pitänyt räpeltää, mitkään sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg ei auttanut vaan käsin kirjoittamalla  :-\ mutta lopussa kiitos seisoo.  ::)

32mb kortilla voi jäädä tekemättä jotkut raskaammat efektit mutta saattaa muuten toimiakin.

44
Toyotaksi meni  >:(  ;D

Vaikka Tojotahan on se joka "keksi" TPS:n.  8)

45
Joo, nfs kanssa on tullut väsättyä joskus. Ajattelin vaan että se paljon puhuttu palvelin olisi ollut kätevämpi.

Kuinkas sitten se sähköposti, nfs:kö ?

46
Tarkoitus on kyllä saada kansiot serveristä näkyviin Nautiluksessa kuten ne näkyy Windowsissakin, intranet-levyt jne.

ssh on käsittääkseni päätteen avulla toimiva ja FTP taas sitten "jotenkin" vaikea. Myös muiden kuin minun täytyy pystyä käyttämään/pääsemään käsiksi tiedostoihin.

Nykyinen NAT on se LevelOne palomuuri/routeri FBR-1416TX

47
Tarkoituksena on laittaa kotipalvelin eli serveri vanhaan koneeseeni (XP1800+, 768MB) johon sitten muut kotikoneet voi

- tallentaa tiedostoja vähän kuinka haluaa, ehkä omille tileilleen tai kansioille?
- katsoa/kuunnella elokuvat ja musiikit
- sekä saada sähköpostin keskitettyä jotta sen tavoittaa mistä kotikoneesta vain
- ei mitään internetpalveluja muille
- ei kotisivujen tarvetta internettiin
- serveri (ja muut koneet) on Level One -palomuurin takana vai pitääkö muut koneet yhdistää serveriin ja vain serveri palomuuriin?

Asensin LAMP 6.06 ( http://www.howtoforge.com/lamp_installation_ubuntu6.06 ) mutta sitten meni sormi suuhun kun on yhtäkkiä on termit uusia ja php:t ja mysql vain vilisee silmissä. Kokeilin myös asentaa ubuntu-desktopin mutta eihän se minua auttanut.

Löytyykö jotain näppärää tapaa saada serveri pystyyn vai pitääkö ensin viikko pari opetella?

48
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Kansioiden siirto
« : 29.04.07 - klo:15.13 »
No sitä kautta sitten kopioit ne kansiot Ubuntun puolelle.

Siirto ei onnistu kun se tarkoittaa käytännössä kansion poistamista Windosin puolella ja se vaatii omat niksinsä, mutta kopioimallahan siitä pääsee.

49
Jos Ubuntu on vasta-asennettu niin taitaa kätevintä olla asentaa 6.06 uudestaan. Minä tekisin niin.

Päivitys suoraan 6.06 uusimpaan 7.04 ei ole hyvä idea, pitäisi ensin päivittää 6.10 ja sieltä sitten Feistyyn.

50
Täältä löytyy vinkkeljä kuinka esim. rpm asennetaan Ubuntuun: http://monkeyblog.org/ubuntu/installing/

Pari muuta hyvää linkkiä: http://www.psychocats.net/ubuntu/index.php ... vinkkejä ennen ja jälkeen sekä asennuksen aikana
sekä: http://users.bigpond.net.au/hermanzone/ Grubista sekä mm. Windowsin rinnalle asennuksesta asiaa.

51
Tässä hyvä artikkeli Vistan parannuksista - Windows Vista: more than just a pretty face

Kyllähän tuossa on ominaisuuksia, joita Linux-työpöydälleni kaipailen. Aluksi riittäisi että työpöytäni tuntuisi toimivan yhtä sulavasti kuin Windows... vielä on liikaa hiiren nykimistä yms :-/.
Miten on sen grafiikan ajureiden kanssa, onko oikeat asennettu? Se nimittäin voi aiheuttaa nykimistä eli xorg ei toimi.

52
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Desktop CD ei toimi
« : 19.03.07 - klo:15.06 »
DesktopCDn kanssa pitäisi olla vähintään 256 mt työmuistia. Se kun latautuu kokonaisuudessaan muistiin siis ei käytä ollenkaan kovalevyä. Suoritin kyllä riittää joka päiväiseen touhuun mutta vaativimmissa toimissa se tietenkin on yhtä hidas kuin se olisi Windowsissakin.

53
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: KDE-poistaminen
« : 19.03.07 - klo:10.38 »
Voi kun olisit käyttänyt aptitudea apt-getin sijaan niin se olisi yksinkertaista.  :)

Kyllä se nytkin onnistuu, liität vain tällaisen litanian päätteeseen kuten täältä näet: http://www.psychocats.net/ubuntu/puregnome

Sieltä löytyy myös miksi kannattaa käyttää aptitudea apt-getin sijaan.

54
Laitealue / Vs: Ongelma resoluution kanssa
« : 18.03.07 - klo:01.28 »
No ATIn korttihan se siellä :) Tämän linkin avulla yleensä saa ATIn toimimaan: http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Dapper_Installation_Guide

Kokeile järjestyksessä. Ehkä xorg.confissa "ati" pitää muuttaa "radeon" en ole varma.

Tässä myös linkki erääseen toiseen xorg.confiin http://www.granneman.com/techinfo/linux/installation/dualheadhowto.htm

55
...

Jotta Linux leviäisi kansan keskuuteen varteenotettavana vaihtoehtona on sen myös toimittava samaan tarpeeseen kuin Redmondin poikien OS. Valitettavasti silloin täytyy ottaa nämä suljetut jutut, mutta onneksi löytyy jakeluita jotka ei sitä tee.  ;)  ;D

Onhan suljetut ajurit ja codekit kieltämättä hankala aihe. Proprietary codekit on nykyisin niin helppo asentaa, että jää ogg yms. kyllä käyttäjiltä täysin pimentoon... tai itse ainakin niin pelkään. Ylellekin helpompaa että pääsevät avoimista formaateista höpisevistä hipeistä eroon, kun suljetut formaatitkaan eivät näytä tuottavan enää ongelmia ... ;)
Niin on, niin on. Jos halutaan suurempaa käyttäjäkuntaa GNU/Linuxille niin silloin täytyy katsoa läpi sormien niitä poropietari juttuja. Valistus, tai siis propaganda uusille käyttäjille oggeista ja muista ei olisi pahitteeksi sillä sitten kun meitä on monta eli tuplat vaikkapa niin sitten on ponnistusvoimaakin hiukan enemmän vapaille ... öh jutuille? :)

Esim. ei niistä nytkään niin paljon puhuta ja/tai tule käytettyä kun ei niistä oikein tiedä mitään, löytyisköhän niistä juttua Ubuntu tutuksi -kirjasta?

Ja AINA pitää lähettää sähköpostia sivuston pitäjälle joka ei anna GNU/Linuxen käyttäjän vaikkapa katselevan web-tv:tä. Ja ehdottomasti kohteliaasti ja asiallisesti ja mieluiten valmiin ratkaisun kanssa, silloin ne jaksaa lukea sen ja ottaa selvää josko se on niin hyvä kuin väitetään, ;) Sitten kun /GNU/Linuxin käyttäjiä on tuplat ja suurempi prosentti kuin tänään lähettää sellaista viestiä niin eiköhän rupea tapahtumaan. :)

56
... ja muutenkin ns. "vanhojen" linux käyttäjien kanssa puhuttaessa kuulee äänen sävystä, että ubuntu on niistä melkein yhtä paha kuin windows tai ei ehkä ihan, mutta pieni tuhahdus yleensä kuuluu kun selviää jakelu... :)

Linux käyttäjillä on valitettavasti ollut ärsyttävä "elitisti-asenne" vaikka kuinka kauan. Selviää helposti menemällä #linux.fi kanavalle kyselemään "aloittelijoiden" ongelmia (no tuolla taitaa ikähaarukka olla teini-iän paikkeilla). Ubuntu saatetaan mieltää myös n00b-distroksi tms. Ehkä myös Ubuntun hyväksyvä kanta suljettuihin ajureihin ja firmwareen saattaa nostattaa inhon puistatuksia monissa (itsekään en kieltämättä asiaa oikein sulata  :P).
Niin, Ubuntuhan on niitänyt mainetta ystävällisillä foorumeillaan ympäri maailman, ikään kuin matkien "Humanity to others"  mistä lie syystä  ::) ja Ubuntua markkinoitiin ehkä senkin voimalla aloittelijoille. Taitaapa Ubuntun foorumeilta löytyä iäkkäämpiä henkilöitä kuin muilta jakeluilta ja se jo rauhoittaa menoa.

Ubuntua en kuitenkaan lukisi niiden jakeluiden joukkoon joka suhtautuu suopeasti suljettuihin ajureihin yms. On muita jotka jo asennettaessa lisää codecit jms. jota Ubuntu ei tee edes tulevan Feistyn kanssa. Jotta Linux leviäisi kansan keskuuteen varteenotettavana vaihtoehtona on sen myös toimittava samaan tarpeeseen kuin Redmondin poikien OS. Valitettavasti silloin täytyy ottaa nämä suljetut jutut, mutta onneksi löytyy jakeluita jotka ei sitä tee.  ;)  ;D

57
... ja muutenkin ns. "vanhojen" linux käyttäjien kanssa puhuttaessa kuulee äänen sävystä, että ubuntu on niistä melkein yhtä paha kuin windows tai ei ehkä ihan, mutta pieni tuhahdus yleensä kuuluu kun selviää jakelu... :)
Niinhän se yleensä on ettei uutta hevillä hyväksytä. Paitsi reilu vuosi sitten Ateenassa  ;D
No niin, ja siitäkin on moni varmaan montaa mieltä.

Kuten aikasemmin totesin on olemassa monta hyvää jakelua mutta se tuputtaminen joskus risoo. Jos jollekin ei se "oma" jakelu tunnu toimivan koneessa niin silloin pitää suositella jotain toista. Kun Windowsista tulee ja jos se niin suosittu Linuxjakelu ei toimikaan niin toteavat jotta "paskahan tämä Linux on" ja kääntyvät takaisin Windowssiin, sellaisille kannattaa markkinoida, tai siis suositella, jotain toista jakelua. Useimmat meistä jotka sen ekan sopivan löytää myös juuttuu siihen ekaan jakeluun kiinni eikä niin hevillä suostu muuhun. Onko se sitten hurmosta.  ::)

58
Tämän scriptin väitetään littävän iso, nrg ja bin/cue http://rob.pectol.com/myscripts/iso-mounter.sh.txt

.ison se ainakin liitti.

Laita se tänne:  ~/.gnome2/nautilus-scripts/

ja tee scripti ajettavaksi. Sen jälkeen voit klikata .isoa oikeanpuoleisella näppäimellä ja valita scriptin. Poisto tapahtuu normaalisti popup ruudun kautta kuten USB tikun kanssa.

59
Ja vielä tuosta Ubuntu Desktop CD:stä, sen pitää olla Dapper versio eli siis 6.06 koska uudemmissa ei ole sitä Levyt-työkalua.

60
Kuullostaa siltä että sinun täytyy hyväksyä  ;) 3D ajurit eli Nvidian omat. Ne löydät Synapticista, luultavasti nvidia-glx, ja sitten muutat sen "nv" xorg.confissa "nvidia" ja käynnistät koneen.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13