Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - petri0

Sivuja: 1 ... 11 12 [13]
241
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: pixma ip4000 ajurit
« : 04.11.06 - klo:14.17 »
En valitettavasti tiedä juuri tätä, oletko kokeillut asentaa ajurit uudelleen niiden pitäisi toimia ainakin linuxprinting.org mukaan http://www.linuxprinting.org/show_printer.cgi?recnum=Canon-PIXMA_iP4000


Käy Canonilla "äänestämässä" ip4000:si http://www.canon-europe.com/Support/Software/Linux/registration.asp?ComponentID=312222&SourcePageID=312228#1

242
Joo, ne on englannin kielisestä wikistä ja mulla aina toimii ja muillakin joille olen sen lenkin antanut.
Itse en ole kerinnyt tutustumaan Ubuntu tutuksi juttuun.

Mitä saat vastaukseksi kun terminaaliin vai onko se pääte kirjoitat fglrxinfo? Jos se vastaa että Mesa niin fglrx ei ole asennettu.

Ja sitten päätteeseen ei kannata kirjoittaa itse näitä komentoja kun seuraa jotain HOWTOa vaan kopioi ja Paste (mikä se on suomeksi, liimaa?) niin vältyt kirjoitusvireheiltä.

Copy - Merkkaat tekstin hiiren vasemmalla näppäimellä
Paste - Painat hiiren scrollwheel kerran (mikähän se sitten on suomeksi  ;D )

243
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: valokuvat talteen?
« : 04.11.06 - klo:14.05 »
No, se ei kuullosta hyvältä jos et pysty kuvia aukaisemaan tai et edes näe niitä? Esim Firefox joka on levyllä mukana voi näyttää kuvat ja onhan siellä Eye of Gnome joka on kuvannäyttäjä vai miksi sitä sanoisi ja on se standardi kun kuvaa näpäyttää kahdesti hiirellä.

Firefoxilla voisit mennä vaikka http://mail.yahoo.com ja laittaa sinne oman sähköposti tilin. Ne kun sallii 1 GB verran tilaa joka tilille.

Nyt kun olet Ubuntun työpöydällä tämän LiveCDn kanssa niin se toimiii kuten Windowskin. Toivottavasti olet käyttänyt Firefoxia ennenkin tai se on kyllä yhtä helppo kuin Internet Explorer.

Jos tarkoitat jotain ohjelmaa joka siirtäisi (kopioisi) kuvat niin se meneekin yli minun kykyjen. Huolestuttaa vain jos et tosiaankaan edes näe kuvatiedostoja. On onneksi olemassa Autopsy joka esimerkiksi pystyy pelastamaan kuvat digikameran muistikortilta jos on sattunut formateeraamaan sen liian aikaisin. Mutta siitä myöhemmin tarpeen vaatiessa.

Kuinka monta kovalevyä sinulla on, niiden koko ja niissä oleva tyhjä tila? Sekä kuinka paljon kuvia sinulla olikaan?

244
Kuinka asensit fglrx?

Minä käytän http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Dapper_Installation_Guide ja Edgy kanssa http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Edgy_Installation_Guide Method 2 tuottaa tuloksen minulle mutta nykyisin pitää imuroida vanhemmat ajurit ati.com sivuilta.

245
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: valokuvat talteen?
« : 04.11.06 - klo:11.38 »
Eikö ntfs-levy avaudu edes Ubuntun LiveCD:llä? Tai jos et ole liittänyt eli mount in english (ei nää suomenkieliset tietokonetermit oikein suju vielä) sitä niin eihän sitä silloin näy.

Jos sinulla on 6.06 versio niin silloin löydät System > Administration > Disks jolla voit liittää ntfs vaikkapa kirjoituspöydälle(?) ja sitä kautta pääset käsiksi ntfs tiedostoihin. Kaikkiin. Linux ei voi kirjoittaa ntfs:lle mutta lukea voi joten et voi ottaa pois mutta voit kopioida.

Jos sinulla on 6.10 versio niin siinäpä ei enää olekaan Disks ohjelmaa vaan silloin mennään terminaaliin ja sitä kautta, mutta kerro ensin kuinka kävi.

246
Pohjoismainen versio Edgy Eft Live CD eli kaikki ohjelmat on suomeksi jo Livenä.

Nämä kielethän ei mahdu yhdelle CD:lle kaikkien muiden ohjelmien kanssa ja tämä sai erään ruotsalaisen herran tekemään oman version joka on ihan sama kuin Canonicalin alkuperäinen paitsi että muut kielet on poistettu ja tillalla on täydelliset pohjoismaiset kielipaketit. No ihan sama se ei ole koska se sisältää muutaman ohjelman lisää nimittäin

irssi, xtightvncviewer, gnome-rdp, xchat-gnome, gftp, mozilla-thunderbird, amsn, banshee, wengophone, vlc, nethack-gnome. gnome-sudoku, gnome-hearts, gnomermind, gtkgo ja paljon muuta.

Voit imuroida ISOn osoitteesta: http://home.danielnylander.se/ubuntu/ubuntu-6.10-nordic-desktop-i386.iso

Alkuperäinen viesti ja jopa kuva http://ubuntu-se.org/forum/viewtopic.php?pid=17581#p17581

Hän toivoo myös että mikäli tämä havaitaan hyväksi sen jakelua jatkettaisiin muiltakin koneilta eli vaikkapa ubuntu-fi.org?

247
Ongelmana taitaa olla se että on sekä SATA ja meidän vanha IDE levy mukana. Tätä on käsitelty englanninkielisellä http://ubuntuforums.org mutta ei ole jäänyt päähän mikä ratkaisu oli.

Kerro ensin vastaus näihin komentoihin terminaalissa:

sudo fdisk -l
cat /boot/grub/menu.lst


niin jatketaan siitä.  ;)

Sivuja: 1 ... 11 12 [13]