Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - petri0

Sivuja: [1] 2 3 ... 13
1
Onko oikea näppäimistö valittuna sekä kieli täydellisesti asennettu. Ainakin minun pitää asentaa erikseen kieli jota käytin asennuksen aikana. Ja toimiiko @-merkki tällä näppäimistöllä toisessa tietokoneessa?

2
Kun koneessa on asennettuna Windows XP Pro ja Ubuntu 8.10, jos haluan siihen lisätä Ubuntu Studio jakelun, asentuuko se GRUBiin lisäyksenä, vai vaatiiko erikoistoimia?

Ubuntu Studiolle tilaa Ubuntu 8.10 levyosiota pienentämällä tai kokonaan oma levy.

Oikeasti se uusi Ubuntu ei asennu "lisäyksenä" vanhaan grubiin vaan asentaa uuden grubin jossa sitten vanhat operatiivisysteemit on mukana.

Uuden grubin voi toki valita asennettavaksi siihen uuteen osioon johon uusikin Ubuntu ja se ei sitten näy vanhassa grubissa. Vanhaan grubiin voi tehdä lisäyksen configfilen avulla joka ohjaa startin sille uudelle grubille. Alla oleva esimerkki edellyttää että Studio (tai joku muu Linux) on asennettu ensimmäisen kovalevyn kolmanteen osioon:

Koodia: [Valitse]
title         Ubuntu Studio
configfile    (hd0,2)/boot/grub/menu.lst

Uuteen grubiin kannattaa tehdä vastaava jotta voi palata takaisin vanhaan grubiin.

Pienenä vinkkinä: Ubuntu Jaunty toimii jo hyvin Alpha6 versiona :)

3
...

Onko Ubuntu Serverin asentamisessa jotain etuja FreeNASiin verrattuna?

Hannu

Saattaa siitä olla, smallnetbuilder.com on kokeillut FreeNASia Intelin Atomprosessorin kera ja sitten myöhemmin Ubuntun serveriä. Ubuntun serverin kanssa on kirjoitusnopeus kaksinkertainen FreeNASiin verrattuna tosin lukunopeus on vain 15% parempi. Jutun löytää täältä: http://www.smallnetbuilder.com/content/view/30573/77/1/6/

Mitä sitten virran kulutukseen tullee niin jos jonkun NAS laitteen hinta on vaikkapa 200€ ja se vie 150W vähemmän sähköä kuin helläksi viritetty vanha PC ja laite on joka tunti vuoden ajan (8760h) päällä ja kWh maksaa 10 snt(?) niin kestää n 18 kk ennenkuin se NAS laite alkaa tuottaan säästöä (pienin varauksin noihin sentteihin tuossa kWh hinnassa). Ei pidä unohtaa että pitää olla se vanha kone jo omistuksessa sekä kunnossa. Onhan senkin valmistukseen mennyt energiaa joten eiköhän se kannata käyttää lähes loppuun. Eli minä kokeilen ensin Ubuntun serveriä :)

4
Laitealue / Vs: Ubuntu ystävällinen tulostin
« : 26.02.09 - klo:22.46 »
Myös tästä sivusta voi olla apua: Ubuntu Hardware Compatibility List


5
Tällä ohjelmalla voi säädellä kuinka paljon joku käyttäjä voi käyttää tietokonetta eli voi hieman helpottaa vanhempien huolia lasten koneen ääressä istumisesta.

deb paketti löytyy https://launchpad.net/timekpr ja kielenkääntäjät voisivat kurkistaa mielellään kurkistaa sinne jotta lapset saisivat ohjelman varoitukset ja huomautukset suomeksi.




[ylläpito on poistanut liitteen]

6
Gparted pystyy ilmeisesti poistamaan boot merkinnän mutta en kokeillut kun minulla on yksi vain.  ::)

Ja Gparted ehkä voi osioida levyn ennen Ubuntu asennusta kun kokeilet Ubuntun live CD:llä

7
Vähän kummastuttaa kun koneessasi on kolme aloitusosiota eli tähdellä merkityt. En ole varma mutta niitä pitäisi olla vain yksi.

Mikäli tämä on se viimeisin versio niin kokeile muuttaa tämä osa menu.lst
Lainaus
# This entry automatically added by the Debian installer for a non-linux OS
# on /dev/sdc1
title      Microsoft Windows XP Professional
root      (hd2,0)
savedefault
makeactive
map      (hd0) (hd2)
map      (hd2) (hd0)
chainloader   +1
tämän näköiseksi
Lainaus
# This entry automatically added by the Debian installer for a non-linux OS
# on /dev/sdc1
title      Microsoft Windows XP Professional
root      (hd2,0)
savedefault
makeactive
map      (hd0) (hd1)
map      (hd1) (hd0)
chainloader   +1
tai sitten
Lainaus
map      (hd0) (hd3)
map      (hd3) (hd0)
Minulla tämä meni hakemiseksi joten en suoraa vastausta voi antaa mutta kokeile eri luvuilla Windows osion mappaukseen. Syynä tähän on biosin oma järjestys sekä luultavasti turhan monta bootti osiota. Jälkimmäinen lienee sitten se alkuperäinen syy miksi kone ei käynnisty biosia säätämättä.

8
Asentaisin Ubuntun uudestaan eihän se ota kuin vajaan puolituntia. Tässä vaiheessa on muutettu kovalevyjen järjestystä biosissa ja minä en pysynyt enää kärryillä. Annat olla siinä järjestyksessä jossa Windows käynnistyy ja Ubuntun asennuksen valintojen loppuvaiheessa tarkistat että Grub asennetaan myös.

Sitten jos ei toimi niin palaa takaisin ja liitä sudo fdisk -lu ja se uusi menu.lst sekä kerro myös mille kovalevylle XP on asennettu.

9
Ei ole trolli. Nuori käyttäjä ja kone ei oikein suostu yhteistyöhön.
Auta miestä mäessä äläkä irvaile.

Irvaile?

Sinun panema trolli.

10
No onpas itsepäinen ... öh ... tämä tuleva käyttäjä ... tämä "oneworld"

 ... trolli mikä trolli  ;D

11
Sain toimimaan.
Beedy saabbaalle tiedoksi että olen käyttänyt ubuntua 6.06 versiosta asti.

Kuinka sait sen toimimaan?

12
Vaikuttaa siltä että jostain syystä MBR ei saanut Grubista merkintää ekalle kovalevylle (sda0) vaan levylle jonne Ubuntu asennettiin, asensitko Alternate CD:llä?

Tee näin:

- muuta buuttijärjetys alkuperäiseen, siitä windows on ainakin ennen tykännyt

- noudata wikin ohjeita yllä olevassa linkissä mutta käytä oman koneen vastausta komentoon (komento paksuna)
Lainaus
grub> find /boot/grub/stage1
   (hd0,1)
   (hd0,3)

minkä pitäisi näyttää tältä sinun koneessasi lähettämäsi sudo fdisk -l perusteella
Lainaus
grub> find /boot/grub/stage1
   (hd1,4)

- jatka wikin ohjetta ja asenna Grub ansimmäiseen kovalevyyn eli
Lainaus
grub> setup (hd0)
 Checking if "/boot/grub/stage1" exists... yes
 Checking if "/boot/grub/stage2" exists... yes
 Checking if "/boot/grub/e2fs_stage1_5" exists... yes
 Running "embed /boot/grub/e2fs_stage1_5 (hd0)"...  15 sectors are embedded.
succeeded
 Running "install /boot/grub/stage1 d (hd0) (hd0)1+15 p (hd1,4)/boot/grub/stage
2 /boot/grub/menu.lst"... succeeded
Done.

koska BIOS määrää sen ekan kovalevyn (tai muun) josta konetta lähdetään käynnistämään niin se on sinunkin tapauksessa setup (hd0)


EDIT: Varmuuden vuoksi englanniksi eli poukama josta ylläoleva tulee: http://users.bigpond.net.au/hermanzone/p15.htm#Re-install_Grub_with_Live_CD

13
Multimedia ja grafiikka / Vs: Vaihtoehtoja k9copylle
« : 02.01.09 - klo:18.48 »
Joskus ohjelmista joutuu maksamaan. DVDFab on kutistanut levyn kuin levyn tähän mennessä. Toimii winen avulla. http://www.dvdfab.com

14
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Muistitikku Ubuntu??
« : 02.01.09 - klo:18.07 »
...

Lainaus käyttäjältä: petteriIII
Miksei asentaisi USB-tikulle Ubuntua ihan normaalisti eikä sotkea hommaan mitään eksoottista ? Tosin se toimii hyvin vasta 8GB:n tikulla, mutta nehän on tosi halpoja.
Jospa haluaa tikun, josta voi asentaa kätevästi Ubuntun kovalevylle? Ja live-USB-tikullekin saa talletettua muutokset, asetukset ja omat tiedostot. Lisäksi USB-tikun tekeminen (Ubuntulla) on erittäin nopeaa, kestää vähän yli 2 minuuttia, eikä millään lailla eksoottista - toimii kuin junan vessa. Lisäksi live-USB-asennus mahtuu pienempään tilaan kuin normaali asennus.

Lisäksi live-USB ei käytä swappia, halvimmat USB tikut kun kestää vain n 100 000 kirjoitusta(?) sekä toisekseen ehkä vahvimpana syynä se että live konfiguroi itsensä aina sen tietokoneen mukaan missä se käynnistetään. Useimmiten sellaista tikkua kun käytetään vähän missä sattuu koneessa eli ei kodin koneissa.

Itsellä oli tuskaa saada Ubuntun oma (8.10) tikuntekijä toimimaan ja syynä oli että tikussani oli aikaisemmin ollut Ubuntu "oikein" asennettuna ja usb-creator ei poistanut tikusta MBR:ää (tai jotain sellaista...) https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/usb-creator/+bug/285713

Storck: minun koneissa pitää aktiivisesti valita boot menu jotta saan live-tikun käyntiin, töissä Dellin  koneessa live-tikku toimii ja se pysähtyy kuin seinään jos on unohtanut jonkun muun USB tikun kiinni johonkin porttiin ...ja pomohan se sillä kertaa koneen käynnisti  ::)

15
No enpä tietenkään sitä paljastanut mitkä protokollat ja kovalevyt on kyseessä.

NFS on käytössä, SATA kiintolevyt molemmissa koneissa jumpperi poistettuna eli se nopeampi 3Gb/s pitäisi olla voimassa ja ext3.

Ehkäpä ne tiedostot sitten on fragmentoituneet kun niitä on pikkuhiljaa lisätty ja joitakin poistettu ajan mittaan.

16
Miten on onko mahdollista? En ole Googlella tai muitten forumien hauilla löytänyt vastausta.

Koko Ubuntun asennus kyllä löytyy mutta minä haluan yhden kovalevyn toimivan "normaalina" (swap, root ja home osiot) ja sitten niiden kahden muun säilyttävän kaiken mitä pitää säilyttää ja jakaa se NFS:n avulla muille koneille eli siis eräänlainen kotiserveri. Backup tietenkin sitten erikseen, tahtoo vyön ja henkselit.

17
Eli mun verkon nopeus pitäisi olla (teoriassa) 10x nopeampaa kuin 100 Megan maksiminopeus eli 125MB/s.

Jos nyt vaikka antaisi 20% pois kaikenlaisiin häviöihin niin silti pitäisi nopeuden olla 4x se mitä minä sain. Että se on 2x nopeampi kuin 100 Megan ei yhtäkkiä lohduta.

Eli minun lähiverkko on jostain syystä hidas kun kaikki varustus kuitenkin pitäisi olla ok.

No olkoon sitten.

18
No kaikkihan on suhteellista...  ;D

Mikä on sitten tämä 1Gb verkon maksiminopeus? Teoreettinenkin kelpaa, minulla on aina vaikeaa pysyä näiden bitsien ja Byten perässä eli en ymmärrä.

19
On Gigabit switch (Linksys WRVS4400N) jaag Gb verkkokortit ja cat6 kaapelit. Sitten Ubuntu näyttää n.26 MiB/s nopeutta. Siirrettävänä 450GB ja aikaa menee n. 5 tuntia ennustuksen mukaan niin eikö se silloin ole hidas?


20
... Olisi toki mielenkiintoista tietää, miksi tuollainen osio on levylle tullut ylipäätään.

Eikö se ole se Vista joka siellä majailee kunnes se kutsutaan palauttamaan kone peruskuntoon?
Vastaan itselleni... jos se "palautus-osio" olisi siellä niin se merkittäisiin W95 FAT (LBA) eikä Tuntematon Sinulla ei ole yhtään HPFS/NTFS osiota eli Vistaa ei taida koneella enää olla. Kopioi kaikki tarpeellinen koneelta ja palauta Vista mikäli sen haluat. Sen jälkeen uusiksi Ubuntua asentamaan. Tässä vaiheessa kannattaa jo asentaa Intrepid Ibex, se on jo riittävän vakaa ja tuntuu olevan parempi.

Sivuja: [1] 2 3 ... 13