Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Arello

Sivuja: 1 ... 9 10 [11]
201
Päivityksen voisi näköjään tehdäkin tästä asennustikulta. Jos kuitenkin päättäisi osioida ja tehdä Studiolle oman osion, menee tämä hieman monimutkaiseksi.
Silloin valitse osiointi kohdassa että osioit itse (jokin muu vaihtoehto) ja varot että et koske windows osioon. Valitset osion ext4 muuta osiota laita liitos kohtaan / . Muista laitaa raksi kohtaan alusta tuolle ext4 katso ennen kuin hyväksyt että näet siellä myös ntfs osioin jossa windows on ja varmista ettei sen osion kohdalla ole ruksia kohdassa alusta. Näiden kahden osion lisäksi siellä pitäisi olla osio swap. Jos kyseessä on ssd- kovalevy sitä ei ole. Jos on jätä se niin kuin se siellä onkin. Jos olet epävarma ja pidät riskejä liian suurina niin älä silloin tee......
Tavallaan pääsin nyt jyvälle tuosta mitä Daneli aiemmin sanoi, mutta tuo ehdotus toimisi siinä tapauksessa, jos hävittäisi vanhan Ubuntun ja laittaisi tuon Studio-betan tilalle. Jos taas haluaisi asentaa betan rinnalle kokeiltavaksi, niin en kyllä tiedä miten.

Toki voisin tältä asennustikulta käyttää tätä ja katsoa, olisiko tämä beta päivittämisen arvoinen. Tikulta se tuskin pyörii kuitenkaan kaikella potentiaalillaan, mutta katsotaan...

202
Versiosta 10.04 olen päivittänyt jo versioon 11.10 ilman, että on tarvinnut varmuuskopioita tms. tehdä. Päivitysten hallinnan kautta tuo on sujunut kätevästi ja edellisissä versioissakin tehdyt asetukset säilyvät ainakin suurimmalta osin. Päivitysten hallintaan uusi LTS tulee käsittääkseni kuitenkin melko myöhään, joten mietin onko betaan mahdollista jotenkin päivittää ja antaa sen päivittyä sitten viralliseen jne.

Studioon ei päivitysten hallinnan kautta pysty vissiinkään päivittää. Mietin, josko vaikka asentaisin Ubuntu Studio 12.04 betan nykyisen Ubuntuni rinnalle. Tällöin voisi kokeilla pikimmiten noita uusimman kernelin ja Studion ominaisuuksia, mutta samalla pitää rinnalla vakaan käyttöjärjestelmän, joka päivittyisi aikanaan. Lopulta kai sitten olisi käytössä 12.04 tavallinen ja studio. Molemmat kai pystyvät (oletettavasti?) käyttämään toistensa tiedostoja, kun kerran nyt pystyn käyttämään Windows seiskankin tiedostoja Ubuntussa (11.10).

203
Laitealue / Vs: Fast Track Pro ei toimi kunnolla
« : 08.04.12 - klo:22.16 »
Siis mitä tarkoitat, että "ääni ei tule"? ulos vai sisään koneesta?
Voiko ääni tulla sisäänkin koneesta? Siinä missä ääni olisi normaalisti kuulokkeistani kuulunut, tällä kertaa se ei siis kuulunut.

Tässä on joka tapauksessa komennon tuloste.
Lainaus
0 [Intel          ]: HDA-Intel - HDA Intel
                      HDA Intel at 0x58200000 irq 45
 1 [Pro            ]: USB-Audio - FastTrack Pro
                      M-Audio FastTrack Pro at usb-0000:00:1d.0-1, full speed
Niin tai näin, Audacityssäkään ei onnista. Ehkä kannattaisi tosiaan päivittää 12.04 versioon. Pitäisiköhän odottaa viralliseen julkaisuun vai onko betaan päivittämisessä kuinka paljon säätöä ja riskejä vakauden suhteen? Eipä sillä nyt varmaan kiire kuitenkaan.

204
Laitealue / Vs: Fast Track Pro ei toimi kunnolla
« : 08.04.12 - klo:19.12 »
JACKin asetuksissa ei muutoksia. Kaikki tarvittava on näkyvissä ja pitäisi olla ok: Connections-näkymä niin kuin pitääkin, äänikortissa ääni kuuluu, kuten tietokoneessakin ilman JACKia. Mikään ei nähdäkseni ole muuttunut siitä asti, kun sain toimimaan. Ääni ei vain enää tule. En ymmärrä.

EDIT: Nyt tilanne palautui alkupisteeseen. Ääni tulee, mutta sisääntulon JACK ottaa asetuksesta riippumatta tietokoneen mikistä. Enkä taaskaan ymmärrä.

...Nyt koitin taas tehdä uudelleen asetuksia, mutta tuloksena tuli vain virheilmoitusten tulitus, että JACK oli pakko sammuttaa kokonaan. Ei tästä tule yhtään mitään.

205
Laitealue / Vs: Fast Track Pro ei toimi kunnolla
« : 08.04.12 - klo:12.45 »
Samat asetukset edelleen, mutta äänen ulostulo olikin nyt seuraavalla kerralla kadonnut. Kokeilemallakaan muita vaihtoehtoja en saa ääntä mistään JACKissa kuulumaan. On kyllä nyt luottamus koetuksella tähänkin, kun ei asetukset voi toimia edes seuraavaan päivään...

Sisään- ja ulostulossa signaalit siis toimivat kyllä. Ääntä ei vaan kuulu mistään.

206
Laitealue / Vs: Fast Track Pro ei toimi kunnolla
« : 06.04.12 - klo:13.11 »
Nyt sain äänen kuulumaan. Olin siinä uskossa, että JACK-asetukset olivat oikeassa, mutta eipä näemmä olleet. Muistaakseni sain ennen äänen kuulumaan sisääntuloasetuksella hw:1,1 (USB Audio #1), mutta nyt homma lähti toimimaan valitsemalla toisen vaihtoehdon hw:1 (Fast Track Pro). (Ulostulon otan tietokoneen äänikortista. Joskus aiemmin FTP:n käyttäminen sekä sisään- että ulostulona pahensi vain asioita.) Piti myös vähän seikkailla JACKin kanssa ennen kuin alkoi juttu hahmottumaan. Latasin joskus joidenkin ohjeiden mukaan jonkin PulseAudio liitännäisen, mutta en itseasiassa tiedä, mitä se tekee ja se vähän monimutkaisti Connections näkymää.

Joka tapauksessa taisin saada systeemit toimimaan vaikka vähän vaikea sitä on vielä uskoa, kun olen jo kolmisen kuukautta näiden kanssa sorkkinut. Ehkä tästä viisastuneena voisi soveltaa ratkaisuja Audacityynkin ja saada sekin toimimaan. Nyt kuitenkin aion tehdä jotain miksauksia Ardourilla. Masteroinnissa olen Audacityssä vielä valovuosia edellä, mutta Artun plugareihin syventyminen onkin varmaan sitten seuraava opeteltava alue.

Katsotaan nyt vielä jonkin aikaa, josko ongelmat olisi viimein ratkaistu...

207
Laitealue / Vs: Fast Track Pro ei toimi kunnolla
« : 04.04.12 - klo:12.04 »
Vielä en varmaan tee kernelipäivitystä, kun softistakaan ei meinaa ottaa tolkkua. Audacityssä mainitsemani virheilmoitus latensseista estää minua ylipäätään äänittämästä, mikä on aika outoa, koska aiemmin tuota ei ole tapahtunut. Artun sain juuri toimimaan, mutta Jaska temppuilee: Se ottaa sisääntulon tietokoneen mikistä vaikka olen asettanut FTP:n siihen. Sama tulos muillakin sisääntuloasetuksilla.

Jos Ardour toimisi optimaalisesti saisin varmaan selkeämmin selville, onko vika oikeasti laitteissa ja onko tarvetta kernelin päivitykselle. En nyt kovin syvälle aio tässä uppoutua, kun tuo LTS-päivityskin on tulossa ja sitten varmaa tarvitsee taas joka tapauksessa katsoa järjestelyjä uusiksi.

Sitä mietin, että kun sain Artun käynnistymään vasta sen jälkeen, kun olin ladannut sen kotisivulta; Olisiko Jaskalla sama vika? Sitä en tosin ole asentanutkaan uudelleen edellisten julkaisupäivitysten jälkeen.

EDIT: Uusin versio JACKista näemmä on. Ardourissa menee kuitenkin pelleilyksi. "Enable recording" toimintoa ränkläämällä ääntä välillä tulee tietokoneen mikistä tai sitä ei tule ollenkaan. FTP:stä ei jälkeäkään...

208
höh...usb A-B kaapeli muka sökö. Ompa nyky kaapelit heikkolaatusia ?

ostin uuen kaapelin 5 mk:lla ja rupes toimiin.  ;D

T: Frank Zappa  8)
Maksoit siis kaapelista 84 senttiä?
Ehkä se inflaation kanssa tekeekin jo sen täydet 5 eukkoa...

209
Laitealue / Vs: Fast Track Pro ei toimi kunnolla
« : 31.03.12 - klo:22.47 »
Päivitin nyt käyttikseni 11.10 Oneiric Ocelottiin eikä tarvinnut edes perusteellista uudelleenasennusta tehdä. Siinä on nyt 3.0.0-17-generic kerneli. Aluksi FTP näytti tekevän samoja temppuja kuin aiemminkin, mutta käynnistin laitteen uudelleen ja sitten se äänitti normaalisti. Sitten koitin äänittää toista trackia päälle, mutta Audacity herjasikin:
Lainaus käyttäjältä: Don Quote
Latency Correction setting has caused the recorded audio to be hidden before zero.
Audacity has brought it back to start at zero.
You may have to use the Time Shift Tool (<---> or F5) to drag the track to the right place.
Olen muistaakseni hoitanut nuo latenssiasetukset kuntoon, mutta ehkä niihin täytyy vielä palata. En ole myöskään muilla ohjelmilla, kuten Ardourilla koittanut. Olisi silti kiva saada Audacity toimimaan, kun sillä olen tottunut miksaamaan enkä melkein osaakaan masteroida millään muulla softalla. Joka tapauksessa pitää vielä testailla kuitenkin lisää.
Yks vaihtoehto on päivittää siihen 3.1.4-kerneli tuolta kanonicalin repoista: http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.1.4-oneiric/
Mites hoituisi tuohon 3.1.4 kerneliin päivittäminen? En osaa siis rakennella mitään ytimiä itse saati koodailla ja sitä rataa. Voisihan vielä toki tuohon LTS-päivitykseen odottaa.

210
Laitealue / Vs: Fast Track Pro ei toimi kunnolla
« : 27.03.12 - klo:16.09 »
Ytimeni näyttäisi tällä hetkellä olevan jokin 2.6.32-40-generic. Pitäisikö siis jotenkin päivittää tuohon 3.1.5 ytimeen, ja jos niin miten?

211
Mutta mites, jos haluaa alustaa vain osittain? Minulla on koneella just in case myös Windows 7 vaikka harvoin käytänkin, mutta joskus on tarvetta.

212
Oliko niin, että jos esimerkiksi asentaa USB-tikulla jonkin Ubuntun, niin siinä prosessissa voi ylikirjoittaa vanhan Ubuntun? Vai pitääkö/kannattaako vanha käyttis ensin poistaa?

213
Mikä olisi paras tapa siirtyä 10.04 LTS Ubuntu netbook remixistä 12.04 LTS Ubuntu Studioon? Tai onko se edes (vielä?) lähtökohtaisestikaan suositeltavaa? Minulla on tälläkin hetkellä jotain Ubuntu Studio lisäkkeitä, mutta jostain luin että suositeltavinta olisi suoraan asentaa Ubuntu Studio. Eikö siinä tapauksessa jonkinlainen pelkkä päivittäminen riitä, kun jo valmiiksi on Ubuntu? Jos taas 12.04 Studioversiot jne. ilmestynevät myöhemmin, olisiko siinä tapauksessa parasta ensin päivittää versioon 11.10 ja siitä sitten myöhemmin... johonkin muuhun?

Paljon kysymyksiä, toivottavasti löytyisi edes johonkin vastauksia.

214
Laitealue / Vs: Fast Track Pro ei toimi kunnolla
« : 23.03.12 - klo:18.40 »
Mites, kannattaisiko odottaa seuraavan LTS:n ilmestymistä?

215
Laitealue / Fast Track Pro ei toimi kunnolla
« : 23.03.12 - klo:17.46 »
Elikkäs en saa Fast Track Pro äänikorttia kunnolla toimimaan Linuxilla. ALSA tunnistaa laitteen, mutta siitä huolimatta se käyttäytyy randomisti (välillä volat on pilvissä, kohinaa tulee soittaessa/soittamatta jne.). M-Audiolla ei ole Linux-ajureita. Jotkut ovat käsittääkseni saaneet ilmankin niitä toimimaan. Auttaisiko jokin päivitetympi Ubuntu ongelmaan?

Minulla on Ubuntu 10.04 netbook remix (Ubuntu studio lisäkkeillä varustettu) käyttis miniläppärillä Acer AspireOne D255E. Kunhan mono ja stereokin edes toimisivat niin pitäisi miniläppärin sellaiseen äänittämiseen riittää.

Audacitylla, Jaskalla ja kumppaneilla olen jo aikani pelleillyt ja ideat alkavat olla lopussa, kun jopa koneeni Windows pistää (ajureidenkin kanssa) jotain naksahteluja välillä, mitä ei saa pois. Apu olisi tarpeen, etten joutuisi musaharrastustani tällaisten takaiskujen takia lopettamaan.

Sivuja: 1 ... 9 10 [11]