Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Leko

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 9
41
Yleistä keskustelua / Vs: logo taikka tarra
« : 29.01.18 - klo:15.45 »
Tuo Ubuntun rinkula ja kolme täplää vois olla sitä jotakin, Ubuntusta. Linuxista yleensä en löytänyt mitään. Muuta mitä oli, oli jotenkin amatöörimäistä. Katsoinko huonosti.

Uudistan ehdotukseni; visualistit töihin, ja asian hengessä tunnus ilmoille.

42
Yleistä keskustelua / logo taikka tarra
« : 29.01.18 - klo:13.18 »
Jotenkin sielussa särähtää, kun vaikka telkkarissa näkee jonkun läppärin kannen takapuolella puoliksi syödyn omenan kuvan.

Minulle tuli joskus Ubuntun tarroja paketissa. Ne olivat tylsän näköisiä ja pysyivät huonosti pinnassa kiinni. Innostuisiko vaikka joku touhuamaan  tällaisia. Ehkä Linux olisi aiheena jotenkin parempi kuin Ubuntu.

Vai joko niitä on? Ja jos, niin mistä sais?

43
Kiitos!

44
Laitealue / Tulostaminen paperin molemmille puolille
« : 23.01.18 - klo:22.09 »
Joskus kaipaa mahdollisuutta tulostaa erikseen parittomat ja parilliset sivut. Näin silloin, kun tyhmällä tulostimella tekee mieli tulostaa paperin molemmille puolille. Cupsia kokeillessani olin huomaavinani, että jos luettelen sivut esim. 1,3,5... niin viimeiset luvut eivät saisi mennä yli sen, mitä tulostettavassa on oikeesti sivulukua, ja muutenkin se näin tehtynä kuulostaa vähän alkeelliselta.

Olisko vihjettä tai havaintoa.

45
hmm, mistähän tuo ilmoitus mahtaa johtua:
./flash_tool: error while loading shared libraries: libpng12.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

46
Sama ongelma täällä. Mutta ratkaisuyritykseen masiina vastasi näin:
//
Pakettia adobe-flashplugin ei ole saatavilla, mutta toinen paketti viittaa siihen.
Tämä voi tarkoittaa paketin puuttuvan, olevan vanhentunut tai
saatavilla vain jostain muusta lähteestä

E: Paketille ”adobe-flashplugin” ei löydy ehdotettavia asennettavia versioita
//

Tekis kyllä mieli ylen ohjelmia kuunnella..

47
Laitealue / Tulostimen asennus, jotenkin ratkaistu
« : 12.05.17 - klo:18.25 »
Tulostin Brother HL-4140CN. Ubuntuissani siihen ei ole ajuria. Laiskana miehenä ajelin sitä HL-4040CN ajurilla aika pitkään, muutamia vuosia. Mutta sitten tuli eteen vähän  mutkikkaampi .pdf ja ajurin etsintä ja vaihto. Löytyihän se ja ohjeet, jotka suosittelivat aivan ensimmäiseksi poistettavaksi kaikki entiset Brotherin tulostimet. Hyvä kai olikin näin.

Tulostin on pienessä kotiverkossa. Ensimmäinen läppäri lähti heti tulostelemaan printterin osoitteella
lpd://BRN001BA999BFB0/BINARY_P1

Täsmälleen samoilla asetuksilla toisen cups tiesi kertoa, että ei löydy printteriä. Kahtena päivänä raavin päätäni, kunnes jostakin löysin
dnssd://Brother%20HL-4140CN%20series._pdl-datastream._tcp.local/
ja sekin nyt tällä toimii.

Ongelma on ohi, mutta ihmetys jäi. Joku tulostin lähtee tulille heittämällä ja joku taas teettää töitä piisalle asti. Vielä pitää kaksi konetta virittää, mutta että mistä valoa mielen pimeyteen.

49
Viesti kuuluu:
//EOP Administrator EOP.administrator@du.ae verkkotunnuksen dueitc.onmicrosoft.com  kautta
   
11.22 (4 tuntia sitten)
   
-> taisto
du Corporate System  has discovered  File that is matching one or more of our anti-virus filtering rules and the file has been removed accordingly.

If you have concerns related to the above or require further clarification and / or technical support, please contact the IT Service Desk.

Thank you for your cooperation.

IT Service Desk
Tel: +971 (4) 360 20 20
http://itsd.du.ae//

Miten tuohon tulisi suhtautua vai ollenkaanko. Aktiivisuuteni verkossa on ollut vähäistä eläkeläisen surfailua omilla *buntuilla ja joskus Andoidilla. Lisäksi minulla on nykyään hoidossani kaksi nettiosoitetta, toinen Louhen serverillä ja toinen enemmän omani Zonelta vuokratussa Ubuntu-lokerossa.


50
Sen verran olen päässyt eteenpäin, että merkitsin asian ratkaistuksi. Kiitos avustanne!

51
Puhut asiaa, kuten aina.
Joskus kokeilinkin jotenkin vähän tuota, että linkitän Suomesta omien masiinoitteni kautta eteenpäin. Into tyssäsi siihen ajatukseen, että jos Suomessa on vehkeet vaikka vain pari kuukautta yksistään auki, niin..

Tuo html5 olisikin ratkaisu koko asiaan. Nyt juuri äsken yle on aloittanut sen käytön. Mutta nämä meidän kaupalliset lähettelevät vain flashilla. Toki olen  huomannut Chromen ominaisuudet.

Onhan tässä näitä näkökohtia. Tuota ulkomaille jaettavan aineiston rajoitusta olen kiertänyt Elisaviihteen varastoinnin avulla. Ja aika kyllä kuluu, jos ei muuten niin paikallisen kaikenlaisen tarjonnan avulla. Jatkan asian tutkailua, aikaa piisaa, näin 76 v. uteliaana. Sinä annoit taas uutta mietittävää..

52
Työpöytä nyt on sesama mikä se on. Vajavaisuus liittyi Raspin kykyyn toistaa joitakin videoita. Youtube tuli hyvin, joku mtv3:n ei lähtenyt ollenkaan.. ai niin nyt muistin, flashin korviketta en saanut asennettua, mikä moon se nyt sitt onkin.
Ajatus oli ympätä se näyttämään suomalaisia telkkuohjelmia ulkomailla.

Täytyy vilkaista tuota antamaasi matelinkkiä.

53
Tuli hommattua tollanen Rapsberry Pi. Sille saattaisi olla käyttöäkin uteliaisuuden lisäksi. Sen oma käyttis toimii, mutta se on niin paljon karsittu Debian, että kaipaisin laajempaa. Asensin jonkun *buntun toiselle minikorpulle. Sillä voin käynnistää kyllä läppärin minkä tahansa, mutta ei sitä Raspia.

Selasin nettiäkin, ohjettakin oli. Kävi ilmi, että se rasia ei ymmärrä grubia, vaan tahtoo jonkun omansa.  Onko joku löytänyt jostakin sen verran selkeän ohjeen, että minäkin vanha löyhäpäinen osaisin yrittää.

54
Yleistä keskustelua / Vs: Raspberry Pi 3 ongelma
« : 26.09.16 - klo:14.42 »
//Mistä näen olenko millä oikeuksilla kirjautunut?//

Kun en huomannut tuohon kysymykseen vastausta annetun, niin lisään, että komentoriville
Koodia: [Valitse]
whoami

55
Uusin tuossa koneita ja käyttis nyt U16. Ohjelmia asentaessani sain tiedon, että firestarteria ei enää ole. Mitä tilalle?

Rivikomentoja ei enää (75v) jaksaisi etsiä, laiskuus vissiin jo vaivaa.   

56
Mutku
Koodia: [Valitse]
root@c112-:/dev# vzquota stat 999
bash: vzquota: command not found
root@c112-:/dev# vzctl stop 999
bash: vzctl: command not found
root@c112-:/dev#

Siellä serverissä on Ubuntu12.

57
Tuli eteen mulle uusi tilanne. Vaikka levyllä on tilaa, mitään ei mahdu. Sen verran sain vihjettä, että komennolla df -i ,  > eli että inoden arvo on ylittynyt.


Koodia: [Valitse]
root@c112-:/dev# df -i
Filesystem     Inodes  IUsed IFree IUse% Mounted on
/dev/vzfs      200000 200000     0  100% /
none            32768    106 32662    1% /run
none            32768      2 32766    1% /run/lock
none            32768      1 32767    1% /run/shm
root@c112-:/dev#


Mitäpä tehdä?

58
Yleistä keskustelua / Vs: Kevyt mutta toimiva selain?
« : 23.02.16 - klo:19.22 »
kokeilin vivaldia minäkin. En saanut ainakaan ylen ääntä kuulumaan..

59
Laitealue / Vs: Kaksi näyttöä [Ratkaistu]
« : 23.02.16 - klo:11.44 »
Kiitos nm!
Nyt jopa emäntäkin osaa.

60
Tämä nyt ei paljon lohduta, kerron silti.
Kytkin oman tulostimeni, joka ei ole HP, kaapelilla reitittimeen. Tulostimesta löytyi toiminto, jolla sen sai printtaamaan paperille mm. sille annetun IP:n. Sen jälkeen oli helppo wifiin liitetyillä koneilla saada  yhteys cupsilla.


Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 9