Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Leko

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13
41
Vielä vanhempaan koneeseen kokeilin joskus tuota
http://www.damnsmalllinux.org/download.html

Kyllä sekin toimi, tavallaan.

42
Editori, tottakai. Kai se on niinkin, että siihen helposti tottuu, mikä on sattunut vastaan tulemaan. Itse aloitin emacsilla joskus kauan sitten silloin, kun Slackware ja 386 koneet olivat muotia. Nyt kun pää on vanhentunut ja asiat yksinkertaistuneet ja pitkälti unohtuneet, geditillä vain.

Todella jyrkästi toivon, ettei kukaan joutuisi vin kanssa tuhertamaan.

43
Minä olen kirjoittanut selaimeen, että localhost:631 ja räplännyt sieltä.

44
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 20.4 ja verkon valinta
« : 17.10.20 - klo:14.15 »
No siellähän se!
Enpä hoksannut tuolta katsoa. Se on sitä kun yksin tuhertaa, eikä ole tarpeeksi uteliaisuutta tutustua mahdollisuuksiin.

Kiitos!

45
U 18:ssa oli polku verkko > muut sijainnit > yhdistä palvelimeen: Anna palvelimen osoite. Tätä käyttäen sain talteen käyttämäni verkkojen osoitteet, ja homma toimi tutusti ja notkeasti.

Nyt 20- versiossa tätä mahdollisuutta ei näy olevan. Esim FileZilla ei oikein minua miellytä. Mitäpä tehdä että löytyisi, tai mitä tilalle. Olisiko ehdotuksia.

46
Kokeilin kolmessa raspissa. Kahdessa toimii, yhdessä ei. Voi olla vaikka joku kontakti/rautahäiriö.

Silti en suosittele KonstaKANGin käyttöönottoa. Tuon Androidin Asetusvalikko on suppea, enkä löytänyt sieltä kaikkea tarpeellista. Playkaupan kautta en saanut asennettua ohjelmia ja apseja.

Muuten kului aika mukavasti asiaa tutkiessa.

47
Yritin asentaa Androidin Raspiin tuon ohjeen
https://www.youtube.com/watch?v=rV6QIR0vyA4
mukaan. Sain installoitua
lineage-16.0-20190627-UNOFFICIAL-KonstaKANG-rpi3
fileen sirulle mielestäni ohjeen mukaan ja onnistuneesti. Mutta ei kuitenkaan. Kun sen sirun tökkää raspiin ja käynnistää, niin ruudussa välähtää vain hetken se värikäs neliö ja sen jälkeen on taas pimeää, eikä mitään tapahdu.

Onko joku sattunut jotenkin onnistumaan mokomassa leikissä joko tuolla ohjeella, tai jotenkin muuten. Asia ei tietenkään ole tärkeä, mutku rupes kiinnostamaan.

48
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kuinka saada paketti auki
« : 04.06.20 - klo:17.17 »
Kun systeemi ei ainakaan sitä .iso :ksi tunnistanut ja kun sen fileen nimen lopussa seisoo, että .zip . Siinä minä vain haahuilen.

Kerro toki lisää, kun kerran tiedät.

49
Ubuntu tietokoneissa / Kuinka saada paketti auki
« : 04.06.20 - klo:15.07 »
Paketissa pitäisi olla Raspiin asennettava käyttis, mutta paketin solmut ovat tiukassa ja minulla järki jäässä ja sormet kankeat. Tuollaisen ilmoituksen sain Ubuntussani:

//taisto@lenovo:~/Lataukset/android$ unzip -j lineage-14.1-20180817-UNOFFICIAL-KonstaKANG-rpi3
Archive:  lineage-14.1-20180817-UNOFFICIAL-KonstaKANG-rpi3.zip
  End-of-central-directory signature not found.  Either this file is not
  a zipfile, or it constitutes one disk of a multi-part archive.  In the
  latter case the central directory and zipfile comment will be found on
  the last disk(s) of this archive.
unzip:  cannot find zipfile directory in one of lineage-14.1-20180817-UNOFFICIAL-KonstaKANG-rpi3 or
        lineage-14.1-20180817-UNOFFICIAL-KonstaKANG-rpi3.zip, and cannot find lineage-14.1-20180817-UNOFFICIAL-KonstaKANG-rpi3.ZIP, period.//


Mitäpä tehdä, vai siirtääkö katse toisaalle.

50
Tuotapa en tiennyt:
"Oletko kertonut apassille että hyväksyy symboliset linkit.?"
Sepä auttoi äkkiä heti kun kerroin. Kiitos tiedosta!

Ruutterin räpläys vielä jatkuu..

Lisäys
Tutustuminen on jatkunut vielä lähiverkossa. Tarpeellisen ja tehdyn www-data nimisen käyttäjän aktivointi /etc/passwd hakemistoa puukottamalla ja salasanalla varustamalla ei vielä riittänyt mahdollisuuteen editoida /media/pi/:ssä sijaitsevaa nettiaineistoa. Vaikka käyttäjällä pi nayttää raspissa olevan joitakin sudon tasoisia oikeuksia, eteenpäin pääsy edellytti rootin patistamista töihin. Tämä osuus asiasta on nyt valmis.

Into eteenpäin senku lisääntyy. Valmimisen dedlain on kesäkuun alku, jolloin ajattelin tarjota suvulle oman seurusteluyhteyden omille 79v synttäreilleni näinä nenämaskiaikoina.

51
Tässä vaiheessa vain apache2 asennettuna rapsi kolmoseen, kokeiluna. Ulkoa saan vastauksen, että palvelin vastaa liian hitaasti. Sisäverkossa alkusivu latautuu, mutta ln -s:llä tehty tikkumuistin sisältö ei selaimen kautta lähde antamaan.  (You don't have permission to access this resource.) Hakemistojen ja fileitten luku- ja ajeluoikeus on kunnossa. Saunalahden 4G liittymä, julkinen IP.

Sisäverkostakaan portin 22 kautta yhteyttä vielä ei saa, mutta jatkan ruutterin räpläämistä.

Kommentteja?

Lisäys; nii, ja pitäiskö esim. hosts.allowille tehdä jotakin?

52
Onko tarpeen ja mitä suosittelette. Esimerkiksi hosts.allow?

53
Olen tuossa juuri laiskasti selaillut kirjaani The Linux Network
The M&T books Slackware series
Fred Butzen and Christopher Hilton
ISBN:1-55828-589-X
IDG Books Wordwide, Inc.

Vanhahan tuo on, mutta verkkojen perusasiat  eivät liene paljon muuttuneet. Nyt jo parikymmentä vuotta eläkkeellä oltuani en tuotakaan  enää tarvitse, mutta aikanaan..

Tuolla toisessa valtakunnassa toisessa hyllyssäni on jokunen muukin, mutta nyt on kolme rajavahtia välissä, eivätkä laivat kuljeta ihmisiä, niin että sepä niistä. Kuten sanoin, aktiiviajastani on jo aikaa, joten eipä niistä enää taitaisi paljon iloa ollakaan.

54
Epäilen, ettei noin iso muutos rahvaan keskuudesta lähde. Jos lähtee, niin ylhäältä, mikä se ylhäältä nyt sitten olisikin.

Joitakin elkeitä joissakin ulkomaissa on näkynyt tempoilemisena MS:stä eroon. Odottaa sopii, että suomalaiset tulevat olemaan tuon globaalin kehityksen häntiäisenä. Sen verran Euroopan amerikkalaisimpia olemme, ja lisäksi "rauhallisen hitaita".

Yksi esimerkki muutaman murrosikäisen inttämisestä asian ympärillä on luettavissa osoitteessa https://keskustelu.suomi24.fi/tiede-ja-teknologia/tietotekniikka/kayttojarjestelmat/sodat .  Siellä näyttää mielipide aaltoilevan milloin mihinkin, yleensä ilman asiapohjaa.

Kauan sitten edesmennyt kirjailija Honore de Balzack suositteli teksteissään suhutumista aarteseen jotenkin niin, että pidä se piilossa. Älä puhu siitä kenellekään. Kun haluat siitä nauttia, sulje ikkunat ja ovet ja ota aarteesi esiin vain silloin ja yksin. Sillä tavoin et herätä kateutta. 

55
Just ja Jess! Todella classical alan olla itsekin.
Kokeilin konstiasi ja taidan jo melkein hallita sen.

Kiitos!

56
Kyllä tämä aikanaan 386-koneella ja slackwarella oli jotenkin helpompaa. Toistan, ei ole muusta kyse kuin vain ihmettelystä. Tuohon panin kuvallista lisäinfoa http://taistop.kapsi.fi/info/
57
Tämä on, sanoisinko  alkeellinen kysymys.
U 18 ja käytän vanhasta muistista gnomea. Joskus hermostunut hiiren hyppy vaihtaa oletusnäkymään. Ei siinä mitään. Tökkääminen johonkin ruutuun palauttaa gnomeen.

Nyt kysymys; miten halutessani saan siihen oletusnäkymään omasta gnomesta, kun kerran toisinkinpäin joskus hyppää? 

58
Yleistä keskustelua / Vs: Pitäisikö huolestua ?
« : 21.03.20 - klo:16.55 »
Niin kauan ku MS ja USA ja mr president D. Trump vetävät sitä America First-köyttään, pitää olla huolissaan. Jyrkästi soisin, että Eurooppa ottaisi ryhdikkäämmän otteen tähän asiaan. Vai pitääkö tämänkin tulla ensin Kaukoitään, ja sitä kautta sitten vasta meille.

Toivottavsti ei mennyt liikaa politiikan puolelle, mutta EU on kyllä mielestäni tässä lepsuutensa osoittanut.

59
Multimedia ja grafiikka / Vs: Videotykki oikutteli
« : 02.03.20 - klo:12.36 »
Vähän asian vierestä

Meillä on esityksiin viety Raspberry ja jätetty läppäri isompana ja raskaampana kotiin. Raspissa kun on ollut vain yksi näyttö, se tykki, niin tuontapaista ongelmaa ei ole havaittu.

60
sopisko hengittää syvään ja vaikka vähän rauhoittua..

Jos joku M$:n ohjelma vaatii erityistoimia tai ei toimi ollenkaan, se ei ole (välttämättä) Ubuntun vika. Jos Ubuntusta puuttuu jotakin, sopii kirjoittamalla täydentää.

Kiistelyä käyttisten paremmuudesta voi jatkaa vaikkapa osoittessa https://keskustelu.suomi24.fi/tiede-ja-teknologia/tietotekniikka/kayttojarjestelmat/sodat

Ja vielä ylläpidolle. Pyydän anteeksi, että reagoin jyrkähkösti, poistanette.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13