Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Leko

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 11
41
Brother_HL-4140CN_series tulostimesta sellainen huomio, että ajurilla PXLCOLOR.PPD versio1.1 pdfffät tulostuu huonommin kuin ajurilla PCL3.PPD versio 1.1  Tällä perusteella rohkenen ehdottaa, että jos tarjolla on useampia ajureita, kannattaa kokeilla, mikä paarhaiten kelpaa. Minulla Ubuntu 18.

42
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 05.11.19 - klo:13.19 »
Todellinen aarreaittahan tuo huutonet on. Jopa täysin saasteeton ajoneuvokin on tarjolla. https://www.huuto.net/kohteet/auto/507227940

43
Kiitos, lähti käyntiin tällä neuvolla.

44
Tuossa on pöydällä Raspb.. 3B+ ja tyhjä SD siru. Netistä pitäisi siihen siruun saada asennettua joku, mikä tahansa käyttis. Kovasti tuli pitkiä ohjeita, kun yritin selaamalla hakea.

Ei kylläkään silmiin osunut sellaista, joka olisi minulle ollut riittävän selkeä. Ubuntuläppärillä tässä kirjoittelen, ja sirun saan kyllä tökättyä sen kylkeen kiinni. Että mistä ja miten, vai pitääkö mennä huomenna kaupasta hakemaan.

45
Tähän vitjaan vielä (toivottavasti) viimeinen kommentti minulta.

Käyttipä mitä tahansa tehokomentoa, saattaisi kannattaa ennen raivauksen aloittamista sulkea yhteydet muihin verkkojen takana  oleileviin koneisiin ja servereihin, jos ei todella ole tarkoitus toimintaa sinnekin ulottaa.

46
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Levyn siivousta [Ratkaistu]
« : 21.09.19 - klo:22.11 »
Rohkenen varoittaa kuitenkin tämän komennon käytöstä. Vaikuttaa siltä, että muutakin kuin temppiä saattaa olla menossa bittiavaruuteen, jos..

Ehkä joku toinen tutkii lisää jos ehtii. Joka tapauksessa *tmp* tiedostot täyttävät levyjä siinä määrin, että siitä saattaa tulla tulppa muillekin kuin minulle.
 

47
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Levyn siivousta [Ratkaistu]
« : 21.09.19 - klo:17.33 »
Lisään vielä
Todella temppejä lähti paljon ja tilaa vapautui. Jälkityötä näköjään piisaa vaikkapa dropboxin kanssa, johon joskus olen tullut liittyneeksi.

Komsiikomsaa
Rakuteeraamani komento on tehokas ja toimii, mutta niitä temppejä on näköjään tärkeitäkin. Että suosittelen tässä sitä vanhaa maltin merkitystä. Itsellä kuitenkin tilan vapautuminen oli se tärkein tulos.

48
Näyttää nämä jo jossakin hyväksyvän tiedostonimissä ääkkösiä ja välilyöntejä, mutta olen ollut huomaavinani, että jossakin tapauksessa vielä tulee ymmärrysvaikeutta. Kuinka mahtaa olla?

49
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Levyn siivousta [Ratkaistu]
« : 21.09.19 - klo:15.21 »
Ja zsh-käyttäjähän kirjoittaisi tyylikkäästi vain:

Koodia: [Valitse]
zargs -- **/(core|tmp) -- rm
Minulle aikaisemmin aivan outo. Vähän vilkaisin. Kiinostuin, ja aion tutustua. Kun on vanhastaan joku pieni lukkarinrakkaus vielä jäljellä Slackwaren ja RH:n ensimmäisiin, silloin 386 ajalta.

50
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Levyn siivousta [Ratkaistu]
« : 21.09.19 - klo:09.29 »
Sori tuo äskeinen sekoiluni, jonka jo kerkisin poistamaankin. Nyt tämä
Koodia: [Valitse]
find . \(-name tmp \) -print -exec rm {} \;meni läpi ja paljon lähti, 25% koko levyn tilavuudesta. Sellaistakin, joka pitää tehdä uudestaan.

Se on tämä hajamielisyys, joka ehkä rupeaa vaivaamaan, vaikkei ikää ole kuin vasta 78 v.

Ja kiitokset taas!

51
Osana siivousta yritin käyttää vanhaa muistiinpanoista löytynyttä komentoa
Koodia: [Valitse]
find . \(-name core -o -name tmp \) -print -exec rm {}\;
ja kone vastasi
find: puuttuva argumentti kohteelle ”-exec”

Että mikä vika siinä nyt on. Vanha pää mulla, ei ymmärrä. Sen vain hoksasin, ettei noita core-tiedostoja näihin enää tule, mutta temppejä näyttäis kyllä löytyvän.

53
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Henkilökortin ohjeet
« : 26.05.19 - klo:15.01 »
Vertailun vuoksi virolaista tyyliä:
https://installer.id.ee/?lang=eng

54
En näe isossa vasarassa tai lekassa oikeastaan mitään vikaa. Olen niitä käyttänyt aika kauan, eikä ainakaan nyt pelota yhtään.

56
Sain jotenkin sössittyä cupsin niin, ettei printer modify onnistu. Cups vastaa yrityksiin tylysti:
"Unable to modify printer: Forbidden"
Cupsin uudelleenasennuksen olen tehnyt. Siitä ei ole apua.

Missä tuo lukko mahtaa olla, että pääsisin sen avaamaan?

57
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tekstimuokkain ja sormi suussa
« : 12.04.19 - klo:21.06 »
tattistavaa sano perkommamma
sanomisesi oli totta mutta tuttua

Ehkä ihmettelyni oli liian puupäätä, ja pitäisi merkitä ongelma ratkaistuksi. Vaikka se ei sitä nyt vielä ole, ja ihmetys hiertää päässä.

Onhan näitä editoreja, emacsillakin olen jotakin.., ja tietysti ne tutummat. Mutku se yksinkertaisin ja siinä mielessä helpoin teki tämän.

Antteks jos vaivasin.

58
Ubuntu tietokoneissa / Tekstimuokkain ja sormi suussa
« : 12.04.19 - klo:20.01 »
Eipä ole ennen sattunut. Kirjoittelin htmllää hyvän tovin. Jossakin vaiheessa ilmeisesti hipaisin oikealla kädelläni jotakin, josta oli seurauksena, että työni pyyhkiytyi ja jäljelle jäi vain kolme viimeistä sanaa.

Toki voin vaihtaa editoriakin, mutta että näin, sanoisinko alkeellinen sattumus kun tapahtuu, niin osallistuisitteko arvuutteluun.

Ubuntu 18, tekstimuokkain.

59
Ellei jo mennyt, niin ehkä kannattaisi vielä kokeilla:
Siinä vaiheessa kun orjassa ei ole yläpalkkia ja toisesta ei saa selvää, oleta, että se kysyy kirjautumistietoja, eli käyttäjää ja salasanaa. Anna ne sokkona.

Jos lähtee niin lähtee, ellei, sitt luovutat.

60
Mulla on Louhessa yksi sivusto hoidettavana. Olen käyttänyt pelkästään sftp:tä ja notkeasti on toiminut.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 11