Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Leko

Sivuja: [1] 2 3 ... 13
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu työkaluksi
« : 20.09.21 - klo:09.51 »
Kiitos tähänastisesta.
Mutta jotta edes alkuun pääsisin, mitä konstia suosittelette, että saisin yritettyä edes listausta tuon vanhan Win-levyn sisällöstä. ls ja df näyttävät vain tikulla olevaa Ubuntua.

2
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu työkaluksi [Ratkaistu]
« : 19.09.21 - klo:17.01 »
Tuli uusi asia eteen.
Tuli tarve kopioida solmuun menneestä vieraasta koneesta Ubuntutikun avulla työtiedostoja talteen, vaikkapa toiselle tikulle. Tikku minulla on, jolla kone käynnistyy tilaan, jossa kysytään, kokeiletko vai asennatko. Asentaminen ei taida nyt tulla kyseeseen. Omalla Ubuntukoneella kokeillessani saan kyllä koneen käyntiin, mutta ls ja df komennoista ei näytä olevan minun taidoillani apua. Onko mahdollista? Onko olemassa ohjeita?

Selaamalla käytyjä keskusteluja en löytänyt vastausta.

3
Entä chmod-komento? Voisiko siitä olla apua.

4
Näkyi puuttuvan vaihtoehto; yli kaheksankymppiset.

5
Lekolle myöhästyneet synttärionnittelut.
Sitten kun tulet täysi-ikäiseksi niin voi siihen kahvin kylkeen ottaa myös konjakin ;)

Toivoo nimimerkki: " vielä puuttuu itseltäni pari vuosikymmentä"
Kiitos onnituksesta ja ryyppyluvasta!
Eipä ole tullut siihenkään pulloon syljettyä..

6
Yksi tuttava leskimies aloitti kansantanhuharrastuksen, ja naisia ainakin tapasi. Tai miten olisi virolaisten seuranhakupalstat..

7
Ryyppään viikon päästä 80 v. synttärikahvini _hyvin_ pienen seurueeni kanssa. Palasin tähän asiaan vielä, kun tuli mieleen jostakin Brasilian perämetsästä kertomus.

Olivat löytäneet kylän, joka ei tiennyt ulkomaailmasta. Siinä kulttuurissa pariuduttiin ja jakettiin sukua heti, kun luonto sen salli. Niitä kun lähdettiin viemään 'sivistyksen' pariin, joku paikallinen, kai 16 v mies ihmetteli, kun joku ikäloppu vanhuskin otettin mukaan. Se vanhus oli noin nelikymppinen nainen.

Meidän tekniikkamme ja tieteemme on saanut venytettyä ihmisen  luonnollista elinikää niin pitkäksi, että fyysinen puolemme ei ole tietenkään pysynyt mukana. Tästä on seurannut kaikenlaista sopeutumisvaikeutta, esim. vaikka teini-ikäisten kapinointia. Luonto vaatii yhtä, sosiaalinen yhteiskunta toista. Meidän on pakko elää tässä ristiriidassa ainakin vielä muutama tuhat vuotta,  tai enemmän.

Et ole ongelmasi kanssa yksin. Me kaikki yli luonnon tarkoittaman eliniän ylittäneet joudumme kohtaamaan jotenkin jossakin näitä samoja ongelmia. Niin, ja ihminen on parhaimmillaan kuitenkin yläpäässään.

Voimia!
 

8
Arvelen minäkin, että reaalimaailma olisi ehkä nettiä parempi konsti. Kuinka olisi vaikka hakeutuminen johonkin kansantanhuryhmään. Siellä tiettävästi on enemmän nais- kuin miesväkeä.

Toisaalta, olet jo lähes aikuisen miehen iässä. Jossakin oli luettavissa mahdollisesti kokemukseen perustuva mielipide: "Aikuisten parisuhdemarkkinoilla vastaantulevat ovat kuin *** , joko varattuja tai vapaita mutta täynnä sitä itseään."

Joku on kai ollut kohtuullisen tyytyväinen Kaukoidästa löytämäänsä. Kaiken kaikkiaan, tästä asiasta on hyvin vaikea antaa minkäänlaista vihjettä. 

                                     ~~~

LISÄYS: Sensuuri näyttää muokanneen vastaustani siten, että ymmärrettävyys on kärsinyt. Yritän uudelleen käyttäen kiertoilmaisua.
Tekstini ***:n tilalle kirjoitan nyt: ''Puusta pihan perälle pystytettyjä  henkilökohtaisiin helpotustarpeisiin rakennettuja pieniä lämmittämättömiä rakennuksia''. 

Asia sinänsä on vakava. Ja vakavasti minäkin olen siihen yrittänyt suhtautua, vaikkakaan en katso kunnollista neuvoa pystyneeni antamaan.


9
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Oletusavainnippu?
« : 04.04.21 - klo:09.42 »
Sieltäkin tuli vastaan tuo vanha tuttu: Kirjoita tähän vanha salasanasi ja...
Ei ole ratkennut vielä.

10
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Oletusavainnippu?
« : 02.04.21 - klo:20.03 »
Eipä siellä vanhassa vitjassakaan ollut asiaan ratkaisua, enkä löytänyt tietenkään mitään itsekään. FileZillalla sain yhden asian hoidettua. Kai siihen pitää totutella, ellei suorempaa yhteyttä löydy.

Asia on edelleen avoin.

11
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Oletusavainnippu?
« : 02.04.21 - klo:14.22 »
Löysin vanhan keskustelun samasta aiheesta. Selvittelen. Anteeksi!

12
Asentaminen ja käyttöönotto / Oletusavainnippu?
« : 02.04.21 - klo:14.08 »
Muuttelin käyttäjien oikeuksia. Ilmeisesti sen seurauksena en pääse kirjautumaan servereihin, kun minulta vaaditaan "sitä.joka on sisäänkirjautumiseni avainnipulla". Mistä tuo avainnippumahtaa löytyä, ja miten nollataan/asennetaan uudestaan tämä nipun salaana?

Olis tarvetta..

13
Sen verran asian vierestä että onhan noita editoreita. Aloitellessani aikanaan oli muodissa vi ja emacs. Nyt vanhennuttuani ja laiskistuttuani pelkästään gedittiä  käytän, silloinharvoin kun enää yleensä. Gedit tuntuu tarpeeksi yksinkertaiselta minulle.


14
Silloin, kun vielä olin työelämässä ja iki.fi oli uusi, tulin liittyneeksi siihen ja käyttäneeksi sen postin uudelleenohjauskykyä. Siitä seurasi se helppous, että sähköpostiosoitteeni ajoittainen vaihtuminen ei mitenkään vaikuttanut ulospäin näkyvään osoitteeseeni.

Se on nyt sittemmin ollut käytössä edelleen.

15
Multimedia ja grafiikka / Vs: Libreoffice writer tulostus
« : 22.02.21 - klo:13.51 »
Se ylempi more oli jotenkin piilossa. Kun aikani hinkkasin, sain sen esiin, ja kone parhaillaan kolisee.

Kiitos tuesta! Ilman tuota tietoa kahdesta moresta, en olisi heti hoksannut.

16
Multimedia ja grafiikka / Vs: Libreoffice writer tulostus
« : 22.02.21 - klo:13.27 »
Sinnekin on tullut kurkistetuksi. Ja asia kaikkinensa on niin alkeellinen, ettei sitä pitäisi kyselllä. Mutku ei vain  löydy. Ja 147 kirjettä pitäisi saada lähtemään..

17
Haluaisin tulostaa usemman kappaleen paperille samaa asiakirjaa. Ennen lanketissa oli kohta, johon sai määritellä halutun kappalemäärän. Nyt sitä ei ole eikä näy.

Mitäpä avuksi?

18
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Aloittelijalle neuvoja
« : 03.02.21 - klo:17.54 »
cd (ja enter)
on siltä varalta, että pääset kotihakemistosi juureen, johon tuo uusi hakemisto on tehtävä, niin ettei se synny väärään paikkaan. Rohkeasti vain!


19
Laitealue / Vs: Raspberry ja Ubuntu
« : 02.02.21 - klo:16.42 »
On sille raspille meillä tosikäyttökin löytynyt. Matkasaarnaajaksi ryhtyessään emäntä pakkaa semmoisen videotykin kanssa laukkuun. Se on siellä kevyt vaikka läppäriin verrattuna. 

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Salasana, taas
« : 25.01.21 - klo:16.45 »
Ganymedes, kiitos tekstistäsi.
Nämä linuxit ovat tuttuja minulle vasta siitä alkaen, kun 386-koneisiin slackwarea ja RH:ta ja reg-geniä, myöh. mysql,  ja yhteisön intranettiä tuhersin. Silloin oli tuttu tuo mainitsemasi unixmainen käytäntö.

Rohkenen kuitenkin odotella vielä lisää mielipiteitä. Kun nyt näyttää siltä, että ne salasanat eivät unohdu, vaan menettävät voimansa ja katoavat. Tosin otantani on varsin pieni, vain kolme konetta.
Sivuja: [1] 2 3 ... 13