Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Leko

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Asentaminen ja käyttöönotto / Oletusavainnippu?
« : 02.04.21 - klo:14.08 »
Muuttelin käyttäjien oikeuksia. Ilmeisesti sen seurauksena en pääse kirjautumaan servereihin, kun minulta vaaditaan "sitä.joka on sisäänkirjautumiseni avainnipulla". Mistä tuo avainnippumahtaa löytyä, ja miten nollataan/asennetaan uudestaan tämä nipun salaana?

Olis tarvetta..

2
Haluaisin tulostaa usemman kappaleen paperille samaa asiakirjaa. Ennen lanketissa oli kohta, johon sai määritellä halutun kappalemäärän. Nyt sitä ei ole eikä näy.

Mitäpä avuksi?

3
Ubuntu tietokoneissa / Salasana, taas
« : 25.01.21 - klo:15.49 »
Nyt lyhyen ajan sisällä, siirryttyäni tähän U 20 alustaan, kolme koneistani on hävittänyt salasanani, niin että se on pitänyt kaivaa jotenkin uudestaa käyttöön. Onko muilla vastaavasta havaintoja.

Syytä aanailtuani ei ole tullut oikein mitään mieleen. Pitäisikö säästää roottioikeuksilla varustettu käyttäjä harvinaiseksi, je tehdä tavalliset työt tavallisena käyttäjänä? Onko sattumasta kyse? Muutamitä?

Kahdessa koneessa on ollut asennettuna kaksi täyden oikeuden käyttäjää. Palauttaminen onnistui sen toisen kautta. Ensi kerralla löysin tältä palstalta recoverymoodin kautta tehtävän palautuksen. En pannut sitä osoitetta mieleen ja nyt kun äsken sitä täältä hakutoiminnolla etsin, eipä vain tullut oikeita hakusanoja mieleen.  Siitäkin olisi hyvä saada vielä vihje, että saisin sen paperille joka, siis paperi ja kynä ovat edelleen nykyään aika pitkäikäiset tietokannat. Ainoastaan assyyrialaisten savitaulut voittavat ne.

No niin, olisiko mielipiteitä ja se vihje. Tätä kysyn näin 80 v synttärikahveja hissunkissun valmistellessani.

4
Piti käyttää recoverymoodia salasanan nollaukseen, kun se turmeltui jotenkin. Seurauksena ruutuun ilmaantuu toistuvasti lätkä, jossa seisoo:

Tunnistautuminen vaaditaan
Sovellus haluaa päästä käsiksi avainnoppuun
"Oletusavainnippu", mutta avainnippu on lukittu

Kuinkas tästä selviäisin? Ainakaan alkuperäinen, uudelleen asetettu salasana ei tähän lukituksen avaamiseen kelpaa.

5
Laitealue / Ruuterin konfigurointi
« : 03.01.21 - klo:16.27 »

Ongelmana on osaamisen puute.
Saattaisin nyt ensin HUAWEI model B315s-22 siihen kuntoon, että sisäverkon koneet saisi yhteyteen toistensa kanssa ja verkkotulostuksen toimimaan ruuterissa sitä varten valmiiksi olevan liittimen kautta.

Oletan, että jossakin on yleistä neuvoa tähän tarkoitukseen reiken avaamiseksi masinasta toiseen. Kun vain löytäisi. Ruuterissa on luetteloa ja listoja avaamisesta, mutta yrityksen ja erehdyksen periaatteella vielä ei ole minulle auennut. /etc/hosts.allow:it on kirjoitettu hyväksymään naapurit. Pingaus ei toimi.

Sama pulma on toisessakin osoitteessani, jossa jakelijan virkaa hoitaa valokuiturasia INTENO, muistaakseni malli DG200A, jota en nyt pääse tarkistamaan, ku korona. Kai näissä kaikissa periaate on jokseenkin sama.

Jotakin alkeisopastusta tekisi mieleni selata. Olisko osoitteita tiedossa?

6
Yleistä keskustelua / html alkeellisesti, editori
« : 01.01.21 - klo:17.41 »
Olen sillointällöin kirjoitellut jotakin joillekin nettisivuille. Uudempia hienouksia käyttämättä olen onnistunut päivittelemään omiin ja vähän toistenkin tarpeisiin perus-html:llä. Se on tähän asti onnistunut riittävän kohtuullisesti. Mutta nyt, suosimallani  geditillä viimeksi kirjoittelemani sivun yhteydessä tuli esiin, että ei kelvannuti. Tuli vastaan
Koodia: [Valitse]
Tiedoston "sftp:/.... tallennus käyttäen merkistökoodausta "Western (ISO-8859-15)" ei onnistunut. Uuden yrityksen jälkeen ääkköset näkyivät, mutta suurin osa tekstistä katosi. Se ei sinänsä ole ongelma. Aineisto on  tallessa.

Kysymykseni kuuluu; osaatteko suositella tällaiselle vanhan liiton kirjoittelijalle jotakin editoria, jonka avulla jatkan, vai pitääkö vain geditillä yrittää uudelleen.

Esimerkkinä tekemästäni toimivastakin aineistosta polpy.fi


7
Ubuntu tietokoneissa / Ohjelma nimeltä uuname
« : 26.11.20 - klo:09.43 »
Uteliaisuuttani rupesin kokeilemaan vanhaa uuname ohjelmaa pariin koneeseen. uucp kyseli asentaessani konfiguraatiota, joihin vastailin. Tarkoitus oli seuraavaksi muuttaa tuota konfiguraatiota. Kun konstia siihen ei löytynyt, ajoin apt-get --purge remove uucp:n. Yllätys oli, että uudelleen asentaessani tuota konffikyselyä ei siltikään tullut, vaan ohjelma asentui ekakerran asetuksilla.

Eihän tämä tärkeä asia ole, mutta kun jäi mieltä askarruttamaan. Mitä tässä nyt on tullut mokattua..

8
U 18:ssa oli polku verkko > muut sijainnit > yhdistä palvelimeen: Anna palvelimen osoite. Tätä käyttäen sain talteen käyttämäni verkkojen osoitteet, ja homma toimi tutusti ja notkeasti.

Nyt 20- versiossa tätä mahdollisuutta ei näy olevan. Esim FileZilla ei oikein minua miellytä. Mitäpä tehdä että löytyisi, tai mitä tilalle. Olisiko ehdotuksia.

9
Yritin asentaa Androidin Raspiin tuon ohjeen
https://www.youtube.com/watch?v=rV6QIR0vyA4
mukaan. Sain installoitua
lineage-16.0-20190627-UNOFFICIAL-KonstaKANG-rpi3
fileen sirulle mielestäni ohjeen mukaan ja onnistuneesti. Mutta ei kuitenkaan. Kun sen sirun tökkää raspiin ja käynnistää, niin ruudussa välähtää vain hetken se värikäs neliö ja sen jälkeen on taas pimeää, eikä mitään tapahdu.

Onko joku sattunut jotenkin onnistumaan mokomassa leikissä joko tuolla ohjeella, tai jotenkin muuten. Asia ei tietenkään ole tärkeä, mutku rupes kiinnostamaan.

10
Ubuntu tietokoneissa / Kuinka saada paketti auki
« : 04.06.20 - klo:15.07 »
Paketissa pitäisi olla Raspiin asennettava käyttis, mutta paketin solmut ovat tiukassa ja minulla järki jäässä ja sormet kankeat. Tuollaisen ilmoituksen sain Ubuntussani:

//taisto@lenovo:~/Lataukset/android$ unzip -j lineage-14.1-20180817-UNOFFICIAL-KonstaKANG-rpi3
Archive:  lineage-14.1-20180817-UNOFFICIAL-KonstaKANG-rpi3.zip
  End-of-central-directory signature not found.  Either this file is not
  a zipfile, or it constitutes one disk of a multi-part archive.  In the
  latter case the central directory and zipfile comment will be found on
  the last disk(s) of this archive.
unzip:  cannot find zipfile directory in one of lineage-14.1-20180817-UNOFFICIAL-KonstaKANG-rpi3 or
        lineage-14.1-20180817-UNOFFICIAL-KonstaKANG-rpi3.zip, and cannot find lineage-14.1-20180817-UNOFFICIAL-KonstaKANG-rpi3.ZIP, period.//


Mitäpä tehdä, vai siirtääkö katse toisaalle.

11
Onko tarpeen ja mitä suosittelette. Esimerkiksi hosts.allow?

12
Tämä on, sanoisinko  alkeellinen kysymys.
U 18 ja käytän vanhasta muistista gnomea. Joskus hermostunut hiiren hyppy vaihtaa oletusnäkymään. Ei siinä mitään. Tökkääminen johonkin ruutuun palauttaa gnomeen.

Nyt kysymys; miten halutessani saan siihen oletusnäkymään omasta gnomesta, kun kerran toisinkinpäin joskus hyppää? 

13
Yleistä keskustelua / Logo
« : 05.02.20 - klo:17.54 »
Telkkaria tuossa juuri tuijotin. Siinä oli taas näyttävästi  esillä Applen tunnus läppärin kannessa. Kyseessä oli sinänsä yhdentekevä fiktio. Saman mainoksen olen bongannut useasti ennenkin eri yhteyksissä. Se on näppärää ja tehokasta piilomainontaa.

En kyllä ole täysin varma siitä, pitäisikö linuxeja vastaavalla tavalla pyrkiä tuomaan esille. Pitäisikö näyttää asian olemassaolo, vai toimia vain nk. hissunkissun. Mutta että jos, niin esim. luennoitsijoiden koneisiin voisi liimata sen pingviinitarran jne.

Onko mielipiteitä. Ja jos myönteistä, niin mikä tarra ja mistä, voisi olla koristeluun ja muuhun esilletuontiin asiallinen. Höpöttelenkö turhia?

14
Näiden kanssa askartelen. Kombinaatio toimii kohtuullisesti muuten, mutta esim. rebootin jälkeen ruutuun, siihen pikkuiseen, jää heijastuksia edellisistä istunnoista. Kuva päivittyy kyllä sitten aikanaan noin tunnin tai parin päästä, mutta enemmän vauhtia toivoisin. Ymmärtääkseni monitoria ei pääse puukottamaan. Ainoa löytämäni konsti on Raspin /boot/config.txt. Asiaan liittyvää juttua löytyy vaikka osoitteesta https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?p=173430#p173430 .

Ongelma ei ole vielä ratkennut.  ( https://www.e-ville.com/fi/14553-raspberry-pi/21320-7-1024x600-kosketusnaytto-raspberry-pi-tietokoneelle.html )

15
Syystä jota en tiedä, dropboxissani on jäljellä kansioiden nimet, mutta niiden kaikki sisältö on hävinnyt. Voitteko suositella jotakin muuta pilvipalvelua? Sellaiselle olisi tarvetta.

Tämän kokemuksen takia en olisi halukas virittelemään siihen MS:n boxiin jotakin uudestaan.

16
Moi,
oppiiko Raspi 3 lykkäämään ääntä kaiuttimiin tai kuulokkeisiin ja jos, niin miten? Yritin kaivaa kuukkelilla tietoa, mutta en onnistunut.

17
Tuossa on pöydällä Raspb.. 3B+ ja tyhjä SD siru. Netistä pitäisi siihen siruun saada asennettua joku, mikä tahansa käyttis. Kovasti tuli pitkiä ohjeita, kun yritin selaamalla hakea.

Ei kylläkään silmiin osunut sellaista, joka olisi minulle ollut riittävän selkeä. Ubuntuläppärillä tässä kirjoittelen, ja sirun saan kyllä tökättyä sen kylkeen kiinni. Että mistä ja miten, vai pitääkö mennä huomenna kaupasta hakemaan.

18
Osana siivousta yritin käyttää vanhaa muistiinpanoista löytynyttä komentoa
Koodia: [Valitse]
find . \(-name core -o -name tmp \) -print -exec rm {}\;
ja kone vastasi
find: puuttuva argumentti kohteelle ”-exec”

Että mikä vika siinä nyt on. Vanha pää mulla, ei ymmärrä. Sen vain hoksasin, ettei noita core-tiedostoja näihin enää tule, mutta temppejä näyttäis kyllä löytyvän.

19
Sain jotenkin sössittyä cupsin niin, ettei printer modify onnistu. Cups vastaa yrityksiin tylysti:
"Unable to modify printer: Forbidden"
Cupsin uudelleenasennuksen olen tehnyt. Siitä ei ole apua.

Missä tuo lukko mahtaa olla, että pääsisin sen avaamaan?

20
Ubuntu tietokoneissa / Tekstimuokkain ja sormi suussa
« : 12.04.19 - klo:20.01 »
Eipä ole ennen sattunut. Kirjoittelin htmllää hyvän tovin. Jossakin vaiheessa ilmeisesti hipaisin oikealla kädelläni jotakin, josta oli seurauksena, että työni pyyhkiytyi ja jäljelle jäi vain kolme viimeistä sanaa.

Toki voin vaihtaa editoriakin, mutta että näin, sanoisinko alkeellinen sattumus kun tapahtuu, niin osallistuisitteko arvuutteluun.

Ubuntu 18, tekstimuokkain.

Sivuja: [1] 2 3 4