Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Leko

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 11
21
Nyt löytyi oikeat loitsut ja laite toimii.

Koodia: [Valitse]
hdmi_group=2
hdmi_mode=1
hdmi_mode_87
hdmi_drive=1
hdmi_cvt 1024 600 60

Lisään vielä, että tässä tuli samalla tieto tällaisesta leikkikalusta:
https://github.com/opencardev/crankshaft/wiki/Getting-started-with-Crankshaft
https://www.youtube.com/watch?v=Q9gHsR4foLM


22
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Hotmail ja Ubuntu
« : 21.01.20 - klo:19.32 »
Ohuesti asiaan liittyen, vilkaise osoitetta iki.fi

23
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tulostaminen Ubuntussa
« : 21.01.20 - klo:19.26 »
Lisäänpä vielä, että Brother HL-4140CN on ainakin tässä meidän toisen kämpän nurkassa täyttänyt paperia musteella aivan kiltisti.

 

24
Kiitos! Asentui.
Huomenna katson, mitä tuolla voi tehdä. Nyt luomi jo lurpsuu.

25
Raimo, noin se sanoo:
Koodia: [Valitse]
OpenSSL 1.1.1d  10 Sep 2019
built on: Sat Oct 12 19:56:43 2019 UTC
platform: debian-armhf
options:  bn(64,32) rc4(char) des(long) blowfish(ptr)
compiler: gcc -fPIC -pthread -Wa,--noexecstack -Wall -Wa,--noexecstack -g -O2 -fdebug-prefix-map=/build/openssl-f5SJyA/openssl-1.1.1d=. -fstack-protector-strong -Wformat -Werror=format-security -DOPENSSL_USE_NODELETE -DOPENSSL_PIC -DOPENSSL_CPUID_OBJ -DOPENSSL_BN_ASM_MONT -DOPENSSL_BN_ASM_GF2m -DSHA1_ASM -DSHA256_ASM -DSHA512_ASM -DKECCAK1600_ASM -DAES_ASM -DBSAES_ASM -DGHASH_ASM -DECP_NISTZ256_ASM -DPOLY1305_ASM -DNDEBUG -Wdate-time -D_FORTIFY_SOURCE=2
OPENSSLDIR: "/usr/lib/ssl"
ENGINESDIR: "/usr/lib/arm-linux-gnueabihf/engines-1.1"
Seeding source: os-specific

Lisäys
Yhden kerran se halusi päivittää itseään ja annoin luvan. Muuten en ole ollut asiassa aktiivinen.

26
Tuolla
hdmi_drive=1
oli metka vaikutus. Ääntä kuulokkeiden kautta se ei sulkenut. Mutta näyttö rupesi väpättämään aika nopeasti kirkkaan ja himmeämmän välillä niin reilusti, ettei siedä katsella.

sudo raspi-config komentoa ei löydy
3B+ on kone.

Mielenkiintoista!

27
Ryhdynpä kokeilemaan sitäkin.

Kuitenkin on niin, että tähän kokeiluuni ääni olisi tarpeen 3.5 mm tikkutöpselin kautta, ei hdmi kaapelia pitkin.

28
Huomasin nyt kirj. virheen toiseks viimeisellä rivillä..
Taidan ottaa sen koko rivin nyt ensin pois ilmeisen tarpeettomana.

29
Koodia: [Valitse]
hdmi_force_hotplug=1
hdmi_group=2
hdmi_mode=87
hdmi_mode=87
hdmi_cvt=1024 600 60 3 0 0 0
config_hdmi_boost=4
enable_audio_dither=1
pwm_sample_bits=11
dtparam=audio=on
hdmi force_hotplug=1
avoid_edid_fuzzy_match=1

30
Näiden kanssa askartelen. Kombinaatio toimii kohtuullisesti muuten, mutta esim. rebootin jälkeen ruutuun, siihen pikkuiseen, jää heijastuksia edellisistä istunnoista. Kuva päivittyy kyllä sitten aikanaan noin tunnin tai parin päästä, mutta enemmän vauhtia toivoisin. Ymmärtääkseni monitoria ei pääse puukottamaan. Ainoa löytämäni konsti on Raspin /boot/config.txt. Asiaan liittyvää juttua löytyy vaikka osoitteesta https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?p=173430#p173430 .

Ongelma ei ole vielä ratkennut.  ( https://www.e-ville.com/fi/14553-raspberry-pi/21320-7-1024x600-kosketusnaytto-raspberry-pi-tietokoneelle.html )

31
Kapsi ei kyllä ole pahan hintainen, jos isommalle tilalle on tarvetta. En nyt äkkiseltään löytänyt tietoa, että onko esim. web palvelimen tiedonsiirrossa rajoituksia, jos sinne enemmänkin tiedostoja siirtäisi.
Vilkaisin tuota Kapsia.
Kirkasotsaiselta idealta vaikuttaa, mutta kapeat on hartiat. Liittyminen taitaisi edellyttää osallistumista myös ry:n aktiiviseen toimintaan aktiivisesti, jotta jatkuvuus. Lakkia nostan näille kuitenkin, ja onnea toivotan.

Esimerkkinä on minulle Ubuntun palvelun loppuminen ja sen arvuutellut syyt.

Toisaalta, itselläni on pitkäaikainen kokemus iki.fi:n käytöstä ja toiminnasta. Hyvin on mennyt. Mutta toiminta-alueen rajaus ikillä on kylläkin pienempi kuin Kapsilla.

Jahkailu jatkuu..

32
Esim: Mega?

https://mega.nz/sync
Tuo osoite avaa köyhän sivun, jossa on vain kaksi linkkiä, toinen facebookiin ja toinen twitteriin. Ainakin minun firefoxillani.

Aikanaan oli Ubuntullakin oma varastonsa, mutta lopettivat. Kai se on rakennettava joku oma apu, jos ei tuon kummempaa ole. Aika pienestä tarpeesta minulla kuitenkin on kyse.

Jonkun Microsoftin häirintä minun tämän tasoisen pikkuasian kanssa ei tule kyseeseen. Sen sanoin jotenkin jo aloitusrepliikissä.

33
Syystä jota en tiedä, dropboxissani on jäljellä kansioiden nimet, mutta niiden kaikki sisältö on hävinnyt. Voitteko suositella jotakin muuta pilvipalvelua? Sellaiselle olisi tarvetta.

Tämän kokemuksen takia en olisi halukas virittelemään siihen MS:n boxiin jotakin uudestaan.

34
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 05.12.19 - klo:16.20 »
Oli tarjolla, mutta kukaan ei innostunut. Vein ja lahjoitin sen kotinurkalla toimivaan kukkakauppaan. Arvelivat, että jossain koristeasetelmassa se tulee puolustamaan oikeuksiaan.

Vuolaat kiitokset sain osakseni.

35
Sellainen kokemus on, että ei ainakaan yle Areena uskonut minua suomalaiseksi, kun expressvpn:nnällä maalasin itseni suomalaiseksi Virossa ollessani. Sain käsityksen, ettei systeemi ole varmasti toimiva. Saattaa olla toisilla toisia kokemuksia.

36
Yleistä keskustelua / Vs: Valokuitu tulee!
« : 05.12.19 - klo:15.58 »
Ilmeisesti toteutuksessa on vaihtoehtoja.

Meille toivat mökille valokuituliittymän jokunen vuosi sitten. Siihen tuli reitittimeksi joku Inteno DG. Sen ja kuidun välissä on kaksikin pikku rasiaa.

Saatiin telkkarin lisäksi paketissa wifi ja jopa lankapuhelinliittymä. Nyt en pääse kylläkään kuvailemaan tarkemmin, kun matkaa sattuu olemaan yli 400 km, enkä ulkoa paljon muista.

37
Kerron vain oman käytäntöni. Vihjeitä tai suosituksia en osaa antaa.

Keep-it-simple-tyyliin tykästyneenä annan Ubuntun asentautua vaihtoehdolla tyhjennä koko levy ja tee osioinnit itse. Minulle ei ole tullut vastaan syytä, miksi osioisin toisin. Tällä hetkellä näin viritettyjä Ubuntuja on minulla paimennettavana 4 kpl.

Viimeisin/viimeinen Windows jota käytin, oli mallia 98, joten W-kokemukseni ovat vanhentuneet ja unohtuneet.

38
Tomin, oikeassa olit. Kiitos!

39
Nyt just kilkkeet on kiinni muussa, mutta sen verran, että se on tänään kaupasta haettu kolmonen ja heti kotona päivitetty. Ettei vain olisi kyse alkeellisesta kosketushäriöstä siinä pikkupyöreässä reijässä, johon yritin niitä kuulottimia tökkiä.

.. jatkan huomenna. Asialla ei ole kiire, ninku millään muullakaan eläkeläisen askarruksella..

40
Moi,
oppiiko Raspi 3 lykkäämään ääntä kaiuttimiin tai kuulokkeisiin ja jos, niin miten? Yritin kaivaa kuukkelilla tietoa, mutta en onnistunut.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 11