Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Leko

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 13
21
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Salasana, taas
« : 25.01.21 - klo:16.45 »
Ganymedes, kiitos tekstistäsi.
Nämä linuxit ovat tuttuja minulle vasta siitä alkaen, kun 386-koneisiin slackwarea ja RH:ta ja reg-geniä, myöh. mysql,  ja yhteisön intranettiä tuhersin. Silloin oli tuttu tuo mainitsemasi unixmainen käytäntö.

Rohkenen kuitenkin odotella vielä lisää mielipiteitä. Kun nyt näyttää siltä, että ne salasanat eivät unohdu, vaan menettävät voimansa ja katoavat. Tosin otantani on varsin pieni, vain kolme konetta.
22
Ubuntu tietokoneissa / Salasana, taas
« : 25.01.21 - klo:15.49 »
Nyt lyhyen ajan sisällä, siirryttyäni tähän U 20 alustaan, kolme koneistani on hävittänyt salasanani, niin että se on pitänyt kaivaa jotenkin uudestaa käyttöön. Onko muilla vastaavasta havaintoja.

Syytä aanailtuani ei ole tullut oikein mitään mieleen. Pitäisikö säästää roottioikeuksilla varustettu käyttäjä harvinaiseksi, je tehdä tavalliset työt tavallisena käyttäjänä? Onko sattumasta kyse? Muutamitä?

Kahdessa koneessa on ollut asennettuna kaksi täyden oikeuden käyttäjää. Palauttaminen onnistui sen toisen kautta. Ensi kerralla löysin tältä palstalta recoverymoodin kautta tehtävän palautuksen. En pannut sitä osoitetta mieleen ja nyt kun äsken sitä täältä hakutoiminnolla etsin, eipä vain tullut oikeita hakusanoja mieleen.  Siitäkin olisi hyvä saada vielä vihje, että saisin sen paperille joka, siis paperi ja kynä ovat edelleen nykyään aika pitkäikäiset tietokannat. Ainoastaan assyyrialaisten savitaulut voittavat ne.

No niin, olisiko mielipiteitä ja se vihje. Tätä kysyn näin 80 v synttärikahveja hissunkissun valmistellessani.

23
Ubuntu tietokoneissa / Vs: teamsin käynnistys
« : 13.01.21 - klo:14.23 »
Tämä asia kiinnostaa täälläkin. Yritin toimia tuon ohjeen mukaan
https://techcommunity.microsoft.com/t5/microsoft-teams-blog/microsoft-teams-is-now-available-on-linux/ba-p/1056267
mutta johonkin sotkuun se pysähtyi, ja luovuin. M$ on meillä nyt käytössä vain ja ainoastaan, kun Emäntä menee sillä teamsiin, kun sidosryhmien ohjelmistovalintaan ei voi vaikuttaa..

Sen verran sain selville, että Firefox ei teamsille kelpaa. Chromium ehkä. 

Jos joku jaksaisi löytää tai kirjoittaa ohjeet, joiden kanssa Windows voitaisiin tässäkin välttää ja ohittaa, olisin tosi kiitollinen!

24
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Oletusavainnippu
« : 08.01.21 - klo:10.46 »
Kullervon vihjettä soveltaen sain poistettua Oletusavainnipun. Perästä kuulunee, mitä siitä sitten seuraa..

25
Piti käyttää recoverymoodia salasanan nollaukseen, kun se turmeltui jotenkin. Seurauksena ruutuun ilmaantuu toistuvasti lätkä, jossa seisoo:

Tunnistautuminen vaaditaan
Sovellus haluaa päästä käsiksi avainnoppuun
"Oletusavainnippu", mutta avainnippu on lukittu

Kuinkas tästä selviäisin? Ainakaan alkuperäinen, uudelleen asetettu salasana ei tähän lukituksen avaamiseen kelpaa.

26
Laitealue / Ruuterin konfigurointi
« : 03.01.21 - klo:16.27 »

Ongelmana on osaamisen puute.
Saattaisin nyt ensin HUAWEI model B315s-22 siihen kuntoon, että sisäverkon koneet saisi yhteyteen toistensa kanssa ja verkkotulostuksen toimimaan ruuterissa sitä varten valmiiksi olevan liittimen kautta.

Oletan, että jossakin on yleistä neuvoa tähän tarkoitukseen reiken avaamiseksi masinasta toiseen. Kun vain löytäisi. Ruuterissa on luetteloa ja listoja avaamisesta, mutta yrityksen ja erehdyksen periaatteella vielä ei ole minulle auennut. /etc/hosts.allow:it on kirjoitettu hyväksymään naapurit. Pingaus ei toimi.

Sama pulma on toisessakin osoitteessani, jossa jakelijan virkaa hoitaa valokuiturasia INTENO, muistaakseni malli DG200A, jota en nyt pääse tarkistamaan, ku korona. Kai näissä kaikissa periaate on jokseenkin sama.

Jotakin alkeisopastusta tekisi mieleni selata. Olisko osoitteita tiedossa?

27
Minä olen saanut HP-tulostimen käyntiin aloittamalla juuri tuolla hp-setup komennolla terminaalissa. Se terminaali on auennut minulla painamalla nappuloita ctrl+alt ja t

Siitä seuraa jotakin tekstijuoksua terminaalissa ja muistaakseni joku kysymyskin, johon on vastattava.

Kun homma on tullut valmiiksi, niin sitten jo tuo minunkin mainitsemani selaimeen avattava http://localhost:631  ja siellä Administration > Add Printer jne

Kannattaisko yrittää vielä kerran näillä tempuilla, vai joko on kokeiltu ja silti epäonnistuttu. Toivottavasti en väsyttänyt teitä tällä jankutuksellani.

28
Mulla on ollut tapana kirjoittaa selaimeen että localhost:631 ja sitten tökkiä sieltä tarpeen mukaan jotakin kohdista Printers tai Administration. Ilmeisesti sinäkin olet siellä käynyt?

29
Jossaki joku kirijotteli että nuorena tekkee mitä tahtoo. Vanahana toiset sanno mitä sinä tahot.

Niistä burranoista elä huoli. Kokkeiltuna ne muutaku vain pannee mahan kuralle. Kahavija ja saunaa piissaa meille niin kauvan ku täälä essiinnymmä. Perässä tulija saa tehä oman maalimansa.

Aune Alatuuhonen aikannaan sano että: "Niin kauan kun ihminen on nuori, hän jaksaa vettää tähkää jäällä".  Vois kokkeilla jos jäitä vielä syntyy.

Sama se, sano leskimies ku naapurin akkaa piijaksi pyysi ja se sano, että: "Emmä piijaks mut emännäks kyll."


30
Yleistä keskustelua / html alkeellisesti, editori
« : 01.01.21 - klo:17.41 »
Olen sillointällöin kirjoitellut jotakin joillekin nettisivuille. Uudempia hienouksia käyttämättä olen onnistunut päivittelemään omiin ja vähän toistenkin tarpeisiin perus-html:llä. Se on tähän asti onnistunut riittävän kohtuullisesti. Mutta nyt, suosimallani  geditillä viimeksi kirjoittelemani sivun yhteydessä tuli esiin, että ei kelvannuti. Tuli vastaan
Koodia: [Valitse]
Tiedoston "sftp:/.... tallennus käyttäen merkistökoodausta "Western (ISO-8859-15)" ei onnistunut. Uuden yrityksen jälkeen ääkköset näkyivät, mutta suurin osa tekstistä katosi. Se ei sinänsä ole ongelma. Aineisto on  tallessa.

Kysymykseni kuuluu; osaatteko suositella tällaiselle vanhan liiton kirjoittelijalle jotakin editoria, jonka avulla jatkan, vai pitääkö vain geditillä yrittää uudelleen.

Esimerkkinä tekemästäni toimivastakin aineistosta polpy.fi


31
Yleistä keskustelua / Vs: Mitä pukki toi Jouluna 2020?
« : 26.12.20 - klo:14.18 »
Pukinmuori on kutonut ahkerasti sukkia päätellen siitä, että minullekin niitä tuli peräti kolme paria. Muuta ei sitten tullutkaan, mutta roinaa on ennestäänkin kyllä.

32
Ratkesi. Tuon ohjeen mukaisen asian, usb debugging
https://www.omgubuntu.co.uk/2019/07/scrcpy-mirror-android-to-ubuntu-linux
löytäminen puhelimesta otti minulta oman aikansa. On näköjään eroa siinä, miten eri valmistajat Androidinsa kirjoittavat.

33
Mielenkiinto senku lisääntyy. Vaihdoin kokeeksi puhelinta. Puhelin peilautui telkkariin, eikä siihen läppärin ruutuun. Emäntä säksätti, mutta minä senku innostuin.

Yritä ja erehdy, ylläty ja ihastu tai että  suutu. Olis kyllä tuolle peilaukselle meillä tärkeä tosikäyttökin odottamassa. Kiinnostaa jatkaa ihmettelyä.

..jatkan, läppärin ja puhelimen välinen yhteys fileiden siirrossa toimii.

34
Puhelin: Voit siirtää mediatiedostoja...

35
No entäs kun:
Koodia: [Valitse]
@latitude:~$ scrcpy
INFO: scrcpy 1.16 <https://github.com/Genymobile/scrcpy>
adb: error: failed to get feature set: no devices/emulators found
ERROR: "adb push" returned with value 1

36
Kaiken varalta minulta vielä yksi vihje, ennen ensimmäistä dossiakin näillä tuhertaneena, ja nyt jo lähes kaiken unohtaneena.

Käynnistä se kone tikulta vaikka Ubuntulla. Ota sieltä talteen asianomaisen oma aineisto, vaikka sille tikulle.  Jyrää se Win asentamalla tilalle vaikka se Ubuntu.

Toivottavasti en liikaa poikennut aiheesta. Kokemuksia ja mielipiteitä on tietysti monia. Omani olen kerännyt alkaen 1960-luvulla.

37
Laitealue / Vs: Tulostimen asennus
« : 02.12.20 - klo:21.25 »
Olen pitänyt tapanani silloin tällöin poistaa /var log hakemistosta .gz päätteiset paketit. Niitä näyttää kertyvän sinne aika paljonkin, enkä ole keksinyt niille mitään käyttöä enkä merkitystä.

38
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ohjelma nimeltä uuname
« : 26.11.20 - klo:17.12 »
nm, kehtaisko tunnustaa.
Siitä on 20 vuotta kun sain jäädä vanhuuseläkkeelle.  Silloin aikanaan viime töikseni virittelin 386 Slackware- ja RH-koneiden avulla intranettiä  MySQL:n edeltäjällä, RegGen tietokannalla varustettuna. Jostakin vanhasta Unix-muistiosta tuli tuo uuname uudestaan mieleen, ajattelin verestää vanhoja silmiä ja kokeilla, vieläkö nuo tuon ikäiset viritykset ovat elossa.

Lienen tullut lapseksi jälleen, kun leikityttää. Lyhyempi vastaus kysymykseesi kuuluu: Eipä juuri mihinkään.

39
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ohjelma nimeltä uuname
« : 26.11.20 - klo:16.02 »
Kiitos Pete, eipä ollut näköjään tuo kysyjä kuitenkaan saanut asiaansa ratkaisua. Enkä mä. No, olkoon. Ei se ollut tärkeä asia.


40
Ubuntu tietokoneissa / Ohjelma nimeltä uuname
« : 26.11.20 - klo:09.43 »
Uteliaisuuttani rupesin kokeilemaan vanhaa uuname ohjelmaa pariin koneeseen. uucp kyseli asentaessani konfiguraatiota, joihin vastailin. Tarkoitus oli seuraavaksi muuttaa tuota konfiguraatiota. Kun konstia siihen ei löytynyt, ajoin apt-get --purge remove uucp:n. Yllätys oli, että uudelleen asentaessani tuota konffikyselyä ei siltikään tullut, vaan ohjelma asentui ekakerran asetuksilla.

Eihän tämä tärkeä asia ole, mutta kun jäi mieltä askarruttamaan. Mitä tässä nyt on tullut mokattua..

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 13