Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MikkoJP

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 58
41
Yleistä keskustelua / Nelson Mandela Ubuntusta
« : 11.08.08 - klo:13.43 »
Nelson Mandela kertoo tässä videossa, mitä Ubuntu merkitsee.

m

42
Mieluummin laajakaista julkisesti rahoitettavaksi palveluksi. Toisi enemmän tasa-arvoa ja ehkäisisi digitaalisen kuilun syntyä paremmin.

Mutta verohelpotukset ja yksityiset palvelut kuuluvat porvarilliseen ideologiaan, toisin kuin verovaroin rahoitettava infrastruktuuri ja julkiset palvelut.

 :'(

43
Kyse ei ole vain Canonicalin diilistä, vaan kaikkien isojen toimijoiden yhteisoperaatiosta: IBM, Canonical/Ubuntu, Novell, Red Hat to Deliver Microsoft-Free Desktops Worldwide:

The four leaders are working with their local business partners in markets around the world to build and distribute a pre-loaded PC offering that features IBM's Open Collaboration Client Solution (OCCS) ( http://www.ibm.com/developerworks/lotus/library/occs-overview/) including Lotus Notes, Lotus Symphony and Lotus Sametime; the Linux operating system of each distributor; and software applications and installation services from the local partners in each market. The final product will be branded by the local IT firms that bring it to market.

Ubuntun käyttäjiä kiinnostanee kuitenkin erityisesti seuraava:

Symphony 1.1 will be available through the Ubuntu repositories by the end of August. General availability will coincide with the Lotus Symphony 1.2 release expected to be available by the end of October 2008.

Eli Lotus Symphony 1.1 repoihin tässä kuussa, ilmeisesti lokakuussa  vakaaseen julkaisuun?

terv.

m

44
Eipä tuossa mainstream-jakeluidenkaan määrässä suuria muutoksia mielestäni ole tapahtunut. Ubuntu lähinnä tullut mukaan kuvioihin.

Vuosikymmenen alussa isoja olivat Red Hat, SuSE, Debian, Slackware, Mandrake.

Nyt Red Hat (+Fedora, CentOS), SUSE (+openSUSE), Debian (+Ubuntu), Slackware, Mandriva (+PCLinuxOS). Gentoo taisi tulla ja mennä...

mikko

45
Toisaalta hakujen määrä kertoo siitä, että Ubuntu on onnistunut markkinoinnissa paljon openSUSEa paremmin. Webbisurinaa riittää. Taisi hankaloittaa markkinointia suurelle yleisölle  tuo SuSEn jakautuminen yritysversioon ja openSUSEen.

46
Alkuperäinen kysyjähän pisti "kirpparin" vippimerkkeihin. Epäilen, että kyseessä on Ekotori tai muu kierrätyskeskus.

Kierrätyskeskuksethan taitavat usein peruskuntotarkastuksen ja tarpeellisten huoltotoimien jälkeen tuupata nykyään Ubuntun käyttikseksi. Olettaisin, että asennukseen ei ole pistetty salasanoja, vaan automaaginen käynnistys suoraan desktopille. Ainahan sen salasanan saa sitten itse vaihdettua.

mikko

47
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Compiz (ja Xorg?) syö tehoja
« : 06.08.08 - klo:08.39 »
Ota työpöytätehosteet pois käytöstä.  ;)

48
Mielenkiintoista sinällään, että Ubuntu hakkaa Google-hauissa openSUSEn mennen tullen. Tämä ei kuitenkaan heijastane distrojen levinneisyyttä, ainoastaan suuren yleisön kiinnostusta.

49
Kun laitoin windows, ubuntu niin sain huvittavan tuloksen. Windows oli selvästi laskemassa. :D (lienee ihan tottakin)

No mutta vertaapa Vista & Ubuntu.

Mielenkiintoiset kuvaajat saa myös vertaamalla Linuxia ja Ubuntua.50
Microsoftin liiketoimintamalli alkaa olla kivikautinen (suljettuja ohjelmistoja laatikossa kaupan hyllyllä).

Vuoden toisen kvartaalin tuloksesi ennakoitiin 14,7-14,9 miljardia dollaria. Aika hyvin kivikautisella liiketoimintamallilla.

Windows ja MS Office nyt vaan ratkaisevat useimpien asiakkaiden ongelmat riittävän hyvin ja riittävän halvalla.


51
Jopa Rock 'n Rollin kuningas häviää Ubuntulle! http://www.google.com/trends?q=Elvis%2C+ubuntu&ctab=0&geo=all&date=all&sort=0
Voi tätä maailman menoa  8)

Joo, mutta Elvis onkin kuollut jo vuosia sitten :-)

Tämä voi olla jonkun mielestä jo jumalanpilkkaa  ;)

52
Ubuntu on Googlen mukaan suositumpi kuin Britney Spears tai Paris Hilton.

 :o


53
Xandrosilla tietysti kaikki toimisi out of the box, mutta laajennettavuus on pahasti puutteellinen, kuten hyvin tiedetään. Siksi asus eee:tä hankkivien on syytä tutustua vaihtoehtoisiin distroihin. Mitenköhän mahtaa olla muiden pikkuläpprien kohdalla.

Laajennettavuutta nyt rajaavat jakelun lisäksi pieni RAM ja Flash-muistin koko. Muistaakseni Mandriva lupaa, että Eee PC toimii täydellisesti uudella Mandrivalla.

Tämä ei ole läppäri, mutta ajattelutavaltaan samaa sarjaa: Linutop.

54
Meillä kaikilla on omat mieltymyksemme Linuxien suhteen, mutta olisiko sittenkin parempi uhrata valinnanvapautta ja siirtyä käyttämään Ubuntua yhteisen hyvän nimissä?

Ei. Moinen hyödyttäisi ainoastaan yritystä nimeltä Canonical, joka tahkoaa rahaa Ubuntu-palveluilla. Eikä Canonical edes käsittääkseni ole merkittävä Linuxin kehittäjä, toisin kuin RedHat, Novell tai Debianin yhteisö. Canonical brändää Debianin ja markkinoi pakettia...


55
Voisin kirjoittaa kai ohjeenkin testattuani asian uudellen puhtaalla asennuksella, mutta ei taida olla juuri nyt kahta minuuttia joutilasta aikaa.

Oli kuitenkin aikaa tulla piikittelemään hyödyttömiä ohjeita jakavia  elvistelijöitä.  Piikki ei kyllä osu, sillä en mielestäni elvistellyt missään vaiheessa.

 Jos kahdessa minuutissa saat ohjeen aikaan, niin kirjoita ihmeessä opensuse.fi-wikiin. Ehkä joku muukin haluaa katsella nettitelevisioita.

56
Etsin sitten vanhan mplayerplug-in 3.31. Ihme ja kumma Ylen Areena, Elävä arkisto ja Fintototon ravivideot alkoivat välittömästi toimimaan Firefoxissa.

Johtopäätös: Omat kokeilut auttavat enemmän kuin netissä elvistelevät "kahden minuutin googlaajat".

No olisit kokeillut aikaisemmin. Mulle riitti kahden minuutin googlailu saamaan Areenan pyörimään. En tosin ole kertaakaan kaivannut ko. palvelua sen jälkeen, kun sinua varten selvitin, kuinka tuon sivun saa näkyviin.

57
alpine  tai mutt. Omassa käytössäni pine, mutta se pyöriikin isossa Unix-ympäristössä...

58
Lainaus
openSUSE is closest to a commercial quality operating system among all Linux distributions

Ai RedHat, SUSE yms. eivät edusta "kaupallista laatua", mitä se sitten tarkoittaneekaan? Olikohan tuo tarkoitettu hyväksi vai huonoksi puoleksi?  8) ???

59
OpenSuSE 11 toteuttaa täydellisesti vanhan sanonnan: "Moni kakku päältä kaunis, silkkoa sisältä". Miten joku nykyaikana ilkeää julkaista jakelua, jossa ei saa edes nettivideoita toimimaan?

Kyllä saa. Mutta kun ne tarvitsevat suljettujen formaattien tukea, en viitsi niitä katsella :-)


60
Yleistä keskustelua / Vs: Distrojen kokeiluprojekti
« : 10.07.08 - klo:09.47 »
Älä kuitenkaan koske geentoon  ;)
Miksi ei Gentoota? Asennus pitäisi sujua ilman mitään ihmeellisyyksiä sillä uudessa Gentoossa on graafinen asennus :-)

Jösses.

Jos joku jaksaa perehtyä gcc:n use-lippujen käyttöön ja ohjelmien optimaalisiin käännösoptioihin ja riippuvuuksien minimointiin, graafinen asennus on tuskin ensimmäisenä vaatimuslistalla. Jos ei jaksa perehtyä käännösten optimointiin, on gentoo väärä distrovalinta.

Kai Gentoo nyt sentään asentaa oletuksena järjestelmän vanhaan tapaan minimalistisena tekstipohjaisena systeeminä, joka kelpaa vain muiden ohjelmien asentamiseen ja kääntämiseen?

Gentoo menee jossain vaiheessa rikki kuitenkin, ja sitten hiirinapsutteluasentajat ovat vaikeuksissa...

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 58