Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MikkoJP

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 58
61
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Linux poistaminen
« : 06.07.08 - klo:21.36 »
Iske sisään windowsin asennuslevy. Eiköhän se sillä hoidu...

Tai googlaa "poista ubuntu".

62
P.S. Psst... Älkää kertoko kenellekään, mutta miten näissä kerrotaan, että jokin juttu on osittain ratkaistu? Otsikkorivi ei tykännyt lisäyksistä.

Muistaakseni pitää muokata viestiketjun ensimmäisen viestin otsikkoa.

Täältä muuten lisävinkki tiedostonimien vaihtamiseksi pieniksi kirjaimiksi: http://webxadmin.free.fr/article/shell-rename-all-files-in-subdirectories-to-lowe-135.php

Pitäisiköhän skandiongelma ratkaista palvelimen Apachen asetuksista?  Ohjelmalla iconv voi muuttaa tiedostoja tarvittaessa merkkikoodauksesta toiseen. Vaikka windows-koodaukseksi. Komentorivillä  8). Google auttaa, samoin man iconv. Jos oma osaamattomuus vi*%#€%€#ttaa, niin kannattaa tutustua dokumentaatioon ja komentorivin käyttöön, eikä huutaa foorumeilla.

Miten muuten saat skandeja käyttäville sivuille on satoja miljoonia katselijoita?

63
Lainaus
Mutta tuskin päivittyy versionumeroinnin siirtyessä sarjaan 4.1?
Niin, nämä on taas hieman outoja asioita minulle vaikka Kubuntua käyttelenkin niin KDE4 asioihin en ole naamaani niin syvälle tunkenut :) Toisaalta miksi ei ? Ihan mutua minun kohdalla joten viisaammat kertokoot :)

Vakaissa julkaisuissa ei yleensä päivitetä ohjelmistoja alkuperäistä julkaisua isompaan versionumeroon, tehdään ainoastaan bugikorjauksia. Esim.  openSUSE 11.0 ei päivitä KDE:tä 4.0.x:stä heinäkuussa ilmestyvään 4.1:een. 4.1 tulee vasta seuraavaan jakeluversioon 11.1. Toisaalta Kubu 8.04 ei muistaakseni edes ole LTS.

Onko Ubuntun LTS-versiossa Gnomen versio muuttunut parissa vuodessa?

64
Pelit / Vs: Tyhmät/aloittelijoiden kysymykset
« : 05.07.08 - klo:17.06 »
Miten saan yksittäisen pelin toimimaan? Eli, lataan jonkun pelin työpöydälle, ja se pitäisi saada toimimaan. Jos onnistuu päätteessä, kertokaa miten.

Käytä pakettienhallintaa, mikäli mahdollista. Älä lataa pelejä työpöydälle.

Jos peliä ei saa pakettienhallinnasta, sen mukana tullee README-tiedostoja, INSTALL-tiedostoja yms. Lue ne. Noudata ohjeita.


65
KDE4 ottaa tietääkseni päivitykset paketinhallinnan kautta aivan samalla tavalla kuin muutkin ohjelmapaketit. Näin ollen päivittyisi automaattisesti.

Mutta tuskin päivittyy versionumeroinnin siirtyessä sarjaan 4.1?

66
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: KDE suomeksi
« : 03.07.08 - klo:09.41 »
Moro !!

Eli palaan taas kerran kokeilemaan KDE:ta, 4:s versio jotenkin vaikuttaisi sopivalta silmään. mutta. en saa sitä suomeksi. Asensin siis komennolla sudo apt-get intall kubuntu-kde4-desktop
, ja poistin Gnomen täysin.. Pyörii siis Hardyllä. Ja taas törmään ongelmaan, ettei tämä rutjake puhu suomea..Koetin vaihtaa Systems Settingsistä, mutta kun ei.. Olisiko joku komento, millä asian voisi runnoa läpi ???

Hae hakusanaa finnish ja katso mitä paketteja sillä löytyy. Jotain puuttuu.

apt-cache search finnish


67
Siitä vaan ehdottamaan Canonicalille kääntäjien palkkaamista  ;D

Bugirapotti aiheesta:  Ubuntu bug reporting is only for english speaking human beings .

68
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=1723.0
Onnistuuko tätä ohjetta soveltaen 8.04 LTS server versiolla opetella nuo asennuskuviot. Ikkunointi, tekstieditori, jne. Onko jokin oleellinen muuttunut? Repoista nyt tietenkin hardy pakettit käyttöön. Lähinnä ajattelin testata Openboxia. Olisi kiva oppia taas pikkuisen enemmän.... terveisin Timo

Onnistuu. Openboxin voit tietenkin asentaa perushardyssä GNOMEn rinnalle komennolla sudo apt-get install openbox, jos haluat vain openboxia testailla.

69
Miten sen voisi automatisoida, jos kuvatiedostojen nimet ovat vaikka tällaisia:
zetor_pregamma_1_fattal_alpha_0.1_beta_0.8_saturation_1_noiseredux_0.jpg
hiekkaranta_pregamma_1_reinhard05_brightness_-4.48_chromatic_adaptation_1_light_adaptation_0.jpg
ilta-rannalla-2_pregamma_1_drago_bias_0.85.jpg
ja niin edelleen.

Tiedostojen nimiä ei voi tuosta juuri yksinkertaistaa, koska ne sisältävät olennaista informaatiota kuvan käsittelystä. Näpyttelisinkö siis komentoriville tuollaisia tiedostonimiä vai valitisisinko niiden joukosta hiirellä naksuttelemalla käsittelyyn tulevat tiedostot, kas siinä pulma!

Tab-näppäin täydentää komentotulkkia käytettäessä ensimmäisten merkkien jälkeen tulevat merkit. Jos sulla on useita tiedostoja, jotka eroavat vaikka pregamma-arvoltaan, komentotulkki täydentäisi siihen saakka ja odottaisi näppäimistöltä seuraavaa numeroa. Tämän jälkeen komentotulkki taas täydentää lopun automaagisesti.

Riippuen siitä, minkä nimisiä tiedostoja hakemistossa on, voi myös käyttää erillaisia jokerivirityksiä, mikäli toiminto halutaan kohdistaa useisiin tiedostoihin. Nuohan saisi kätevästi valittua vaikkapa ilmaisulla *preg*jpg tai *ma_1*jpg

Oletetaanpa sellainen tehtävä, että halutaan lisätä sataan kuvaan oikeaan alanurkkaan vakiopaikkaan copyright-merkintä. Eiköhän tämä onnistuisi paremmin pienellä, muutaman rivin mittaisella skriptillä kuin hiirellä napsuttelemalla? Jos konsolikammo on paha, sitä helposti napsuttee koko työpäivän lisäten noita vesileimoja. Vaihtoehtoisesti voi antaa koneen huolehtia rutiinityöstä.

70
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/163616

Lainaus
This is a harmless (though annoying) warning. The "capabilities" functions are basically already loaded internally by AppArmor, so it's not possible to load it the 2nd time. If you were for some reason not using AppArmor (and not using SELinux) then having raw capabilities loaded would be what you want. With either of the other LSM front-ends running (AppArmor or SELinux) it is redundant to have the capabilities front-end running.

71
Yleistä keskustelua / Vs: Tietojenkalastelua "suomeksi"
« : 03.07.08 - klo:08.11 »
Tänään saatua:

Lainaus
The Legacy Helsingin yliopisto tili rikkominen

Hyvä Henkilökunta / Student,

Olemme yhteyttä teitä muistuttaa, että tili Review Team joitain epätavallisesta toiminnasta tilillesi.
Mukaisesti USM Online User sopimusta ja varmistaa, että tililläsi ei ole saatavissa vilpillisestä paikoissa,
pääsy tilillesi on ollut vähäistä. Tili pääsy on edelleen rajallista, kunnes tämä ongelma on ratkaistu. Olet
toimittaa tiedot alla;

   ° Webmail Käyttäjätunnus ja salasana

   Webmail Username and password

* Tärkeä *
Antakaa kaikkien näiden tietojen täydellisesti ja oikein muuten johtuu turvallisuussyistä emme voi sulkea
tilisi tilapäisesti.

Kiitämme ripeästi huomiota tähän asiaan. Ole hyvä ymmärtää, että tämä on turvallisuussyistä tarkoitus auttaa
suojaamaan sinua ja USM huomioon. Pahoittelemme mahdollisia haittoja.

USM IT-tiimi
Helsingin yliopisto

The University of Helsinki
© 2008 Helsingin yliopisto. Kaikki oikeudet pidätetään.

En ajatellut välittää tuosta ©-merkistä alimmalla rivillä 8)

72
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Pari kysymystä
« : 02.07.08 - klo:15.06 »
Sitten toinen kysymys: Pidginiä olen käytellyt mutta jos laittaisi Kopeten (että voisi lisätä toisten emoticoneja/smileja) niin kannattaisiko laittaa se KDE kukkaro vai tallentaa salasanat ilman sitä vaikka se väittää että ei ole niin turvallista? Eikö muuten muut ohjelmat niinkuin Firefox ja Thunderbird käytä juuri sitä ei niin turvallista salasanan tallennustapaa?

Taitavatpa käyttää. Eli kuka tahansa, joka pääsee koneeseesi käsiksi, saa halutessaan nuo salasanat näkyviin.  Jos koneesi on lukkojen takana kotona ja muutenkin huolehdit tietoturvasta esimerkiksi käyttäjätunnuksen kunnollisen salasanan avulla, ei liene syytä suureen huoleen, vaikka käyttäisitkin turvatonta salasanojen tallennusta.

Jos sen sijaan koneesi on jaetussa käytössä vaikkapa avokonttorissa, ja esimerkiksi joku epäluotettava lähinörtti huolehtii ylläpidosta, lienee syytä käyttää salasanalla ja kryptauksella suojattua KWalletia.

73
Laitteiston riittävyys riippuu paljolti siitä, mitä aiot koneellasi tehdä ja mitä ohjelmistoja pyörittää. Ubuntun perusasennus lienee liian raskas tuolle määrälle muistia.  Itse olen käyttänyt Debian Sargea P100 / 40 MB RaM / 800 MB kovalevy -läppärillä.

Jos englanti sujuu, katsele täältä lisätietoja: https://help.ubuntu.com/community/Installation/LowMemorySystems

Pääset ehkä helpommalla, jos asennat Zenwalkin tuohon koneeseen.Tästä löydät lisää jakeluvaihtoehtoja. Samoin täältä.

74
Juuri niin. Tämä oli minunkin tarkoitukseni, mutta en ole erikoisen innostunut komentoriviohjelmien käyttämisestä; sain sellaisista tarpeekseni jo CP/M-80 ja MSDOS -aikakaudella, jolloin aloitin tietotekniikkaan perehtymisen.

Jos haluat lisätä vaikkapa tuhanteen kuvaan vesileiman, niin komentorivi alkaa olla aika helppo vaihtoehto verrattuna graafisiin napsutteluohjelmiin.

75
[itseänikin tuo englanninkielen pakko toistaminen ja muiden kielien saamattomuus välillä ottaa päähän enemmän kuin krapula, mutta jotenkuten sen kanssa tulee toimeen, ehkä joskus joku kieltä osaava suomalainen tajuaa millaiset rahat hän saisi tehtyä pelkästään kääntämällä ohjelmia ja ohjeita suomenkielelle.

No eipä saa minkäänlaisia rahoja ainakaan Linuxin ja avointen ohjelmistojen puolella.

76
Sulla on tuossa kaksi kertaa root-määritys. Älä lisää tuotta root=/dev/sda-pätkää ollenkaan, vaan pelkästään se ekassa viestissäni lihavoitu osa kernel-rivin loppuun. Menisköhän näin:

kernel   /boot/vmlinuz-2.6.24-19-generic root=UUID=4d3d0820-9637-430c-8f13-2d496cd3b98c ro quiet splash acpi=off noacpi

Lisätietoja löytyy täältä: http://linux.fi/index.php/Grub

77
Pelit / Vs: Nettipelit ei toimi kunnolla
« : 01.07.08 - klo:17.26 »
Jos henkilö on kärsivällinen, hän kuuntelee neuvot, ja esittää täsmentäviä kysymyksiä (itsekin yritin joskus alkuaikoinani milloin missäkin yhteydessä, mutta kun silloin ei itsellä ollut nettiyhteyttä ja kaikki ohjeet tarvitsivat nettiyhteyden, alkoi keittää ja pahasti, kun puhuin asiasta annettiin selkeästi ymmärtää "lopeta sitten Linux -käyttö, tämän käyttö on sallittua vain niille joilla on nettiyhteys", siltä se kuulosti silloin, eli asenteissa voisi olla toisinaan toivomisen varaa [koskee varsinkin itseäni, mutten vain voi itselleni mitään])

No Ubuntun käyttö nyt vaan vaatii nettiyhteyden. Ihan oikeasti. Jos nettiyhteyttä ei ole, kannattaa vaihtaa distroon, joka käyttää live-CD:n sijaan kunnollista asennusmediaa (DVD:tä tai CD-settiä).

78
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 01.07.08 - klo:17.02 »


Mitä pidempään Linuxia käytän, sitä yksinkertaisemmaksi työpöydät muuttuvat. Käytössä Blackbox, out of the box, ilman mitään virityksiä.

79
Päivittyyhän paketit myös Hardyyn syksyllä? Uutena Ubuntistina mielellään pitäytyisin tässä pitkäaikaisjakelussa.

Pitkäaikaisjakelu on pitkäaikaisjakelu. Jos siinä ruvettaisiin ohjelmaversioita vaihtelemaan, ei se mikään vakaa pitkäaikaisjakelu enää olisi.

Jos haluat uudempia versiota, on parasta että päivität syksyllä jakelun uudempaan versioon. Jos et kaipaa uudempia versioita, voit pysyä pari vuotta pitkäaikaisversiossa.

Linuxissa yleensä uudet versiot ohjelmista otetaan käyttöön päivittämällä koko järjestelmä. Vain poikkeustapauksissa päivitetään yksittäisiä ohjelmia, esimerkiksi turvallisuusongelmien yhteydessä.

80
Eli muistutettakoon, että haittaohjelmat eivät leviä itsekseen. Haittaohjelmat ovat ohjelmia, jotka tekevät jotain muuta, kuin mitä ohjelman asentanut käyttäjä on kuvitellut.

Tällaisen ohjelman laatiminen on suhteellisen triviaalia -- siltä suojaa lähinnä se, että Ubuntuun paketteja tekevät yhteisön jäsenet toivon mukaan tutkailevat ohjelmakoodia sen verran, ettei siellä ole mitään hämärää.

Haittaohjelmia koneelleen saa siis niitä asentamalla. Virukset ovat haittaohjelmia, mutta kaikki haittaohjelmat eivät ole viruksia.

Windows-puolellahan ihmiset asentelevat ihan vapaaehtoisesti näitä näytönsäästäjiä yms. ohjelmia, jotka sisältävät myös ylimääräistä haittakoodia. Mikään ei estä tekemästä samoin Linux-puolella.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 58