Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MikkoJP

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 58
21
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Alkolukko forumille?
« : 07.10.08 - klo:19.50 »
Juu, hyvä idea. Palvelinpuolelle tarvitaan siis systeemi, joka tsekkaa voikon avulla kaikki kirjoitetut viestit. Vain kyllin virheettömällä suomella kirjaillut viestit hyväksytään automaagisesti, ilman moderaattorin armollista hyväksyntää ja hiirinäppäimen painallusta julkaistavaksi.

 8)

22
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu foorumi + Midori
« : 07.10.08 - klo:19.44 »
Pistetään päivitys harkintaan, vaikka tarpeellisia uusia ominaisuuksia tuskin tulee. Tästä asennuksesta kun on muutenkin karsittu kaikki turha pois, 1 GHz prossu nimittäin käytössä... :-)

23
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Ubuntu foorumi + Midori
« : 06.10.08 - klo:21.29 »
Vähän näköjään tökkii tämän foorumin näkyminen Xubuntu + OpenBox + Midori -yhdistelmällä:




24
No paikkaillaanhan Ubuntuakin koko ajan päivityksillä  ::)

25
Mitä turhia arvuuttelemaan aMSN testiin. Ei ole edes sen asennus käyttöjärjestelmästä kiinni.

Jos se toimii täysin teinien vaatimalla tavalla, menee tuskin montaa kuukautta, ennenkuin MS tuo uusia ominaisuuksia, jotka ovat taas varhaisteineille kynnyskysymyksiä.



26
Jos kaikki mesehärpäkkeet on kynnyskysymys, niin parasta lienee ostaa se wintoosa.


27
Ei kuitenkaan vastaa omaa käsitystäni tietokoneesta tai linuxista käyttöliittymänsä puolesta.

Ehkä noihin pitäisikin asennoitua sulautettuina Linux-järjestelminä. Ei kämmentietokoneisiinkaan (PDA) asennettu Linux vastaa kovin monen käsitystä linuxista tai tietokoneesta, kuitenkin ilmiselvästi kyseessä on Linux & tietokone :)

mp

28
reipasta jospa ihmiset oikeasttikin haluavat tutustua linuxiin asentamatta sitä kuitenkaan vielä itse ja tuo näyttäs olevan ehkä se halvin ja helpoin tapa.

Mun kaveripiirissäni miniläppärin hankintaa ostavia ei voisi vähempää kiinnostaa mikä käyttis koneessa on. Kunhan se on kevyt ja sillä voi tehdä muistiinpanoja, lukea sähköpostit ja tehdä osakekauppoja netissä :-)

29
Yleistä keskustelua / Vs: Democrats can't run Linux
« : 01.09.08 - klo:13.11 »
Hohhoijaa. Mieluummin media-alan etuja ajava demokraatti varapresidentiksi kuin presidentiksi patavanhoillinen, talouselämän ostama militantti, joka kannattaa rukouksia kouluihin ja haluaa aborteista laittomia.

m

30
Yleistä keskustelua / Vs: Suurimmat mokasi asentaessasi.
« : 27.08.08 - klo:15.26 »
Poistin käsin päätteessä jotain ohjelmaa jossain hakemistossa, jossa oli mm. /bin ja sen alla helkkaristi muita kansioita. Piti kirjoittaa cd ../bin, mutta arvatkaapas, kuka kirjoittikin cd /bin!
JH

No et kai heilunut roottina tai sudoillut?  ;)

m

31
Mitä milloinkin. LXDE, WindowMaker, GNOME...

Nyt Vista  :o Rikkookohan tällä foorumilla käyminen oppilaitoksen MS only -politiikkaa vastaan?!

mp

32
Yleistä keskustelua / Vs: Suurimmat mokasi asentaessasi.
« : 21.08.08 - klo:16.33 »
Vuonna 2001 asennusohjelma ei osannut pienentää XP:n partitiota. Hups. Siinä meni uuden pc:n windows, piti sitten siirtyä suoraan SuSEen ilman mitään dualbootteja. Taisi olla hyvä vaan.

33
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Viruksen estoa ubuntussa?
« : 19.08.08 - klo:11.39 »
[Tämä viesti ihan vain siltä pohjalta, että ymmärsin aiemman keskustelun perusteella, kaikesta väittelystä huolimatta ko. tilanteen olevan mahdollinen. Jos ymmärsin väärin, unohtakaa. Peace.

Esimerkiksi yliopistolla kaikki posti ja virukset tulevat unix- ja linux-koneiden läpi Windows-koneille. Tai tulisivat, jos ei niitä skannattaisi siinä välissä pois. Tähän niitä Linuxin virusskannereita tarvitaan.

mikko



34
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Viruksen estoa ubuntussa?
« : 19.08.08 - klo:09.49 »
Enkä oikein halua ymmärtää miten se Ubuntun käyttäjänä liittyy minuun jos jonkun Windows-koneessa on virus. Täytyisikö mun toimia virus-filtterinä niiden Windows-käyttäjien puolesta jotka ei huolehdi omasta virustorjunnastaan vai mikä tässä on funktio?

Kyllä. Varsinkin jos koneesi on sähköpostipalvelin. Mutta muutoinkin virusten välittäminen eteenpäin on edesvastuutonta.

mikko

35
Mulla kaatuili pari vuotta sitten työkone: vika oli verkkolähteessä. Poweri vaihtoon, ja kone pysyi taas pystyssä.

Tässä koneessa taas prosessorin jäähdytyssiili oli täynnä pölyä. Tuuletin ruuvattiin irti ja näytettiin imuria ja kone alkoi pysyä pystyssä.

Muut jumitukset aiheutuivat VIA:n näyttökortista.

m

36
Yleistä keskustelua / Vs: Hakemistorakenne
« : 19.08.08 - klo:09.44 »
Millä perusteella muuten sähkömekaanisten kovalevyjen aika alkaa olla loppusuoralla? Onko jossain kehitetty halpoja suurikapasiteettisia flashmuisteja joilla kirjoituskertojen määrä on käytännössä rajoittamaton?

Eipä tuo kovalevyjenkään kesto ole teoriassa tai käytännössä rajoittamaton. Taitaa olla se rikkoutumisalttein osa peruspeeceestä.


37
Itse ihmettelen että näihin pikku läppäreihin laitetaan tälläsia outoja ja vähän käytettyjä distroja. Olis luullut että nuo suosituimmat distrot olis ollut heti käytössä >:(

Todennäköisesti pienen distron tekijät ovat halukkaammin lähteneet mukaan muokkaamaan distrosta pikkukoneelle sopivampaa. Luulen että tekevät mieluusti tämmöisen erikoisversion jakelustaan, isoilla tekijöillä ei ehkä riittänyt kiinnostusta kun eivät arvanneet, mikä hitti näistä lopulta tulikin.

m

38
Mikä tahansa tästä listasta, ehkä lähinnä Vector, Zen, Antix, TinyMe, Debian, Slackware.

m

39
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ne rautavaatimukset?
« : 14.08.08 - klo:16.41 »
Joka tapauksessa alle 1 gigan levystä joutuu jo tuolla muistilla lohkaisemaan swapille ison osan.

Välttämättä ei tarvitse. Itse käytän 40-60 megan swappia 40 megan koneessa (Pentium 100). Mutta en konetta käytäkkään nettisurffailuihin.

m

40
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: laCie käyttöön
« : 14.08.08 - klo:13.11 »
Pitäisi olla valmiiksi osioitu windows-tyyliin, tuuppaa vain usb-porttiin ja pitäisi toimia Ubuntussa. Jos haluat, että voit viedä tiedostoja kavereiden pc tai mac-koneilla avattavaksi, ei tarvitse tehdä mitään osiointeja eikä alustuksia. Itse tyydyin tähän ratkaisuun, muut voivat neuvoa enempi mahdollista ext3-formatointia ajatellen.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 58