Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - beh

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: PDF
« : 11.02.10 - klo:22.07 »
^qpdf näkyy olevan universe-osastolla (ks. http://packages.ubuntu.com/search?keywords=qpdf&searchon=names&suite=karmic&section=all). En ole varma onko universe:n paketit oletuksena saatavilla. Universen saa käyttöön kun laittaa rastin oikeaan ruutuun  pakettienasennusohjelmassa (ainakin kubuntun kpackagekitissä; helppo myös ubuntun puolella luulisin). e. jaa mulla menikin ohi tuo 8.04; ei näytä olevan qpdf:ää saatavilla hardylle.

Mitä tulee pdftk:n käyttöön, luulisin foopass:n tarkoittavan pdf:n salasanaa. En ole kokeillut pdftk:ta, mutta vaikuttaa tarkoitukseen soveltuvalta ohjelmalta

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: PDF
« : 11.02.10 - klo:20.31 »
Tuo flpsed vaikutti muuten ihan kelvolliselta, mutta en saa avattua sillä salasanalla suojattua pdf-tiedostoa. Salasanasuojauksesta en tiedä yhtään mitään, mutta onkohan mitään tehtävissä? Salasanan siis kyllä tiedän, mutta se ei paljoa auta, kun sitä ei kysytä eikä tiedostoa saa auki.
Kokeile purkaa salaus qpdf:llä, joka löytyy pakettivarastosta.
Koodia: [Valitse]
qpdf --password=salasana --decrypt salattu.pdf salauspurettu.pdf
e. Niin selvennyksenä vielä, salauspurettu.pdf on uusi tiedosto joka luodaan kun salattu.pdf dekryptataan.

3
Onko kenelläkään ongelmia strigin kanssa? Itselläni virtuoso-t -prosessin cpu% on koko ajan noin 40. Strigin mukaan indeksointikaan ei ole enää käynnissä. Ongelma helpotti kun otin indeksoinnin pois käytöstä strigin asetuksissa, tai oikeastaan koko strigi taisi sammua, koska kuvake katosi. No, en ole vielä perehtynyt tuohon strigiin, jotta enpä jää sitä kaipaamaankaan.

Muuten kyllä näyttää hienolta. Ikkunoiden tabituksesta vaan tarvittaisiin vielä monipulisempi – haluaisin pystyä jakamaan "isäntäikkunaa" sekä pysty- että vaakasuunnassa, jolloin "lapset" täyttäisivät sen valitsemissani suhteissa, sekä tallentaa tällaisia isäntäikkunoita pikakuvakkeisiin. Näin ollen olisi helppoa käynnistää kokonaisia ohjelmaryppäitä kerralla eri käyttötarkoituksia vartaen. Oikeastaan tuollaisenaan tabeilla ei ole vielä itselleni käyttöä.

4
Olisikohan syytä jakaa keskustelu aoa:n viestistä alkaen. Tai muokata ketjun ensimmäinen viesti sisältämään lyhyen selitteen ja linkki linux.fin ohjeeseen. (Modet hommiin  ;))

5
Gnomesta en ole koskaan pitänyt (tunnen ehkä jopa pienoista vastenmielisyyttä sen käyttöä kohtaan). Joitakin gtk sovelluksia kyllä käytän (no, Firefox pääasiassa). Nykyisen KDE4:n aikana sen miellyttävyys verrattuna Gnomeen on vain kasvanut.

Ei varmaan ollut erityisen hyvä käännyttystyö, mutta miksi ihmeessä pitäisikään käännyttää? Kokeilemalla se "paremmuus" selviää.




Olinko muuten ainoa joka piti Adeptista?  ;) En tosin uskaltanut asennuksia tai päivityksiä sillä hoitaa, mutta pakettien selaus ja ohjelmien etsiminen oli sillä kätevää. Uudesta packagekitistä en pidä ollenkaan. No, onneksi on komentorivi.

6
Minusta ei taida tässä vaiheessa olla projektin aloittajaksi. Olisin mielelläni vain seurannut muiden tekemisiä;)

En ole oikein nettioppaiden ystävä joten tilasin ketjussa aiemmin mainutun ja muualla kehutunkin kirjan Rapid GUI Programming with Python and Qt. Luin saman kirjoittajan Python -kirjankin ja se oli minusta mukavaa luettavaa (ei tosin ole vertailukohtia). Kirjasta on mukavampi opiskella ja yleensäkin, ennen kuin aloitan mitään, haluan laajemman kokonaiskuvan asiasta, enkä halua edetä asia kerrallaan. Joten omana projektinani on tutustua Qt:hen näin teorian tasolla kirjaa lukemalla ja kenties vielä  innostun kokeilemaan käytännön ohjelmointiakin. Luultavasti kuitenkin ohjelmointiharrastukseni jää omien pienien skriptien tekemiseen eikä näihin yleensä ole tarvetta gui:ta tehdä.

7
Mitä ajattelette, minkälainen formaatti olisi hyvä, jos yrittäisimme käynnistellä tästä aiheesta jonkinlaista työpajaa tai opintopiiriä, tms?

Minusta parasta ja mielenkiintoisinta olisi jos oletettaisiin pythonin ja ohjelmoinnin perusteiden olevan hallussa ja työpajassa keskityttäisiin enimmäkseen (Py)Qt ohjelmointiin. Aihe voisi olla jonkin kohtuullisen yksinkertiasen tosielämässä tarvittavan gui-ohjelman teko.

Itselläni tulee mieleen jonkinlaisen yksinkertaisen käyttöliittymän kyhääminen RTMPDump-YLEn ympärille. Siinä olisi noin alkuun pari perusjuttua: nappi ja osoitteen liimauskenttä sekä komentoriviohjelman kanssa kommunikointi, jonkinlaisen progressbarinkin voisi tehdä.

En ole QT:hen vielä tutustunut, mutta tkinterillä tuli tehtyä yksi ohjelma, joten gui-ohjelmoinnin alkeet on hallussa. 

8
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.10: Karmic Koala
« : 10.09.09 - klo:15.13 »
Engl. kielinen Kubuntu 64bit vaikutti poistavan OpenOfficen kun asensin KDE:hen suomenkielen tuen (system settingsin kautta). Ei ilmoitellut mitä asenteli, mutta ilmeisesti joku riippuvuusvirhe jossain.

Kun ensin yritin asentaa pelkän  voikon linux.fin ohjeilla (ts asentaa paketit openoffice.org-voikko libenchant-voikko ja tmispell-voikko
), niin apt yritti poistaa kasan paketteja, joissa tais olla OO:kin.

Tämä siis muutomia päiviä sitten, ties vaikka olisi korjattu.

Millä komennolla saikaan oletuspaketit takaisin asennettua?

Muuten on kyllä toiminut hyvin. Tosin omituisen hidas on kone ollut viime aikoina, myös 9.04:ssä. Olisikohan KDE4.3:sta johtuvaa?

9
Uusi nimeämisominaisuus on hyvä, mutta voisiko ne tallentaa suoraan vfat-ystävälliseen muotoon ( http://en.wikipedia.org/wiki/Vfat#Directory_table ). Lähinnä ":" aiheuttaa ongelmia.


Odotellessa tällä pätkällä vai muuntaa kaikkien nykyisen hakemiston flv-tiedostojen ":":t "-":ksi
Koodia: [Valitse]
for flv in *flv; do mv -i  "$flv" "$(echo $flv|tr : -)";done

10
http://areena.yle.fi/video/262818 tämä myös keskeytyi 80% tuntumassa. Ongelma kaiketi esiintyy vain pitemmissä pätkissä.
tulostus:
Koodia: [Valitse]
DEBUG: ExecuteInvokedMethod, onStatus: NetStream.Play.Reset
DEBUG: HandlePing, received ping. type: 6, len: 6
DEBUG: sending ping. type: 0x0007
DEBUG: HandlePing, received ping. type: 6, len: 6
DEBUG: sending ping. type: 0x0007
DEBUG: HandlePing, received ping. type: 6, len: 6
DEBUG: sending ping. type: 0x0007
ERROR: ReadN, RTMP recv error 11
ERROR: ReadPacket, failed to read RTMP packet header
WARNING: Download may be incomplete (downloaded about 85.6%), try --resume!
Closing connection... done!

DEBUG: nStatus = 2
Stream saved to Provinssirock 2009 YleX Areenan lähetys-.mp4

e. siis latauksen keskeytymisen jälkeen lähetti muutomaan otteeseen tuota pingiä ja luovutti sitten.

11

Kiitoksia. Toimi ihan sujuvan oloisesti. Harmi kyllä radio-ohjelmien äänet nopean testauksen perusteella  eivät tallentuneet oikein.

Täällä toimivat kyllä radiotallenteetkin. Ongelmana on tosin se, että haetut tiedostot ovat oikeasti FLV-muotoisia, vaikka ohjelma nimeää ne automaattisesti URL:n mukaisilla .mp3- ja .mp4-päätteillä. Siis koodia pitäisi nähtävästi muuttaa niin että videotiedostojen nimiin lisätään .mp4:n sijaan .flv-pääte ja audiotiedostoihin .flv tai .fla.

Ehkä ohjelmaan voisi lisätä mahdollisuuden muuntaa FLV-audiotiedosto musiikkisoittimien paremmin tukemaksi MP3-tiedostoksi, mutta tämä hoituu kyllä myös erillisillä työkaluilla:

Koodia: [Valitse]
ffmpeg -i tallenne.fla -acodec copy tallenne.mp3
Kiitos, tuo  audion kopionti selvitti ongelman. Siis jos ymmärsin oikein, niin mp3:n soitto fla "säiliön" (container) sisältä aiheutti toistoongelmat.

12
Tein rtmpdump-ohjelmasta version, joka osaa imuroida videoita uudesta Areenasta. Ohjelma on saatavilla täältä: http://users.tkk.fi/~aajanki/rtmpdump-yle/index.html.

Kääntämisen (configure; make; make install) jälkeen yle-dl skriptille annetaan ladattavan ohjelman webbi-sivun osoite. Esimerkiksi uutiset saa ladattu komentamalla

yle-dl http://areena.yle.fi/video/261405

Kuten ketjussa jo aikaisemmin todettiin Areenan videoihin ei löydy suoraa osoitetta nettisivulta vaan se pitää erikseen hakea palvelimelta. Lisäksi imurointiohjelman tai mediasoittimen pitää osata vastata oikein palvelimen lähettämään autentikointipyyntöön tai muuten palvelin ei suostu lähettämään videotiedostoa.

Kiitoksia. Toimi ihan sujuvan oloisesti. Harmi kyllä radio-ohjelmien äänet nopean testauksen perusteella  eivät tallentuneet oikein.

Oletko varma tuon ohjelman laillisuudesta? Kannattaako sitä jakaa noin avoimesti, saat vielä Adoben lakimiehet perääsi. Onko YLE:n lähetys salattua muotoa vai miksi valitsit rtmpdumpin laillisen flvstreamerin sijaan?

Mutta kaiken kaikkiaan, hienon työn olet tehnyt!

13
Multimedia ja grafiikka / Vs: YLE:n podcastit
« : 13.06.09 - klo:12.43 »
Kopioi vain linkin "Tilaa podcast" osoite ja liitä se Rytmilaatikkoon. Siis täältä: http://areena.yle.fi/ohjelma/Aristoteleen+kantapää
Firefox ei osannut itse tuota ainakaan Amarokiin lisätä, joten Rytmilaatikkokin voi tuottaa sen suhteen ongelmia.

14
Tänään sitten vaihtui areena pelkästää flashiin. Tuohonko joku keksisi hyvän jipon, jolla noita voi koneelle tallentaa :P

Edit:

Esim. uutiset videosta sain ongittua kohtuu selväkieliseksi tuon videon osoitteen mutta mitäpä siitäkään sitten lopulta hyötyy, ei osannut vlc toistaa tuollaista osoitetta.

http://areena.yle.fi/video/250650
(rtmp://flashk.yle.fi/AreenaServer/|AreenaServer/|mp4:maailma/25/06/250651_201155.mp4)
Saitko tuon osoitteen jollain yksinkertaisella tavalla?

15
osaako kukaan tallentaa näitä uuden areenan flashejä?
Tutustuin hieman aiheeseen, mutta aika hankalalta vaikutti. Beta-areena käyttää
Adopen rtmp-protokollaa, joka on vaikea kaikille tallentimille.
Kokeilin jopa joitakin Windows ohjelmia, mutta nekään eivät tallentamista
osanneet.

Hieman lisää aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Real_Time_Messaging_Protocol
http://captsolo.net/info/blog_a.php/2009/01/19/rtmp_flash_video_streaming_protocol
http://ptrthomas.wordpress.com/2008/04/19/how-to-record-rtmp-flash-video-streams -using-red5/
http://lkcl.net/rtmp/
http://linuxcentre.net/getiplayer/download/

Kolmannen linkin ohjeilla (ts. wiresharkin tulosteesta url:n greppaamalla)
löytyi rtmp-virran osoite, mutta en onnistunut rtmpdumpilla virtaa tallentamaan.
rtmpdumpin (4. linkki) )laillisuus voi olla hieman kyseenalainen, koska se osaa
tallentaa "salattua" rtmp-virtaa (rtmpe). Flvstreamer (löytyy 5. linkistä) on
rtmpdumpin laillinen (salausta osaamaton) versio.

Toinen murhe on sitten se, että miten yle nimeää tiedostot. Muistaakseni se on
yleensä jotain tämän tapaista
Koodia: [Valitse]
< ohjelman id(urlista)+1/2(video/audio) >_< kuusinumeroinen numerosarja>.mp< 3/4(audio/video) >
Tuo jälkimmäinen numerosarja on hieman mysteeri, mutta mahdollisesti se on
ainakin jotenkin ajasta riippuvainen koska se on
suunnillen sama (tai joillakin sama) saman päivän ohjelmille.

e. Mistähän muuten tietää onka virta rtmp vai rtmpe. Wireshark ilmoitti osoitteen muodossa rtmp, mutta voikohan virta silti olla salattu?

16
Laitealue / Vs: intel X4500HD ja Sony KLV-V32A10E
« : 06.05.09 - klo:21.20 »
Ubuntuforumin ohjeen  http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1130582 avulla sain Intel ajurin päivitettyä (screen tearing ongelmia X4500HD:lla). Lisäksi päivitin Kernelin kuten ohjeessa on mainittu; hyvin toimii,   ei ole "vakaata" kernelia tullut käynnistettyä päivityksen jälkeen. Huomatkaa, että ohjeen 1. kohdan linkit  ovat jo hieman vanhat (mutta toimivat). 4 -6 kohdat eivät ole minulla tarpeellisia, mutta latasinkin uudemmat paketit.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 09.04.09 - klo:12.36 »
 ______________________________________________
( You have been selected for a secret mission. )
 ----------------------------------------------
   o
    o
        .--.
       |o_o |
       |:_/ |
      //   \ \
     (|     | )
    /'\_   _/`\
    \___)=(___/

tux

18
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 09.04.09 - klo:12.22 »

Muut mahdolliset ASCII-grafiikan pohjat saat komennolla
Koodia: [Valitse]
ls /usr/share/cowsay/cows |sed 's/[.]cow$//'| xargs
Seuraava komento esittelee kaikki "lehmät":
Koodia: [Valitse]
for cow in $(ls /usr/share/cowsay/cows |sed 's/[.]cow$//'| xargs); do fortune | cowthink -n -f $cow; echo $cow; echo -n "__paina Enteria jatkaaksesi__"; read; done



19
Yhtenä rivinä
Koodia: [Valitse]
while [ 1 ] ; do   firefox&   pid=$! ;   sleep 2;   kill -TERM  $pid; done  :P
Pienenä kuriositeettina, bashissa on true -komento, jolla saa hieman siistimmän päättymättömä loopin. (while true ...)

20
Jaapajaa.

Nyt olisi pitkästä aikaa taas uutta versiota jaossa FTVLoaderista. Nimi on taasen vaihdettu, eli nykyään se on nimeltään freeloader (eng. siipiveikko :) )
Hyvältähän tuo vaikuttaa. Aika selkeästi kirjoitettua koodia, jopa minä ymmärsin ainakin perusperiaatteet, vaikka en olekaan kuin vähän lukaissut paria python opasta. Vaikutti myös toimivan.

Pari asiaa nousi mieleen: soitto-ohjelma pitäisi pystyä valitsemaan, jokin asetustiedosto olikin kai tulossa. Favorites-tiedosto tallentuu käynnistyshakemistoon. Stream -luokkaan voisi varmaan lisätä date ja ehkä myös time -muuttujat. Time olisi tarpeen jos etsii esim. jotain tiettyjä uutisia.


vielä yksi asia, jos jotain ohjelmaa on yli 100 kpl, niin niitä ei näytetä. ks. esim.  http://areena.yle.fi/hae?keyword=Uutisjuttuja Yle-parserin ohjelmienhakumetodi kaipaa kai muutosta.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8