Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - beh

Sivuja: 1 ... 6 7 [8]
141
Jos tuntuu, että ohjelmointikielen syntaksi on esteenä ymmärtämiselle, mutta englanti kuitenkin on jotenkin hallussa, voisit kokeilla graafista ohjelmointia Scratchilla. Ohjelma on saatavissa vain Windowsille ja Macille, mutta minusta se vaikutti niin mainiolta kieleltä ohjelmointiin tutustumiseen, että voisin jopa itse kokeilla sitä jos nyt sattuisi olemaan Windows asennettuna. Wikipedian mukaan versio linuxille on tulossa.

Tässä pari linkkiä flash videohin, joista voit katsoa mitä kaikkea Scratchilla pystyy tekemään:
http://scratch.mit.edu/videos
http://www.courses.fas.harvard.edu/~cs50/play/podcasts/2007/lectures/week0f.flv

142
Koeta distrowatchin haulla:
http://distrowatch.com/search.php

Valitset vaan tarpeeksi kriteereita ja alat klikkaileen tuloksia.  ;) Logot näkee heti linkin auettua, joten ei varmaankaan edes suuri urakka - jos vain osaat sijoittaa distron sopiviin kategorioihin.

143
Zenwalkilla on delfiini.

144
Kiitos,  :D
 eiköhän tällä onnistu. 

145
Miten voin käynnistää itsenäisen prosessin komentoriviltä (tai muusta ohjelmasta)? Itsenäisellä tarkoitan, että jos tapan tai sammutan käynnistävän ohjelman pysyisi lapsiprosessi silti hengissä.

146
Virtualboxin ohjeista löytynee apua; windowsissa pitäisi kai kirjoittaa jotain tämän tyylistä

net use x: \\vboxsvr\sharename

Guest Additionsien eli Asiakkaan lisäykset pitää olla asennettuna. Nämä siis asennetaan virtuaalikoneeseen. Valitse virtuaalikoneen valikosta Laitteet (tai vastaava) alimmainen kohta. Koneeseen mounttautuu kansio, jossa on asennustiedostoja eri järjestelmiin. Suorita näistä sopiva.

147
Okei. No joka tapauksessa saako tuolla VLC:llä ladattua sitä yhtään nopeammin?
Ei sitä taida nopeammin saada. Sehän vain tallentaa sitä streamia. Sitähän ei ole tarkoitettukaan ladattavaksi, joten ei yle sitä nopeammin lähetä.

Itse käytän mimms nimistä ohjelmaa, jolla ko. ohjelma ladattaisiin seuraavalla komennolla:
Koodia: [Valitse]
mimms mms://195.248.86.140/areena_world/92/58/925806_679804.wmv
Siis aiemmissa http vaihdetaan mms:ksi.

Minulla on skrtipti joka lataa ohjelman kun sille antaa parameriksi ohjelman osoitteen, joka tässä tapauksessa olisi http://areena.yle.fi/toista?id=925805. Lisäksi tekaisin konqueroriin "service menun", jolla voin ladata ohjelmia suoraan parilla hiiren klikkauksella. Näin ohjelmat saa suht helposti kannettavaan soittimeen. No tuossa skriptissä olisi vielä parantelemista, mutta voin laittaa sen tänne, jos kiinnostaa ja luulette, että se on laillista (eipä tuosta oikein tiedä).

148
Pelit / Vs: Windows pelien pelaaminen winen avulla?
« : 02.10.07 - klo:12.51 »
Jos kaipaat tietoa pelien toimivuudesta winellä katso seuraavat sivut
Frank's Corner:
http://frankscorner.org/index.php
Wine Application Database:
http://appdb.winehq.org/

Jotka muuten mainitaan tämän Pelit -osion ensimmäisessä ketjussa. Ne lihavoidulla otsikolla olevat ketjut on aina syytä katsastaa.

Ohjeita Winen asennuksesta ja käytöstä löytyy tarkemmin seuraavasta: http://linux.fi/index.php/Wine

149
Tee kuten virheilmoitus kehottaa, eli kirjoita päätteeseen seuraava komento:
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg --configure -a
ks. vielä tämä ketju http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=12758.0, jossa näyttää olevan käsittelyssä sama ongelma.

edit.
komennon eteen sudo:n kirjoittamalla saat  pääkäyttäjän (rootin) oikeudet

edit2.
Lainaus
Vaikka pääkäyttäjä on kirjautunut koneelle..
Et kai tarkoita pääkäyttäjällä root:ia, vaan käyttäjää jolla on sudo oikeudet?

150
Multimedia ja grafiikka / Vs: Kokemuksia SMplayeristä?
« : 02.10.07 - klo:09.32 »
Lainaus
Kaffeinea käytän pelkästään TV:n katseluun ja siinä ottaa päähän juuri tärkeimpien toimintojen puuttuminen hiirestä. Oikean napin takaa löytyy valikoista älytön määrä toimintoja, joilla ei tee yhtään mitään. Sitten esim. EPG puuttuu täysin, eli pitää mennä pois kokoruututilasta ja hakea hiirellä oikea painike, tai etsiä näppäimistö jostain ja painaa G:tä.

Jos joku tietää konsteja parempaan käytettävyyteen, niin neuvoja otan vastaan mielelläni.

Käytät ilmeisesti KDE:tä, joten voit kokeilla määritellä sopivan hiirieleen yo. näppäimistösyötteelle. Näitä voit siis tehdä Helppokäyttöisyysvalikossa. Muista valita määritellyksi ikkunaksi Kaffeine Soitin (tai pelkkä Kaffeinekin riittänee, niin eri kielillä ei tule ongelmia), niin ele ei pääse vaikuttamaan muissa ohjelmissa.

 Jos et ole ennen käyttänyt hiirieleitä, poista ruksi kohdasta "Poista hiirieleet käytöstä yleisesti" (Yleiset asetukset nappula, hiirieleet -välilehti). Hiiren painikekkin kannatanee vaihtaa (minulla kakkospainike), hiiren rullalla eleiden piirtely tuntui ainakin minusta hieman epävakaalta.

Lisäys: Tietysti hiirieleitä voi asettaa muihinkin ohjelmiin (vaikka vlc:hen), joissa pikänäppäimiä on määriteltynä. Tässä suhteessa mm. vlc on hieman rajoitetummin säädettävä, tai ainakaan pikanäppäimiä ei ollut selkeästi näkyviin merkitty.

151
Ilmeisesti Ylex:n "radiovirtaosoite" on joillekin ohjelmille liian hankala:
Koodia: [Valitse]
mms://a711.l2187818711.c21878.e.lm.akamaistream.net/D/711/21878/v0001/reflector:18711?auth=da_cfaOb3cSbDdobrdkdDbscyd3cobFdNbE-bhatjP-E-skD-o8n8&aifp=v01&WMBitRate=&WMCache=0
Yllä olevan katsoin tiedostosta http://akastreaming.yle.fi/vp/fiyle/fi/live_e.asx.

 Vrt. muiden ylen kanavien osoitteet ovat tämän tapaisia: http://mediak.yle.fi/liveyleradio1 , jotka sain soimaan Amarokissa muuttamalla http:n mms:ksi. Kaffeine minullakin toistaa noita ongelmitta, antaa sille sitten asx-tiedoston tai osoitteen sieltä tiedostosta.

152
Kiitos vastauksesta. Luulen jopa ymmärtäväni mitä tuossa tapahtuu, kun viimein hoksasin etsiä sed manuaalia, enkä vain bash oppaita, jotka eivät pureudu kovin syvälle yksittäisiin komentoihin.

Siis tuossa kai korvataan koko alkuperäinen rivi tällä \(.*\?\) (tai siis .*\?:llä) johon tuo \1 viittaa, vai kuinka. Ei  muuten ole tarpeen käyttää enää \? -merkkiä, eli pelkkä \(.*\) osuu samaan kohti.

Tosiaan aloittelijat ei välttämättä pelkillä man -sivulla kovin pitkälle pääse, joten tässä muillekin linkki sedin manuaaliin
 http://www.gnu.org/software/sed/manual/, tämän löytää googlellakin helposti.

153
Olen yrittänyt parsia seuraavalla rivillä olevan osoiteen erilleen, mutta huonolla menestyksellä

Koodia: [Valitse]
<strong>Ohjelman suora osoite:</strong> <a href="http://www.yle.fi/java/areena/dispatcher/810356.asx?bitrate=1000000">http://www.yle.fi/java/areena/dispatcher/810356.asx?bitrate=1000000</a> </p>

Yritin sekä sed:illä, että tämän kaltaisilla risukasoilla
Koodia: [Valitse]
string="`cat osoiterivi`"
echo ${string#substring} > osoiterivi
, missä osoiterivi on yllä mainittu rivi. Vika on kai siinä, etten osannut laittaa oikenalaista regexpiä substringiksi?

Voisiko joku tönäistä oikeaan suuntaan. Valmis vastauskin pienellä selityksellä kyllä kelpaisi, tuli käytettyä tähän jo sen verran aikaa :-\

154
 ☺ Miten voin kirjoittaa esim. edellä olevan merkin eri ohjelmissa, kuten katessa tai konsolessa, muuten kuin kopioimalla sen jostain valmiista merkistöstä? Entä miten tälle foorumille?

 Kopion ko. merkin wikipediasta, jossa kerrataan myös, että ☺:n "utf8 -koodi" on \u263A  ja "html-koodi" &#9786; Miten näitä koodeja käytetään?

Sivuja: 1 ... 6 7 [8]