Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jaxz

Sivuja: [1]
1
Aina kun kernel versio päivittyy /lib/firmware kansioon tulee uusi kansio kernelin version mukaan esim 4.4.0-83-generic.

Kernelin päivittymisen jälkeen on usb TV-viritintikun firmware käytävä kopioimassa uusimpaan /lib/firmware/[kernelin versio] kansioon, muuten tikku ei toimi.

Aiemmin riitti, että firmware tiedosto oli /lib/firmware kansiossa, vaan ei toimi enää. Mistä ongelma johtuu? Kuinka sen voi korjata?

2
Laitealue / Vs: Pikkupurkki multimediakoneeksi
« : 28.09.11 - klo:14.57 »
Mulla on pöytäkoneessa Asuksen AT3IONT-I emo, josta siis löytyy sekä atomi että ioni. Kun VDPAU on käytössä, 1080p video toistuu nykimättä ja cpu-kuormaa on muutama % (vaihtelee mutta pysyy alle 10%). Toisto-ohjelmana mplayer vdpau versio.

Minulla myös käytössä tuo samainen ASUS deluxe versiona. Toimi erittäin hyvin.. mm XBMC:n asentamalla toimii suoraan teräväpiirtotoisto (ilman turhaa säätämistä). Itse en ole kytkenyt tuota HDMI:llä vaan VGA:lla televisioon ja kuva on hyvä. Samassa koneessa pyörii myös VDR, kotipalvelin, lämpötila loggeri jne.. Konetta käytetään myös olohuoneessa surfailuun.

Suosittelen tuota lankkua pohjaksi etenkin deluxena,  koska se sisältää läppäri tyylisen virtalähteen. Saa rakennettua hiljaisen kokoonpanon. Minulla kokoonpanossa itserakennettu alumiinikotelo, eikä paljoa ääntä kuulu, ainoastaan hiljainen kiintolevyn suhina.

3
05d8 viittaa tosiaan Arteciin, mutta 090b on tuntematon tunnus. Millä USB ID:llä tikku näkyy muissa koneissa ja ilmestyykö tuo 05d8:090b-laite silloin kun kytket tikun koneeseen?
Kun tikun kytkee kiinni, niin syslogiin ja messagesiin ilmestyy seuraavaa:

Koodia: [Valitse]
syslog:

Dec 10 07:04:17 *-desktop kernel: [59789.464042] usb 1-3: new high speed USB$
Dec 10 07:04:17 *-desktop kernel: [59789.596823] usb 1-3: configuration #1 c$

messages:

Dec 10 07:04:17 *-desktop kernel: [59789.464042] usb 1-3: new high speed USB$
Dec 10 07:04:17 *-desktop kernel: [59789.596823] usb 1-3: configuration #1 c$



dmesgin tuloste:
Koodia: [Valitse]
*@*-desktop:~$ dmesg |grep dvb
[   22.615727] saa7146: register extension 'dvb'.

Tarkistelen tuon toisessa koneessa näkyvän ID:n illalla.

4
Ei ollut tuossa puussa oravaa... Tikku toimii toisessa koneessa oikein ja muut laitteet toimii (hiiret, muistitikut jne.) missä tahansa ko. emolevyn USB väylässä (myös tikkua on kokeiltu monessa eri portissa).

Virtaongelma sitten. Kone ei anna tikulle tarpeeksi sähköä. Virtalähteellä varustettu USB-hubi auttanee.

Kopioi vielä se lsusb:n tuloste tänne, jos siinä on jotain nimettömiä rivejä?

Miten voi olla virtaongelma, jos tikku toimi aikaisemmin eikä kokoonpano ole muuttunut millään tavalla? Ei siis ole yhtään enempää palikoita koneessa kiinni, kuin oli silloin kuin viritin toimi vielä.

Olen vahvasti sitä mieltä, että tuo on jokin softapuolen. Tietäisi vain, että mikä on "toimivista ajoista" softassa muuttunut.

Koodia: [Valitse]
*@*-desktop:~$ lsusb
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 003: ID 0cf3:3002 Atheros Communications, Inc.
Bus 003 Device 002: ID 195d:7777 Itron Technology iONE Scorpius wireless keyboard
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 002: ID 05d8:090b Ultima Electronics Corp.
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
*@*-desktop:~$

5

Joko tikku tai emolevyn USB-portti on rikki. Kokeile muissakin porteissa ja jossain toisessa koneessa.


Ei ollut tuossa puussa oravaa... Tikku toimii toisessa koneessa oikein ja muut laitteet toimii (hiiret, muistitikut jne.) missä tahansa ko. emolevyn USB väylässä (myös tikkua on kokeiltu monessa eri portissa).

6
Terve,

Minulla aloitusviestin ongelma on kertaluokkaa pahempi. Artec T14 tikku ei toimi enää ollenkaan Ubuntussa. Olen koittanut irroittaa ja kiinnittää tikun uudestaan. Poistaa ja asentaa paketit linux-firmware-nonfree ja libxine1-all-plugins sekä tehnyt saman myös näytönohjaimen ajureille. Mikään ei ole auttanut.

Tikkua ei näy lainkaan lsusb tulosteessa. Tikku toimi vielä aikaa sitten (1 kk sitten??), mutta se oli välillä muussa käytössä ja ei ole sen koommin toiminut ko. kokoonpanossa.

Alusta: Asus AT3IONT-I

Mitä seuraavaksi? Kuinka saan tikun toimimaan?

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: ubuntu omat pikanäppäimet
« : 01.10.10 - klo:10.35 »
Helpottaa huomattavasti kuvan tallentamista firefoxissa joku näppäin yhdistelmä. Sen sijaan, että valitsen joka kerta hiiren oikealla näppäimellä: "Tallenna kuva nimellä"...

Tuohon kuvan tallentamiseen Firefoxissa auttaa melko paljon DownThemAll niminen laajennos. Toimii myös muihin tiedostotyyppeihin.

8
Yleistä keskustelua / Vs: Vaihtoehtoja Googlelle?
« : 11.09.10 - klo:18.15 »
Kotimaan karttapalveluista paras on http://www.paikkatietoikkuna.fi/ kun tarvitsee tutkia maastokarttoja, veneilykarttoja tms. ja monia monia muita karttapohjia. Palvelu perustuu vielä kaikilta osin avoimeen lähdekoodiin.

9
Ruutu.fi-ongelmat on korjattu versiossa 0.3.2 (http://users.tkk.fi/~aajanki/vdr/webvideo/). Vaatii lisäksi uudehkon version rtmpdumpista tai rtmpdump-ylestä.

Ei toimi. Ilmoittaa virhettä
:
Koodia: [Valitse]
~$ webvi
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/local/bin/webvi", line 21, in <module>
    from webvicli import client
  File "/usr/local/lib/python2.6/dist-packages/webvicli/client.py", line 30, in <module>
    import webvi.api
  File "/usr/local/lib/python2.6/dist-packages/webvi/api.py", line 56, in <module>
    import request
  File "/usr/local/lib/python2.6/dist-packages/webvi/request.py", line 23, in <module>
    import download
  File "/usr/local/lib/python2.6/dist-packages/webvi/download.py", line 28, in <module>
    import utils
  File "/usr/local/lib/python2.6/dist-packages/webvi/utils.py", line 21, in <module>
    import libxslt
ImportError: No module named libxslt
Tajuaako joku mitä mokasin. Taisin sössiä kääntämisen.

python-libxslt1 taitaa puuttua sulta. Kääntäminen varmaan meni ok, tota tarvii ohjelman ajamiseen jos oon oikein ymmärtänyt.

Mitähän tässä on ongelmana?
Koodia: [Valitse]
webvi
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/local/bin/webvi", line 21, in <module>
    from webvicli import client
ImportError: No module named webvicli

10
Jos käytät ilmaista VMware Playeriä ja sen sisällä jotakin Windows-versiota, niin kaikkihan toimii suoraan ihan samalla tavalla kuin Windowsissakin. Ainoana poikkeuksena oikeastaan peli-grafiikat ja ulkoiset laitteet, joita varmaan pitää säätää.

Ei siinä VMware Playerissä sinänsä ole mitään säätämistä - siinähän olisi sekin etu, että sinulla voisi olla 1:1 kopio itselläsi, jolloin puhelintuen antaminen olisi helppoa. Samoin, tietysti, saisit tehtyä täydellisiä backuppeja, jos sattuu varsinaisella käyttäjällä lipsahtamaan  ;). Tässä vaihtoehdossahan kone=hakemisto, jota voi kopioida mihin hyvänsä ja silloin koneesta syntyy käyttökelpoinen kopio.
...

Toisaalta sitten voi kysyä, että jos käyttäjä ei mitään muuta tee kuin ajaa joitakin Windows-ohjelmia, niin miksi sitten tällaisella käyttäjällä pitää olla jotakin muuta kuin Windows?

Sinällään tuolla 1:1 kopiolla ei ole merkitystä, koska etätyöpöydällä hoidan apujen antamisen ja "puhelintuen".

Tuossa VM varessakin on ylimääräistä se, että virtuaalikone toimii omassa ikkunassaan ja se on aina periaatteessa käynnistettävä erikseen Ubuntun sisään. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?

Haluan myös ko. koneen pois Windowsin piiristä, koska uskon sen helpottavan minun ylläpitotyötä jatkossa. Kaikenlisäksi huolestuttaa hieman tuon koneen tietoturva...


11
Kotona Logitech Harmonyn confausohjelma, VW varaosaohjelma, yms pikkusovellukset. Ongelmaa kierretty laittamalla vanha W2K lisenssi viruaalikoneeseen, noita kun onneksi harvoin tarvitsee. Tosin VirtualBoxin seamless modella saa yhden työpöydän muutettua kohtuu näppärästi windows työpöydäksi.. Virtuaalikone sitten siirtyy aina sellaisenaan vanhalta koneelta uudelle jos upgreidaa tai muuten haluaa asennella uusiksi.

Duunissa on sitten kaikenlaista ja olen vähän kahden vaihella että virtuaalikone vai natiivi windows...

Menee tuo virtualbox mielestäni jo liian säätämiseksi. Winellä vielä pärjäisi hienosti, kun homma toimisi niinkuin toimii noilla (Agrineuvos, Maatalousneuvos ja Kultalinkki) ohjelmilla window$issa. Harmittavan lähelle pääsi ainankin tuon kultalinkin kanssa.

Lisää ongelmia havaitsin asennettuani Maatalousneuvoksen. Se näyttää päällisinpuolin toimivan ihan OK, mutta tarkempi tutkiskelu osoittaa, että mm. valikoista puuttuu kuvakkeita ts. normaali ohjelman ylärivin valikkon kun aukaisee niin valikko aukeaa, mutta valikkokuvakkeita ei näy kuin ylimmäinen. Toiminnot kyllä löytyy "jostain kohtaa" siitä auenneesta harmaasta laatikosta.

Asiaa vielä hieman mutkistaa se, että en tee noita asennuksia omaan käyttööni vaan isäni koneelle. Hän ei konetta muuhun juuri käytä, kuin edellisten ohjelmien käyttöön. Kaiken pitäisi siis toimia jouhevasti.

12
No sepä sitten siitä, kun meinasin kokeilla että olisin isälle asentanut ubuntun, niin ei tarviis koko aikaa olla asentamassa sitä uudestaan.
mutta eipä se onnistu jos noita maatalous ohjelmia ei saa toimimaan.

Mitä maatalous ohjelmia olisi tarkoitus saada toimimaan?

Agrineuvos, Maatalousneuvos, Kustaa ja Kultalinkki näytti ainakin lähtevän toimimaan.

Ainoa ongelma oli tulostimen kanssa. Tulostimen nimi oli liian pitkä joten wine antoi siitä herjaa, mutta kun muutti tulostimen nimen tiedostosta: /etc/cups/printers.conf, buuttasi cupsys:in ja asetti tuon uudelleen nimetyn tulostimen oletukseksi niin sekin ongelma hävisi.

Ja vielä screenshotti: http://koti.mbnet.fi/littleli/ubuntu/maatalous_softat_wine.png

Samojen ongelmien kanssa paininut tässä noin tunnin. Kultalinkki ohjelma kyllä käynnityy, mutta ongelmia tuottaa pankkiyhteys. OP käyttää FTP protokollaa yhteydessä pankkiin, jota en ole saanut toimimaan. Tulee seuraava virheilmoitus:
Koodia: [Valitse]
200 Command OK
FTP-yhteyden avaus epäonnistui.

Ilmeisesti Winellä on jotain vaikeuksia käsitellä FTP:tä. Vinkkejä kaivataan? 

13
Mille näyttää fstab?

Koodia: [Valitse]
cat /etc/fstab
Onko sda4:n liitosvalinnoissa käytetty noexec, joka estää tiedostojen suorituksen?

Fstab:n määrityksistä tuo oli tosiaan kiinni.

Aikaisemmin sda4:n kohdalla oli:
Koodia: [Valitse]
/dev/sda4                                  /video         ext3         errors=remount-ro,users,user,relatime  0  0
Muutin riviksi seuraavaa:
Koodia: [Valitse]
UUID=54761d57-cb2b-4a41-a081-35906915651c  /video         ext3         defaults,errors=remount-ro,relatime  0  0
Nyt ainakin toimii kaikki kuten pitää..

14
Ongelmani liittyy scriptien ajoon.
Kiintolevy on jaettu kahteen eri osaan. Ensimmäinen on varattu järjestelmälle (sda2) ja toinen vdr tallenteille ja asetuksille (sda4). Scripti, joka toimii normaalisti levyn juuressa ja sda2 osiolla ei toimi osiolla sda4.

Kone ilmoittaa sudolla ajettaessa:
Koodia: [Valitse]
sudo: unable to execute ./hello.sh: Permission deniedja ilman:
Koodia: [Valitse]
-bash: ./hello.sh: /bin/sh: bad interpreter: Lupa evätty
Juuressa ja kotikansissa scripti toimii loistavasti:
Koodia: [Valitse]
vdr@vdr-desktop:/$ ./hello.sh
Hello World

Oikeuksien pitäisi olla kunnossa / samat kaikkialla. Kuinka lähteä purkamaan ko. ongelmaa?

15
Firestarterin uudelleen asentamisella ja porttiasetusten uudelleen konfiguroinnillla ongelma katosi. Ei tule viestejä enää.

16
Oheisen kaltaisia viestejä tulee lokiin noin 3kpl/sekunti tahtia:

Koodia: [Valitse]
Sep 14 17:34:19 peno-desktop kernel: [ 1561.983048] Unknown InputIN=eth0 OUT= MAC=00:00:00:62:00:ab:00:0c:c3:42:38:35:08:00 SRC=ip.ip.ip.ip DST=192.168.0.1 LEN=40 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=119 ID=56683 DF PROTO=TCP SPT=1472 DPT=22 WINDOW=17212 RES=0x00 ACK URGP=0

SCR=ip.ip.ip.ip kohdalla on pääosin se ip, minkä takaa olen SSH:lla kiinni. Välillä siinä on myös joitain muita IP-osotteita jostain päin maailmaa. Aikaisemin ko. tauhkaa ei lokiin ole tullut.

Mitä tuo on? Pitääkö huolestua?

17
Eikö olisi helpompaa asentaa uudelleen sille uudelle kovolle. Vanhahan voi olla koneessa kiinni, kunnes olet kopioinut tiedostot uudelle.
Muuten hyvä idea, mutta tuon koneen bios ei tunnista kuin korkeintaan 80 gigan levyn. Siksi vanha tarvitaan boottiin.

Pyydän anteeksi, kun tuo melko merkittävä seikka jäi kertomatta.

18
Tilanne on seuraavanlainen: Vanha kone (P3, 700 mhz) jolle on asenneltu toimiva järjestelmä (6.10) 20 gigan kiintolevylle. Ostin sittemmin uuden kiintolevyn (320 gigaa) joka on tällä hetkellä asenneltuna ja alustettuna kohtaan /video (vdr tallenteita varten). Nyt haluaisin siirtää kaiken muun tuolle uudelle levylle ja käyttää vanhaa meluajaa ainoastaan käynnistyksessä. Kun kone on käynnissä, sammutettaisiin vanha levy hdparm:lla.

Kuinka nuo kansioiden kopioinnit pitää oikein tehdä? Mitä muuta tuolla vanhalla levyllä pitää olla kuin GRUB. Kuinka tuota hdparm.conffia on muokattava, että vanha sammuu käynnistymisen jälkeen?

Kaiken tämän tarkoituksena saada kone hiljaisemmaksi käynnissä ollessaan.

19
Aikaisemmat ongelmat ratkesikin jo, ja pois pyyhitty.. Nyt VDR ilmeisesti asennettu OK ohjeiden mukaan.. mutta, ei kuvaa. Ei xinellä eikä dxr3:n kautta (mites muuten tuo dxr3:n käynnistäminen tässä, kokeilin vaan "sudo vdr -Pdxr3" )

Eli antaa xinellä saman virheilmon, mitä spideri sai, eli "Connections closed.." jne. Vaikka pluginxineliboutput.confiin on lisätty ohjeen mukainen rivi.

Ideoita?

Sivuja: [1]