Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - vesurimies

Sivuja: [1] 2
1
ervehdys.

Minulla on nyt käytössäni windows 8, jonka takia saan hallitsemattomia raivokohtauksia. (vitsi)
Nyt latsin tikulleni uusimman Ubuntun, en lts versiota ja käynnistin koneen tikulta. Käynnistyihän se ja tajusi jopa saunalahden 4g huawei mokkulani.

Tässäpä hieman kysyttävää, sillä muistelen, että minulla oli kesällä vaikeuksia asentaa Mint, joka kaatui aina keskivaihréilla asennusta.

Koneeni on Samsung Ultrabook series 5 ultra:

https://www.samsung.com/nz/consumer/pc-peripherals/notebook-pc/ultra-portable/NP530U3C-A07AU-spec

Pitäisi olla aika samat speksit, mutta tässä on Scandiscin 24 gigainen SSD levy tavallisen kovalevyn rinnalla sekä 8 gigaa muistia tuon neljän sijaan.

BIOS-tietäjät: Mitä tarkoitusta OS mode selectionissa on? Vaihtoehtona on UEFI ja toisena CSM OS. Ne voi valita yksittäisinä tai UEFI AND CSM OS - optiona.

Kysymys vielä mokkulasta. Nopeustesti antoi oikeita lukemia, mutta mokkulan käyttöönotossa ei kyselty mitään salasanaa, eli onko se silloin "vapaata riista"?

Asioista minua tiietävät, oi valistakaa minua.

ps. Niin, btw huomasin biossissa option "fast bios mode" - joka estää live usbn käytön. Aika keljua.
 

2
Tervehdys,

Tuli hankittua Aspire D270 -miniläppäri, jonka sisälmyksistä löytyy 1G DDR3- muistia sekä intelin Atom N2600 (1.6 ghz)- tuplaydinprosessori. Wintoosaa ei tuossa kiinnosta pitää, niinpä mieleni tekee laittaa siihen Ubuntu.

Hieman tarkastellessani eri versioita, huomasin myös ihan oman ubuntu netbook edition- version, mutta sekin tuntuu syövän sukkana puolet koneen muistista. Onko täällä käyttäjiä, joilla on kokemusta ubuntu netbookista 1 gigan muistin kanssa?

Sitten olisi Lubuntua sekä Xubuntua, onko lautalaisilla suositusta tahi mielipidettä näiden suhteen?

Onko muita varteenotettavia Linux- käyttöjärjestelmiä tämän teholuokan masiinoille?

Kone palvelee lähinnä kirjoituskoneena/surffailulautana.

Ystävällisin terveisin,
Vesurimies

3
Tervehdys,

Nyt tuli asennuksen jälkeen sellainen probleema, että mikrofoni ei toimi. Muuten kaikki ääni pelittää niin kuin pitääkin, mutta ulos ei kulje mitään.

Mikrofoni kyllä toimi vielä seiskassa, mutta kokeiltuani sabayonia ja todettuani ettei mikrofoni vastaanota mitään, siirryin ubuntuun ja siinäkin sama ongelma.

Sound-valikon output lehdessä on tarjolla "internal audio analog stereo" (oletuksena päällä) ja juniper HDMI audio [Radeon HD 5700 Series] Digital Stereo (HDMI) jonka valitseminen mykistää käyttiksen kokonaan.

eli olisiko jollakin tarjota ratkaisua ongelmaani? Muuten ei kyllä uusimmasta ubusta juuri valittamista, uusi työpöytä vaatii kyllä vain hieman totuttelua...

4
Ubuntu tietokoneissa / Hamachi pitäisi saada toimimaan
« : 07.09.11 - klo:13.19 »
Tervehdys, arvon foorumilaiset.

Tuli into kokeilla Hamachia, jotta pääsisin pelaamaan kaverin kanssa minecraftia omalla serverillä. Ongelma on vain siinä, että kun nyt satun olemaan "Pentti pellonreunalta", niinpä syvemmät hieronnat linuxin/ubuntun kanssa on hieman vaikeahkoa.

Asensin hamachin .deb paketin koneelleni ja kaikki näytti olevan reilassa, mutta en kyllä löydä koko hamachia mistään. Oletin, että se ilmestyisi tuonne "sovellukset-internet" -valikkoon, mutta kun ei.

Eli arvon tietäväiset, kuinka minun kannattaisi edetä, jotta saisin hamachin ubuntuun päälle ja kokeilemaan ristiikö se minun ubuntuni kaverin seiskan kanssa saumattomaan kimppaan?

5
Tuli tuossa mieleen, että minkälaiset mahdollisuudet ubuntulla on avchd-videomatskun käyttämiseen ja muokkaamiseen? Tarkoituksena olisi tehdä omista yllämainitun videoformaatin kappaleista tuotoksia, mutta onko Ubuntu kykenevä muokkaamaan kyseistä tiedostomuotoa ja minkälaisia videonmuokkausohjelmia on ubuntulle tarjolla?

Yllämainittu on ainoa syy, miksi olen tällä hetkellä kiinni seiskassa. Jos tiedostomuodon muokkaaminen ja käyttäminen ei tuota ubussa ongelmia, ei siihen takaisin siirtymiselläkään ole minkäänlaisia esteitä.

6
Terrve.

Niin, seiskaa käyttäneet saattanevatkin tietää mitä tarkoitan. Kun tartut ikkunaan kiinni ja vedät sen esimerkiksi oikeaan reunaan, se levittää ikkunan 50% koko näytöstä.

Onkohan samankaltaista settiä tarjolle ubuntussa?

Kiitos kaunis.

7
Tervehdys

Tämänkaltaista ongelmaa pukkaa- Alussa cd:ltä asennettaessa näkyviin tulee violetti ubuntun logo ja nämä liikkuvat "latauspisteet". Cd-asema raksuttaa iloisesti menemään. Sitten näyttö pimenee, ikäänkuin se ei tunnistaisi asentuvaa ohjelmistoa. Hetken aikaa pimeänä ollessaan näyttö nakkaa siniseksi ja eteen tulee näytön oma teksti jossa sanotaan, ettei löydy hdmi- signaalia.

Aikaisemmin minulla oli nvidian kortti ja sillä ubuntun asentelu sekä käyttö oli ongelmatonta. Nyt kyseisen kortin hajottua olen siirtynyt atin kortin käyttäjäksi ja asennan ubuntua ensimmäistä kentaa kyseisen kortin alaisuudessa ja kohtaan yllämainitun ongelman.

Hyvää sunnuntaita kaikille. (Tai mikä päivä tämän viestin lukemisen aikaan onkin)  :)

8
Otsikko lienee kattaa aiheen. Windowsilla säätäessä huomaa, kuinka saa olla ajamassa tuon tuosta läpi erilaisia regcleanereita ja defragmentteja etenkin poistattaessa isompia asennuksia. Kuinka on Ubuntun laita? Jos eheytyksille ym. muille ei ole tarvetta, mikä on ubuntun\linuxin valttikortti verrattaessa windowsin sekoittumiseen?

9
Ubuntun kehitysversio / Gnome levisi käteen
« : 20.04.10 - klo:13.21 »
AApuu-va!

Menin huvikseni asettamaan yläpaneelin alas, jotta miltä se näyttäisi, niin nyt se bugaa ihan kympillä. Esimerkiksi kaikki valintapainikkeet ovat kadonneet, eli en saa auki openofficea tai pääse nettiin. Paneeli on tosiaankin alhaalla, mutta se ei reagoi hiiren oikeaan napsautukseen mitenkään. Kuinkahan tuon saisi resetoitua?

Nettiin pääsin ulkoasu-valikon kautta, jossa on "hae lisää teemoja verkosta." Sillä aukesi firefoxi.

Käytössä 10.04 beta.

10
Yleistä keskustelua / Vistan tuki loppuu huomenna
« : 12.04.10 - klo:10.05 »
http://www.tietokone.fi/uutiset/yhden_windowsin_tuki_loppuu_huomenna

"Windows Vistan alkuperäisen version tuki loppuu huomenna tiistaina. Sen jälkeen alkuperäiselle Vistalle ei julkaista enää turvapäivityksiä, eli käyttöjärjestelmästä tulee vaarallinen käyttää."

Millä tavoin vaarallinen käyttää? Tarvitseeko käyttöjärjestelmä sisäänsä viruksen, että siitä tulee päivittämättömänä vaarallinen käyttää, vai onko jo pelkkä vanhentunut vista itsessään ongelma surffatessa interetissä ja turvallisilla sivuilla?

Jos jollakulla on tietämystä asiasta kuulisin mielelläni näistä vanhentumis\vaarallisuus jutuista. Esim. onko kohta itsetuhoisaa lähteä surffailemaan Xp:llä internettiin?  :P :D

11
Elikkä ongelma on juurikin otsikon mukainen. Pikku kakkonen ei toimi ubulla, ainakaan restricted-paketin asennuksen jälkeen. Jos sivuilla olevia videoita klikkaa, se ei johda mihinkään. Samankaltainen ongelma on myös esimerkiksi foorumeilla olevissa sinne linkitetyissä youtube-pätkissä, ubuntu ei suostu lataamaan niitä foorumilta käsin, vaan video täytyy mennä katsomaan youtubeen.

12
Rikolliset voittivat - täydellinen virustorjunta ei riitä

Lainaus
Tietoturvayhtiö Isec Partners varoittaa, että virusten torjunnasta on tullut yrityksille miltei mahdoton tehtävä.

Isec Partnersin asiantuntija Alex Stamos toteaa Computerworld-lehden verkkosivuilla, että perinteiset tietoturvatuotteet eivät yksinkertaisesti enää riitä yhä kehittyneempien haittaohjelmien torjumiseen. Vaikka yhtiö olisikin pitänyt virustorjuntansa mallikelpoisessa kunnossa, verkkorikolliset pääsevät suojausten lävitse.

- Kaikilla uhreilla, joiden kanssa olemme työskennelleet, oli täydellisesti asennettu virustorjunta, kuvaa Stamos.

Computerworld-lehti muistuttaa muun muassa hakukoneyhtiö Googlen taannoisista tietoturvaongelmista ja toteaa, että miljardien dollarien tietoturvapanostuksista huolimatta verkkorikolliset ovat onnistuneet tunkeutumaan toistuvasti yritysten tietoverkkoihin.

Yritysten kannalta ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että verkkorikollisten täytyy löytää ainoastaan yksi heikkous järjestelmästä pystyäkseen ujuttamaan haittaohjelman virustorjunnan lävitse. Hakkereilla on etulyöntiasema, koska heillä on nykyisiin käytössään sama virustorjuntateknologia kuin yrityksillä itsellään. Siksi he voivat testata etukäteen hyökkäystään, kunnes löytävät järjestelmästä hyökkäyksen mahdollistavan haavoittuvuuden.

- Kuka tahansa voi ladata ja testata joka ikistä antivirus-ohjelmaa haittaohjelmaansa vastaan, muistuttaa Stamos.

Asiasta Suomessa uutisoi ensimmäisenä Tietokone-lehti.


Kauppalehti
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010/03/31556&ext=rss

Ikuista sotaa viruksia vastaan. Tulevaisuus ei ole valoisampi tälläkään saralla, ei sitten niin millään.

13
Tervehdys,

Tuli tuossa skype hankittua kokeeksi ja siinä sivussa sitten mikrofoni kyseistä softaa varten.
Noh, aloinpas sitten nohevana testaamaan mikkiä, niin nauhoittaessa ääninauhurilla ja kuunnellessa omaa tuotostaan toisto vääntää esille vain sähköistä rätinää, josta juuri ja juuri saattaa hahmottaa mitä on puhumassa.

Ongelma ei ole mikrofonissa, sillä se on testattu toimivaksi ja minulla on kaksi mikkiä joissa kummassakin ilmenee juuri sama ongelma.

Ubuntun ääniasetukset.  1 ulostulo 1 sisääntulo analog stereo duplex on valittuna. Lista avattaessa vaihtoehtoja jytkyy mielin määrin. Onko kyseisessä valikossa jotain säädettävänä jotta ongelman saisi ratkaistua, vai onko ongelmaan muunlaista ratkaisua?

Edit. Niin ja huomasin että äänet asetuksissa mikin äänenvoimakkuus oli oletuksena 0%. Väänsin kaakkoon mutta ei auttanut ei.

Terveisin,

Vesurimies

www.vesurimies.blogspot.com

14
Asentaminen ja käyttöönotto / Wlan toimimaan ubuntussa
« : 24.01.10 - klo:15.21 »
Terve.

Pitäisi saada toimimaan wlan ubuntuun, mutta ubu eei tajua mitään, kun usb-tikun (joka toimii wlan signaalin vastaanottajana) laittaa sisään.

Hieman tietoa koneista:

hp pavilion zv5000
WLAN on telewellin tekemä. Tuo reititin ei paljasta kyljestä mitään sen maagisempia tietoja
Itse wlan-usb tikku on nimeltään netgear wpn111

Pitäisi vissiin jotain määritellä asetuksiin, mutta ei ole hajuja mitä. Asennan tätä tutun koneelle, joten minulla ei ole langattomista tietoa mutta sen tiedän, että tällä xpllä jolla kirjoitan tätäkin viestiä, toimii wlan hyvin. Tuolla xpllä käytän samaa ulkoista usb-wlan vastaanotinta millä testaan ubuntun langattomia yhteyksiä.

Toivottavasti ei tullut sekavaa viestiä...

Onko tietämystä, miten langattoman saisi toimimaan ubuntuun? Kiitos jo etukäteen mahdollisesta vaivannäöstä!


15
Otsikko lienee kertoo kaiken.

Eräs sovellus vaatii 32 bittisen javan vaikka käytössä on 64 bittinen käyttis ja sen mukainen java. Kuinka saan tuon 32 bittisen asennettua 64 bittisen rinnalle?

kiitos.

16
Pelit / linux pelit ja 1920 x 1080 jäätyminen
« : 20.01.10 - klo:14.35 »
Tuli asennettua viimeinkin tuo penumbra collection linuxille, mutta huomasin pienen takapakin.

Jos säätää 1920 x 1080 natiiviresoluution valikosta, peli jysäyttää jumiin. Ei tapahdu mitään ja sitten joutuu suorittamaan ikävän armonlaukauksen reset-napilla. Samat ongelmat on löytynyt myös esim oliko se nyt sauberaten pelistä. Onko tälle jotain korjausta vai missä mahtaa olla ongelma?

17
Terve

Tarkoitus olisi asentaa mp3-toisto tälle uudelleenasennetulle ubuntulle, mutta kysymys piileekin siinä, että olen asentanut flashin erikseen tuolta repoista (minulla on ollut sekoiluja flashin kanssa ja nyt näyttäisi olevan adoben ikioma käytössä eikä esim ylen areena tahmaa)

Tarkoitus olisi nyt sitten seuraavana laittaa mp3-äänentoistomahdollisuus, mutta siinä ubuntu restricted extras- paketissa tyrkytetään toistamiseen flashia mukaan. Sotkeeko tämä jotenkin aikaisempaa flashia?

Sitten sellainen kysymys, että toistaako ubuntu flac- tiedostoa?

18
Terve,

Alkaa pikkuhiljaa napsumaan päässä, kun vaikka miten asentelee fläshit paikoilleen, niin johan löytyy ongelmaa toisen perään.

Esimerkiksi jossain blogissa on linkitetty sivuille youtube-pätkä ja siinä nököttää play-nappi oikein houkuttelevasti että annas palaa vaan, mutta kun painan namiskaa, mitään ei tapahdu.

Muutenkin taas ihme jähinää ja köhinää internetin nopeuteen liittyen. Kohta taas soronoo johonkin vammaseen windowsiin kun ei saa tätä ei-kapitalismi-tuotetta kunnolla kehiin...

19
Transmission vetää nettiliikenteen totaalisen tahmaiseksi. Itselläni, windowspuolella sai vetää miltei 800kt\s sisään ja 100 ulos, eikä inernetin selaaminen tahmannut juuri lainkaan. Nyt 9.10 nettiselaaminen tahmaa dramaattisesti, kun transmissionista tulee sisään 100kt\s. Portit on laitettu oikein. jne.

Onko ubuntussa jotain internetasetuksia, joita pitäisi huomoida että internetin liikenteen saisi sulavammaksi?

Niin muuten, pikkukakkosen sivut eivät toimi kunnolla ubuntulla...  :'( Areenat pelittää jne, mutta äskenmainittu ei toimi kunnolla. Napit ei vie minnekkään yms.  :P :-[ :'(

20
Moromoro.

Tuli tuossa raahattua printteri, Canon Pixma iP2600 pöydälle tarkoituksena päästää se neitsyydestään. Noh, piuhat kiinni ja virta päälle.

Aivoni kylpivät mielihyvästä, kun näin, miten käyttis tajusi printterini ja alkoi asentamaan sen ajureita. Ei valittanut mitään. Sitten päästiin kohtaan, jossa kysyttiin tahdonko testisivun tulostettavaksi. No tottakai!

No Ubuntu pisti sivun tulostumaan, mutta itse laite ei puske mitään ulos. Ubu taas näyttää ikkunassa, että työ on tulostettu.

???  Onko mitään ideaa? Niin ja printteri on uusi, jonka vuoksi uskoisin, että se ei ole rikki. En viitsinyt alkaa asentelemaan mitään halvatun windowsseja sen takia, että saan mielenrauhan toimiiko printteri vai ei. Päätin kysyä olisiko täälläpäin minkäänlaista ideaa...  :P

Terveisin

Vesurimies

Sivuja: [1] 2