Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Hertsi

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
tervehdys

tulipahan jouluna hommattua ssd 330. Kyseessä windows 8 pelikone, itse kasaamani ja ubuntu luonnollisesti multibootissa. jonkin aikaa sitten ihmettelin kun ubuntu ei enää startannut. olisin sen uudelleen asentunut, mutta live tikun käynnistys vie tuhottoman kauan, joten elelin ilman ubuntua kuukauden verran.

No, kaikkihan tietävät ettei windowssia kovin kauaa jaksa kstsella, aloin utkia miksi ubuntu ei enää pelaa. Live tikku käynnistyi masiinassa (i5, 8gb ram) 10-15min.Mutta tikku kuitenkin herää!

ihmettelin edelleen mistä tämä johtuu, mutta kun avasin gpartedin luodakseni osion ubuntulle sen keksin. gparted jäi etsimään osioita sda1:stä eli intel ssd 330, saman tien muistin että päivitin sen firmiksen, jonka jälkeen ubuntu ongelmat alkoivat. sama vika käsittää 12.04, 12.10 ja 13.04 daily buildin, sekä tuoreimman Fedoran.

Myös asennin jämähtää kun se alkaa tutkia levyosioita. Ubuntun ei ole tarkoitus mennä koko SSD:lle, vaan omaan osioonsa vanhalle HDDlle.

Mitenköhän ubuntun sais asennetua tälläsessä tilanteessa? en tahdo riskeerata 8 asennustani, pelkään että jos asennan ilman ssdtä, ja kun kytken sitten ssdn kiinni grubkaan ei löydä ssdltä osioita, jolloin en saa manuaalisesti sinne ikkunaa lisättyä?

2
Laitealue / AMD ajurit.... ja unity katoaa 12.10
« : 19.10.12 - klo:16.52 »
Eli tosiaan, asentelin 12.10 pöytäkoneeseeni windöwssin rinnalle


AMDn näyttisajurin asennuksen jälkeen kun uudelleenkäynnisti koneen, kaikki toimii hyvin kirjautumisruutuun asti.
Sitten kun on kirjautunut sisään niin mitään ei enää tapahdu. Unityn sivupalkki ja yläpalkki ovat mystisesti poissa. Kuutioita voi kuitenkin piirrellä hiirellä, eli itsensä järjestelmä toimii kyllä, ctrl+alt+del ja kirjaudu uloskin toimii.


Mitäköhän ihmettä tälle nyt pitäis tehdä?

Kokoonpanona i5 2500, asusin emo ja kaks kappletta radeon HD 7770 kortteja. 12.04 homma pelas oikein. (tosin ilmoitti virheestä kun koitti valita update ajurin)

3
Laitealue / [RATKAISTU] CrossfireX 12.04
« : 23.08.12 - klo:16.30 »
Morjes,

Osaisiko kukaan sanoa miten saan Crossfiren päälle Ubuntussa?
Netistä pitkään koetin löytää mutta ei löydy selkeää ohjetta. Ilmeisesti joku komento päätteeseen, mutta mikä?

Näyttiksenä toimii kaks kappaletta Radeon HD 7770 GHz editioneita

4
Tervehdys,

Onnistuin saamaan itselleni vihdoinkin "uuden" läppärin jonka kanssa oletin ubuntun toimivan. Törmäsin kuitenkin ongelmaan. Kun laitan USB tikun kiinni ja boottaan koneen sieltä homma lähtee oikein käyntiin, valitsen kielen ja install ubuntu jonka jälkeen ubuntun logo ilmestyy näytölle. Sitten logo katoaa, taustakuva ja kursori ilmestyvät ja sitten.... no siihen se sitten jäikin. odottelin vartin verran eikö mitään tapahdu? Kursori liikkuu eli koko järjestelmä ei jämähdä. Olen testannut DVD ja CD kuvat, 32 ja 64 bittisinä, sekä 64 bittisen 11.10 ja kaikilla käy samalla tavalla. Eli asennus ikkuna ei koskaan ilmesty. Mikä mahtaa olla vikana?

Kone on mallia ASUS x59GL, Pentium T3200, 3 gb ramia, 250gb levy ja geforce 8200m. Windows 7 puoli pelaa moitteetta eli laitteessa itsessään ei mitään vikaa ole.

Terveisin
Hertsi

5
Eli päivitin Ubuntu 11.10 versioon ja äänet toimivat oikein.

Jokunen viikkositten julkaistiin kernel versio 3.0.0-13

Äänet lakkasivat sen jälkeen toimimasta. Äänet toimivat oikein jos valitsen bootissa version 3.0.0-12

Nyt julkaistiin uusi kernelinversio 3.0.0-14, mutta sekään ei korjannut ääniongelmaa.

Mitä ihmettä minun pitäisi tehdä että saisin äänet toimimaan uusissa kerneleissä?

6
en pysty asentamaan winen oss audio drivereitä. olin ruksinut ne asennettavaksi samalla kun asensin muut winen paketit. jälkeenpäin sitten ihmettelin että ne puuttuivat. kun menin katsomaan pakettien hallinnasta sitä ei ollut asennettu. noh, heitin raksin ruutuun ja painoin toteuta. Pakettien hallitna väittää että paketti on jo asennettu. Osaisiko kukaan auttaa? mitä pitäisi tehdä? tarvitsen nuo OSS ajurit että saan spotify windows clientin pelaamaan winellä. Native linux clientillä en viitsi fedorassa alkaa leikkiä, viimekerralla jäi koko fedora niin pahasti juntturaan ettei gnome enään startannut ja se oli sitten uudelleen asennus...

7
eli koneessa oli aijemmin ubuntu ja sillä erillinen /home partitio. pienensin ubuntun osiota ja asensin sen viereen fedoran ja laitoin sille saman kotikansion ubuntun kanssa. Fedora ei kuitenkaan tunnistanut heittämällä entistä käyttäjääni tai se ei ainakaan näkynyt käyttäjäluettelossa. Miten pääsisin samalle käyttäjälle molemmista distroista?

toinen asia on että fedoran grubista ei löydy ubuntua tai windows seiskaa. siellä on vain vistan palautus osio. Miten saisin lisättyä puuttuvat järjestelmät fedoran grubbiin. Fedora on erilevyllä kuin muut käyttikset.

9
Kone olisi luokkaa Portege 7200. Kivan pieni kokoinen. Tehoja on 700 mhz ja 192mb ramia. Ajattelin laittaa soittamaan musiikkia spotifystä, kovoltaan sekä nettiradioista. Joissain tilanteissa myös saattaisin tahtoa nettiä selata. Wlan kortiksi tulee D-linkin DWL-610. Nyt pitäisi valita käyttötarkoitukseen sopiva käyttis. Itselläni kävi debian mielessä mutta mitäs te gurut sanotte?

10
Ubuntu tietokoneissa / unity sivupalkin hallinta
« : 19.05.11 - klo:14.02 »
terve, kokeilen toiseen kertaan käyttää tätä unityä nyt kun siihen on tullut joitain korjaavia päivityksiä ja ihan hyvinhän tämä jo toimii. Nyt kuitenkin tulisi tälläinen mieleen. Saisinko jotenkin tuon sivupalkin olemaan kokoajan esillä ja kun ohjelmat aukeavat kokoruutuun ne eivät menisi sivupalkin alueelle. Laajakuvanäytössä leveys suunnassa on paljon tilaa ja se voisi olla kokoajan näkyvillä.

11
Eli siis vanhaan EEE PC 4G koneeseen säätelin itse ubuntu kokoonpanon ettei kulu liikaa levytilaa. Asensin LXDE työpöydän. nyt pitäisi saada bootscreen vaihdettua. mitenköhän se onnistuisi? tahtoisin normaalin ubuntun bootscreenin. tietysti jos joku löytää niin myös Vistan tai seiskan bootscreen voisi olla vitsikäs Ubuntussa. Tälläinen kotiprojekti minulla menossa. Kiitän jo etukäteen avusta

12
Laitealue / VIA hd audio deck ei ääntä
« : 30.04.11 - klo:10.43 »
Eli asentelin kasattuun koneeseen ubuntu 11.04. Kaikki toimi muuten hyvin mutta emolevyn äänikortti VIA HD audio deck ei toimi oikein. kortti kyllä näkyy asetuksissa mutta ääntä ei tule. USB porttiin liitettävävien kuulokkeiden kautta ääni kyllä kulkee mutta nuo 3.5mm portit pitäisi saada toimimaan. Osaisiko joku auttaa? Kiitos jo etukäteen

13
Yleistä keskustelua / Uuden ubuntun nimi
« : 29.04.11 - klo:17.15 »
Eli osaakos joku kertoa mitä tuo natty narthwal mahtaa tarkoittaa suomeksi?

14
Eli koulutyöhön tarvitsisin Excel taulukon (openoffice.org siis minulla) jossa syötän soluun jonkun binääriluvun ja taulukko osaa laskea sen kymmenjärjestelmän luvun. sitten pitäisi saada toinen taulukko jossa sama toimisi toisinpäin. Uskoisin että joku on tälläisen tehnyt/tietää miten sellaisen saa tehtyä. olisin kiitollinen avusta.

15
eli EEE pc 4Gn omistan ja se on minua hienosti palvellut enkä siitä aijo luopua. nyt vain uusimman ubuntun (10.10) kanssa on sellainen ongelma että ubuntu ilmoittaa tuossa akun tiedoissa jäljellä oleva aika: arvioidaan... se näyttää tuota jonkun aikaa ja ilmoittaa sitten että akku on todella vähissä ja kone pitää laittaa heti lataukseen. Jos en konetta laita lataukseen se kestää siitä huolimättä 1-2 tuntia aivan helposti. Vika ei ole pelkästään minun omassa EEE PCssäni sillä kaverini EEE PC 900 tekee aivan samaa. Olisi kiva tietää koska se kone pitäisi oikeasti laittaa kiinni... ei kenelläkään olisi mitään ehdotusta miten tämän ongelman saa korjattua? en tahdo käyttää vanhoja ubuntuja tai vaihtaa toiseen distroon. kiitetään kaikkia heti etukäteen avusta.

16
Eli käyttelen Eee PCn vakio xandrosta advanced modessa. Ongelmana on se että advanced moden asennuksen jälkeen tietokone ei ole enään kysynyt salasanaa käynnistyksessä. Mistä saan sen taas kysymään salasanaa?

17
Laitealue / skype ja mikki ottaa äänen liian hiljaa
« : 25.08.10 - klo:17.36 »
Eli ongelma on seuraavan lainen:
Skype ei ota mikistä ääntä ellet mene huutamaan ihan kiinni mikkiin. eli mikki ottaa äänen vain aivan läheltä. Windowssissa homma pelas mutta sattuneesta syystä kun PS3 tuli ostettua enkä pariin kuukauteen enään koneella pelannut windows sai potkut koneesta. Olen mikkiasetuksista käynyt katselemassa ja mikrofonin pitäisi ääntä ottaa.
mikä neuvoksi?

18
terve,
EEE PC 4g miniläppäriin yritän saada virtuaalisesti 1024 resoluution kun tuo 860 on vähän pieni kokoinen.
tottelin ubuntun sivujen ohjeita https://help.ubuntu.com/community/EeePC/Using mutta ei tunnu toimivan.
Scaling the display to 1024x768

If your Eee came with Windows XP you'll remember it had a feature to show the screen in compressed 1024x768 resolution when you press the "change resolution" hotkey. This can be a great help when using applications that don't fit in the standard 1024x600 view.

Unfortunately that doesn't work out of the box in Ubuntu, but you can set it up quite easily once you know how - it took me a while to figure it out so I am sharing it here. First create a script to switch between normal and compressed mode:

mkdir ~/bin
gedit ~/bin/toggle-zoom

Copy/paste the following script into the window (delete the space before the '#' sign, I don't know how to make the wiki show # without putting a space in front!):

 #!/bin/sh

if xrandr | head -n1 | grep -q '1024 x 600'; then
  xrandr --output LVDS1 --scale 1.0x1.28
else
  xrandr --output LVDS1 --scale 1.0x1.0
fi

Save and exit, and then make the script executable:

chmod 755 ~/bin/toggle-zoom

If you just created the ~/bin directory (if it didn't already exist) log out and back in to add it to your path. Then you can open a terminal or press Alt-F2 and run the command by typing:

toggle-zoom

You can also create a launcher on the panel. If you want to assign it to the hotkey you need a program called Eee-control, that you can find here: http://greg.geekmind.org/eee-control/. Once you have installed this, you can assign the display resolution hotkey to "toggle-zoom" and you are set.

olenko ymmärtänyt ohjeet väärin vai tarkoittaako tuo jotain aivan muuta kuin luulen?
olen siis ensin avannut kyseisen tiedoston joka oli tyhjä, liittänyt sinne nuo tavarat, tallentanut mennyt takaisin konsoliin ajanut chmod komennon ja sitten yrittänyt ajaa tuota toggle-zoom komentoa joka ei anna virhettä mutta ei tuota mitään tulostakaan. mikään ei tunnu muuttuvan. mikä neuvoksi?

19
terve,
tuli seuraavan lainen ongelma:
otin käyttöön evolutionin koska siihen sisältyy saman ohjelmaan osoitekirja, muistio, kalenteri ja sähköpostit. en tahdo vaihtaa ohjelmaa! ongelmaksi kuitenkin ilmeni että evolutionissa on jonkinlainen minimi resoluutio joka on jonkin verran liian iso eee pc 4g:n resoluutiolle. saisiko evolutionin jotenkin pakotettua pienempään resoluutioon tai edes sovitettua ruutuun scrollauksilla?
KIITÄN ERITTÄIN PALJON AVUSTA!

20
Laitealue / Ubuntu ja mikki pelittää oudosti
« : 06.08.10 - klo:18.12 »
Mikki ottaa skypessä äänen mutta hyvin hiljaa ja äänessä on paljon häiriötä. jos menee karjumaan ihan kiinni mikkiin siitä saa jopa selvää. ei auttanut vaikka sääti mikrofonin äänenvoimakkuutta. mikä neuvoksi?

Sivuja: [1] 2 3 ... 8