Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hertsi

Sivuja: [1] 2 3 ... 29
1
Tälläiset herjat tulee käynnistäessä SSDn kanssa, mitä ei ilman SSDtä tule.
Disabling IRQ #19
Disabling IRQ #18

Ilman SSDtä ja sen kanssa tulee herjaa että sda1 ei voida liittää, koska windows olisi uni tilassa, tai se olisi horrostilassa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, koetin vielä useaan otteeseen sammuttaa ja käynnistää akkunaa uudestaan, päätyen aina samaan ongelmaan. Tässä kohtaa myös kestää.

Yritettäessä avoimessa järjestelmässä nautiluksella saada auki noita SSDtä tai HDDtä niin tulee seuraavanlainen ilmoitus:

Error mounting /dev/sda1 at /media/ubuntu/92A48BCAA48BAEF3: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=999,gid=999,dmask=0077,fmask=0177" "/dev/sda1" "/media/ubuntu/92A48BCAA48BAEF3"' exited with non-zero exit status 14: Windows is hibernated, refused to mount.
Failed to mount '/dev/sda1': Operation not permitted
The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
read-only with the 'ro' mount option.


USB ulkoiseni kuitenkin pelaa.

Nyt alkaa jo tulemaan hätä, Windows kuitenkin toimii moitteetta. Ubuntu vaan olisi saatava myös.

2
Laitealue / Vs: Olisikohan AMD-näytönohjain aiheellinen
« : 22.03.13 - klo:10.35 »
voin kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoa että AMD vetää pidemmän köyden, aijemmin Nvidian kanssa oli kokoajan ongelmaa. nyt AMD radeonin kanssa menty ja kaikki pelaa, pelit ikkunoilla ja muu homma ubuntulla. 7770 crossfireX kokoonpano.

3
täytyy tsegata, kunhan kotiin asti pääsen. mutta olen kyllä erittäin varma että kyse on siitä, että käynnistäessä ubuntu yrittää etsiä osioita sieltä ssdltä, siinä onnistumatta. kun systeemi on tikulta ylhäällä, ei ole mitään hidasteluja. pitää vaan toivoa ettei asennetun järjestelmän kanssa joudu venaamaan joka startilla.

Saiskohan jostain buntulle sanottua että älä edes yritä avata sitä SSDtä? :D

4
ookoo, ja mikäli sikli homma ei ala pelaamaan, vaihdan biosista ssdn bootaavaksi asemaksi... ja maagisesti starttaakin windows? vaikuttaa ihan hyvältä.

asiasta kukkaruukkuun, toinen kysymys. jos asennan 13.04 dailybuildin, kun 13.04 julkaistaan, joudunko asentamaan buntun uudestaan?

5
tervehdys

tulipahan jouluna hommattua ssd 330. Kyseessä windows 8 pelikone, itse kasaamani ja ubuntu luonnollisesti multibootissa. jonkin aikaa sitten ihmettelin kun ubuntu ei enää startannut. olisin sen uudelleen asentunut, mutta live tikun käynnistys vie tuhottoman kauan, joten elelin ilman ubuntua kuukauden verran.

No, kaikkihan tietävät ettei windowssia kovin kauaa jaksa kstsella, aloin utkia miksi ubuntu ei enää pelaa. Live tikku käynnistyi masiinassa (i5, 8gb ram) 10-15min.Mutta tikku kuitenkin herää!

ihmettelin edelleen mistä tämä johtuu, mutta kun avasin gpartedin luodakseni osion ubuntulle sen keksin. gparted jäi etsimään osioita sda1:stä eli intel ssd 330, saman tien muistin että päivitin sen firmiksen, jonka jälkeen ubuntu ongelmat alkoivat. sama vika käsittää 12.04, 12.10 ja 13.04 daily buildin, sekä tuoreimman Fedoran.

Myös asennin jämähtää kun se alkaa tutkia levyosioita. Ubuntun ei ole tarkoitus mennä koko SSD:lle, vaan omaan osioonsa vanhalle HDDlle.

Mitenköhän ubuntun sais asennetua tälläsessä tilanteessa? en tahdo riskeerata 8 asennustani, pelkään että jos asennan ilman ssdtä, ja kun kytken sitten ssdn kiinni grubkaan ei löydä ssdltä osioita, jolloin en saa manuaalisesti sinne ikkunaa lisättyä?

6
itse joskus samaa asiaa tutkin, en saanu pelaamaan, joutuu säätään komentorivin kautta, googlaa ubuntu tethering tai ubuntu bridged connection ja kato miten käy

7
Laitealue / Vs: AMD ajurit.... ja unity katoaa 12.10
« : 23.10.12 - klo:18.25 »
jaa-a, voi olla mutta lähdin nyt testaamaan Fedoran asennuksella, se kun on viimeaikoina ollut huomattavasti ubuntua vakaampi viritys.

8
Laitealue / Vs: AMD ajurit.... ja unity katoaa 12.10
« : 22.10.12 - klo:14.25 »
hmmm... tuon ohjeen mukaan vain suljetaan nuo ajurit, saahan ne poistetua ihan komentorivinkin kautta, mut tahtosin saada nuo suljetut pelaamaan pelaamaan.

9
Vian äänipiirit on ollu välillä vähän ongelmallisia, muuten pitäs pelata. Suosittelen kuitenkin vahvasti intelin prossuun vaihtamista.

10
Laitealue / AMD ajurit.... ja unity katoaa 12.10
« : 19.10.12 - klo:16.52 »
Eli tosiaan, asentelin 12.10 pöytäkoneeseeni windöwssin rinnalle


AMDn näyttisajurin asennuksen jälkeen kun uudelleenkäynnisti koneen, kaikki toimii hyvin kirjautumisruutuun asti.
Sitten kun on kirjautunut sisään niin mitään ei enää tapahdu. Unityn sivupalkki ja yläpalkki ovat mystisesti poissa. Kuutioita voi kuitenkin piirrellä hiirellä, eli itsensä järjestelmä toimii kyllä, ctrl+alt+del ja kirjaudu uloskin toimii.


Mitäköhän ihmettä tälle nyt pitäis tehdä?

Kokoonpanona i5 2500, asusin emo ja kaks kappletta radeon HD 7770 kortteja. 12.04 homma pelas oikein. (tosin ilmoitti virheestä kun koitti valita update ajurin)

11
Laitealue / Vs: CrossfireX 12.04
« : 24.08.12 - klo:20.04 »
Kiitos, toimivat edelleen

12
Laitealue / [RATKAISTU] CrossfireX 12.04
« : 23.08.12 - klo:16.30 »
Morjes,

Osaisiko kukaan sanoa miten saan Crossfiren päälle Ubuntussa?
Netistä pitkään koetin löytää mutta ei löydy selkeää ohjetta. Ilmeisesti joku komento päätteeseen, mutta mikä?

Näyttiksenä toimii kaks kappaletta Radeon HD 7770 GHz editioneita

13
Pelit / Vs: Steam ja Source tulossa (oikeasti) Linuxille
« : 19.07.12 - klo:03.08 »
ja nyt on sitten steamin tulo linuxille aivan virallista!
http://blogs.valvesoftware.com/linux/

14
Sain nyt asennettua Ubuntun vihdoinkin painamalla siinä heti levyn latauduttua tulevassa valikossa F6 ja sieltä raksi kohtaan nomodeset.

Nyt sitten asennettu järjestelmä jämähtää samaan kohtaan kuin live versionsakkin....

Kun painan E grub valikossa, täällä ei suoraan mitään nomodeset kohtaa? Mitä tänne pitäisi kirjoittaa tai mitä tulisi muuttaa että saisin VESA ajurilla tämän käyntiin? kun saan vesalla käyntiin, miten lähden yrittämään saada tätä pelaamaan kunnolla? asennan Nvidian suljetut ajurit?

EDIT: Nvidian ajurit sisään ja homma lähti pelaamaan, kiitos kaikille jälleen kerran avusta!

15
ei avaudu livesessioon, ctrl+alt+F4 ei tapahdu mitään

16
Fedoraa lähdin asentamaan ja jämähti täysin samalla tavalla....
menin sitten fedoran kanssa sen sijaan että olisin valinnut "asenna" valkkaamaan troubleshootting ja sieltä basic graphics... ja sehän lähti pelaamaan. en kuitenkaan nyt sitten asentanut Fedoraa kun ajattelin että ehkä tällä tiedolla saataisiin Ubuntu pelaamaan? näytönohjain kyseisessä vempeleessä on GeForce 8200m

Neuvoja miten toimia nyt?

17
mielelläni olisin juuri ubuntun tuonne laittanut :/ edellinen omistaja sanoi että hänellä asentui 12.04 ihan moitteettomasti. Nyt alkaa käydä mielenkiintoiseksi....

18
Asennus jämähtää alternatelevyllä siihen kun pitäis ohjelmia alkaa asentaa. perus järjestelmä kohta menee kyllä ihan nätisti. Hyppäsin suoraan grubiin sitten että saan vielä windowssin käyntiin. mikä neuvoksi?

19
Ehdotuksia mitä ohjelmaa tähän käyttäisin? levyllä on vain yksi osio ja mikkisoftan oma ohjelma ei järjestelmäosioon suostu koskemaan.

EDIT:
EaseUS partition masterilla pienenee yksinkertaisesti ja selkeällä käyttöliittymällä

20
onko sellainen vielä saatavilla? koetan tässä juuri tuolta DVD kuvasta katsoa kun siellä oli ennen vanhaan ihan asennusvaihtoehtonakin alternate mutta eipä näy enään :/ onko alternate levyllä turvallista muokata windowssin osiota? sitä kun pitäisi pienentää. Suunnittelin niin Gpartedilla tekeväni...

EDIT:
nyt on sitte alternate levy latauksessa, toivottavasti lähtis pelaamaan. sehän olis ihan kidutustua jos olis osunu toinen läppäri jo meikäläisen haaviin jonka kanssa ei oo toivoa Ubuntusta

Sivuja: [1] 2 3 ... 29