Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Madde1992

Sivuja: [1] 2
1
Tiedän että tämä nyt on lähinnä Ubuntulle tarkoitettu foorumi mutta kysyisin nyt kuitenki hyviä SSH serverin asennusohjeita mintille koska niitä on vaikka, kuinkapaljon erilaisia ohjeita netissä mut mikä sitten onse turvallisin ja paras ohje voisko joku vaikka laitella linkkiä?  :) Mullahan tossa sit onjo Teamspeak 3 serveri sekä myöskin Webbiserveri eli mariadb siinä jo on jne.

2
Olisin kiinnostunut perustamaan oman sähköpostipalvelimen sen tiedän että portti 25 on blokattu joillakin operaattoreilla ja olenkin kysynyt nyt omalta operaattoriltani että onko se heillä myös ulospäin auki tuo portti 25, jos ei ole niin onko mitään kikka3 millä sen sais kierrettyä? Sitten toinen kysymys minkälaista sähköpostiserveri ohjelmaa suosittelette linuksille joka olisi suhkot helppo asennettava myös tälläiselle linuksin käyttöä opettelevalle, itsellänihän pyörii jo teamspeakserveri ja webbiserveri 24/7 mutta tämän sähköpostiserveri asian kanssa vielä tarvitsisin apuja. Mitä kaikkea tarvitsen tähän kyseiseen hommaan oma verkkotunnushan minulta löytyy jo.

3
Tuota tuota ilmeisesti toi faili johtuu siitä ku mulla ei oo tuolla etc kansiossa tuota kyseistä tiedostoa mistä se tossa herjaa vai miltä näyttää teidän silmään? kysymýs kuuluukin et miten mä pystysin ton terminaalin kautta siirtämään tonne etc alle ja kokeilla sitte tota asennusta.

4
Eli asentelin tossa tessuserverin uusiksi ja jouduin toki sitten dns pivityksen tekeen uusiksi dy.fi palvelimelle niin olisin vaan halunnut vasmituksen et onko tuossa crontab -e tiedostossa kaikki OK?

5
Mikähän vois tehdä ettei XRDP Chrome aukea se on kyllä toiminu siinä mutta nyt ei aukea millään ja ei vaan ite keksi vielä Linux aloittelijana että mikä voisi olla.

6
Juu elikkä näillä ohjeilla en vain saanut minttiin asennettua tätä xerp etätyöpöytä ohjelmaa ei vaan toiminu vaikka miten koitettiin, eli pyytäisin teitä etsimään sellaisen ohjeen joka toimiskin tuossa ei oikeen omaan silmään ole osunut ainakaan vielä.... Kiitos avusta jo etukäteen,

https://twigstechtips.blogspot.se/2014/08/linux-enable-remote-desktop-support-for.html

7
Millä komennolla saan kysyttyä machine id:n?

8
Juu eli mistähän voisi johtua kun ilmoittaa ubuntus päivityksii asennettaessa et pakettijärjestelmä on rikkinäinen ja siel ois päivitksiä jos minkälaista asennettavana eli ei asenna päivityksii.

9
Juu eli tarvis kunnollisia neuvoja että mitenkä asentaa ubuntuun webbisivuserveri ohjelman voisiko joku antaa sellaiset ohjeet komentoineen joilla saisin homman toteutettua?

Isot kiitokset jo etukäteen.

10
Noniin eli olis porukoiden tietokone siinä mallis että se olis enää tulostinohjelmaa ja tulostus serveriä vailla. Eli neuvoja tarvisin juurikin tohon että miten asennan lubuntuun tulostin serverin tulostimessamme ei ole WiFiä ja, näin ollen tietokoneeseen pitäisi asentaa sellainen tulostinserveri ohjelma joka sitten ottaa yhteyden purkkiin ja, tulostimen usb-kaapeli tuikataan sit, tulostimessa olevaan usb porttiin kiinni.  Eli osaiskos joku auttaa?

Windowsissa minulla on tämä ja laitan tämän esimerkiksi että kaikki pääsisivät kärryille mitä ajan takaa:http://www.tp-link.com/us/faq-415.html

Reitittimen malli on TP-link TD-W8980

Tulostimen malli:HP LaserJet MFP M125a

11
Asentaminen ja käyttöönotto / Lubuntu WiFi ei toimi
« : 20.03.17 - klo:20.12 »
[RATKAISTU]


Porukoiden koneeseen täs asensin lubuntun ja wifiä ei ampumallakaan eli milläs keinoa sen voisi saada? tän homman jo tein josta laitan kuvan liitteeks sit tosiaan broadcomin kortti kyseessä.

12
Eli tämä ensinmäinen ohje on ilmeisesti sitä varten jos ip vaihtuu koneellani niin tämä osaa sitten sen dy.fi palveluun päivittää dns tunnukseni alle? eli tää:https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=48481.0

Sitten tämän mä olen tehnyt jo koneelleni ja tämä on ilmeisesti sellainen joka päivittää automaattisesti dns osoitteeseeni taas sen 7pv lisäaikaa?:https://wiki.ubuntu-fi.org/Dynaaminen_DNS


Eli voisko joku selventää mulle miten nämä eroavat vai käsitinkö jo oikein?

13
Yleistä keskustelua / Teamspeak 3 serveriin 512 slottia
« : 15.03.17 - klo:22.09 »
Noniin elikääs tota mulla on täs pieni ongelma ku pitäs saaha tohon mun TS3 serveriin 512 slottia ja mulla ei toi lontoonkieli oikeen taivu eli tarvisin täs vähä apuja miten asennan ton. Eli mulla on TS3 asennettu tämän seuraavan ohjeen mukaan:https://www.digitalocean.com/community/questions/setup-teamspeak-server-ubuntu-15-04

Sitten nyt tässä olis seuraavaksi tulossa tää ohje mil ton 512 slottia tohon sais eli voisko joku auttaa mua tän kans et saisin tän asennettua, ton kielen takia vaikee ja ku ei toi Ubuntu viel oikeen muutenkaan taitu ku alussa olen kehityksen kans eli tää ohje:https://tech.tiq.cc/2012/06/how-to-set-up-a-teamspeak3-server-with-non-profit-license-npl-on-linux/

Kiitokset jo heti alkuun jos joku vois mua tässä auttaa selkeästi että saisin ton 512 slottia toimii.

14
Yleistä keskustelua / Dy.di DNS palvelu
« : 15.03.17 - klo:20.17 »
Eli  minulla tosiaan meni kun säädin ubuntussa Cronetabia joka päivittää dy.fi dns tunnukseni automaattisesti ja laitoin tietämättömänä, sitten sen päivittään sen 2min välein ja sain sitten jonkin eston siihen tunnukseeni et sitä ei voi päviittää. Olen kuitenkin jo eilen korjannut sen ajan siihen cronetabiin ja nyt se päivittää sen 5h välein noh laitoin sitten viestiä tästä asiasta dy.fi ylläpidolle, en ole saanut sähköpostiini vastausta, jossa ilmoitin tästä asiasta ja  kysyin että kauanko se on bannissa ja paljonko se päivitysaika olisi heille hyvä. No kun vastausta ei ole kuulunut niin päätin soittaa  dy.fi omistajalle kysyäkseni asiasta mutta hän löi tylysti luurin korvaan  ja, sanoi että anteeksi tällä palvelulla ei ole puhelin asiakaspalvelua siinä olisi mennyt minuutti kun olisi kertonyt että kauanko se on bannissa se mun päivityspyyntöjen lähetys, todella epäkohteliasta toimintaa se täytyy sanoa.

15
Noniin elikkä asentelin eilen ubuntuuni xrdb etähallintaohjelman ja sen sain toimimaan ja kone olis ollu ns valmis, mutta kun aamulla avasin sen vielä varmistaakseni et kaikki on ok ennen varmuuskopion ottoa niin, näky oli tämän näköinen niinkuin kuvista näett. Eli noi pikakuvakkeet on tollasia valkosia ja lisäksi toi palkki tuolla työpöydän ylälaidassa on muuttunu itestään mustasta valkoiseksi, eli miten tän sais korjattua? katsokaa noi liittämäni kuvat tarkkaan.

16
Eli millä kikalla saisin lisättyä ilmaiseen Teamspeakkiin 500 slotia onko jotain keinoa jolla e ubuntussa onnistuu mulla xp:ssä oli teamspeakissa 500 slotia mutta nyt ei löydy lääkkeitä miten se toteutetaan Ubuntussa osaisko joku auttaa? :)

17
Eli mun olis välttämättä pakko saada ubuntusta salasanan kysely pois käynnistyksen alussa onnituuko tämä mitenkään jos onnistuu niin miten?

18
Eli miten asennnan ubuntuun helpoiten etätyöpöydän jotta voin käyttää tätä windowsilla?

19
Eli sain Teamspeak serverin toimimaan ubuntussa mutta nyt ongelmaksi tuli varayhteys, eli minulla on 4g yhteys varayhteytenä tessulle mutta kun testasin toimintaa niin, jos otan valokuidun johdon pois niin ip vaihtuu kun varayhteys jää päälle ja ts3 ei sen takia nouse ylös. Onko mitään keinoa miten saisin varayhteyden ubuntussa toimimaan samalla ip:llä että serveri pysyisi varayhteydelläkin ylhäällä?

20
Ubuntu tietokoneissa / tietokone id
« : 10.03.17 - klo:14.27 »
Eli millä komennolla saan tietooni tietokoneeni id:n?

Sivuja: [1] 2