Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Madde1992

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Puttun asensin ja sitten valitsin tämän jolla saan siirrettyä helpommin kaikki aineistot tonne toiselle koneelle:https://winscp.net/eng/docs/after_installation?ver=5.9.4&lang=fi&utm_source=winscp&utm_medium=setup&utm_campaign=5.9.4&prevver=&automatic=0


Kiitos avusta! :)

2
Juu kyl sen sai noilla asennettua ja ssh on nyt aktiivinen mites tota sit käytännössä käytetään ku toi on mulle ihan vieras miten saan Windowsilla siihen yhteyden että voin siirtää kamoja tonne koneelle? eli minkä ohjelman tarvisin sitten vielä tähän omalle koneelle että vosiin siirtää sinne mitä vaan? En ole koskaan tuota vielä käyttänyt.

3
Ookkei kokeillaas.

4
Tiedän että tämä nyt on lähinnä Ubuntulle tarkoitettu foorumi mutta kysyisin nyt kuitenki hyviä SSH serverin asennusohjeita mintille koska niitä on vaikka, kuinkapaljon erilaisia ohjeita netissä mut mikä sitten onse turvallisin ja paras ohje voisko joku vaikka laitella linkkiä?  :) Mullahan tossa sit onjo Teamspeak 3 serveri sekä myöskin Webbiserveri eli mariadb siinä jo on jne.

5
Juu ei todellakaan omaa kannattanu tehä otin googlen kautta itelleni sen oman päätteen ja se on vain 8€ kuussa ja siinä tuli muutankin kivaa päälle et ei paha :)

6
Olisin kiinnostunut perustamaan oman sähköpostipalvelimen sen tiedän että portti 25 on blokattu joillakin operaattoreilla ja olenkin kysynyt nyt omalta operaattoriltani että onko se heillä myös ulospäin auki tuo portti 25, jos ei ole niin onko mitään kikka3 millä sen sais kierrettyä? Sitten toinen kysymys minkälaista sähköpostiserveri ohjelmaa suosittelette linuksille joka olisi suhkot helppo asennettava myös tälläiselle linuksin käyttöä opettelevalle, itsellänihän pyörii jo teamspeakserveri ja webbiserveri 24/7 mutta tämän sähköpostiserveri asian kanssa vielä tarvitsisin apuja. Mitä kaikkea tarvitsen tähän kyseiseen hommaan oma verkkotunnushan minulta löytyy jo.

7
Tomin? voisitko antaa mulle vaikka yksityisviestillä sähköpostiosoitteesi mä uskon et se on tästä yhestä tiedostosta kiinni joka pitäis varmaa täytellä mut on vähä monimutkasen näkönen, niin ajattelin kysyy jos voisit sitä kattoa mut en voi sitä tähän lisää.

8
Oiskohan itse virhe tullu siin et jos siinä pitäski olla sen käyttäjätunnuksen paikalla toi verkkotunnus?

9
Mut mites se onnistuis jos mä yrittäisin terminaalin kautta siirtää tuota no-ip2.conf tiedostoa tonne etc kansioon jos se auttais?

En usko, että auttaa, kun se luodaan tuolla noip2 komennolla ja se kertoo ettei pystynyt luomaan sitä asetustiedostoa (paikkaan /tmp/no-ip2.conf) ja sen takia sit tuo kopiointi ei onnistunut. Eli lähdetiedostoa ei edes ole olemassa.

Se virheilmoitus, johon viittasin aiemmin on tuo "No hosts are available for this user. Go to www.no-ip.com and create some!" eli sinun pitäisi luoda tuolla sivustolla koneellesi verkko-osoite (tjms.) siellä palvelussa. En ole itse tuota noip:tä käytellyt.

Juu siis mullaha on verkkotunnus www.maddets3.net oli muuten aikas halpa vuodeksi toi tunnus 15$

10
Kävin siellä mutta ei siellä kyllä minusta ollut mitään erikoista tämän mukaanhan olen sitä päivitys clienttiä yrittäny asentaa jonka olen noip sivuilta ladannut, voihan olla että kun enkkua huonosti taitan et jos kääntäjä on huonosti mulle kääntäny. Mut mites se onnistuis jos mä yrittäisin terminaalin kautta siirtää tuota no-ip2.conf tiedostoa tonne etc kansioon jos se auttais?

http://www.noip.com/support/knowledgebase/installing-the-linux-dynamic-update-client/

11
Joo ku toi tohon asti onnistu ihan niinku piti mutta pitää koittaa uudestaan tota kun oon siellä käynyt eka

12
Tuota tuota ilmeisesti toi faili johtuu siitä ku mulla ei oo tuolla etc kansiossa tuota kyseistä tiedostoa mistä se tossa herjaa vai miltä näyttää teidän silmään? kysymýs kuuluukin et miten mä pystysin ton terminaalin kautta siirtämään tonne etc alle ja kokeilla sitte tota asennusta.

13
Tämä nyt oli vähä turha julkasu multa ku tuli mieleen että toi mun webbisivuston osotehan toimii myös mun ts serverilla eli www.maddets3.net eli kun laittaa vaan maddets3.net niin sehän toimii ja testattu on nyt, heräs vaan mietteet mulla että toimiskohan toi kenties noip palvelun kanssa jos tuota komentoo vähä muokkais? tosin tuohan nyt on voimassa mulla seuraavan vuoden ja sitten mun pitää taas maksaa 15$, mut siis siltä varalta jos mulla vaikka ip vaihtuu niin sitten ei porukka pääsis serverille jos niin kävis. Mut näky olevan noip myös oma päivtys softa myös linulle mut tuli vaan mieleen tällänen ja aattelin sen kysyy viel täs.

14
Juu kiitos Tomin vielä huomiosta muutin ne myös nyt noihin tiedostoihinki luulisi toimivan kun muutin uuden salasanan niihin ettei suinkaan tarvi tuota komentoa uusiksi laittaa ainakin tessuun pääsee.

https://wiki.ubuntu-fi.org/Dynaaminen_DNS

15
Joo tuli kyllä epä huomiossa tuo homma.... no siinä nyt tuli mulle vähä muutostöitä.

16
Eli asentelin tossa tessuserverin uusiksi ja jouduin toki sitten dns pivityksen tekeen uusiksi dy.fi palvelimelle niin olisin vaan halunnut vasmituksen et onko tuossa crontab -e tiedostossa kaikki OK?

17
Ohan se tietenki niinki oli tarkotus että tällä omalla pelikoneella tekisin sivut Worspresillä mutta en saanut millään sitä tähän asennettua vaikka koko eilisen illan värkkäsin Wamppi meni kyllä, mutta Wordpressin asennus ei onnistunut millään tähän Windowsiin en tiedä oliko syynä se että se ei ollu mulla C:juuressa. Onnistuis hyvin kyllä sivujen teko myös tuolla linu koneella kuhan olis parei näyttö siihen siitä kiinni, ei viiti lagivalla näytöllä kyl alkaa sivuja tekeen et siks tekisin etänä täl pelikoneen näytöl. Sit toinen ongelma on ton etän kanssa että ä ja ö toimii kyllä nyt muuten siinä mut ei selaimes ja toinen niin sain nyt sen selaimen auki mut meni ainaki 10min oli itestää auennu.

18
kokeilen ei xrdp restarttikaan auttanut olisin yrittänyt alkaa tekemään webbisivuja mut ei suostu selain yhteistyöhön ja kiitos muuten nm niistä ohjeista :)

19
Mikähän vois tehdä ettei XRDP Chrome aukea se on kyllä toiminu siinä mutta nyt ei aukea millään ja ei vaan ite keksi vielä Linux aloittelijana että mikä voisi olla.

20
kun olen yhditänyt koneeseen ja päässyt työpöydälle.

Sivuja: [1] 2 3 ... 9