Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - E.K.Virtanen

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Terve.

Haluaisin suorittaa erään koulutehtävän LibreOfficen Basella, koulu kuitenkin haluaa Accessilla tehdyn tietokannan koska heillä ei ole mahdollisuutta Basen tietokantoja availla  :( Onko mahdollista saada Basen tietokanta sovitettua Accessiin?

2
Terve.

Olen laittanut asetuksista seuraavasti...
System Settings - Details - Removable media - Photos = F-Spot.
Kun olen kytkenyt kameran koneeseen, käynnistyy kuitenkin ohjelma nimeltään Shotwell Photo Manager.

Ko. ohjelma kaatuilee, hidastelee eikä lähde käyntiin joka kerta kun kamera kytketään, vaan johtoa joutuu toisinaan irroittelemaan ja kytkemään useammankin kertaa. Päivitimme noin viikko sitten 12.04LTS versioon ubuntusta ja aiemmassa versiossa homma toimi hienosti.

Kameraa on testattu kahdella eri välijohdolla (usb) ja sama kytkentäongelma ilmenee johdosta riippumatta. Kamera on Canonin PowerShot G9.

Omat taidot loppuivat kesken joten apuja kaivataan.

[edit]
Oikea versio ubuntusta lisätty.

3
Moi.

Päivitin ubuntu eilen ja nyt työpöytä on muuttunut mielestäni aivan turhan bling blingiksi. Vas. sivulta tulee rullaava palkki jne.
Miten saisin aivan tavallisen perustyöpöydän palautettua koneeseeni?

4
Yleistä keskustelua / Nettisivujen turvallisuustestit.
« : 12.05.11 - klo:22.01 »
Terve.

Olen testannut pari omaa sivustoa noilla nestistä löytyvillä security testereillä ja saanut puhtaat paperit.

Ovatko tuollaiset testerit kuinka luotettavia?

5
Terve.

Olen kahlannut läpi ison läjän erilaisia apache oppaita ja lopputulos on se, että olen totaalisen sekaisin  :-[
Eli olen tehnyt omia ohjelmia jotka olen kääntänyt binääriksi. Haluaisin nyt saada ajettua näitä binäärejä apachessa selaimen kautta. Kyseessä on oman palvelimen käyttö.

Voisiko joku vääntää rautalankaa tyhmälle?  ???

6
Terve.

Olen yrittänyt avata yhtä C koodia joka on pakattu ".shar.Z" muotoon (tai miksi sitä sanotaan?). En kuitenkaan ole tässä onnistunut. Onko vinkkejä miten saisin tämän auki?

Tiedosto löytyy http://www.nicholson.com/rhn/basic/#2 aivan alimmasta listasta nimellä "interp2num".
Suora linkki tiedostoon; http://www.nicholson.com/rhn/files/interp2num.shar.Z

7
Iltaa.

Nyt alla 10.04 64bittisenä, ja haluaisin saada rinnalle 32bittisen version. Tämähän ei ole ongelma, mutta onko se mahdollista niin, että esim. evolution, ff ja empathy toimisivat "yhdessä" näillä versoilla? Eli jos lisään 64bittisen puolella kirjanmerkkeihin uuden sivun, se ilmestyisi myös 32bittisen kirjanmerkkeihin? Tai jos saan iimailin 64bittisen version evolutioniin, se näkyisi myös 32bittisen puolella?

E.K.Virtanen

8
Yleistä keskustelua / Wii vai ps3
« : 31.03.10 - klo:18.58 »
Terve.

Nyt olisi Wii tarjolla alle 200e (gigantti 189e) ja aikoinaan päätin että jahka mokoman vehkeen alta kahdensadan saa, niin käyn hakemassa pois.

Nintendossa viehättää se pelaaminen. Jotain muutakin kuin pelkkää padilla ohjailua sohvalla istuen. Toisaalta ps3 tarjoaa kait enemmän mahdollisuuksia sen suhteen, että siihen voi itsekin kait jotain simppeleitä pelejä ohjelmoida lapsien iloksi.

Onko kenelläkään kokemusta onnistuuko pelien tekeminen Wiille ilman älyttömiä ponnisteluja virittelyitä, vai pitäisikö sittenkin harkita sen pleikkarin ostoa?

9
Yleistä keskustelua / http://www.markshuttleworth.com/
« : 18.12.09 - klo:00.40 »

10
Yleistä keskustelua / Ubuntu Linux Suomi joulupadassa.
« : 01.12.09 - klo:00.10 »
Ubuntu Suomen lähes perinteinen Joulupata keräyspotti on avattu.

Vuonna 2006, ubuntu Suomen yhteisö keräsi upean 2709 euron potin, ja vuoden 2007 pottikin oli varsin komea, 1034 euroa. Vuonna 2008 pottia ei järjestetty ainakin itselleni tuntemattomasta syystä. Lahjoittajat pysyvät anonyymeinä, ainoastaan lahjoitetut summat tulevat näkyviin.

Osallistuminen on helppoa, eikä siihen kulu kuin pari minuuttia aikaa. Kyseessä ei ole kilpailu siitä kuka lahjoittaa eniten, vaan jokainen joka haluaa lahjoittaa, tekee sen omien resurssiensa rajoissa. Pieni, muutamankin euron summa on hyväntekeväisyyttä!

Klikkaa minua osallistuaksesi!

Lainaus käyttäjältä: Joulupata link=http://www.joulupata.fi/?page=tietoa
Joulupadan varojen jakaminen

Joulupadan varat jaetaan heti joulun läheisyydessä ruokana, vaatteina ja lahjakortteina vähäosaisille lapsiperheille ja muille syrjäytyneille ihmisille, jotka tulevat sitä itse pyytämään tai joiden läheiset ovat toivoneet heille apua. Suuri osa avusta jaetaan Pelastusarmeijan Joulujuhlissa ympäri Suomea suoraan ruokana ja muina tuotteina.

Pelastusarmeijan sosiaalipalvelun avustustyöntekijät ovat joutuneet todistamaan erityisesti lapsiperheiden taloudellisten vaikeuksien edelleen lisääntyneen. Lisäksi pitkäaikaistyöttömyys on nykyisellään tuhansien ihmisten toimeentulon kaventajana ja se merkitsee monen kohdalla ennen pitkää myös terveys- ja mielenterveysongelmia.

Roolijako

Vaikka Suomessa on moniin muihin maihin verrattuna varsin toimiva valtiollinen sosiaaliturva, se ei riitä auttamaan jokaista avuntarvitsijaa. Sekä valtion sosiaalirahat että henkilöresurssit ovat rajalliset. Tämän järjestelmän rinnalla tarvitaan myös muuta avustustoimintaa ja avustusjärjestöjä. Näin on ollut kautta historian.
Väärinkäytökset

Kaikenlaiset avustustyön hyväksikäytöt on pyritty estämään erilaisilla käytännönratkaisuilla. Esim. alkoholia ei lahjakorteilla voi ostaa lainkaan. Lisäksi mahdollisimman suuri osa avusta pyritään jakamaan suoraan tuotteina.

Kustannustehokkuus

Joulupata on tunnetusti yksi kustannustehokkaimmista avustusmuodoista. Pelastusarmeijan kulut ovat jokaisessa kaupungissa hyvin pienet ja suuri osa työstä tehdään talkoovoimin. Avustusvaroilla hankittavista tuotteista on pystytty sopimaan monilla paikkakunnilla omakustannushintoja ja toiset kauppiaat antavat osan ruoasta ja tavaroista omana lahjoituksenaan, ilmaiseksi. Lisäksi välikäsiä vähentää se, että avun jakaminen tapahtuu kullakin paikkakunnalla suoraan kädestä käteen.

Tilinpäätös: Joulupata 2008

Viranomaisille annetun kokonaistilinpäätöksen mukaan (toukokuu 2009) Pelastusarmeijan Joulupadan saamat lahjoitukset (padoilla kerätyt, rahalahjoitukset, Joulupata.fi) olivat vuonna 2007 yhteensä 1.132.797,99 euroa ja keräyskulut yhteensä 38.558,50 euroa eli noin 3,41 %. Tämä tarkoittaa sitä, että 96,59 % annetuista lahjoituksista todella menee perille.

Uskonto ja puolueettomuus

Pelastusarmeija on hengellinen ja sosiaalinen liike. Se ei kuitenkaan edellytä mitään tiettyä vakaumusta avustamisen ehtona. Esim. Helsingissä avustettavien joukkoon kuuluu niin muslimeja kuin kristittyjä ja ateistejakin.

Pelastusarmeija ei arvioi avun antajia tai saajia heidän uskonnon, poliittisen vakaumuksen, rodun tai elintapojen perusteella. Apua annetaan ja vastaanotetaan siellä missä se on mahdollista.


Joulupata keskustelua foorumilla vuonna 2006, ja vuonna 2007.

Tämän vuoden yhteisöpotit
Pikalinkki Ubuntu Linux Suomi pottilahjoitukseen ;)

11
Yleistä keskustelua / Onhan tässä vielä aikaa...
« : 25.10.09 - klo:09.26 »
...mutta kunhan muistuttelen ajoissa  ;)
http://www.joulupata.fi/

Jos ei kilisytä kelloja, pistä foorumin hakusanaksi "joulupata" niin löytyy informaatiota.

12
Yleistä keskustelua / MTV3 lisäkanavat.
« : 02.09.09 - klo:20.31 »
Terve.

Totaalisen off-topiikkia, mutta ei me kait niin nöpönuukia olla kunhan ei vinetä tai trollata? :)

Otin tuon ämteeveen lisäpaketin jokusen aikaa sitten. Ihan kiva kun näkee vanhoja star trekkejä ja ennen kaikkea avaruusasema alfaa  ::)
Olen kuitenkin huomannut, että tekstitykset ovat todella luokattomia. Ensiksi luulin että digiboksissa (Canalin combo) on jotain vikaa, mutta kaikki muut kanavat tekstittävät oikein mainiosti.
Siis ainoastaan nämä ämteeveen lisäkanavat (Scifi, max, sarja, sub-junior...) ovat tekstityksien puolesta todella kamalia. Saattaa mennä monta tuntia ilman ainuttakaan tekstitystä, ja sitten kun yksi rivi ilmestyy, se on joka etuajassa tai pahasti myöhässä. Myöskin tuntuu kuin teksti monesti jäisi kesken.

Onko muilla samoja kokemuksia? Koska jos tekstitykset ovat tosiaan tätä luokkaa ihan normisti, lähtee moinen kanavapaketti välittömästi meikäläisen vastaanottimesta.

Joku roti se nyt kuitenkin pitää olla.

E.K.Virtanen

13
Ubuntu tietokoneissa / Evolution hukkaa posteja?
« : 31.07.09 - klo:10.38 »
Terppa.

Koska iso osa ubuntuilijoista käyttänee evolutionia, niin esitän asiani täällä sen sijaan että hipsisin dev-teamin sivuille.

Eli nyt jo hyvän aikaa olen huomannut laskevan trendin päivittäisten postien määrässä. Ok, kesä hiljentää mutta välillä saattaa mennä useampi päivä ilman minkäänlaista postia. Kuulun kuitenkin likemmäs kymmeneen sp-listaan ja jo ihan kavereiltakin tulee käytännössä päivittäin pari postia.

Nyt satuin huomaamaan, että evolution hakia postia, "pop-upissa" luki että fetching mail 3/12 mutta kun postit oli haettu, ne eivät ilmaantuneet minnekään. Evolution väitti ettei ole uusia posteja.
Kävin tarkistamassa selaimella webmailin kautta, ja tosiaankin, oli tullut uusia posteja jotka evolution oli jostain syystä hukannut jonnekin.

Rupesin miettimään, että tuleekohan evolutionin rajat vastaan. Erillisiä kansioita jonne posti ohjataan lähettäjän tms. perusteella on 9. Sähköpostitilejä evolutionissa on kaksi (spämmi tili ja se "oikea" tili). Laskin että saapuneita on nyt tallessa vajaat 20K, ja lähetettyjä 7K.

Pitääkö siivota (tätä en haluaisi tehdä) kaikki yli vuoden vanhat pois tms. että evolution taas alkaisi pelaamaan vai vai vai...hjälp mi  :'(

14
Ubuntu tietokoneissa / Näppis lukkoon. (ratkaistu)
« : 12.06.09 - klo:16.46 »
No niin. Olen maailman surkein kuuklettaja.

Eli, tarvisi saada näppäimistö tehokkaasti lukkoon, ilman että koneen toiminta muuten häiriintyy. Eli esim. näppäimistö aukeaisi vähintään kolmen eri näppäimen yhdistelmällä, mutta muuten näppiksen hakkaaminen ei aiheuttaisi koneessa mitään reaktiota.
Peppi 1v kun vaan tykkää katsella kaikkea värikästä koneellani, ja hakata näppäimistöä siinä samalla  ;D

15
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / 9.4 julkkarit seinäjoella
« : 23.02.09 - klo:08.00 »
Terve.

Tuossa ideoitiin parin kaverin kanssa josko järjestettäisiin 9.04 julkkarit Seinäjoen teknologiakeskuksessa[1] 04.huhtikuuta 2009. Lauantai siksi, että olisi mahdollisuus saada paikalla myös maakunnan ulkopuolelta porukkaa.
Nyt kiinnostaakin tietää, löytyykö voimavaroja avuksi täältä foorumilta, koska moinen järjestely ei ole meikäläiselle tuttua.

Puitteet ovat mainiot ja olisi kiva jos saisi järjestettyä jotain tällaista myös pk-seudun ulkopuolellakin.

[1] = www.frami.fi

Kirjoitan kattavammin illemmalla, nyt pitää rientää töihin.

16
Heps.

Pistin niin että tuo yläpalkki menee "piiloon" kun sitä ei käytetä. Ihan kiva, mutta kun hiiren vie tuonne ylös niin tuntuu kestävän kovin kauan ennen kuin valikko putoaa alas. Saakos tuota "viivettä" jollain tapaa nopeutettua? Minä kun haluaisin että se putoaisi sieltä niingos heti, eikä sekunnin kuluttua.

17
Terve.

Tässä ajatellut laittaa oman sivupalvelimen, kun jaksaisi maksella hosting firmoille hintojen noustessa. Kotiini saa yhteyden jossa maksimissaan on 1M ulospäin. Riittääköhän tämä jos on oma kotisivu ja max. 10 hengen foorumi vai loppuuko puhti piuhasta?

Mielipiteitä on sekä puolesta että vastaan tullut.

18
Ubuntu tietokoneissa / Kotikansion oikeudet takkuaa.
« : 14.11.08 - klo:18.47 »
Terve.

Käynnistin ubuntun viime päivityksen jälkeen ja ruutuun iski heti kirjautumisen jälkeen seuraava tekstinpätkä.
Lainaus
Käyttäjän $HOME/.dmc-tiedosto ohitetaan. Tämä estää oletusistunnon ja -kielen tallentamisen. Tiedoston tulee olla käyttäjän omistuksessa omistuksessa ja sen oikeuksien 644.
Käyttäjän kotihakemiston tulee olla käyttäjän omistuksessa, eikä muilla saa olla sinne kirjoitusoikeutta.

Muutin sitten oikeudet seuraavasti
Lainaus
chmod 644 (kotikansio)

Tämän jälkeen mikään ohjelma ei lähtenyt toimimaan vaan herjasi ettei ole oikeuksia. Pistin 777 oikeudet että pääsen foorumilta kyselemään apuja.

19
Ubuntu tietokoneissa / pigdin teematiedostot? (ratkaistu)
« : 20.10.08 - klo:17.53 »
Moi.

Mistä löytäisin pigdinin teematiedostot? Olen joko sokea tai tyhmä mutta en löydä niitä mistään  :-\

20
Tässä on aikain saatossa ollut parin eri henkilön kanssa pienimuotoista keskustelua siitä, että jonkinasteista toimintaa saataisiin myös etelä-pohjanmaalle. Miksei myös toki pohjois-pohjanmaallekin.

Linuxin suhteen, pohjanmaa ei kovinkaan katettu ole, paria pientä kuntaa lukuunottamatta, joten tarttis tehdä jotain.
Alueella kuitenkin on potentiaalia ja jopa alan yrityksiäkin muutamia.

Eli, pitää ensiksi kartoittaa hieman paljonko ep:ltä löytyy ubuntuilijoita. Onko väkeä lähtemään vaikka vähän framille esittelemään ubuntua? Uusien asennuslevyjen levittäjiä ja sen sellaista?

Ihan vaan tällaista epävirallista small-talkkia olisi kiva saada aikaan, vaikkapa tässä ketjussa. Katsotaan sitten onko eväitä mihin ja jos ei ole niin ainakin voidaan höpötellä mukavia  :D

Sivuja: [1] 2 3 ... 5