Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - -basu-

Sivuja: [1]
1
Kyseessä on Ubuntu 12.4 LTS tuore asennus. Eli verkko menee todella jumiin kun lataa jotain torrenttia. Ja torrentti latautuu noin 10 osa hitaammin kuin pitäis ja nettisivut aukee todella hitaasti jos ollenkaan.

Mistähän vois johtua?

2
Tarttis saada yhteys yläkerran modeemista1 alakerran modeemiin2 langattomasti jotta välttyisin ylimääräisiltä johtovedoilta. Modeemit ovat molemmat Thomson TG789vn merkkisiä.

Mä olen yrittäny löytää tuolta modeemin asetuksista jotai asiaan liittyvää, mutten löytäny.

olis hienoa saada vinkkejä, kiitos.

3
Mä oon pari iltaa taistellu tän sovelluksen(https://play.google.com/store/apps/details?id=com.inspiredandroid.linuxcontrolcenter&hl=fi) kanssa mutta en vaa sitä toimimaan.

Oon tehny kaikki mitä ohjeessa on neuvottu, mut ei.

Eli koneelle oon asentanu Openssh:n tehny kaiken tarvittavan. Ton avainparin kohdalla en oo ollu ihan varma et teenkö oikeen. julkinen ja yksityinen avain-kansiot kuitenkin saan tehtyä, mutta kun puhelin pyytä avainparia, ni en oo varma et kumpi pitää antaa...no joka tapauksessa oon koittanu molempia erikseen mut ei mee siltikään läpi...

Oiskohan jollakin kokemuksia kyseistä sovelluksesta? Kiitos avuista etukäteen.

4
Laitealue / galaxy s3 ja ubuntu 12.4 yhteistyö
« : 07.11.12 - klo:11.39 »
Osaisko joku kertoo et voiko tota puhelinta käyttää tietokoneen kautta? Eli sillee et ku puhelin on kiinni koneessa USB piuhalla ni vois esim kirjottaa tekstareita, kalenteriin ym. tietokoneella.

Käyttöjärjestelmä koneessa on ubuntu 12.4

-basu-
     
   

5
hankin pöytäkoneeseen tollasen netgear usb-adapterin. En saa sitä asennettua. löysin täysin vastaavan aiheen, mut se on jo vanha, eikä sen ratkaisut auttanu mua, joten aloitin uuden.

oisko ideoita ratkasuun?

edellisen aiheen linkki...http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=42151.msg324230#msg324230

6
En oo löytäny sellasia asetuksia mistä vois valita et kone ei mene valmiustilaan tai kytke näytönsäästäjää pääle kun katsoo youtbea ym selaimessa.

Ja sama muuten pätee kun kuuntelee musiikkia rhythboxia.

Oisko neuvoja?

Kiitos jo etukäteen.

7
päivityksen jälkeen hiiri ei pelaa( padi eikä usb hiiri). Ja ilmeisesti verkkokortti ajureita ei ole kun ei nettiin pääse vaikka pistäis piuhalla kiini...(kone ei sano mitään).

miten saan haettua ajurit kun ei oo verkoo?

Kiittäen basu.

8
Laitealue / prossu käy yli kuumana (55-92 astetta)
« : 20.03.12 - klo:20.49 »
kyseessä on reilu puol vuotta vanha läppäri nyt on alkanu käymää todella kuumana.
Koodia: [Valitse]
bb@bb-laptop:~$ sensors
acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1:       +91.0°C  (crit = +99.0°C)                 
temp2:       +59.0°C  (crit = +92.0°C)                 

voiko siihen olla jokin muu syy kuin pöly?

9
Olis tarkotus hommata kone kotiteatteri järjestelmään. HD elokuvat,surraund äänet, musiikki,netti ym. samaan pakettiin.... Nii, ja tietenki linukka...

Eli minkä laista rautaa mun kannattais hankkia siihen ja mikä linuxin 'malli'?

10
Laitealue / en pääse enää muokkaamaan FSTAB:ia
« : 24.11.11 - klo:00.20 »
Kikkailin jotain omiani Fstab:ssä. Ja nyt en pääse enään koti kansioon enkä pääse muokkaamaan fstab:ia

lisäsin sinne seuravanlaisen rivin
Koodia: [Valitse]
/dev/sda3/  /home/    auto,ro,uid=käyttäjä
Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/fstab/ antaa virheiloituksen:No protocol specified
Näyttlö ei voi avata:
Komennolla 'gedit --help' näet kaikki mahdolliset komentorivivalitsimet.

kun koitan mennä koti hakemistoon tulee ilmoitus: Kansion sisällön näyttäminen ei onnistu. Kohdetta ”käyttäjä” ei löydy. Se on ehkä poistettu äskettäin.

11
Ihan mielenkiinnosta haluaisin kokeilla toimiiko gnome3 11.4:ssa ku 11.10 mulla se ei toimi.

Voiko siis järjestelmän päivittää takaisin päin asentamatta kokonaan uudelleen?

12
mikä tässä on ku tää ei pelitä nyt kovin hyvin? Ylä paneli on ihan sekasin, siitä ei saa mitään selvää. Tekstit on ihan mössöä. muuten kaikki toimii ihan hyvin ku osaa vaa arvata mitä tuolla lukee.
oisko näyttiksen ajurissa vika: AMD Rodeon HD6559M?

Oon kokeillu compiz asetuksua muutella ja oon koittanu poistaakki sen.


13
Koneessa oli win7 ja ubuntu 11.10.Unityn turhautuneena yritin asentaa muistitikulta minttiä ubuntun tilalle,mutta asennus keskeytyi ja tuli joku virhe ilmoitus jota en muista. Ja nyt ei lähe enää ubuntukaan käyntiin. Voisin tietenki yrittää asentaa uudelleen tuota Minttiä, mutta en halua että win7 katoaa ku ei oo mitää recovery cd:itä. Mint lähtee kyllä käyntiin tikulta, ni voisin tulostaa tänne sen var/log/syslog ja /partmanin

Eli mikä avuks?

14
käytössä on ubuntu 11.4. koitin laittaa dockya päälle, mutta se vaatii että visuaaliset tehosteet olis päällä. Menin JÄRJESTELMÄ->ULKOASU->ja visualiset tehosteet välilehteä ei olutkaan siellä missä se on aina ennen ollu...

selvyyden vuoks viel: tää on uusi kone ja juuri asennettu ubuntu joten en tiedä onko tää onngelma tullu jostakin mun säädöistä vai onko se kokoajan ollu..


15
Laitealue / Vs: hiiri ei pelaa oikein!!!!(RATKAISTU)
« : 19.08.11 - klo:21.44 »
ostin juuri uuden läppärin ja asensin win7 rinnalle ubuntu 11.4. kaikki toimii ihan hienosti paitsi toi hiiri. Hiiren reuna vieritys ei toimi ollenkaan vaikka oon säätäny asetuksia.

Oisko kellään ideoita??

Kiitos etukäteen jo, ku tiedän et täältä saa kyllä apuja.

16
Ubuntu tietokoneissa / CPU% 50 kieppeillä koko ajan
« : 11.03.11 - klo:13.59 »


Onko tää ihan normaalia? Kuuluuko koneen käyttää swappia vaikka keskusmuista on viel käyttämättä?Tosin 'top' komento näyttäää et 2gb muistista on käytössä 1,9gb,samoin 'free -m' mutta järjestemän valvonta ja 'htop' komentoo näyttää et on vaa 1gb käytössä. Miksi nämä erot?

Oon kattelu muita vastaavia ongelmia ja huomasin et muilla on swapin käyttö 0,kun mulla se pyörii tossa 500mb ja 1gb välillä.

Voisko joku vähän valaista  mua mikä on CPU%. mitä asioita se mittaa?

17
Mielenkiinosta haluaisin tietää mikä näistä on paras ja mikä niissä on eroa? Itellä on Ubuntu 10.10 ja tyytyväinen oon ollu.

18
Ubuntu tietokoneissa / chromium kaatuu[RATKAISTU]
« : 21.02.11 - klo:14.02 »
Kun yritän pistää chromiumin päälle se välähtää ruudulla ja sitten katoaa. Mistähän mahtais johtua? Aikaisemmin se kyllä toimi hienosti.

19
Pelit / rar-pakattu pelin purkaminen ja asentaminen?
« : 14.01.11 - klo:11.33 »
Eli miten tollasen rar-pakatun pelin saa purettua. pakettienkäsittely ohjelmalla se ei ainakaan onnistunu. entä asentaminen?

20
haluaisin laittaa dockyn työpöydälle ja käyttää compiz fusionia,kaikki asennus kyllä onnistuu,mutta kun pitäisi ruveta käyttämään alkaa ongelmat. Eli dockyn ku pistän päälle kone herjaa että näytönohjaimen kiihdytin tulisi olla päällä,enkä löydä mistään näyttiksen asetuksia. compiz fusionin ku pistän päälle näytöstä katoaa kaikki menu paneelit eli jää vain tyhjä näyttö. Ja ubuntu 10.10 on siis kyseessä ja kone on hp compaq nc6120.

APUJA KAIVATAAN.

Sivuja: [1]