Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Remontti

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / FreeCad w7
« : 03.09.15 - klo:18.36 »
No niin... tämä on linulla foorumi mutta asensin kumminkin tuon FreeCAD winkku seiskaan. Versio on uusin eli 0.15. Sain jopa tehtyä sillä mitä halusin mutta yksi juttu näyttää olevan hiukan hukassa. Kuinka saan paperille kuvan jossa on mittaviivat ja arvot mukana? Jotain ohjeita oli tuolla FreeCADin vikissä mutta vähän heikko kielitaito ei nyt suo apuaan. Kuinka sen työkalun saa asennettua... tai ensinnäkin ladattua .zip-pakettina.

2
Myönnettäköön että olen tässä vuosien mittaan päässyt tipahtamaan tietokonearkkitehtuurin kehityksestä kun tavallisista pc-tyyppisistä laitteista on siirrytty mobiililaitteisiin. Eniten minua kiinnostaa nuo tabletit ja niiden muuntaminen tehdasjärjestelmistä johonkin muuhun kuten Ubuntu-linux. Tabletithan on pääsääntöisesti tehty käytettäviksi kosketusnäytöllä ja sitä myöten kukin käyttöjärjestelmän tekijä on pyrkinyt myös kosketusnäyttötukeen. Enää ei puhuta juuri Intel- tai AMD-laitteista vaan nexus- ja OMAP-laitteista. Mistä voi päätellä mikä laite on mahdollista ns. rootata, eli vaihtaa käyttöjärjestelmä? Ja mistä voi päätellä minkä mallinen käyttöjärjestelmä pitää asentaa korvaajaksi?

Itselle siunautui tuommoinen halpis-tabletti joka ilmeisesti on tarkoitettu käytettäväksi kosketuskynällä koska sen Android 2.3 ei kunnolla ota jouhevasti vastaan käskyjä. Työni puolesta olen joutunut muutamaan ensikosketukseen Acer'in tablettien kanssa joissa on tehdastoimituksena Windows 8/8.1 ja niissä tekniikka toimii paljon jouhevammin kuin tuossa Goclever'in TAB I71:ssä. Ilmeisesti kiintolevytekniikoissakin on suuria eroja. Muista en tiedä yhtään mitään mutta tuossa halpiksessa on pieni muitikortti sisällä kiintolevynä.

3
Ei kyllä tuosta työpöydästä, joka mulla on löydy mitään jakoavainkuvaketta mistään valikosta. Pitääkö tuommoinen työkalu jostain asentaa ja jos, niin minkä niminen se on englanniksi?

4
Kuinka ihmeessä tuossa nykyisessä Gnome3 työpöydässä saa sovellusten käynnistyskuvakkeita luotua jos sovelluksen asennus ei sitä jostain syystä osaa tehdä?

Jotain ympäripyöreitä ohjeita löytyy kyllä tuon gnome-desktop-item-edit -ohjelman käyttämiseksi, mutta vähintään se, että ei ole jotain objektia tai sitten ei ole oikeuksia, kaataa koko homman. Eli miten noita valikoita pääsee muokkaamaa siten että sinne voi liittää käynnistimen em. sovelluksella.

Ennen oli tuo työkalu pikakuvakkeena järjestelmätyökaluissa mutta en löytänyt sitä enää. Komentona kylläkin mutta se ei lähde käyntiin jos ei tiedä minne niitä tallentaa, tai tarkentimia.

5
Laitealue / Vs: Brother P-Touch
« : 24.08.12 - klo:18.06 »
http://www.blog.meansofseeing.com/2010/10/03/brother-ql-570-play-nice-ubuntu-10-04/

Tuolla on linkki brotherin sivulle josta voit ottaa pohjia open officeen. Otat vaikka PT-9500:n
templaten ja purat kotikansioon.

http://welcome.solutions.brother.com/bsc/public_s/id/linux/en/download_esp.html#PT-9500

Sitten vaan tulostusta kokeilemaan.

Toinen vaihtoehto vois olla
 http://apz.fi/blabel/

Onko tuota alimmaisena olevaa sovellusta käyttänyt kukaan USB-sarjaporti nakutta?

Minulla tuo Brother PT-PC mutta se vaan alkaa vilkuttamaan eikä tulosta mitään. Missähän vika?

T:PeeAaa


6
Noissa emolevyissä on semmoinen pieni paskamainen ongelma että ne on tehty monikerrostekniikalla. Se tarkoittaa että yhdessäkin juotoskohdassa saattaa olla niin paljon kuparia että se imee lämpöä kuin sieni vettä. Korjasin tuossa viimeisen käyttövuoden aikana noin kymmenkunta emolevyä vaihtamalla juuri noita elkoja ja parahimmaksi konstiksi huomasin kuumakärki-imurin 450-astetta ja Wellerin kapeimman pitkän juotin kärjen numero 8 jonka lämpötila muistaakseni on 410-astetta. Näillä yhdistelmillä sai juuri ja juuri juotosreijät puhdistettua jotta uudet konkat sai tilalle.

Enkä käyttänyt pakasta vedettyjä konkkia vaan purin saman kapasitanssiin omaavat konkat rikkinäisistä virtalähteistä. Kas kun sillä ei ole mitään väliä, päin vastoin, että kondensaattorin jännitearvo on suurempi kuin alkuperäisen. Niinpä entisten 6,3V konkkien tilalle pyrin laittamaan 10V konkat. Vain tilantarve ratkaisee, koska suurempi jännitekestoisuus tarkoittaa usein myös hiukan suurempaa kannun läpimittaa. Kyseessä oli tapaus jossa oli 3300µF:n konkat laitoin joihinkin 4700µF:n konkan eikä silläkään ollut haittavaikutuksia. Ne kun ovat useimmiten vain virran syötön tasausta varten kulloisessakin paikassa.

Koneet toimi ihan sinne saakka kuin ne poistettiin, moitteetta.

Unohdin mainita että korjasin myös itselle työkaverini hylkäämän kotikoneen juuri sanoilla konsteilla ja toimii moitteetta.

Muistaakseni tuoreimmassa MikroPC-lehdessä oli myös artikkeli tähän aiheeseen liittyen.

7
Laitealue / Vs: Kysymys muistitikusta
« : 09.06.12 - klo:18.52 »
Eipä noita tikkujen formaatteja juuri tarvi muutella tehdasasetuksista. Deletoi tai ottaa talteen ne myuistitikkutyökalut ja antaa palaa. Mitä tiedostojen palauttamisiin tulee niin TESTDISK on osoittautunut ihan yhtä hyväksi formaatista riippumatta kunhan vain sen palautuksen on alkanut tekemään ennen kuin yhtäkään poiston jälkeistä tallennusta on tehty.

8
Laitealue / Vs: Brother P-Touch
« : 09.06.12 - klo:18.44 »
No niin... tuossa asentelin fedoran 16 versiota ja huomasin että kirjoitinajurien joukkoon oli ilmestynyt myös joukko erilaisia Brother'in Label Writer'eita. Ja näyttää yhteys toimivan ihan hyvin tulostimeen mutta sitten tulikin ongelma. Millä editorilla noita esim. 24mm teipejä saa kirjoitettua?

Ubintun kohdalla en ole vielä moista joutunut selvittämään vaikka mullon jo yhdessä tuo 12.04LST. Mutta sama ongelma lienee sielläkin.

9
Tiedostossa:
/usr/share/applications/lubuntu-screenlock.desktop
oli kai jotain vikaa, koska se ei näkynyt (järjestelmä)valikossa lainkaan.

Kopioin vastaavan tiedoston (peppermint-screenlock.desktop) Peppermintistä, nimesin uudelleen ja näyttäisi toimivan nyt.

Sisältö lubuntu-screenlock.desktop:ssa
Koodia: [Valitse]
[Desktop Entry]
Name=ScreenLock
Name[zh_TW]=鎖住螢幕
Comment=Lukitse näyttö
Icon=system-lock-screen
Exec=xscreensaver-command -lock
Type=Application
Categories=System;
Pitiköhän tehdä tuokin?
Koodia: [Valitse]
sudo chmod +x /usr/share/applications/lubuntu-screenlock.desktop
Nyt sen voi valita oikean reunan "Sovelluksien käynnistyspalkkiin".



Oliskohan tuota tiedostoa mahdollista pistää jakoon jotain kautta tänne foorumille niin ei tartte piparminttua alkaa asentelmaan minnekään ennen operaatiota?

10
Asensin tuossa taas kerran Ubuntun ja tällä kertaa Lubuntu-työpöydän. Sovelluspalkkiin ole yrittänyt laittaa moniakin aiemmin hyödyllisiksi havaitsemiani toimintoja mutta nyt en löydä mistään sovellusta jolla saan yhdellä hiiren klikkauksella työpöydän lukituksen päälle. Ennen se oli niiden sovellusten lisäys työkalussa mutta nykyään siellä on ihan muuta kuin mitä tarvitsisi.

Mistähän sen voisi asentaa?

11
Yleistä keskustelua / Vs: Unity vai jotain muuta?
« : 15.12.11 - klo:00.15 »
Äänestin Unityä ihan vain koska olen muutosvastarintavastainen :)

Unityllä olen osannut tehdä aika lailla kaiken mitä vanhalla Gnomellakaan. Ammatti/tehokäyttäjällähän tilanne voi olla toinen, mutta tavikselle nettisurfarille varmaan pitkälti tottumutkysymys.

Kaipasin kyllä parempaa kontrollia automaattisesti käynnistyviin ohjelmiin (kaiken maailman bluetoothit ja printterit) mutta kuulemma uusimmassa Gnomessakaan niitä ei enää noin vain ruksita pois.



Jo Fedoraa asentaessani kiroilin tuota Gnome3a. Eteenkin sitä että ne työpöydän kuvakkeet on niin julmetun suuria että työpöydälle i millään tahdo mahtua mitän muuta. Ja kuika suuria ne sitten on kun on oikein suuri näyttö. Mitä hemmetin järkeä siinä on. Minun mielstäni se pitäisi olla tärkeintä mitä siinä työpöydällä tehdään eikä se mitä siinä näkyy. Tuo Classic korvaa kyllä aika lailla mutta edelleenkin kaipaa niitä kuvakkeita sinne yläpaneliin.

Eli se siitä muutosvastaisuudenvastaisuudesta. Jos muutos vie käytettävyydeltä pohjaa niin silloin muutoksessa ei oel mitään järkeä.

Huomasin muuten juuri että touchpad'in vieritysominaisuuskin lähti toimimaan taas kuolla classicilla.

12
Lokista:
Lainaus
[23.818] (--) SAVAGE(0): 1024x768 TFT LCD panel detected and active
[23.818] (--) SAVAGE(0): - Limiting video mode to 1024x768

Kuten ajuri toteaa, koneen näytön resoluutio on 1024x768, joten sen kanssa ei ole syytä käyttää suurempia tarkkuuksia.

Vai haluatko kenties tarkemman näyttötilan ulkoiselle monitorille? Mitä loki sanoo, jos käynnistät koneen siten että ulkoinen näyttö on kytkettynä?


No en ole kokeillut ulkoista näyttöä. Mutta kyllä tuo paneli pykälää parempaan resoluutioon pystyis (1152x864) mutta jos se on rajattu jo jollain konstilla niin sittenhän se ei toimi.

13
Ok... Kokeillanpa osaanko.


Ei ole vissiin kukaan kekisyt ratkaisua?

14
Ok... Kokeillanpa osaanko.

[ylläpito on poistanut liitteen]

15
Tuo logi on kyllä niin laaja että en taida sitä listata tähän. Mutta kun sitä selaa niin esim. tuon mainitsemani resoluution arvojen kohdalla on useassakin paikassa merkintä "not using defaut mode" Eli veikkasin että tuota rautaa ei ole pystytty tunnistamaan kunnolla. Tuon panelin ominaisuuksista en pysty sanomaan muuta kuin että se on tavanomaisesti käytetty 15" paneli joka ei ole ns. wide screen.

Tän läppärin malli on Lifebook C - 1020. Windows 7:lla tuota rauta voi komentaa jopa 1280x1024 60hz mutta mee hiukan liian pieneksi. XP-ajurin asetuksia en muista enää.

16
Koetin tuossa ettiä tietoa mistä kohtaa puukottamalla saisin lisää tarkkuusasetuksia otsikossa mainitsemani läppärin näytönohjaimelle. Näytönohjain olisi S3 ProSavage8 ja windows-ajuri antais sille jopa 1280x1024 resoluution mutta mulle riittäis 1152x864. Xorg.conf-tiedostoa ei näköjään enää ole. Ubuntuni on 11.04.

Eli mitä tehdään?

17
Olisin hiukan uteliaisuuttani tyydyttänyt. Jotta minkälainen on PS3:n kiintolevyn sisältö. Mutta unohdetaan koko juttu

18
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Yleinen Firefox-kieliongelma
« : 29.05.11 - klo:10.44 »
Hieman ikävä juttu että FF4:n ensimmäisen päivityksen jälkeenkin täytyi lähteä hakemaan uudestaan tuo suomenkielen paketti esim. Linux Mintissä. Ja tällä kertaa Firefox 4.0.1-hakemistosta.

No itse asiasaa tuo linkki pitää olla Firefox 4.0.1lle

ftp://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/4.0.1/win32/xpi/fi.xpi

Ja homma hoituu automaattisesti hyväksymällä asennuksen.

19
FAT32 ?
http://www.konsolifin.net/bbs/yleista-keskustelua-ps3-konsolista/58581-frequently-asked-questions-playstation-3-n-kiintolevyt-varmuuskopiointi.html

kuukle kertoi

No tuon minäkin tiedän... mutta olikin kyse sisäisestä kiintolevystä. Ei ulkoisesta.

Mutta mikäli tuo kryptaus pitää paikkansa niin silloin se on aika hankalaa saada mitään siitä selville.

TESTDISK kyllä kertoo että siellä olis partitio mutta se kään ei osaa kertoa mikä sen tyyppi on.

20
Yritin tuossa hiukan selvittää mitä tiedostojärjestelmää Sony käyttää PS3:n kiintolevyissä. Mutta mitään yksiselitteistä vastausta en saanut. Onkohan se jälleen kerran jotian Sony'n omaa salatiedettä? TESTDISKin kehittäjätkään eivät näköjään ole Sony Playstation partitiota ottanut mahdollisten palautettavien joukkoon.

Onko kukaan saanut PS:n kiintolevyn sisältöä näkyviin tietokoneella?

Sivuja: [1] 2 3 ... 9