Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Remontti

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 9
41
Laitealue / LVM-partiton laajentaminen?
« : 24.11.09 - klo:13.07 »
Mistä löytyis työkalu ja ohjeet kuinka saan LVM partition laajennettua kun levyllä on tyhjää osioimatonta tilaa? GPARTED ei osaa noita loogisia muokata.

42
Laitealue / Vs: Brother P-Touch
« : 23.07.09 - klo:14.46 »
Menipäs vaikeaksi. :o Olis näköjään jollekin bittinikkarille pieni iltapuhde työ. Brotherin saitilla on kyllä uudempiin malleihin viittaus ja linkki paikkaan mistä saa ajurin asennettua mutta siellä on jostain syystä paketti vain Fedoralle.

Tuo mun vehjes on sarjaporttiliitäntäinen P-Touch PC, jota en ole vielä Fedoraan kokeillut mutta katotaanp sitäkin kunhan löytyy sopiva tilaisuus.

43
Laitealue / Brother P-Touch
« : 23.07.09 - klo:11.50 »
Olisko kellän tieto miten Brotherin P-Touch teippikirjoittimia saisi liitettyä Ubuntuun?

44
Elikkä silläkö olisi periaatteesa mahdollista polttaa suoraan DVD/CD-levy mikäli suoritettava komento on asetettu?

Tuo tekee jonkun tiedostonkin, jonka päätteeksi tulee .vdr, mutta en keksi sille mitään järkevää käyttöä. Ohjeitakin on aika huonosti.

45
Multimedia ja grafiikka / ProjectX:n VDR-tiedostomuoto
« : 03.03.09 - klo:13.31 »
Kuka osaisi kertoa mitä ratkoitusta varten tuo ProjectX:n VDR-tiedostoksi muunto on? Mihin sitä oikeesti voi käyttää?

46
Mullon tässä 8.10 ja koitin soveltaa noita ohjeita mutta en mä saa noita ylen ohjelmia toimimaan vaikka kuika vaihtelisin noita soittimia. Ei vaan lataa. VLC:llä tuli vaan pitkä liuta virheilmoituksia. Muut artikikelissa mainitut meee jumiin.

47
Laitealue / Vs: web kamera ongelma 8.10:ssä
« : 08.12.08 - klo:12.30 »
Jep. Mulla on sama ongelma, mutta hiukan eritavalla. Laitoinkin hiukan vahingossa kyselyn samasta siasta toisella otsikolla.

Tuohon vanhemman version asentamiseen kommentoisin että eikös tässä pitäs mennä kumminkin eteenpäin, eli jos se on joku ohjelmointi bugi niin eikun tekemään korjauspäivitystä mieluummin kuin asentamaan konetta uudelleen vanhalla distrolla.

48
Laitealue / Canorama ei toimi
« : 08.12.08 - klo:12.26 »
Mulla on Pythonin kamera joka ei suostu toimimaan Canoraman kanssa. Ilmoittaa että Unable to capture image.

Muutoinkin tuo web-kameraajurisysteemi ei näytä oikein kunnolla toimivan kun vastaavassa tilanteessa tuo ohjelma ei löydä toisenmerkkistä kameraa ollenkaan.

Samainen Typhon toimii hiukan kummasti aMSN:n ja Muikun kanssa. Käynnistyksen jälkeen pitää hiukan valikkokikkailulla härnätä tuota kamera enne kuin kuva settuu katseltavaan asentoon. Muutoin se on pelkkää pikselisekamelskaa. Samoin Canoramassa. Canoramassa vaan ei pääse niin pitkälle että pääsisi kikkailemaan. Se kaatuu heti. Tuo toinen kamera toimii kyllä sekä aMSN:ssä että Muikussa.

Mitähän kohtaa pitäs alkaa säätämään jotta kaikki toimisi oikein. Aiemmin 7.10:sta alkaen mulla on systeemi toiminut, mutta tässä 8.10:ssä on nää ongelmat.

49
Mitä tapahtui kun tein pakettipäivittimellä rutiinipäivityksen, mutta sen jälkeisessä käynnistyksessä ei ilmesty ruudulle muuta kuin GRUB ja homma toppaa siihen. Mistä etsin vikaa ja miten sen korjaan? Voiko
GRUBin asentaa uudelleen jotenkin? Koneessa on LVM-levyjärjestelmä.

50
No niin...

Nyt tulikin sitten mieleen sellainen asia että onko LVM-järjestelmä oletuksellisesti aina salattu?

Mä törmäsin tuohon LVM:ään hiukan vahingossa kun aloin päivittämään Fedora core 8:aa 9:ään ja piti saada ensin kopioitua kiintolevy varmuuden vuoksi. Ja historia osoittaa että se kannatti. Nimittäin symantec Ghost kopioi levyn suoraan Ext2:ksi jolloin käynnistyslatain ei enää osannutkaan käyttää kiintolevyä. Toki löysin sitten työkalun jolla onnistui kopiointi bittitasolla, mutta sittenkään en sanut uutta isompaa kiintolevyä kokonaan käyttöön koska esim. Gparted ei osaa muokata LVM-osiota.

Nyt kysymys kuuluukin seuraavasti: Miten tuosta LVM:stä pääsee eroon?

Jos minä taas kopioin levyn Ghostilla, niin pääsenkö minä jotenkin muokkaamman Boot-osiota jotta saisin kopioinnissa syntyneen Ext-osion toimivaksi? Mielellään poistaisin koko boot-osion ja siirtäisin kaiken samaan yhteen Ext-osioon ja päivittäisin sitten coren uudelleen ilman että levy muuttuisi jälleen LVM:ksi. Mulle ei nimittäin LVM:stä ole mitään hyötyä tässä tapauksessa.

51
Multimedia ja grafiikka / Vs: DVD ohjelma hakusessa
« : 13.11.08 - klo:14.38 »
Valitettavasti entiedä tuota mihin se pitäisi kopioida.
Itse en ole saanut tehtyä yhtään mitään tuolla QDVDAUTHORilla välillä video ei kelpaa tai sitten jotain muuta vikaa on ilmennyt kaatumisia yms. Liekö vika koneessa vai käyttäjässä  ;D Onkos tuohon qdvdauthoriin suomen kielistä ohjetta missään?

En ole löytänyt muuta kuin tuon käyttöliittymän käännöksen. Mutta pitääpä nyt kokeilla kun olen päivittänyt tuon 8.10:n joka näyttää toimivan monien multimediajuttujen kanssa paljon paremmin kuin 8.04. Kokeilin ladata Avidemuxiin mpes-ts-tiedoston ja ilokseni huomasin että äänen tahdistus ei enää takkuillut. Olisko sillä ollut jotain etekmistä, että Avidemux oli jo vanhassa kokoonpanossa jolloin se päivittyi samalla ja mahdolliset asennuksen virheet korjaantuivat. Who knows...

52
Laitealue / DigiTV-virittimiä
« : 13.11.08 - klo:14.32 »
1. Kertokaapa kokemuksia erilaisten digi-tv-virittimien käytöstä Ubuntu-käyttöjärjestelmässä.

2. Onko kukaan asentanut MSI:n Media Live-runkoon Ubuntua ja digi-tv-viritintä?

53
Multimedia ja grafiikka / Vs: DVD ohjelma hakusessa
« : 05.11.08 - klo:15.49 »
No joo... mutta edelleenkin tuo kysymys tuosta käännöstiedoston sijainnista on ratkaisematta.

54
Ubuntu tietokoneissa / Virtuaali DVD-asema
« : 04.11.08 - klo:16.01 »
Onko Ubuntulle softaa joka osaa muodostaa DVD-ISO-imagesta virtuaalisen DVD-aseman, jonka voisitten ottaa medialähteeksi vaikkapa VLC-mediaplayeriin.

55
Multimedia ja grafiikka / Vs: DVD ohjelma hakusessa
« : 09.10.08 - klo:15.11 »
Minnekä tuo DVDStylerin suomenkielinen translation file kopioidaan?

56
No niin... Nyt minä olen yrittänyt tuota kiintolevyn kloonaamista monellakonstilla. Yritin Symantec Ghostillakin mutta se ei edes käynnistynyt linux-levyjen kanssa. Eli se siitä. Saattoi olla syynä myös SATA.

Mutta... Mä tein sitten niin että asensin ensin Live:ltä koko koneen ja sitten yritin kopioida GPARTEDilla toiselta levyltä partition uuden päälle. GRUB käynnistyy kyllä mutta sitten tulee ilmoitus että ei voi mountata osoitetua partitiota. millä tuon virheen voi kotjata, vai voiko ollenkaan?

Sitten toinen kysymys. Pystyykö sisällön korvaamisella yleensäkään, kopioimalla vanhan kevyn sisällön uuden asennuksen päälle, saamaan systeemiä toimimaan? Mitä kaikkiea voi vanhalta kiintolevyltä kopioida uudelle ilman että käyttöjärjestelmä lakkaa toimimasta? Perusrauta on pysynyt ennallaan. Vain kiintolevy vaihtuu.

57
dd:lle löytyy myös GUI.
Katso tuolta:
http://www.howtoforge.com/creating_dd_images_with_air

Tuon Air:in asennus ei toiminut kun eiole uuedecoderia.

pitää kokeilla tuon grupin asetamista muullakonstilla.

58
Minä käytän tätä:
http://www.oozoon.de/progs/projectx/ProjectX-v0.90.04.00.b24-20080706.zip
Purat zipin ja avaat ProjectX*.jar javalla. Itsellä käytösssä Suin  32bit java 64 bittisessä käyttiksessä.
tai kuten tuossa
java -jar ProjectX*.jar

Edelleenkään tuo latauspaikka ei anna tiedostoa.
Oletkos ängennyt sealaimesi mainossuotimet täyteen?
No hae sitten tuosta...
http://www.oozoon.de/main_en.html


Tuohon en osaa sanoa mitään kun en tunne asiaa, mutta tuo linkki toimi. Kiitosta vaan.  ;)

59
Grubin ensimmäinen osa on MBR sektoreissa, jotka ei kopioidu noin helposti. Itse käynnistäisin Ubuntun livecd:llä ja antaisin sen sessiosta käskyn sudo grub-install /dev/hdX missä X korvataan omalla kiintolevyllä. Voi olla, että kiintolevyn joutuu ensin liittämään ennenkuin tuon käskyn antaa. Pistä foorumihakuun hakusanaksi grub-install ja löydät varmasti toimivan ohjeen.

Ok... mä löysin kyllä tuon saman, mutta halusin samalla varmistaa että myös tässä tapauksessa toimitaan noin.

Toinen juttu. Onko Ubuntulle jotain ohjelmaa jolla voisi siirtää levykuvan toiselle kiintolevylle (Like Symantec Ghost for Microsoft Windows) ?

60
Multimedia ja grafiikka / Vs: DVD ohjelma hakusessa
« : 27.09.08 - klo:23.16 »
http://dvdstyler.sourceforge.net/downloads.html
terveisin Timo

No joo... Ohjelma löytyi kyllä muttaa... Ainoa paketti jokaasentuu on tuo 1.4... Nuo tuoreemmat ei vissiin ole Ubuntulle?

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 9