Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Remontti

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9
21
No tuohon jälkimmäiseen sen verran, että tuota DosBox'ia oli tarkoittus enemmillän ajaa Windows 7:n päältä jolloin nuo valikot olisi olleet tarpeen. Mutta siihen löytyi helpompikin ratkaisu. DosBoxin saitilla oli linkkejä käyttöliittymiin (ns. GUI-ohjelmia) joihin oli jo valmiiksi ohjemoitu tarvittavia ominaisuuksi, joten ei tarvinnut muuta kuin tehdä käynnistyskuvakkeet käytettäviä ohjelmia varten. Se DosShell näytti olevan niistä käytännöllisin.

Ongelma siis ratkesi.

22
Joo niitä IF Then lauseita en saanut toimimaan... enkä myöskään errorlevel vertailuja.

23
No nuo hommat onnistuu kyllä noin jos ei tarvitse käynnistää kuin yksi ohjelma, mutta jos pitää tehdä kuvakkeita usemalle ohjelmalle niin mitenkä se sitten tehdään?

Yritin miettiä mitenkä voisi tehdä valintamenun kuten Dos 6.22:ssa aikoinaan tehtiin määrittelemällä tietyt asiat Config.sys-tiedostoon menuitem-parametreillä ja sitten käynnistyskomennot Autoexec.bat-tiedostossa. Nämä periaatteet ei näköjään ole jostain syystä suoraan sovellettavissa DosBox'iin. Onko ideoita?

24
Tuossa on nyt ollut aika monta jutua siitä miten DosBoxin avulla saadan vanhoja DOS-ohjelmia toimimaan mutta semmoinen tarve on nyt ilmennyt että pitäisi saada DosBox-ohjelman päällä käynnistymään ohjelma työpöydän pikakuvakkeella. Ikään kuin käynnistettävä ohjelma olisi vedetty työpöydällä DosBox-ohjelman päälle.

25
Multimedia ja grafiikka / Vs: Vanha Mozilla-plugin-vlc
« : 09.10.10 - klo:18.43 »
http://packages.ubuntu.com/hardy/mozilla-plugin-vlc tuolta saa vanhoja versioita

Ei tuon paketin asentaminen ainakaan onnistu kun pitäs saada ne saman paketin lisäosatkin. Yritin tehdä ohjelmalähteisiin lisäystä tuosta paiksata mutta eipä onnistunut tekemään sitä niin että ohjelma olisis sen hyväksynyt. Löytyiskö hyvää neuvoa?

26
Jos nyt asentaa näytönohjaimen ajuritiedoston linuxille .run-tiedostolla niin minne hakemistoon se pitää osoittaa jotta ajuri toimii käyttäjästä riippumatta. Oletuksena se näköjään ehdottaa kotihakemistoa.

27
Multimedia ja grafiikka / Vs: Vanha Mozilla-plugin-vlc
« : 05.10.10 - klo:14.30 »
Ei toimi ei. Ja palvelun tarjoajalta on sama versio asennettavissa Microsoftaympäristöön, mutta muut pitää asentaa VideoLANin ohjeen mukaan ja silloin tulee uusin versio joka ei toimi. Palveluntarjoajan nettilinkin takaa ajettava vlc.js heittää virheen että "...vls.js:24 on joko varattu tai ei ole saatavilla". Systeemi toimii kyllä mikrosoftanpäällä mutten saa sitä toimimaan mozilla-plugin-vlc:llä Ubuntussa enkä Fedora12:ssa. Help deski antoi ohjeen että asenna tuo 0.8.6c niin toimii.

28
Multimedia ja grafiikka / Vanha Mozilla-plugin-vlc
« : 05.10.10 - klo:13.06 »
Noissa ohjeissa kehoitetaan asentamaan vanha mozilla-plugin-vlc, jotta nuo IPTV-lähetykset saadaan näkyviin... Mutta mutta... Miten saan jonkun aataminaikuisen asennuspaketin ladattua koneelle ja mitä kaikkea pitää huomioida jotta se vanha ei sitten myöhemmin jyräydy jonkun uudemman päivityksen takia?

Nykyinen Ubuntuni on 10.04LTS.

En ole onnistunut löytämään ubuntuun asennuspakettia esim. 0.8.6c-versiolle.

29

Tuollahan se ratkesi  :)

Joo... niinhän se Netikan PCTV:n ohjeissa lukee, mutta siellä lukee muutakin nettiyhteyden asetuksista ja palomuureista mutta...

Minun ongelmani on se että vaikka mulla on siltaava reititin niin sen perässä on IPCop joka nattaa yhteyden. Yritin etsiä ohjetta vastaavan tilanteeseen mutta Enpä löytänyt... Olisko kellään käytännön vinkkiä minne kohtaan IPCopissa laietaan nuo IGMP-asetukset joita Netikan ohjeessa kehoitetaan tekemään F-Securen palonuuriin. Eli pitääkö Porttien edeelln ohjaukseen laittaa jotain? Vai minne se tehdään jotta striimi alkaa virrata.

30
Laitealue / Vs: Näyttöasiaa
« : 17.08.10 - klo:18.09 »
Näytön taajuutta voi muokata xorg.conf-tiedostossa.
[/quote]

No kun siinä se ongelma onkin kun tuo xorg.conf-tiedoton muokkaaminen ei auta. E isillä ole mitään vaikutusta.

31
Laitealue / Vs: Näyttöasiaa
« : 10.08.10 - klo:19.51 »
Mistä tiedostost 10.04:ssä löytyy sen käyttämät näytön työpöytäasetukset. eivät löydy xorg.conf-tiedostosta. Pitäs päästä käsin puukottamaan taajuutta pienemmäksi. Ei onnistu millään työkalulla.

32
Laitealue / Vs: Internet-yhteysasetukset?
« : 22.06.10 - klo:09.21 »
Joo... siis IPCop täytyy olla koska se toimii sekä paikallisverkon DHCP:nä että paikallisverkon palomuurina internettiin päin. Jos tärkeydestä puhutaa niin molemmat pitää saada toteutumaan. Yhteys toimii jos käyttää IP-puhelinmuutimen internetkanavaa jollon tietokone saa osoitteensa ISP:ltä ja myös jos tietokone on kytketty suoraan siltaa, jolloin tietokone saa osoitteensa myös ISP:ltä.

Tämä siksi kun ADSL-pääte toimii vain siltaavana modeemina ja neliporttisena kytkimenä joka jakaa tätä siltaresurssia sekä internetkäyttöön että IP-puhelinjärjestelmälle. Ja IPCopin kautta toimii kaikki tietokoneilla suoritettava internetseikkailu joka on erikkään IP-puhelin systeemistä.

Sen minä tiedän etää IPCopi in RED-puoli pitää asettaa DHCP-asenttoon, mutta mitä sitten vielä pitää tehdä että yhteyden avaaminen ja HOST NAMEn saaminen ISP:ltä toimisi oikein ja myös silloin kun se automaattisesti uudistetaan.

33
Laitealue / Internet-yhteysasetukset?
« : 22.06.10 - klo:01.04 »
Tämä ei ehkä kovin hyvin kuulu UBUNTUn piiriin mutta kun läheltä liippaa ja jostain on apua saatava niin kysympä ensin täältä.

Siihen asti kaikki meni hienosti kun ISP:llä oli käytössä PPPoE autentikointi internetyhteyden muodostamisessa käytössä. Mutta nyt kun he siirtyvät käyttämään DHCP:tä tulikin IPCop'in kanssa ongelma.

Soitto-asetukset välilehdellä ei ole mitään vaihtoehtoa mitkä asetukset pitää valita kun ei ole modeemia missään portissa, vaan on normaali Ethernet-kortti jonka kautta on yhteys siltaavaan ADSL-modeemiin.

Modemin asetukset on tehty  juuri  sitä varten siltaaviksi että ei tarvita kovin montaa eri ip-osoitteen jakajaa ja yhteyden avaajaa. Ko. modeemissa on neliporttinen kytkin joka jaka myös ISP:n osoitteen VoIP-systeemiin ohi IPCop'in. Joten internet tyhteys täytyy suojata muulla palomuurilla ja se on nyt nimen omaan IPCop.

Tässä DHCP-käytännössö ei tarvita enää mitään käyttäjätunnuksia yhteyden muodostamiseen, mutta silti kaikki liitäntävaihtoehdot niitä vaatii.

Kuka osais neuvoa, miten saan internet yhteydenavauksen toimimaan IPCopilla kun ISP käyttää DHCP;tä PPPoE:n sijasta?

34
Multimedia ja grafiikka / Vs: Nokia comes with music
« : 23.05.10 - klo:19.05 »
Toisinaan eteenkin sen autentikointi musiikinkäyttöoikeuksien lataamisessa takkuaa kun ohjelma ei huomaa että internetyhteys on oikeasti päällä. Silti se herjaa että internetyhteyttä ei ole. Tarkista... jne.

35
Multimedia ja grafiikka / Vs: Cinelerra ja m2ts-formaatti
« : 06.05.10 - klo:13.00 »
Eikös tämä m2ts-formaatti ole mpg2transport formaattia jota käytetään myös DVB-siirrossa ja digitaalitallentimissa. Eikös sen voi muuttaa esim projectX:llä.
Kinollakin tuota formaattia voidaan käsitellä mutta jotta ääni ja kuva pysyy synkroonissa täytyis olla erikseen tehokas näytön ohjain ja äänikortti.

36
Multimedia ja grafiikka / Vs: Nokia comes with music
« : 06.05.10 - klo:12.52 »
Se lataaminen tarvitsee OVI-player sovelluksen jota ei ole olemassa muuhun ympäristöön kuin MS Windows. Kokeile asentaa ja ajaa siteä WINEllä.

37
Multimedia ja grafiikka / Vs: MuseScoren asetukset?
« : 06.05.10 - klo:12.50 »
No niin... en nyt saanut noita tiedostoja toimimaan kumminkaan. joku siellä mättää.

Mutta... Nyt asensin tuon MuseScore'n tuohon Ubuntun 10.04LST:hen ja tutkin niitä I/O-asetuksia. siellä ei olekaan Windows-version tapaan fonttikirjaston määrityspaikka. Minne ne Midi Sound Font-tiedostot tallennetaan Ubuntussa (tai yleensäkin linuxissa)?

38
Multimedia ja grafiikka / MuseScoren asetukset?
« : 30.04.10 - klo:11.36 »
En tiedä onko tämä oikea paikka tälle kysymykselle, mutta kysympä kumminkin.

Asensin tuon linuxisista tutun MuseScore ohjelman myös Windows7:lle. en kuitenkaan soundfontteja toimimaan tai sitten en saa äänilaite asetuksia sellaisiksi että nuo PC51d.sf2 -fontit saisin toistettua edes demopartituurilla. Ohjeessa sanotaan, että jos meinaa käyttää muita soitin ääniä kuin mukana tulevan pinnon ääniä niin pitää ladata GeneralMidi soundfonttitiedosto. muun muassa tuo yllä mainitun tiedostoon kerrotaan käyvän kyseiseki. Vai olenko jotenkin ymmärtänyt vääri? Vai pitäisikö ko. GeneralMidifonttitiedosto itse koota yksittäisistä soitinääänifonteista?

39
Laitealue / Vs: LVM-partiton laajentaminen?
« : 15.12.09 - klo:09.48 »
Palaan tähän vielä... Tietysti jos nykyinen LVM-osio ja vapaa tila ovat peräkkäin, homma voi toimia näinkin, mutta en ole kokeillut enkä tiedä varmaksi:

  • kasvatat ensin olemassaolevaa fyysistä osiota GPartedilla
  • sitten kasvatat LVM-taltiota lvextend-komennolla (samat parametritkin käyvät kuin tuossa yllä)
  • ja lopulta kasvatat taltion sisältämää loogista osiota GPartedilla (vaikka sanoit ettei se onnistu?)

Jollei GParted suostu jossakin kohdassa toimimaan, se siitä sitten: ensiksi antamani komentosekvenssi ainakin testatusti toimii. Seurauksena on toki ”tarpeeton” fyysinen osio, mutta koska LVM nimenomaan peittää sen näkyvistä, onko sillä mitään väliä?

XFS on muuten erinomainen tiedostojärjestelmä LVM:ssä juuri xfs_growfs-komennon takia. Toinen juttu on kyllä se, ettei XFS-osiota kai pysty pienentämään mitenkään.

No tuossa Fedorassa näkyi olevan oikein graafinen työkalu tuon homman tekemiseen. Mutta... Homma ei ihan mennytkään niinkuin ilis pitänyt. Kun yritin laajennuksen jälkeen tehdä CORE-päivitystä tuli vastaan saman, alkuperäinen ongelma, eli levytila oli edelleen liian pieni. Päivitys ei osannutkaan käyttää sitä tietoa hyväkseen että taltiota olisi laahennettu. Mistä tuo voisi johtua?

40
Laitealue / Vs: LVM-partiton laajentaminen?
« : 26.11.09 - klo:13.16 »
Guuglaamalla löytyy eri tasoisia oppaita, mutta tässä pikaohje:

Jos tarkoituksesi on liittää uusi fyysinen osio taltioryhmään, se käy näppärästi seuraavasti (/dev/sdb1 liitettävä fyysinen osio, /dev/VolGroups/MyVol LVM-taltio ja /myvol paikka, johon LVM-taltio on liitetty):

Koodia: [Valitse]
# valmistellaan osio
pvcreate /dev/sdb1

# liitetään osio taltioon
vgextend MyVol /dev/sdb1

# kasvatetaan taltiota ottamalla kaikki vapaa tila käyttöön
lvextend -l +100%FREE /dev/VolGroups/MyVol

Tämän jälkeen täytyy enää kasvattaa taltion sisältämää loogista osiota. Jos se on XFS, homma käy sekunnin murto-osassa yhdellä komennolla näin:

Koodia: [Valitse]
xfs_growfs /myvol
Muut kuin XFS-osiot täytynee kasvattaa GPartedilla.

PS. Kaikki komennot vaativat tietysti ylläpitäjäoikeuksia (sudo tms.).

PS 2: Niin ja koska sinulla näytti levyllä olevan vain ”tyhjää osioimatonta tilaa”, se täytyy ensin osioida. fdisk riittää, alustaa ei tarvitse, kun se kerran napataan saman tien olemassaolevan loogisen osion käyttöön.

Eli... hetkinen... en oikei nymmärtänyt tuota logiikkaa.

Minäpä tarkennan. Kopioin vanhan levyn sisällön g4u-ohjelmalla isommalle levylle. Homma ok muutoin mutta tietenkin se osa kapasitettia joka on yli sen vanhan pitäisi saada nyt tällä uudella ja isommalla levyllä olevan LVM-osoin jatkoksi siten että se näkyy yhtenä taltiona eikä uutena osiona. Eli miten tätä vanhaa LVM osoiota saa venytettyä niin paljon kuin levyllä in fyysisesti vapaata tilaa?

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9