Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - thewk

Sivuja: [1] 2 3 ... 22
1
En testannut nopeuksia, vain sen että kortti toimi heti Ubuntussa ja nettiin pääsi kun puhelimesta jaoin.

Piirin maksiminopeus on 150mbps mutta tällä hetkellä Speedtest näytti puhelimelle noin 30mbps eli ei sillä päästä lähellekään tuota testiä ajatellen.

2
Windows 10, 11 ja Ubuntu Linux 24.04:ssa toimiva langaton verkkokortti PCI-E -liitäntään. Mukana vain normaalikokoinen asennusrauta.

MYYTY
Evijärvi

3
Yritän tässä ratkoa ongelmaa tuon piirin sisältävän emolevyn kanssa, yksi mahdollinen vastaus on että piiri on yksinkertaisesti rikki.

Ubuntu Linuxin testailin bootata tikulta mutta se ei kyllä suoraan havainnut mitään äänilaitteita, sattuuko jollain foorumilaisella olemaan emolevyä jossa moinen (S1200A) on ja toimiiko Ubuntussa, jopa samantien ilman säätämistä? Itselläni on yks varmasti toimiva emolevy jossa piiri on Realtek 1220 eli kait samaa sarjaa vaikkei samanlainen ja muistelisin että se kyllä toimi Linuxissa ihan hyvin, en ole nyt aikoihin sitä tuon kanssa käyttänyt.

4
Olen tällä hetkellä Windowsin puolella mutta täytyy sanoa että epäilykseni kohdistuivat kenties väärään työkaluun koska Seagaten oma Seatools on samoilla linjoilla Ubuntun kanssa, kuva liitteenä. Crystaldiskinfo on aina ollut se perusohjelma jolla tarkistan.  :o




5
Tällainen ero kahden eri SMART-tietoja lukevan ohjelmiston kohdalla ilmeni. Kyseessä on vanha varsin paljon käyttötunteja nähnyt IDE kovalevy, muistaakseni purin tämän koneesta joka oli kait ollut tiedostopalvelimena tai jossain vastaavassa käytössä.

Kauan aikaa sitten Windowsille saatava Crystaldiskinfo oli sitä mieltä levyllä on (muistaakseni) yksi uudelleensijoitusta odottava sektori kun taas Ubuntu oli sitä mieltä että levy on kunnossa. Tein levylle täyden formatoinnin Windowsissa ikäänkuin nähdäkseni katoaisiko tuo sijoitusta odottava sektori tai tulisiko lisää sanottavaa. Crystaldiskinfon mukaan tuli ja ottaen huomioon että tuo uusi virhe tuli täyden formatoinnin jälkeen se vaikuttaa uskottavalta. Ubuntukin on nyt sitä mieltä että sanottavaa löytyy mutta käsittääkseni sen mielestä lämmöt on joskus olleet korkeat, kun alustin levyn niin ei se ollut edes kotelossa sisällä vaan koneen koppa auki.

Kuvat liitteenä. Levy on käytössä IDE to SATA -adapterin kautta koska mitään tarkoitukseen sopivaa IDE -väyläistä masiinaa ei ole.


6
Kauppapaikka / MYYTY: 90W PicoPSU ATX virtalähde
« : 21.05.22 - klo:23.51 »
Toimiva pienikokoinen 90W ATX virtalähde tietokoneiden emolevyille.

20-pin liitin, SATA ja Molex -virtaliittimet kovalevyille. Vaatii 12V virtaa ja 12V-virtaliittimen koko 5.5 x 2.5

Käytetty hyvin vähän VIA EPIA C7 -pohjaisen emolevyn kanssa, konetta en loppujen lopuksi koskaan kasannut loppuun asti.

EDIT: MYYTY

7
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu Asukseen
« : 09.01.22 - klo:08.21 »
Kyllä tuon luulisi siihen riittävän ihan OK kun tosiaan löytää sopivan kevyen Linuxin, kuten esimerkiksi Lubuntun, niin koneen tehot ei mene pelkän käyttöjärjestelmän pyörittämiseen. Suoritin ei ole mikään nopein mutta kevyimmille Linuxeille 2Gt keskusmuisti ja 32Gt tallenustila ei ole ongelma.

Jollakin on ollut ongelmia touchpadin kanssa Ubuntussa:

https://ubuntu-mate.community/t/touchpad-is-not-working-on-my-asus-r417n/16144

Mutta kirjoitus on vuodelta 2018.

8
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu Asukseen
« : 09.01.22 - klo:07.51 »
Mikä on koneen tarkka malli?

Heitän veikkauksen että voisiko Secure Boot estää käynnistyksen?


9
OSMC:n tosiaan asensin mutten sen kummemmin ole laitetta edes kokeillut kunnes nyt ja huomasin ettei WiFi toimi. Laitteessa on Broadcomin WiFi -kortti jolle ei kait ole ajureita sitten asennettu:



*** EDIT: Ajuri on asennettuna, WiFi -asetus vaan löytyikin My OSMC -valikosta eikä Asetukset -valikosta, omituinen sijoittelu mutta sai kuitenkin yhdistettyä verkkoon siis.

Yksi suosittu modaus näyttää olleen tuon WiFi -kortin korvaaminen jollain CrystalHD dekooderikortilla jonka ansiosta laite pystyy ilmeisesti purkamaan korkeammankin resoluution videota.

Yksi vanha USB digi-TV kortti löytyy ja jollain KDE -porukan softalla sitä joskus käytinkin

Tässä laitteessa on vain yksi USB -portti joten hubi kyllä pitäisi melkeimpä hommata, kaikenlaista roinaa löytyy muttei tuota :D

10
Laite ei vielä ole minun hallussani mutta mahdollisesti huomenna.

Apple TV:n ensimmäinen versio ei enää ole tuettu Applen toimesta eikä käsittääkseni edes YouTube toimi siinä joten alkuperäinen käyttöjärjestelmä pitänee / kannattanee korvata jollain toisella, esimerkiksi Linuxilla. Jonkinverran olen aiheesta googlaillut ja erilaisia mediacenter tyylisiä linux-käyttöjärjestelmiä on tehty ja asenneltu:

https://arstechnica.com/gadgets/2011/08/how-to-put-boxee-or-xbmc-on-your-original-apple-tv/

Myös Mac OS X on onnistuttu asentamaan tuohon joskin 10.5 Leopard on ilmeisesti käytännössä se paras koska siinä toimii GPU kiihdytys, laitteessa tosin on vain 256mb keskusmuistia (eikä sitä voi lisätä) mikä asettaa rajansa, muut komponentit ovat 1GHz Pentium M ja GeForce Go 7300, kovalevy on joko 40gt tai 160gt ja se on siis irroitettavissa oleva tavallinen läppärikovo (IDE).

Onko kukaan foorumilaisista sattunut moista modausta tekemään eli korvaamaan alkuperäisen käyttiksen joko Linuxilla tai Mac OS X:lla? Jos laitteeseen saan jonkin kunnolla asennettua niin voin sitten toki tähän ketjuun kirjoitella miten onnistui  :D



EDIT:

OSMC mediahässäkkä ainakin asentui kivuttomasti:

https://osmc.tv/download/

Alkuperäisen Applen ohjelmistonkin saa palautettua:

https://www.tweaking4all.com/home-theatre/appletv/restore-appletv-os-offline-1stgen/

11
Valve ilmeisesti mokasi Linux ja Mac OS X -käyttäjien osalta uusimman CSGO -päivityksen ja grafiikoissa paljon bugausta. Jonkinlainen väliaikaiskorjaus kai on olemassa mutta se vaatii tiedostojen kopiointia manuaalisesti joten en nyt kokeillut sitä.

https://user-images.githubusercontent.com/6236057/145695555-88480487-c075-4b6b-a4b0-6f155a76afdd.png


EDIT 6.1:

Mielenkiintoista että tuossa Radeonin sisältävässä koneessa Half Life 2 toimii aivan normaalisti sen mitä kokeilin, hyvät grafiikka-asetukset jne. ja CSGO käsittääkseni perustuu samalle pelimoottorille joskin varmastikin on tuunattu rankasti ajan myötä.  :o

12
Asensin Ubuntun SSD-levylle tähän uudempaan masiinaan jossa siis GTX 1060. Nvidian ajureista otin sen missä luki "tested", monia vaihtoehtoja tarjosi  :o

Mutta nyt toimivuus on kyllä hyvä, yhden ottelun pelasin kokeeksi eikä ollut mitään probleemia. Fps oli 390 kun katsoin kerran, en kylläkään tiedä mitä se Windows -puolella on, kunhan on vähintään 144 kuten näyttöni hertsit niin senhän pitäisi olla hyvä tilanne. Resoluutio 1920 x 1080 ja kaikki koetin muistaa laittaa High.

Logitechin G502 Lightspeedille ei ole Linux -softaa mutta toisaalta en sitä juurikaan käytä Windowsissakaan.

Puhelua ei ollut käynnissä, senkin voisi vielä testata miten se toimii Linuxissa, tosin jumittelee se välillä Windowsissakin.



Mutta tuo Radeonin open source ajuri ei taida ihan vastata Windowsille tarjolla olevia suljettuja koska YouTube -videoiden perusteella tuon HD 8490:n pitäisi kyllä pystyä peliä pyörittämään paremmin tehojensa puolesta.

13
Pelit / Vs: CSGO + Linux + Radeon (2021)
« : 01.12.21 - klo:11.48 »
640 x 480 asetukset laittamalla ja kaiken mahdollisen laskemalla Alhaiseksi peli oli jotenkuten pelattava, näyttää toki aika ikävältä  ;D Tuolloinkaan ei se sulavaa ollut mutta oman osansa voi tehdä tuo halpis langaton hiiri mitä tuossa käytän joka saattaa vähän aiheuttaa omat laginsa kaiken muun lisäksi.

Vuosi tai vähän päälle sitten pelasin tuota i7 2600 ja Radeon HD 7470 1GB kombolla Windows 7:ssa ja se oli pelattava 1280 x 720 asetuksilla eikä ihan minimiin tarvinnut noita laatuasetuksiakaan laittaa mitä muistelen. CSGO on käsittääkseni aika paljon CPU-riippuvainen myöskin ja onhan tuo i7 2600 eri planeetalta tähän Xeoniin verrattuna, tämähän on käytännössä sama kuin Core 2 Quad Q9400.

Jokatapauksessa heikommin pyörii ainakin juuri tällä Ubuntu -versiolla kuin mitä samalta koneelta voisi odottaa Windowsia käytettäessä. Pitäisi kokeilla että pyöriikö esim. Dota 2 miten tällä, kyseistä peliä en ole koskaan pelannut mutta ihan mielenkiinnosta testata Linux toimivuutta pelikäytössä.

14
Ihan mielenkiinnosta tuota peliä kokeilin tällä allekirjoituksen koneella ja aika heikkoa vaikuttaisi olevan tuo toimivuus.

Kolme kertaa olen kokeillut ottaa bottien kanssa harjoitusmatsia ja vain kerran peli on ladannut onnistuneesti varsinaiseen peliin asti mutta silloinkin se on kyllä pelikelvoton ja fps -mittari (cl_showfps 1) näyttääkin että punaisella ollaan oikeastaan kokoajan. Steamin asetuksiin olen laittanut:

Koodia: [Valitse]
gamemoderun %command%
kun tuota ehdotettiin netin foorumeilla mutta vaikea sanoa että onko tuosta apua.

Ennen kolmatta yritystä Ubuntu halusi vaihteeksi päivittää ja kerneliä yms. asennella. Erikoista tuossa kolmannessa yrityksessä oli se että valikossa jossa siis on yksi hahmo kokoajan 3D:nä fps:t huitelevat mittarin mukaan todella nopeassa tahdissa punasella (eli alle 30) ja välillä mukamas on kolminumeroinen luku. Erityisen sulavaa hahmon liikkeet eivät kuitenkaan ole missään vaiheessa. Peliin asti kolmannenlla yrityksellä ei päästy vaan latauksessa alkoi kestämään niin kauan että totesin ettei se varmaan toimi. Ensimmäisellä yrityksellä peli vain heitti takaisin työpöydälle ja CS kai sulki itse itsensä, nyt voi toki olla etten odottanut tarpeeksi.

Suljettuja ajureita tälle ei taida olla jotka tässä Ubuntu-versiossa toimisivat.

Onko foorumilaiset pelanneet tuota peliä Linuxilla? YouTube -videoiden perusteella tuo allekirjoituksen kone olisi tehojen puolesta kykenevä CS:ää pyöritämään Windows -puolella. Omistan kyllä paljon tehokkaammankin koneen eli tämä on siis vain kokeilu, uudemmassa koneessa toki olisi Nvidian näyttis jonka arvelisin ehkä myös olevan tuettujen listalla Nvidian suljettujen ajurireiden puolesta mutta en ole varma (GTX 1060).

15
Tässä toimii OpenChrome:

Koodia: [Valitse]
linux@q4os-desktop:~$ inxi -G
Graphics:
  Device-1: VIA CX700/VX700 [S3 UniChrome Pro] driver: N/A
  Display: x11 server: X.Org 1.20.4 driver: openchrome
  unloaded: fbdev,modesetting,vesa resolution: 1680x1050~60Hz
  OpenGL: renderer: llvmpipe (LLVM 7.0 128 bits) v: 3.3 Mesa 18.3.6

Mutta asennuksen yhdessä vaiheessa se kysyi että mitä laitetaan ja menin pistämään täyden kattauksen ja levytilaa ei paljoa jäänyt  ;D Tuon Trisquelin kanssa piti myös vähän säätää kun se osioi myöskin niin ettei mitään voinut asentaa oikeastaan enää sen jälkeen, kotikansiolle laittoi turhaan liian suuren siivun, tässä otin myös automaattisen osioinnin kun ajattelin ettei tämä tekisi samoin, ei ehkä tehnytkään mutta täysi kattaus taisi vain olla aika täysi, pitää katsella voisiko jotain täysin turhaa poistaa.

Nopeaahan tästä ei saa mitenkään kun käsittääkseni tämä C7 1.5GHz häviää Pentium III 1GHz prossulle, HP 2133 Minissähän taisi olla tämä sama ja Vista käyttis, näytönohjain tosin oli sentäs parempi siinä  :o

16
Q4OS vaikuttaisi olevan Debianiin perustuva ja vähän tilaa vaativa.

Vähän ongelmallinen oli tuokin ollu yhdellä käyttäjällä kun X ei ollut startannut automaattisesti tai vastaavaa, mutta ajuri oli kuitenkin toiminut joten tuota Q4OSia voisi ainakin kokeilla:

https://www.q4os.org/forum/viewtopic.php?id=2950

EDIT: Tuossakin oli OpenGL ilmeisesti hoitunut LLVMPIPEn kautta mutta kunhan edes 2D:n saisi jotenkin sulavasti toimimaan toisinkuten nyt ni sehän olisi OK:

Koodia: [Valitse]
Graphics:  Device-1: VIA CN896/VN896/P4M900 [Chrome 9 HC] driver: N/A
           Display: tty server: X.Org 1.20.4 driver: openchrome unloaded: fbdev,modesetting,vesa
           resolution: 1280x800~60Hz
           OpenGL: renderer: llvmpipe (LLVM 7.0 128 bits) v: 3.3 Mesa 18.3.6

Näyttis ei tuossa kylläkään ole Unichrome vaan vähän uudempi Chrome 9 HC, mutta ainakin ajurin sai aktiiviseksi.

17
Eli otsikossa mainittu näytönohjain on osana yhtä emolevyä samoin kuten VIA:n oma C7 1.5GHz prosessori. Asennettuna 1GB muistia ja 8GB SSD.

Mikä mahtaisi olla paras Linux tähän? Näytönohjain on se ongelmallisin komponentti koska OpenChrome ajuri ei suostu toimimaan ainakaan Trisquel 9.0 Mini Linuxissa, joka käsittääkseni pohjautuu Ubuntu 18.04:ään. Asennettu on kyllä.

Glxinfo | grep render mainitsee LLVMPIPEn eli softalla mennään.

Sattuuko kukaan foorumilainen käyttämään VIA -pohjaisia systeemejä vai onko kaikki jo suosiolla heitetty kierrätykseen  ;D

Huom. Uusimpia 32-bit Ubuntujakin kokeilin boottia tällä aluksi mutta ne kaatuivat ilmeisesti prosessorin virranhallintaan liittyen, järjestelmissä joku bugi. Longhaul on kait tuon VIAn virranhallintaa liittyvä termi. 9.04 oli se Ubuntu joka suostui käynnistymään, mutta aika vanhahan tuo on.

18
Laitoin YV:n.

EDIT: Tosiaan lähetyskin onnistuu, halvimmillaan tuon saa lähetettyä Helposti -kirjeenä 2,40€ mutta tuo tupla VGA-adapteri ei silloin mahdu mukaan mutta yhden VGA-liitännän tarjoava adapteri mahtuisi. XXS -Paketti näkyy olevan 4,90€ ja silloin tuon tupla-adapterinkin saa mukaan.

19
Kauppapaikka / MYYTY: AMD Radeon HD näytönohjain
« : 23.02.21 - klo:08.56 »
MYYTY

20
Tämä vähän jäi ja koko masiinakin on jo eri mutta näytönohjaimen joutui tuohonkin hankkimaan Ubuntu 20.04:ää ajatellen ja Radeon HD 6350 on nyt koneessa, toimii moitteetta sen mitä testasin eli perustoiminnot (+ YouTube), asensin Steamin ja kirjastostani Half Lifen joka vaikutti toimivan hyvin sekin, CS Go:ta olisi periaatteessa mielenkiintosta kokeilla Linuxilla mutta YouTube -videoiden perusteella sen pelaaminen tällä Radeonilla on aika tuskasta Windowsissakin...

Hyvin tyypillistä itselleni on ollut vain asentaa paljoa miettimättä distro ja sitten valitettavasti joutua taistelemaan yhteensopivuusongelmien kanssa, mutta nyt kone on vanha business-PC ja näytönohjain noita Intelin vanhimpia parempi avoimilla ajureilla ja aika hyvältä vaikuttaa nyt toimivuuden suhteen.

Sivuja: [1] 2 3 ... 22