Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - thewk

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 22
21
Asensin 701 4g läppäriin Lubuntun. Asus on alikellottanut koneessa olevaa Celeron M 353 prosessoria 630mhz:iin, oikea kellotaajuus on 900mhz. Koneessa oli aiemmin Xenialiin perustuva uusin Puppy Linux jossa tuo asia oli otettu huomioon ja käyttöjärjestelmä sääti taajuudeksi 900mhz.

Onnistuuko sama Lubuntu 18.04:ssä? Eeectl ohjelma on ollut ainakin aikaisemmille versioille mutta ei ilmeisesti enää tälle.

EDIT: jaa enpäs tiedä oliko ratkaisu semmonen että kirjoitin päätteeseen:

Koodia: [Valitse]
sudo modprobe p4-clockmod
nyt lscpu ja hardinfo näyttävät molemmat että prosessorin taajuus todellakin on 900mhz. Nyt vaan täytynee laittaa tuo p4-clockmod latautumaan automaattisesti, jotenkin.

EDIT2:

OK eli:

Koodia: [Valitse]
sudo leafpad /etc/modules

ja sinne omalle rivilleen
Koodia: [Valitse]
p4-clockmod ja uudelleenkäynnistyksen jälkeen on heti 900mhz. Eli ratkaistu on.

22
Tuo ajuri oli ilmeisesti jäänyt tämän distron koostajalta pois, tässä ketjussa nimimerkki 666philb:

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=112286&start=15&sid=31184083e1e5372fd12299dd55f6664d

Täältä asensin atheros kernel modulesin:

http://distro.ibiblio.org/puppylinux/puppy-xenial/32/

Käynnistin uudestaan ja nyt toimii.

23
Asensin Asus 701 4g koneeseen tuon uusimman Puppy Linux Xenial käyttöjärjestelmän mutta Wifiä en saa toimimaan.

01:00.0 Ethernet controller: Qualcomm Atheros AR242x / AR542x Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)

Valikoista sai kokeiltua moduulien lataamista mutta oikeanlaista ei löytynyt, ilmeisesti ath5k pitäisi olla, vai?

24
Yleistä keskustelua / Vs: Kuinka tutustuin Ubuntuun
« : 29.03.15 - klo:22.58 »
Mikrobitissä oli artikkeli, en muista tarkkaan oliko kyseessä 5 vai 6 -sarjan Ubuntu mutta tuon artikkelin perusteella kokeilin wanhassa PC:ssäni Ubuntua, olikohan peräti 667MHz Celeron, muistin määrästä en tiedä. Nvidian ajurien, Flashin ja Javan kanssa oli säätämistä mutta muistaakseni ne kaikki sitten lopulta toimivat.

Jostain syystä oli omalla tavallaan mielenkiintoista säätää sellaisten asioiden kanssa jotka Windowsissa olivat itsestäänselviä, mm. Wolfenstein ET:n asentelin ja kyllä se ihmetytti kun piti päätteessä kirjoitella koodeja eikä Nextin klikkailu riittänyt.

Nyttemin tietoturva ja joidenkin distrojen kohdalla myös nopeus (esim. Lubuntu) on tehnyt ihan varteenotettavia vaihtoehtoja noista etenkin jos kone on niin hidas ettei Windows 7:aa kannata asentaa, XP:tähän ei ole suositeltavaa nettiin enää kytkeä joten Lubuntulla on siinä saumaa.

25
Tämä Midori saattaa näin lyhyen tuntuman perusteella olla vähän nopeampi, välilehden avaus ja uusi haku sillä ei ainakaan saa konetta ihan totaaliseen jumiin. Vähintään toinen 256mt kalikka tähän lienee syytä hommata.

Koneessa on vielä kysymysmerkkejä, nimittäin yhtäkkiä tuossa kun Lubuntu asensin juttuja niin tuuletinkontrolli lähtikin toimimaan. Nyt taas vaikka mitään ei tapahdu niin huutavat täysiä, lisäksi DVD-asemaa Lubuntu on pari kertaa käynyt kokeilemassa vaikkei siellä mitään levyä ole enkä tee mitään sellaista minkä mielestäni pitäisi levyasemaa ohimennen katsoa. Valmiustilasta herääminen ei näytä toimivan eli kannen avauksen jälkeen valkoinen ruutu, tähän oli muistaakseni s2ram tai vastaava mitä voi kokeilla.

26
Kiitokset neuvoista, nyt on Lubuntu asennettu. Forcepaeta tai Nodemosetiä ei tarvinnut enää laittaa mutta nm-appletin laitoin käynnistymään. Lubuntun RT2500 ajuri tukee myös WPA2:ta mikä toki positiivista, XP:llä en voinut liittyä WLAN-verkkooni kun tuli jokin valitus.

EDIT: Lubuntu näyttää kyllä valitettavasti toimivan kuin täi tervassa, Firefoxiin kun avaa uuden välilehden niin siinäkin menee useampi sekunti jumitusta ja tuulettimen kontrollin kanssa on selviä ongelmia, äskeisellä bootilla se huusi täysillä kokoajan hiljentämättä hetkeksikään. 256mt muistilla mikään ei toimi raketinlailla mutta kyllä XP oli nopeampi ja paremmin käytettävissä vaikkakin WLAN-ajuri surkeampi.

27
Laittamalla forcepae ja nomodeset päästiin työpöydälle, mutta ei nettiin. Jotain kauttaa pääsiin verkkolistaan mutten löytänyt mitään missä olisi näkynyt automaattisen etsinnän tulos. Kokeilin manuaalisesti määrittää mutta kone ei yhdistänyt joten en tiedä toimi WLAN-kortti vai ei. RT2500 sarjalainen kyseessä.

28
Kyseistä konetta yritän boottia live-usb:ltä. Aluksi tulee PAE -valitus mutta hetken googlaamisen jälkeen hokasin että kun laittaa
Koodia: [Valitse]
forcepae niin tuosta päästään eteenpäin. Lubuntu ei kuitenkaan käynnisty, splash screen eli teksti Lubuntu 14.04 näkyy ja hetken aikaa homma näyttää etenevän mutta sitten jäädään mustaan ruutuun, USB-tikulta luetaan jonkinaikaa vielä mutta sitten sekin loppuu.

Onko tämä niitä koneita joilla Linuxia ei pyöritetä? Muistia on vaivaiset 256MB ja siitäkin näyttis syö osansa, siinäkö syy?


Lisätty otsikkoon ratkaistu. - Karvameduusa

29
Mahtaakohan tuota Debiania pystyä asentamaan OS X:n kanssa rinnakkain PowerPC -koneen ollessa kyseessä? Kovalevytilaa on 120Gt joten siitä riittää tässä tapauksessa kyllä kokeilujakin varten, tarvittaessa OS X saadaan nyt takaisinkin kun on toimivat levyt jos homma ei toimi miltään osin.

30
Kyllähän noita vois kokeilla pitkästä aikaa, se vaan että näissä on todennäköisesti ongelmia WiFin ja Bluetoothin kanssa, en tiedä sitten miten lienee valmiustilan. Debianhan tässä oli kun kone minulla saapui ja tiltissä ilmeisesti että saa nähä miten vakaasti toimii.

OS X:lle on sellainen ohjelma joka toistaa YouTube -videot Quictktimeä käyttäen ja sen ansiosta nuo videot toimii tällä 867MHz G4:lläkin nykimättä ainakin matalilla tarkkuuksilla, Flashin kanssa slideshowta enimmäkseen. Linuxille ei taida vastaavaa olla? HTML5 ei ainakaan omassa käytössä ole toiminut yhtään sen paremmin kuin Flash näillä PowerPC -koneilla.

31
Laitealue / Vs: Ubuntu Mac G4:seen
« : 09.05.14 - klo:19.59 »
Olen itse pyörittänyt jotain vanhempaa Ubuntua PowerMac G4 867MHz + 512MB RAM + Radeon 8500 koneessa ja se toimi ihan kuten olettaa voi eli samaa tasoa OS X:n kanssa. Jotenkin sellainen muistikuva että 10.04 versio olisi ollut kyseessä.

Koneessa oleva Airport eli WiFi -kortti taitaa käyttää Broadcomin piiriä eli se kait on potentiaalinen ongelmatapaus tuossa iBookissa.

Tässä iBookGuy kokeilee 10.10 -versiota: https://www.youtube.com/watch?v=pAhy-Zu0-2E

32
No joo mutta historiaa on tuo konekin, 11 vuotta vanha  :)
Tiger on tietysti jo melkoisen turvaton tai ainakaan turvapäivityksiä ei oo tainnu tulla vuoden 2009 jälkeen, mutta enpä tuota konetta mihinkään kriittiseen käytäkään. Leopardikin eli tästä seuraava ja viimenen koneeseen menevä on kuopattu jo eli Linux olis tähän ainoa vaihtoehto jos tietoturvaa haluaa.

33
Onko tuo x86 vai ns. universaali versio jossa on myös PowerPC?

Tämä on muuten jokin Debian, nyt kone on tässä vieressä auki.




Edit: asema luki Tigerin CD-levyjä ja asensin nyt sitten sen eli ongelma ikäänkuin kierretty. Ubuntu 9.04 ei suostunut cd:ltä käynnistymään (oli kyllä ppc versio) mutta syynä voi olla cd-rw levy, paljon käytetty sellainen.

34
Eli kone jonka DVD-asema ei toimi, ainakaan hyvin. Apple ei näitä PowerBook G4 -koneita suunnitellut niin että USB:ltä boottaaminen onnistuu helposti, sitä jo yritin ja vaikka aiemmin olen hetken miettimisen jälkeen keksinyt loitsut niin nyt ei onnistu. OpenFirmwaressa kuitenkin pitäisi taikoa mutta nyt bootti ei onnistu.

Kone pitäisi saada edes kerraan boottaamaan ja nyt kovalevyllä näkyy olevan jokin Linux-käyttöjärjestelmä. Käynnistyksessä tulee musta ruutu ja valinnat että käynnistetäänkö Linux vaiko CD:ltä jotain, OS X 10.5 asennuslevyä tuo ei ainakaan lue vaikka yritys on kova. Jos kokeilen käynnistää Linuxin eli painan vain Enter niin perinteiset Linux rimpsut rullaa kunnes grafiikka muuttuu hetkeksi sekavaksi ja sen jälkeen musta ruutu eikä kovalevyäkään enää lueta, ainakaan järkevän ajan sisällä.

Bugaako siis näyttisajurit? Koneessa on GeForce 4 420. Saakohan tuota mitenkään käyntiin ns. Safe Modessa?

Pahoittelut jos ei ole tarpeeksi tietoja mutta en vain tosiaan tiedä että mikä Linux tässä on, samanlaiset rimpsut tulee kuin Ubuntun kanssa mutta tuo Yaboot on vieras juttu, ehkä joskus tullut vastaan mutten ole koskaan mitään siihen liittyvää etsinyt niin olen jättänty noteeraamatta.

35
Avast tai MSE.

Tosin, mikään ei voita tervettä järkeä ja hyvin usein näkee että on makseltu F-Securen resurssisyöpöt haitakkeet sinne taustalle kaiken konetehon syömään ja silti kone jumittelee haittaohjelman / ohjelmien vuoksi.

36
Jees, latautuu juuri uusi Safari ja turvallisuuspäivityspaketti.

Tässä Macbookissa tulee käytettyä kyllä nimenomaan Safaria, FireFox varaselaimena mutta lähinnä yhteensopivuuksien vuoksi. PowerBookissa on sitten FireFoxista väännetty TenFourFox ollut käytössä, mutta se vaan että 10.5.8 käyttis itsessään on jo varmaan niin reikäinen että tietoturvasta ei voida puhua  :)

EDIT: Saa muuten nähdä milloin tästä 10.7.5:stä loppuu tuki, uudempaa käyttistä tähän kun ei Applelta saa  >:(

37
Eli jos surffaan omassa WLAN -verkossani jossa ei asiattomia henkilöitä ole ja jos menen verkkopankkiin kirjanmerkin kautta niin nou hätä koska en siis voi eksyä valesivustolle?  ???

38
Laitealue / Vs: Lubuntu+HPnc6000+wlan
« : 02.02.14 - klo:18.06 »
Wlan-korttiin pitäisi olla helppp päästä käsiksi tuossa mallissa eli pohjassa on oma luukkunsa jonka alla kortti on (tai pitäisi olla). Tuo oin tympeä kone siinä mielessä ettei se hyväksy mitä tahansa korttia vaan kieltäytyy käynnistymästä jos pistää jonku muun kuin virallisen kortin. (Virallisia saattoi olla useampi versio, mutta mikä vaan ei kuitenkaan käy).

39
Eli tulostin joka toimis Ubuntussa ja vielä langattomasti. Ubuntu -versio voidaan valita sen mukaan mitä tarve vaatii. Sanotaan että vaikka max. 150€ mutta jos mahdollisimman halpa ja vaatimukset täyttävä löytyy niin hyvä. Välttämättä ei tarvitse olla laser.

40
Yritän boottia live ubuntua koneessa jossa on Matrox G550 näytönohjain ja siinä DVI -kaapeli kiinni. Työpöydälle asti ei kuitenkaan päästä koska Ubuntu ilmeisesti tarjoaa väärää resoluutiota näytölle ja näyttö ilmoittaa että Input not supported. Ei ole väliä mikä resoluutio olisi kunhan sisi työpöydän näkyviin (max 1680 x 1050 kuitenkin)

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 22