Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - DeLillo

Sivuja: [1] 2
1
15 metriä piuhaa kaupasta vs keskusyksikkö telkkarin ja modeemin viereen, piuhat kiinni ja hommiin. Jälkimmäinen hoitui parissa minuutissa.

2
Näköjään vuoden välein tulee tarve kirjoittaa tästä samasta aiheesta, mutta nyt voin ilokseni todeta, että sain ratkaistua ongelmat omatoimisesti. Kirjoittelen varuiksi, jos joku toinen törmää vastaavaan ongelmaan.

Tämmöistäkin voi siis käydä: kone oli viikon pois sähköverkosta, minkä jälkeen ei enää löytänyt wifi-sovitinta. Ajurin poisto ja uudelleen asentaminen ei ratkaissut ongelmaa. Pöytäkoneesta kun on kyse, piti kone lopulta kantaa modeemin viereen piuhaan kiinni, jotta sai koneen verkkoon ja uusia päivityksiä. Wifi-sovitin alkoi toimia vasta sen jälkeen, kun ajurin poiston, peruspäivitysten ja uudelleen asentamisten jälkeen päivitin ajurit manuaalisesti git pull -komennolla. Ohje tähän siis tuolta Githubin sivulta https://github.com/morrownr/88x2bu-20210702

3
Mahtavaa! Nyt toimii. Suurkiitokset jälleen kerran, nm.

Kone toimii taas haluamallani tavalla. Ainut ero vanhaan on se, että pitää aika ajoin käydä tyhjentämässä Kuvakaappaukset-kansio, jottei se suotta paisu ja ala täyttää levyä.

4
Toimii päätteen kautta ajettuna. Ihmeellistä.

5
Kiitokset nopeasta vastauksesta.

Lainaus
Valitsimia voi käyttää samanaikaisesti:
Koodia: [Valitse]
gnome-screenshot --area --clipboard

Tätä ehdin yrittää jo omatoimisesti mutta ei toiminut.

Lainaus
Vaihtoehtona graafisen käyttöliittymän kautta valittavalle kopioinnille voit kikkailla kuvan leikepöydälle xclipin avulla. Asenna xclip:

Koodia: [Valitse]
sudo apt install xclip
Aseta näppäinyhdistelmään komento:

Koodia: [Valitse]
gnome-screenshot -a -f ~/Kuvat/kuvakaappaus.png && xclip -selection clipboard -target image/png -i ~/Kuvat/kuvakaappaus.png

Asensin xclipin mutta jostain syystä tuo komento ei toimi enkä saa edes otettua kuvakaappausta.

6
Kiitokset ohjeista. Päivitin 22.04:een, joten piti saada vanha Gnome-kuvakaappaustyökalu takaisin.

Yksi ongelma kaipaa vielä ratkaisua:
Haluan kuvakaappauksen alueesta tallentumaan leikepöydälle, josta voin heittää sen nopeasti näppäinkomennolla toiseen dokumenttiin tai viestiketjuun. Käytän tätä toimintoa päivittäin monta kertaa, joten kansioiden kautta kuvan lisääminen ei ole näppärää.

Gnome screenshot on siis asennettu. Olen määrittänyt mukautetut pikanäppäimet komennolle gnome-screenshot --area. Haluaisin siis yhdistää tähän komentoon gnome-screenshot --clipboard -komennon, mutta taidot ja ymmärrys ei riitä.

Nyt kuvakaappaus tallentuu Kuvat-kansioon, ja saan tallennettua kaappauksen leikepöydälle ainoastaan sovelluksen kautta ja painamalla Kopioi leikepöydälle -painiketta. Sovellus ei kuitenkaan opi tallentamaan suoraan leikepöydälle, kun käyttää pikanäppäimiä, vaikka uuden tallennuskansion sovellus oppii.

7
nm, suurkiitokset hyvistä ja nopeista ohjeista. Arvostan apuasi suuresti.

Tuntuu vähän tyhmältä, sillä luvalla sanoen huomasin kyllä, että ajureiden sijainti on muuttunut ja yritin kyllä luoda itsekin tuoreet komennot mutta taidot eivät riittäneet. Jouduin kyllä vielä hieman säätämään ylimääräisiä kuvioita, joissa auttoi vanhat ohjeet (Secure boot kiusasi ainakin ja disable-asetus auttoi) ja Githubin ohjeiden avulla. Nyt toimii taas USB-verkkokortti.

8
Palaan vuoden vanhaan lankaan ja muutin statuksen ratkaisemattomaksi, sillä aiemmin kuvattu ongelma on tullut takaisin, kun päivitin konetta.

Jo kertaalleen toimimaan saatu USB-verkkokortti putosi siis pelistä (tietoja tuolla aiemmissa viesteissä) päivityksen yhteydessä. Yritin kaikenlaista ja päädyin lopulta poistamaan ajurit ja asentamaan ne uudelleen tuolta samasta osoitteesta kuin vuosi sitten; ajureita on näköjään myös aktiivisesti päivitetty (https://github.com/morrownr/88x2bu). Ongelma on nyt se, että asennus ei onnistu. Saan ladattua ajurit, mutta kun yritän asentaa ne koodilla

Koodia: [Valitse]
sudo ./install-driver.sh

saan vastaukseksi

Koodia: [Valitse]
sudo: ./install-driver.sh: komentoa ei löytynyt
Mitä teen väärin, etten saa asennettua ajureita? Tai pitäisikö kokeilla jotakin toista ajuria tuolle USB-verkkokortille TP-Link 802.11ac NIC?

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun wifi jumittaa verkon
« : 01.02.21 - klo:19.35 »
Jihaa! Virtuaalibisset kaikille! USB-verkkokortti alkoi toimia heti, kun kävin rastittamassa Secure Bootin pois.

Yritin jo aiemmin etsiä BIOSin puolelta verkkokortin asetuksia, mutta eipä niitä ollut.

Katselen nyt jonkin aikaa, toimiiko tämä USB ja alkaako rinnalla oleva PCI-verkkokortti kiusata. Mietin sitten tuota PCI-kortin ajurin toiminnan estoa tuolla blacklist-komennolla. Tuon eston saa varmaankin poistettua ja otettua PCI-kortin uudelleen käyttöön?

Tämän uuden Ubuntu-koneen kanssa on ollut eniten vääntöä. Aiemmat ovat menneet pienillä hienosäädöillä ja käyttöominaisuuksien hiomisella. Ongelmia tuotti Fiio E10K -USB dac/kuulokevahvistimen liitäntä. Lopulta ongelma ratkesi niinkin helposti kuin vaihtamalla piuha, jota en osannut epäillä, koska toimi 18.04-koneessa. Myöskin dual bootin kanssa oli ongelmia, kun Windows 10 jyrää yli ja ohittaa boot-valikon. Mutta se olikin sitten Windowsin ongelmia ja säätöä.

Suurkiitokset kaikille ajasta ja vaivasta! Olen taas vähän fiksumpi ja ymmärrän koneista enemmän.

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun wifi jumittaa verkon
« : 01.02.21 - klo:18.15 »
Lainaus
Katso sitten kernelin lokista, herjaako ajuri jotain. Uusimmat viestit ovat alimpana lokin lopussa:

Koodia: [Valitse]
dmesg -T

Ei näy muuta punaisella kuin tämä, mutta ei taida liittyä mitenkään tähän verkkokorttiongelmaan:
Koodia: [Valitse]
Error: F1 not found: device 0x1601 (broken BIOS?)

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun wifi jumittaa verkon
« : 01.02.21 - klo:18.08 »
No niin taas mennään.

Vanha kortti poistuu käytöstä komennolla modprobe ja langaton verkko putoaa kokonaan pois eikä näy myöskään Asetuksissa.

Mutta ongelma taitaa olla siinä, että ajuri ja vanha kortti eivät kuitenkaan putoa pois, sillä vanhan kortin tiedot näkyvät lshw -c network -komennolla, vaikka kortti on poistettu modprobella.

Kun yritän asentaa manuaalisesti uutta ajuria, tulee virheilmoitus

Koodia: [Valitse]
modprobe: ERROR: could not insert '88x2bu': Operation not permitted 

Ongelma taitaa olla siis siinä, että vanhan kortin ajuri ei sittenkään poistu. Uusi kortti kyllä näkyy lsusb-listauksella (ja olen kokeillut eri USB-portteja).

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun wifi jumittaa verkon
« : 01.02.21 - klo:11.48 »
nm, suuret kiitokset. Oma yritys ollut kova, mutta kun ymmärrystä ei ole riittävästi, niin tulee itse sohittua vähän sinnepäin. Tämän palstan merkitys on kyllä ollut omalle Ubuntu-käytölle todella tärkeä. Kiitokset kaikille.

Sain asennettua nuo linkkaamasi ajurit, mutta USB-verkkokortti ei lähde toimimaan. Vanha ajuri näyttää pyörivän edelleen, kun ajaa koodin lshw -c network.

sudo apt update -komennon jälkeen tulee ilmoitus, että "3 pakettia voidaan päivittää. Suorita 'apt list --upgradable'. Tämä komento tuottaa tällaiset paketit, mutta en osaa päivittää niitä:

Koodia: [Valitse]
ubuntu-drivers-common/focal-updates 1:0.8.6.3~0.20.04.2 amd64 [päivitettävissä versiosta: 1:0.8.4~0.20.04.3]
update-notifier-common/focal-updates,focal-updates 3.192.30.5 all [päivitettävissä versiosta: 3.192.30]
update-notifier/focal-updates 3.192.30.5 amd64 [päivitettävissä versiosta: 3.192.30]


Pitäisikö nämä saada päivitettyä?

Asensin ajurit kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerra USB-kortti oli irti koneesta, toisella koneessa kiinni. Ei vaikutusta. Sammutin koneen ja liitin kortin koneen ollessa sammuksissa.

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun wifi jumittaa verkon
« : 01.02.21 - klo:00.19 »
Olen nyt yrittänyt asentaa ajuria tuolle USB-verkkokortille (TP-Link 802.11ac NIC), jotta pääsisin eroon jumittavasta verkkokortista.

Alkuperäinen verkkokortti toimii kyllä nyt kohtuullisesti (en kyllä ymmärrä, miksi kone putoaa verkosta nyt vain silloin tällöin eikä reititin ylikuormitu ja kaadu kuten aiemmin) mutta en luota korttiin, koska nm:n linkkaamien tietojen mukaan kortti ei toimi stabiilisti eikä varmasti toimivaa ratkaisua ole olemassa.

USB-verkkokortin asennusta:
Tämän ohjeen (https://askubuntu.com/questions/1233440/tplink-archer-t2u-ubuntu-20-04) mukaiset ajurit asentuivat mutta en saa USB-verkkokorttia käyttöön. Edellisessä viestissäni linkkaamani ohjeiden (https://askubuntu.com/questions/661466/how-do-i-install-drivers-for-tp-link-802-11ac-wi-fi-usb-adapter) mukaiset ajurit eivät asennu, koska uusilla asennusyrityksillä huomasin, ettei kone muodosta edes yhteyttä palvelimelle, jolla ajurit sijaitsevat.

En siis saa USB-verkkokortia käyttöön, vaikka ilmeisesti oikeat ajurit on asennettu. Jos poistan alkuperäisen verkkokortin käytöstä, ei kone löydä mitään verkkokorttia. USB-portti löytää kyllä  kortin lsusb-komennolla.

En ymmärrä. Mitä ideoita olisi ongelman ratkaisuun?

14
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun wifi jumittaa verkon
« : 31.01.21 - klo:19.33 »
Alan nyt päästä vähän itsekin jyvälle, mistä etsiä tietoa.

Väliaikatietoja. Yritin näillä ohjeilla, mutta ei onnistunut:
https://askubuntu.com/questions/661466/how-do-i-install-drivers-for-tp-link-802-11ac-wi-fi-usb-adapter

Kaikilla sivun ohjeilla asennus pysähtyi jossakin kohtaa ja pääte ilmoitti, ettei tiedostoa tai hakemistoa ole.

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun wifi jumittaa verkon
« : 30.01.21 - klo:19.39 »
Suurkiitokset.

Usb-wifi näyttää tällaiset tiedot (edit. tiedot näyttävät olevan jostain syystä samat kuin aiemmassa viestissä, en ymmärrä):

Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 002: ID 058f:6366 Alcor Micro Corp. Multi Flash Reader
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 009 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 008 Device 002: ID 2357:012d TP-Link 802.11ac NIC
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 007 Device 002: ID 0bda:0411 Realtek Semiconductor Corp. 4-Port USB 3.0 Hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 006 Device 004: ID 145f:02c7 Trust 4-Port USB 2.0 Hub
Bus 006 Device 003: ID 046d:c52b Logitech, Inc. Unifying Receiver
Bus 006 Device 002: ID 0bda:5411 Realtek Semiconductor Corp. 4-Port USB 2.0 Hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

*-network                 
       description: Ethernet interface
       product: AR8161 Gigabit Ethernet
       vendor: Qualcomm Atheros
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:02:00.0
       logical name: enp2s0
       version: 08
       serial: 78:e3:b5:b9:7b:9f
       capacity: 1Gbit/s
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: bus_master cap_list ethernet physical tp 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt-fd autonegotiation
       configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=alx driverversion=5.8.0-41-generic latency=0 link=no multicast=yes port=twisted pair
       resources: irq:19 memory:fe200000-fe23ffff ioport:d000(size=128)
  *-network
       description: Wireless interface
       product: RT5390R 802.11bgn PCIe Wireless Network Adapter
       vendor: Ralink corp.
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:05:00.0
       logical name: wlp5s0
       version: 00
       serial: b8:76:3f:69:20:9a
       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: bus_master cap_list ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes driver=rt2800pci driverversion=5.8.0-41-generic firmware=0.40 ip=192.168.1.7 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11
       resources: irq:19 memory:fe100000-fe10ffff


16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun wifi jumittaa verkon
« : 30.01.21 - klo:15.27 »
Kiitokset nopeasta avusta. Tässä verkkokortin tiedot:

*-network                 
       description: Ethernet interface
       product: AR8161 Gigabit Ethernet
       vendor: Qualcomm Atheros
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:02:00.0
       logical name: enp2s0
       version: 08
       serial: 78:e3:b5:b9:7b:9f
       capacity: 1Gbit/s
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm pciexpress msi msix bus_master cap_list ethernet physical tp 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt-fd autonegotiation
       configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=alx driverversion=5.8.0-41-generic latency=0 link=no multicast=yes port=twisted pair
       resources: irq:19 memory:fe200000-fe23ffff ioport:d000(size=128)
  *-network
       description: Wireless interface
       product: RT5390R 802.11bgn PCIe Wireless Network Adapter
       vendor: Ralink corp.
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:05:00.0
       logical name: wlp5s0
       version: 00
       serial: b8:76:3f:69:20:9a
       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes driver=rt2800pci driverversion=5.8.0-41-generic firmware=0.40 ip=192.168.1.7 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11

Minulla on myös toisesta koneesta ylimääräiseksi jäänyt USB-verkkokortti, jota kokeilin jo pari päivää sitten, mutta en osannut asentaa sitä.

17
Vastaavia ongelmia myös minulla: pöytäkoneessa on Ubuntu 20.04 ja langattoman verkon kanssa ongelmia. Netti takkuilee, yhteys katkeaa ja muuta vastaavaa. Yllä olevat ohjeet eivät tunnu auttavan.

Talouden muut laitteet toimivat hyvin. Myös samalle koneelle asennettu Windows toimii ok.

Välillä Ubuntu kuormittaa langatonta reititintä niin paljon, että se kaatuu kokonaan. Tämä on todettu myös nettifirman asiakaspalvelun toimesta. Asiakaspalvelu tarjosi avuksi wi-fi boosteria, mutta en oikein usko, että sillä on suurta vaikutusta, koska langattomassa verkossa ei ole yhtään enempää laitteita kiinni eikä käyttö ole muuttunut. Ongelmat alkoivat, kun asensin Ubuntun tällä viikolla.

Kone on vuosia vanha HP:n pöytäkone. Tiedot: AMD® A8-5500 apu with radeon(tm) hd graphics × 4
Muistia 8 Gb.

Tällaisia tietoja näyttää komennolla iwconfig.

IEEE 802.11  ESSID:"WiFi-2.4-EAFF" 
          Mode:Managed  Frequency:2.437 GHz  Access Point: 9C:97:26:B6:EA:FF   
          Bit Rate=6.5 Mb/s   Tx-Power=20 dBm   
          Retry short  long limit:2   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:on
          Link Quality=41/70  Signal level=-69 dBm 
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:1959  Invalid misc:323   Missed beacon:0

Miten ongelmaa voisi alkaa ratkaista?

18
Kone pitää saman äänen riippumatta siitä, onko Beepin arvona 0 vai MM eli mykistetty m:llä.

Merkkiääni on siis nyt huomattavasti hiljaisempi ja siten paljon miellyttävämpi kuin vanha erittäin kova (Beepin arvo oli täysillä). Olisi silti mukava saada täysin hiljainen kone. Suurkiitokset jo nyt kaikista avuista.

19
Kiitokset, äänikorttia vaihtamalla löytyi Beep-säädin, jonka arvo olikin täysillä.

Mutta mutta. Vaikka Beep-säätimen arvon asettaa nollaksi (ja kaikki muutkin arvot ovat 0), kone pitää edelleen äänen, vaikkakin huomattavasti hiljaisemman. Beepin arvo vaikuttaa merkkiäänen voimakkuuteen, mutta kokonaan ääni ei vaimene, vaikka arvo on 0. Nyt en kyllä ymmärrä.

20
Tämä alsamixer onkin uusi tuttavuus.

Ei näy Beep-säädintä tai sitten en osaa etsiä. Tällainen siis avautuu komennolla alsamixer:


Äänikortti: HD-Audio Generic                         F1:  Ohje               │
│  Äänipiiri: ATI R6xx HDMI                            F2:  Järjestelmätiedot  │
│     Näkymä: F3:[Toisto] F4: Capture  F5: Kaikki      F6:  Valitse äänikortti │
│      Kohde: S/PDIF                                   Esc: Poistu             │
│                                                                              │
│                                                                              │
│                                                                              │
│                                                                              │
│                                                                              │
│                                                                              │
│                                                                              │
│                                     ┌──┐                                     │
│                                     │OO│                                     │
│                                     └──┘                                     │
│                                  < S/PDIF >     


Komento amixer antaa tällaisen listauksen:

Simple mixer control 'IEC958',0
  Capabilities: pswitch pswitch-joined
  Playback channels: Mono
  Mono: Playback [on]

Tuota viimeisen asetuksen (Mono: Playback [on]) arvon muuttaminen alsamixerissä offiksi ei vaikuttanut mitenkään.

Sivuja: [1] 2