Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - DeLillo

Sivuja: [1]
1
Vastaavia ongelmia myös minulla: pöytäkoneessa on Ubuntu 20.04 ja langattoman verkon kanssa ongelmia. Netti takkuilee, yhteys katkeaa ja muuta vastaavaa. Yllä olevat ohjeet eivät tunnu auttavan.

Talouden muut laitteet toimivat hyvin. Myös samalle koneelle asennettu Windows toimii ok.

Välillä Ubuntu kuormittaa langatonta reititintä niin paljon, että se kaatuu kokonaan. Tämä on todettu myös nettifirman asiakaspalvelun toimesta. Asiakaspalvelu tarjosi avuksi wi-fi boosteria, mutta en oikein usko, että sillä on suurta vaikutusta, koska langattomassa verkossa ei ole yhtään enempää laitteita kiinni eikä käyttö ole muuttunut. Ongelmat alkoivat, kun asensin Ubuntun tällä viikolla.

Kone on vuosia vanha HP:n pöytäkone. Tiedot: AMD® A8-5500 apu with radeon(tm) hd graphics × 4
Muistia 8 Gb.

Tällaisia tietoja näyttää komennolla iwconfig.

IEEE 802.11  ESSID:"WiFi-2.4-EAFF" 
          Mode:Managed  Frequency:2.437 GHz  Access Point: 9C:97:26:B6:EA:FF   
          Bit Rate=6.5 Mb/s   Tx-Power=20 dBm   
          Retry short  long limit:2   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:on
          Link Quality=41/70  Signal level=-69 dBm 
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:1959  Invalid misc:323   Missed beacon:0

Miten ongelmaa voisi alkaa ratkaista?

2
Vaikka Ubuntu 18.04:n kaikki kaikki äänet ja tehosteäänet on mykistetty, läppäri antaa todella kovan merkkiäänen, kun se liitetään verkkovirtaan tai irroitetaan siitä. Kyseessä on Acer Aspire One -läppäri. Vanha ongelma, johon ei ole löytynyt ratkaisua, vaikka miten olen yrittänyt löytää koodinpätkää, joka hiljentäisi kaikki äänet.

Miten siis eteenpäin? Kaikki "ubuntu disalbe all sounds" -tyyppisten hakujen tulokset on perattu ja päätteeseen kirjoitettu, mutta kone ei hiljene.

3
Tervehdys!
Acer Aspire One -miniläppäri ja siihen asennettu 16.04 Ubuntu antaa todella kovan merkkiäänen, palohälyttimen kaltaisen äänen aina kun koneen liittää verkkovirtaan tai irrottaa siitä. Jotenkin tuntuu, että merkkiääni tulee Acerin biosin kautta, mutta en osannut etsiä netistä ohjetta, jolla äänet saisi pois. Aiemmin Windows XP:llä ääntä ei kuulunut. Eikä äänenvoimakkuus tai mykistys vaikuta tähän ääneen millään tavalla. Mistä siis löytyisi ratkaisu?

4
Jostakin syystä Muropaketin keskustelusivu näkyy Firefoxilla täysin muotoilemattomana. Sivuista näkyy pelkkä teksti ja linkit sinisellä fontilla. Mitään graafisia ominaisuuksia ei näy. Tämä tekee lukemisesta melkoisen vaikeaa, koska esimerkiksi toisen tekstin lainaukset eivät erotu, vaan kaikki teksti on lähes yhdessä pötkössä.

Olen kokeillut erilaisia sivun tyylejä ja merkistökoodauksia, mutta mikään ei auta. Käytössä on Ubuntu 8.10 ja tuoreet päivitykset on käytössä. Windows-kone näyttää sivut ongelmitta.

En löytänyt Muropaketin sivuilta, mitä foorumisoftaa he käyttävät, jotta olisin voinut käydä katsomassa, näkyykö jokin toinen samalla softalla toteutettu foorumi yhtä huonosti.

5
Miten saan vaihdettua Firefoxin asetuksia niin, että osoitekentässä olevan osoitteen maalaus onnistuu yhdellä klikkauksella?

Kirjoitan paljon nettiosoitteita suoraan osoitekenttään ja Firefox 3:n älykäs hakutoiminto auttaa tätä vielä paljon. Uutena Ubuntu ja Linux-käyttäjänä olen harmitellut sitä, että osoite ei maalaudu yhdellä klikkauksella. Käyttämäni läppärin kosketushiiri taitaa vieläpä olla sen verran epätarkka, että välillä maalaus vaatii kaksois-, välillä kolmoisklikkauksen. Ärsyttävää.

Koetin hakua, mutta en löytänyt apua.

Kiitokset oivasta palstasta. Tällainen uusi Ubuntu-käyttäjä on saanut täältä paljon apua. Muutenkin olen ollut Ubuntuun erittäin tyytyväinen.

Sivuja: [1]