Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kubu

Sivuja: [1] 2 3
1
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Liikaa virtaa
« : 21.01.17 - klo:12.31 »
On jotain kiinalaisia yleismittareita, halpismerkkejä, joita saa halvalla. Mä luotan Flukeen ,hyvä merkki mun mielestä. Mä tiedän, että virran yksikkö on amppeeri, olen ollut hommissa radio- ja tv korjaamossa, korjannut kymmeniä televisioita ja digiboxeja. Vaikkei uskois. Joka tapauksessa linuxin asennus onnistui lopulta hyvin, kiitos avuista.

2
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Liikaa virtaa
« : 21.01.17 - klo:10.31 »
Vaihdoin (viallisen)ulkoisen kovalevyni toiseen koneeseen, siinä se toimii backuppina. Hankin toisen ulkoisen USB levyn nykyiseen PC:hen ja enää ei tule virheilmoituksia, liiasta virrasta. Asennus ainakin näyttäis toimivan nyt. Katson tämän ongelman ratkenneen.

3
Asentaminen ja käyttöönotto / Liikaa virtaa
« : 20.01.17 - klo:15.07 »
Asensin Fedora 25 toiselle kovalevylle, joka on ulkoinen Seagaten usb levy. Jostain syystä olemassa olevassa Fedora 25 asennuksessa hajosi ensin Software ohjelma ja sitten wayland. Pääsen sisään, mutta en voi tehdä juuri mitään kun en pääse terminaaliin enkä file manageriin. Eli uusi asennus pitäis tehdä. Kun olin asentamassa uudelleen Fedoraa, tuli näytölle virheilmoitus usb 1-2: device desciptor read/64, error  -110. Katsoin että se tarkoittaa liikaa virtaa usb liitännästä. Sammutin koneen mittasin Seagaten ulkoisen virtalähteen antaman virran, se oli tasan 12volttia eli ok. Laitoin usb liitännän eri liitäntään. Sammutin kaikki laitteet ja irroitin Seagate usb aseman tietokoneesta ja virtalähteestä. Käynnistin koneen uudelleen,sama virhe tuli taas, sekä asennus tarkisti DVD jolta olen asentamassa virheistä, oli OK. Asennus jatkui normaalisti loppuun. Käynnistin koneen uuteen Fedoraan, mutta siellä olikin sama viallinen Fedora, jonka olin jo aiemmin asentanut. Menin Windows 7 ja tarkistin onko Seagate usb asema, tilassa readout only. Ei ollut, vaan näytti muuten OK, mutta tilaa oli 0 Kt. Mitä tehdä kun formatointi ei enää onnistu, vaikka olen tehnyt sen ainakin kolme kertaa jo, eri vaihtoehdoin?
Olen käyttänyt linuxia 17 vuotta, tähän en ole ennen törmännyt. Onko Seagate usb asema tullut tiensä päähän vai mikä  avuksi?

4
Yleistä keskustelua / Vs: Tietokoneen kuumeneminen
« : 08.08.16 - klo:11.15 »
Miten seuraan lämpötiloja. Asennan vähän eri tavalla sensorit kuin edellisessä eli :  sudo apt-get install lm-sensors hddtemp psensor , jonka jälkeen: sudo sensors detect. Sitten sensors. Ja ohjeman käynnistys: psensor

5
Yleistä keskustelua / Vs: Muuntajan kuumeneminen
« : 08.08.16 - klo:10.46 »
Mun kannettavan muuntajat on aina olleet tulikuumia niin pitkälle kuin muistan. Elektroniikan korjaustöitä tehneenä sanoisin ei haittaa.

6
Minulla on Lubuntu 16.04 asennettuna. Käytössäni on Acer Aspire 1410 läppäri, joka käyttää enthernettiä eli kiinteää nettiä varten Broadcomin BCM4401 100 Base-TX korttia. Ongelma on että netti ei toimi ellen aina käynnistyksen alussa laita terminaaliin:sudo modbrope b44. Sen jälkeen voin kytkeä internetkaapelin ja netti toimii ok. Toinen pieni ongelma on ettei kone sammu itse, vaan jää jumiin lubuntu spash screeniin ja pitää itse painaa virtanapista virrat pois.

7
 Muutama viikko tässä meni bugeja metsästäessä, nyt alkaa pikku hiljaa järjestelmä pysymään pystyssä, enemmän kuin 5 minuuttia. Johtui varmaan tuosta LXDE työpöydästä. Flash aiheutti  ongelmia, poistin flasplugin-installerin. Lisäksi oli hitautta firefoxissa ja synapticissa eli d-bus error, josta selvisin asentamalla: at-spi2-coren. Nyt ei ole tullut erroreja.

8
Se oli transitional paketti: xserver-xorg-video-intel-lts. Poistin sen nyt.

9
Olipa hankala päivitys uusimpaan lubuntuun. Kernelin boot optionsiin piti laittaa forcepae kaksi kertaa; nomodeset; ja vielä i915.modeset=0.
Käytössä vanha Acer Aspire 1410, jossa intelin näytönohjain. Sen jälkeen asensin vielä synapticilla intelin oman ajurin, nyt ainakin näyttäisi toimivan ihan OK.

10
Mulla tapahtui Fedorassa tuota samaa jäätymistä, kun käytin chromea. Chrome on tosi paljon muistia käyttävä selain. Aloin käyttää firefoxia ja jäätymiset loppui heti.

11
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: wifi ongelma
« : 12.05.16 - klo:17.01 »
Kiitokset vastauksista , katson tämän ongelman olevan ratkaistu.

12
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: wifi ongelma
« : 12.05.16 - klo:15.46 »
Verkkokaupassa oli samanmerkkinen wifi dongle kuin mun tukiasema eli ZyXel NWD2205-wifi-adapteri. Tunnistaako ubuntu 14.04 tuollaisen donglen suoraan?

13
Asentaminen ja käyttöönotto / wifi ongelma
« : 10.05.16 - klo:13.12 »
  Mulla on Ubuntu 14.04, koska se on ainoa linux versio jonka sain toimimaan Acer Aspire 1410 läppärin kanssa forcepae optiolla.
  Ubuntu ei asetanut mun InProComm IPN2220 802.11g wireless adapteria. Asennusohjeet löysin täältä: http://linuxforums.org.uk/index.php?topic=1422.0  Aloin siis asentaa ndiswrapperia, mikä päätyi
bugiin: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ndiswrapper/+bug/1563003
Mulla on myös kaapissa atherosin wlankortti , mikä sopisi tähän läppäriin. Se pitäis asentaa sitten  madwifi-project.org sivulla olevalla madwifi asennusohjelmalla. Mulla on /usr/src/ hakemistossa linux headers hakemistoja, ei kerneliä. madwifi ei asenna mitään ilman kernelpath optiota. Kernel package on asennettu.
 Ethernet johdolla saan toki yhteyden, mutta en haluaisi käyttää rumia piuhoja vaan wlania. Onko apuja?

14
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu ja Google
« : 26.06.14 - klo:18.43 »
Mulla on merkillinen ongelma:
En pääse Ubuntukoneellani mihinkään Googlen palveluihin joihin tarvitaan kirjautuminen; esim g-mail tai kalenteri tai ihan yleisesti googleen kirjautuminen. Ei vaan tapahdu mitään.... Google on bannannut mun koneeni.
Niin ja Facebookissa näkyy vaan 3 -4 ensimmäistä "juttua".
Samalla koneella on myös W-7 ja sillä onnistuu kyllä.
Toimi n vuoden. Päivitin nyt tähän uusimpaan versioon, ei muutosta.
En vaan ymmärrä....  HELP

-kyosti-
Onkohan Canonicalin AppArmor palomuuri mennyt jumiin?

15
Ubuntu tietokoneissa / Varo compizia
« : 26.06.14 - klo:18.34 »
Compiz ja esmerald sekoitti koneen. Älkää vaan asentako kyseistä härpäkettä, se sekoitti koneeni niin ettei edes korjausasennus auttanut, vaan piti formatoida ubuntun osio ja asentaa sitten. Onneksi pääsin sentään kotihakemistoon, ottamaan kuvat ja musiikkitiedostot talteen ennen asennusta.

16
Onko ubuntun versioon saatavana virus turvaa. Miten jos joku siirtelee rahat
tililtä pois, op vetoaa että onkos tietokoneen virus turva ajan tasalla.
Siihen kun vastaa ettei ubuntussa ole sellaista, niin sanovat kerro vain hyvästit
tilisi rahoille. No ei siellä montaa tuhatta ole... mutta kuitenkin.

Kertokaapa löytyykö ilmais versiota ja kannattaako se asentaa ja miten
perus käyttäjänä siitä selviän...  :o

Canonical on jo  asentanut Ubuntuun LSM AppArmor linux kernel modulin.

Quote korjattu. -- Timo

17
jos laaja musiikkikirjasto     music_directory      "/var/lib/mpd/music"
ei kenties ole paras mahdollinen. Itselläni on musat omalla levyllä.
Mitähän koetat soittaa? Onko kodekki asennettu?
Kun kaikki pistetään /var/lib/ alle sopii monen käyttäjän systeemiin.
Jos yksi käyttäjä sopivampi paikka on /home/user/mpd..

mpd voi soittaa musiikkia monelle käyttäjälle samanaikaisesti ja
monelle koneelle myös. Asentamista voit luntata Arch Linux Wikistä
https://wiki.archlinux.org/index.php/Music_Player_Daemon
I
Aivan näin. Mulla muuten netti lakkasi toimimasta kun laitoin mpd.conf:iin bind_to_address : "127.0.0.1", jota suositeltiin sillä Arc linux sivulla. Defaultilla sain sen taas toimimaan, mulla kiinteä ADSL modeemi.

18
Tuossa kannattaa vaihtaa käyttäjä mpd:stä omaan käyttäjätunnukseen. Logi käyttöön muuten vikojen korjaaminen on melko mahdotonta. Tämän sivujen ohjeiden mukaan minä sain toimimaan:
http://linuxowns.wordpress.com/2008/07/27/setting-up-mpd-locally/
Lisäksi asensin sonatan  ulkoisesksi guiksi, että tietää vähän mitä kappaletta soitetaan.

19
Multimedia ja grafiikka / Vs: adobe flash ja laiteongelma
« : 23.11.12 - klo:15.11 »
Viikkojen yrityksen jälkeen AdobeFlash playerin saamiseksi toimimaan Firefoxin/Chromen kanssa ja erilaisia mielipiteitä seulottuani päädyin siihen, että kyseessä laiteongelma. Linux.fi/wiki/flash katsoo, että adobeflash  edellyttää prosessorin olevan sse2 kelpoinen (omani on sse). Sama lähde  ehdottaa ongelman kiertämiseksi muutamia rivejä komentoja, jotka vaativat lzma-purkuohjelmaa.
Ei tulosta.
www.howtoeverything.net käsittelee samaa sse/sse2 aihetta ja toteaa , että ongelma on adoben, jonka pitäisi korjata buginsa.  Ja toteaa edelleen, että mitään ei ole tehtävissä, jollei Adobe liikahda (paitsi vaihtaa pc  uudempaan).
Kysymys : onko kellään kokemusta Linux.fi/wiki/flashin sse/sse2 kiertotiestä?
NESTOR
NB Olen keskittynyt Chromeen, joka vaikutti lupaavimmalta (koska siinä on adobeflash plugin sisäänrakennettuna). Toistaiseksi siis vailla tulosta.
Käytössä Ubuntu 12.04, AMD sempron 2500, ATI Radeon 9600..
 
NB2 Unohdin mainita : Adobe flashplayerin11.2  bugin numero on 3161034

Meikäläisellä sama ongelma on Amd Athlon XP prossu, jossa SSE2 laajennus ei ole yhteensopiva flashin 11.2 version kanssa. Siksipä asensin 11.1.102.63 ,jossa AMD Athlon SSE2 tuki toimii.  Ohjeet löysin täältä: http://sm5utt.shacknet.nu/index.php/en/ubuntu/115-ubuntu-and-flash

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Windows 8 ja Linux
« : 20.08.12 - klo:12.36 »
Minä olen kokeillut tuota windows 8 rc:ä koneella Oraclen VM virtualboxissa Ubuntussa. Mielestäni se ei sovellu työpöytäkäyttöön ollenkaan, jossain tabletissa ehkä menettelee. Kaikki valikot on piilotettu, internetissä surffaaminen on myös tehty hankalaksi. Tosi kökkö vaikutelma kaiken kaikkiaan, windows 8:sta veikkaan tulevan yhtä susi käyttis kuin vistasta. Sehän sitten vai lisää linuxin suosiota toivottavasti.

Sivuja: [1] 2 3